Komentari

babylonzoo.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • propheta nemo

    F čemu je fora?
    Nekaj mi govori da bi se ovo dalo sprogramirati f par redov. :???

    avatar

    25.04.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • PHOENIX II

    E, ovo je totalno dobro i hipnotizirajuće i ne sekiraj se ako moji komentari nekad izgledaju malo nervozno. To je samo reflekcija mene u općem stanju. Ništa bitno i ništa što bi se odnosilo na tebe. Pozdravljam.

    avatar

    25.04.2008. (22:54)    -   -   -   -  

  • Catma

    Baš niš misteriozno, nemo. Imaš na Tiny Pic mogućnost pokreta fotke.
    Nemam pojma bi li se dalo isprogramirati u par redova. Voljela bi znati uraditi tako nešto.

    Phoenix, je. I meni.
    Ne sekiraj se ni ti ak ti ja ne odgovaram izravno na tvoje `nervozne komentare`. Odi vidi babylonzoo otpočetka da vidiš šta su pravi nervozni komentari
    :))))))))))))))))))))))
    Naipšem uskoro popis linkova na stranice koje se bave uvrnutom geometrijom.
    To je moja meditacija.

    avatar

    26.04.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    ivalg u olitrvaz es im ila otšen hib it alasipan

    avatar

    26.04.2008. (13:21)    -   -   -   -  

  • slaven178

    meni se ne otvara wireless me jebe

    avatar

    26.04.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  • triesduja

    Prije nekoliko mjeseci na blogu Triesduje je pokrenuta javna rasprava o problematici mladih što se tiče čestog agresivnog ponašanja… Zahvaljujući zajedničkim snagama blogera došlo je do zaključka da bi se takve rasprave tj parlaonice trebale provoditi s mladima…. I tako, danas je održana prva takva radionica u jednoj osnovnoj školi.
    Zahvaljujem svim sudionicima u raspravi jer zbog vašeg uključenja, došlo je do ovakvog rezultaa i pokretanja sljedećeg projekta
    Više o današnjoj radionici u osnovnoj školi – na mom blogu

    avatar

    26.04.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • odmak

    Malo gledala i gledala i gledala....

    avatar

    26.04.2008. (19:55)    -   -   -   -  

  • srdelica

    namisto da se sevim po stolovima cuvam dvoje male dice u subotu
    navecer.

    avatar

    26.04.2008. (20:42)    -   -   -   -  

  • Catma

    mejimuzar,anoZ

    Slave, sorry

    Triesduja, sretno

    odmak, malo se odmakni pa se malo primakni pa probaj :)

    pazi ti ovo : po stolovima, nije dosta samo ševa, ona bi po stolovima :)))
    poljubi djecu

    avatar

    26.04.2008. (20:53)    -   -   -   -  

  • rorippa

    Ako se ne varam, o ovome pričamo već godinama:)

    avatar

    27.04.2008. (07:38)    -   -   -   -  

  • pooka

    slave, ne zazivaj wireless... odmah me diskonektira :)
    zašto bi bio proziran? samo su modeli prozirni. što bi bilo kad bih imao konkretan teseract u ruci, izrađen od neprozirnog polipropilena i lišen sposobnosti da mu se pri rotaciji vidi svih 'ne znam koliko' ploha i segmenata koje moj mozak ne može pratiti pri kretanju kad su u tolikom broju pa izabire više-manje intuitivno prdočljiv 'modus' tog gibanja... recimo ono izranjanje i uranjanje u samog sebe koje je bilo moja prva reakcija na animaciju na wikipediji... Escherovi skalini koji nužno logički moraju rezultirati usponom, a ne niveliranjem u odnosu na svoj početak... lakoća kojom se podajem navikom stečenim obrascima percepcije i urođenu sklonost da prihvatim jednostavna objašnjenja kad se suočim sa nečim ne baš tako lako objašnjivim.
    imam ga u ruci i vrtim ga pred očima, konkretnog ne apstraktnog... protežnog ne prozirnog... statičnog. mogućnost njegove rotacije, mogućnost dinamičkog pomicanja svih ploha bridova i tijela koje čine teseract određena je jasnim odnosom koji ostaje nepromjenjen... udaljenošću između točaka u kojima se njegovi bridovi spajaju. kad bi se u dinamički model uvela i promjena tih 'parametara', teseract bi napravio skok iz domene optičkih varki u domenu organskog i modelom neobuhvatljivog... kad bi i tu promijenu parametara odredio sustavom jednadžbi i zaokružio ono 'ne znam koje' decimalno mjesto iza zareza, ovakav jedan sustav bi sigurno vrlo brzo iskliznuo iz pravilnog, periodičnog i uopće predvidljivog načina ponašanja u onaj kaotični način ponašanja... koliko god bio razumu intrigantan jer ga ne može baš lako 'provariti', jer ga osjetila ne mogu prenijeti iz 'stvarnosti' u 'glavu' bez da ga nekako deklariraju, teseract ne može, a da ne bude samo jedno kompleksno geometrijsko tijelo čiju računalno prikazanu rotaciju oko neke od mnogih referentnih točaka ne možemo pratiti baš kao što ne možemo odjednom pratiti 21 neprijateljski avion, pa zato imamo borbeno računalo ugrađeno u naš Mig - 33, ne daj bože potrebe da ispalimo 6 aktivno navođenih raketa na one koje naše računalo procijeni kao najopasnije i najlakše mete... baš kao što će učiniti i oni tako da će pobijediti onaj najbezopasniji i najudaljeniji.
    ali pošto se na nekoj nano-razini organski procesi svode na molekularne mikro strojeve koji ne bi mogli biti efikasni kad ne bi bili predvidljivi, znači... razmaci između točaka u kojima se spajaju pravci njihovih bridova su konstantni i dinamika modela je podređena periodičnom ispunjavanju neke svrhe, jedan ovakav intuitivno ne baš lako probavljiv model kao što je dinamički teseract može poslužiti kao sredstvo (forma) kojom će se jedan sam po sebi kvalitativno jedinstven fenomen dinamičkog organskog sustava reducirati na geometrijski model koji je sposoban svesti na kvantifikativno, a time u izvjesnoj mjeri i predvidljivo, određenje ponašanja tog sustava... uz teoretsku premisu da sustav ima neku svrhu unutar nekoh šireg sustava.
    moja sposobnost spiritualne spoznaje je ograničena mojim kritičkim stavom kad je riječ u 'uvozu' metafizičkih 'ready made' eksplikacija istih tih metafizičkih 'user friendly' tvrdnji... sama pomisao na beskonačnost opcija koje nisu provjerljive i njihova dostupnost kao 'Jocker' argumenata svaki put kad se susretnem sa nečim što intuitivno-razumski-umno nije baš provarljivo tjera me da sve neopovrgljivo odbacim 'a priori'. to ne znači da ja ne smijem zamisliti 'novi' teorijski okvir u kojem će se kriteriji opovrgljivosti uspostavljati paralelno sa rastom logičke dosljednosti tog okvira, da sam zauvijek zarobljen postojećim kriterijima dokazivanja i opovrgavanja, ali na nešto takvo se mogu odvažiti samo uz pretpostavku da je taj 'iskorak' iz 'normalne znanosti' otvoren za beskompromisnu kritiku jer svaki radikalni iskorak nosi sa sobom rizik radikalne pogreške.
    elem, teseract... dojmljiva mentalna reprezentacija... ako je to slika emanacije imanentnog iz potencijalnog koje samom svojom emanacijom transcendira imanentno onkraj mojih umnih kognitivnih ograničenja te zavodljivo zaziva instalirane kapacitete moje duhovne spoznaje da se trgnu iz rigidnosti kojom ih je pokorio moj skeptički, euklidski um... ja ću se, kao i obično, složiti da je to baš to pa ću, kad padne noć, dignuti u zrak privid samozavaravanja i u potpunoj ga tišini raspršiti do neprepoznatljivosti... a ujutro ću tvrditi da nisam ja nego neki Pavao Urlikavac - Srna, Put Kralja Mišomora IV broj 0.7, Bezdani veliki, Neprijateljska Država Havarija.
    šta ću kad sam takav? uvijek lažem! ;)

    avatar

    27.04.2008. (09:31)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    psihodelija geometar
    u kosi mu šarenvjetar

    avatar

    27.04.2008. (11:52)    -   -   -   -  

  • srdelica

    rijesila sam se male dice. sad sam tako umorna, da stolove, kad su vec
    u pitanju mogu jedino pocistit. sta ima u tebe, u doma, u matere, u maloga,
    u malom gradu? xxxx

    avatar

    27.04.2008. (19:46)    -   -   -   -  

  • Catma

    rorippa, da, o tome pričamo godinama
    pooka...jebiga znam što to radi mozgu, koju god početnu točku uzeo moraš priznati da je arbitrarna, totalni logički krš

    Zube
    Psycho deliji
    Svet je veseliji

    Srdela ha ?
    Kaj ?
    Kakvom malom gradu ?
    Mali grad je optička 3D iluzija, vidiš da postoji nešto veće i interesantnije
    u mene ima
    sve da štima
    sa svakog stola
    da silazim gola
    :)))

    avatar

    27.04.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...