Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • adonais

    od izjava jedino je zanimljivije medijsko pracenje "dogadjaja".
    smijesno je koliko je ocigledno progon crkve zadnjih dana u medijima isceniran.
    sa novinarske, strane, ne postoji niti jedna cinjenica (mozda prejaka rijec?) koja nije senzacionalisticki napisana, po poznatom "stavljanja misli u mozak" receptu.

    avatar

    25.04.2008. (00:49)    -   -   -   -  

  • Bernardov riff

    Događa se to nekako u isto vrijeme kad Glas Koncila objavljuje opširne feljtone o žrtvama komunizma u ratu i poraću. Da bude stvar bolja, objavljuje i imena komunista koji su u tome sudjelovali. Fumić je sigurno trpio tijekom boravka u jasenovačkom logoru, ali dobro se sjećam da je u jednom intervjuu na televiziji relativizirao patnje političkih zatočenika u jugoslavenskim zatvorima, jer-kako je rekao-Jugoslavija je bila pravna država i s tim zatočenicima postupila je po zakonu. Ne znam je li to rekao predsjedniku Mesiću koji je također robijao u Staroj Gradiški.

    avatar

    25.04.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • angelo

    Kroz svu inscenaciju probija pjena mržnje čak i onda kad je "bjesomučni" žele sakriti!
    Neka se Gospodin svima smiluje, a nas neka od zasjeda vraga paklenoga zaštiti pomoć Sv. Mihaela Arkanđela!
    Pozdrav svima!

    avatar

    25.04.2008. (10:17)    -   -   -   -  

  • baranjskaparikaljuta

    jadni katolici..poslije 2000 god konacno neko njih pljusne i odma panika..a di je drugi obraz?..preporucam d.simmonsa-hyperion-endimion..tam su krizari neprijatelji svemira i bas sam uzival..ko visoko leti nisko pada

    avatar

    25.04.2008. (10:48)    -   -   -   -  

  • Arhangel

    Puno pozdrava!

    avatar

    25.04.2008. (16:33)    -   -   -   -  

  • djksb

    Oprostite @angelo sto morim!

    Evo ti @adonais isjecak mog najzadnjeg komentara sto sam pod @angelov PUTOKAZI ISTINE I ZIVOTA napisao:

    Izvjestaj US- Kongressa iz 1976:

    "CIA uzdrzava mrezu od nekoliko sto STRANIH agenata na cijelom svijetu sto davaju informacije CIA-u i sto MANIPULIRAJU stav u javnosti preko propagande. Te individue omogucuju CIA-u izravan utjecaj na ogromni broj novina, magazina, informacijskim sluzbama, agentura vijesti, izdavaca kniga/nakladnika, radio- i TV postajama i na ostalim INOZEMNIM medijima.“

    Pa pitam se kakav je tek utjecaj drugih "sumnjivih" sila, sto pijene cim cuju samo rijec krscanstvo, u navodno liberalnim medijma?

    Neodustajem od moje definicije: Liberalizam = sredina = za sve opcije biti spreman = suncokret....?

    Pozdrav!

    avatar

    25.04.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • slaven178

    daj ne laprdaj, kaj ti o tome znas, drzi se čitanja psalama i ne kenjaj

    avatar

    25.04.2008. (19:37)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: E jesi ti neka teeeeska naivcina. Zar ti mislis da mediji svojim metodama nemaju itekakav filter i sistem da znaju raskrinkat sto je pravo, a sto patka, posebno oni seriozni. Raskrinkat ce samu CIA-u, stari moj, i zato na pr. upravo sad Spiegel ima aferu prisluskivanja novinara od strane tajne sluzbe. Zasto? Jer imaju strah od medija i od otkrivanja istine. Sve firme i organizacije imaju svoje PR ljude i agencije i probaju svoje stvari progurat u medije i na mala i na velika vrata, pa i sam Vatikan i katolicka Crkva, u nista manjoj agilnosti. Ako mislis da to medijima nije poznato, onda si stvarno pao s Marsa. Upravo ti sad siris jednu takvu vijest i iskoristen si s necije strane da ju prosiris. Zamisli, vijest cak iz 1976., a svi blesavi dalje na to padaju. Daj malo nesto novije, ovo je Biblija ;)

    avatar

    25.04.2008. (21:26)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: A evo i ovo, ako pod jednim od predhodnih postova slucajno ne procitas:

    Sad samo nemoj zaboravit napomenut tko je sve to sto navodis otkrio i kako je to prodrlo u javnost. Mediji, stari! Pa kako onda i to vjerujes ;)? I od kuda bi ti imao sve ove podatke da ih nema i negdje u zapecku citas samo Stari Zavjet? Ha? Tko je najvise pridonio raskrinkavanju Watergate-afere i zato dobio Pulitzer-nagradu? Sve sami lazovi, jelda? Znas sto je kod tebe problem? Kad ne znas dovoljno i nemas dobru taktiku za protunapad - bolje ostavi ;). I ne pecaj samo ribe koje bolje probavljas ;)

    avatar

    25.04.2008. (22:11)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac
    Zasto se nisi jednom zapitao zasto sam ti ja BAS ISKLJUCLJIVO NEGATIVNO o novinarstvu pisao? Samo CRNU stranu novinarstva pokazujem! Svaki komentar sam napisao protiv (nije li to malo zacudjujuce?), a ti se umori tipkajuci demantije.... Reci mi zasto ja to cinim? Ima zato jedan dobar razlog...

    Laku noc!

    avatar

    26.04.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: ... nisam bas siguran da me zanima, al' vidim da me kopiras :). Nakon sto si se ti mozda malo vise umorio ... ;)

    avatar

    26.04.2008. (01:39)    -   -   -   -  

  • angelo

    Da mediji mogu raskrinkati CIA-u? Koja nebuloza! Pa to je isto kao da jedan zatvorenik želi drugima raskrinkati upravitelja zatvora, ili na životinjskoj farmi ovca ide konjima raskrinkati gazdu. Ha ha ha... Ma daj se sredi @moljac, čovječe! Čak i da ništa od Chomskog ne pročitaš možeš lako zdravom pameti zaključiti da to tzv. raskrinkavanje (Watergate je upravo dobar primjer) nije ništa drugo nego samo dio plana s određenom namjerom! To tzv. raskrinkavanje samo je dio IGRE koju mase ne kuže - to je zapravo OBMANA a ne otkrivanje afere! Takvih je primjera bezbroj.
    Zašto ONI npr. ne RASKRINKAJU tko je i zašto UBIO JFK-a!? Ili tko je i zašto organizirao atentat na papu Ivana Pavla Drugog? Ili...?
    Eh, to pak nije za puk, istina o tome nije "od interesa javnosti", jel da!? Itd... što više takvih pitanja to će lakše moćni lobi pitačima zalijepiti etiketu paranoje i širenja teorije zavjere.
    A teorija zavjere je obična glupost, jer na djelu je PRAKSA ZAVJERE!

    @djksb, hvala ti važnim informacijama!

    Laku noć svima!

    avatar

    26.04.2008. (02:33)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: Nije li onda CIA mocnija (i sposobnija) od Boga i Crkve? Upravo si stvorio takav dojam. Hoces - neces, sve sto postoji ima svoju slabu tocku, bila ona dobra il' losa, koja se kad-tad otkrije. Pa vidis da si se i djksb-u zahvalio na "vaznim informacijama" ;)

    avatar

    26.04.2008. (03:24)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: Da samo dodam: a mogao si do njih doci i osobno ... ;)

    avatar

    26.04.2008. (03:53)    -   -   -   -  

  • angelo

    Kako itko može do nečega doći ako ga nitko ne uputi. Pa ne može čovjek istodobno rovati po svim rudnicima ovoga svijeta, ili pročitati sve knjige... selekcija je neizbježna.
    A usporedba CIA-e s Bogom i Crkvom... hm... pa bolje bi ti bilo da nisi to bubnuo. Ljude si totalno zbunio jer sada (neki) više ne znaju što misliš o Bogu. Nepoznavanje nečega ili neznanje o nečemu svatko pravda na svoj način. Bolje je priznati - ne znam ništa o tome! Nije lako biti ponizan - većina se ljudi boji da će im "pasti kruna s glave".
    Nije slučajno Orwell napisao (što je jedan od stupova totalitarne države): NEZNANJE JE MOĆ!
    Želim svima spasonosno znanje i put do Istine!
    PS: I daj nemoj se više rugati Bibliji glupom sintagmom da je Zemlja - ravna ploča. To je plitko - jer i buduća će se pokoljenja jednom sigurno rugati koječemu u što je znanost u ovom trenutku "sigurna" - možda npr. sadašnjoj teroriji relativnosti, ili apsolutnoj uvjerenosti nekih u Darwinovu teoriju evolucije, ili... koječemu drugome.
    Biblija je Božja objava ljudima, koju su oni po nadahnuću Duha Svetoga formulirali svojim jezikom u točno određenom civilizacijskom i kulturnom okruženju, sa znanstvenim spoznajama toga vremena. Biblija nije dakle nikakav priručnik ili kompendij znanstvenih postignuća ili otkrića, nego Božji govor čovjeku kroz povijest izabranog naroda (starozavjetnog) Izraela i (novozavjetnog) Crkve.

    avatar

    26.04.2008. (11:10)    -   -   -   -  

  • angelo

    JESU LI I "NARODNI HEROJI" BILI GADOVI?

    Primio sam sljedeći prilog s molbom da ga učinim dostupnim što većem broju pametnih čitatelja. Činim to, ne samo zato što posjetitelje svoga bloga smatram pametnim čitateljima, nego i zato što mi tekst izgleda vrlo duhovit i pametan, ali bez namjere da se opredjeljujem za neke teze ili da bilo kome sugeriram svrstavanje. Napominjem da sam - zbog pravila: (neka) "nomina sunt odiosa" - u neke riječi ubacio upitnik(e) radije nego da ih brišem ili zamjenjujem s N. Ugodno čitanje i komentiranje!

    ..............................................

    Svoj domaći uradak za Jasenovac, sastavljen vjerojatno po njegovim savjetnicima Budi Lončaru ili Tomici Jakiću, ???sić je sasvim dobro pročitao, naglasivši: "Ima još gadova u ovoj zemlji (!?) koji hoće minorizirati žrtve Jasenovca, rehabilitirati ustaške koljače, diskreditirati našu pravednu borbu za slobodu" itd., a Ivan Fumić je produbio njegovu antifašističku misao navodeći i ostale gadove-katoličke svećenike: Mnogi od njih su, kaže Fumić, okrvavili svoje ruke nad nedužnim 'antifašistima'. "Katolička Crkva ostala je posljednji bastion ustaštva"… iako su 'antifašisti' nakon rata otpremili čak 663-ojicu svećenika 'u 13. bataljon' (ovo je Fumićeva metafora za likvidaciju)!

    A sad nešto o takozvanim narodnim herojima koji za svoje antifašističke, "gadne nestašluke" nikada i nikomu nisu odgovarali a kamoli da su do danas bili procesuirani pa kažnjeni; pače neki su i odlikovani nakon što je u Hrvatskoj nastupila "??sićanska demokracija". Udruga "Hrvatski domobran" je 8. svibnja 1998. godine podnijela kaznenu prijavu protiv 'narodnih heroja' Rade Bulata, Marka Belinića, Milana Žeželja te Lutve Ahmetovića i Milke Kufrin zbog gadnog ratnog zločina u Krašiću.

    Do procesa nikad nije došlo, niti će ikada doći… cijeli predmet već deset godina leži u DORH-ovoj ladici, kod bivšeg komunističkog tužitelja a danas glavnog državnog odvjetnika B. ?ladena! 'Narodni heroj' Marko Belinić umro je prirodnom smrću 2004. godine u 93. godini života kao "častan čovjek". Njega je pred smrt upravo S???? M???? - 2003. god. - i odlikovao ORDENOM HRVATSKOG PLETERA; valjda zato jer je Marko 'herojski opleo' ustaše i domobrane kod Krašića, zimi 1943. god.!

    "U pet desetljeća nametana je a i danas se isto tako nameće crno-bijela slika: na jednoj strani ustaški koljači-gadovi, a na drugoj pobjednici-antifašisti, heroji i besmrtnici, čisti poput suze (cit.:??sić, op.a.!), moralni, napredni, veliki humanisti", kaže Tomislav Jonjić, odvjetnik udruge 'Hrvatski domobran'.

    Što se to desilo u Krašiću? Stepinčevo selo Krašić te zime 1943. god. branile su 33. i 35. ustaška bojna, te jedna domobranska satnija, sveukupno 720 vojnika. Na Novu godinu 1943. hrvatsku je posadu napao združeni odred od 1850 partizana, koji su činile 4. kordunaška 'udarna' i 13. 'proleterska' brigada 'Rade Končar'. Vojno-zapovjednu dužnost te operacije obnašao je Petar Kleut, a političko-zapovjednu spomenuti ko-MESAR Marko Belinić. Ključnu ulogu u tom krvavom okršaju odigrao je zapovjednik 13. proleterske brigade Rade Bulat.

    Organizirani otpor ustaško-domobranske posade skršen je u 16,30 isticanjem bijele zastave na zgradu zapovjedništva. Zarobljeno je (?) 200 teških ranjenika koji su ostali nemoćno ležati na poprištu borbe i 314 hrvatskih vojnika koji su se predali. Ali, u partizanskim se izvorima sudbina spomenutih 200 zarobljenih teških ranjenika više nigdje ne spominje; istinu o njihovoj krvavoj sudbini pružili su očevidci tog stravičnog pokolja iz samog Krašića.

    Tako je M. P. izjavio kako su u središtu Krašića nakon predaje hrvatske vojske, pred očima većeg broja svjedoka dvije partizanke-'antifašistkinje' javno zaklale četvoricu teških ranjenika. Isti je svjedok među mrtvim hrvatskim vojnicima, koji su ležali svugdje po Krašiću uočio vidljivo unakažena tijela, što nije bila posljedica borbenog djelovanja.

    Drugi svjedok, D. P. izjavila je kako su na sanjkama, koje su rekvirirane po Bulatovoj naredbi, partizani na groblje vozili ranjenike, bacali ih u unaprijed izabranu jamu, pucali u njih i (neke još žive!) zatrpavali zemljom. I drugi, još uvijek živi očevidci, svjedoče o zvjerstvima koje su partizani počinili nad zarobljenim ranjenicima: razbijanjem lubanja, otvaranjem grudnog koša, otkidanjem udova pomoću sjekira i noževa, kao i ritualnim klanjem.

    (nastavak slijedi)

    avatar

    26.04.2008. (11:18)    -   -   -   -  

  • angelo

    (nastavak)

    Zanimljivo je prigodno komesarsko izvješće 'Glavnom štabu' u kojem se Marko Belinić hvali uspješno izvršenim Krašićkim masakrom: "Kad su naše jedinice ušle u Krašić, po Krašiću je potocima tekla ustaška krv. Osam kilometara uz cestu od Krašića do Brlenića ležao je ustaški i domobranski leš do leša."
    I Rade Bulat se pohvalio: "Snijeg oko Krašića u promjeru od 2 km bio je sav crn od ustaških leševa."

    U izvještaju upućenom CK KPH, Lutvo Ahmetović teško tereti Bulata što je dopustio da njegov zamjenik Milan Žeželj (kasnije i general, također 'narodni heroj' i 18 godina Titov ađutant) na trgu usred Sošica javno zakolje desetoricu zarobljenika... Milan Žeželj se kasnije hvalio da je zločin izvršio istom četničkom kamom kojom je poklao stanovnike istrijebljenog hrvatskog sela Boričevac (hrvatsko selo kod Donjeg Lapca, spaljeno do temelja od četnika 1941. god.!). Bulat navodi precizno da je u pokolju u Sošicama smaknuto 226 zarobljenika, čime su se ukupni hrvatski gubitci popeli na 720 mrtvih.

    Uoči masakra, nakon bitke, zarobljenici nisu bili ni identificirani, ni popisani, niti su im uzete vojne iskaznice, već su iz stroja na trgu u središtu Sošica izdvajani nasumično prema osobnom nahođenju 'antifašističkih' gadova. Tobožnji 'narodni sud', čijom su navodnom grupnom smrtnom presudom partizanski izvori kasnije pravdali vlastita zvjerstva počinjena u Sošicama, uopće nije zasjedao, niti je utvrdio osobnu krivicu bilo kojeg od zarobljenika. Zasjedanje bilo kakvog suda definitivno poriče i sam Bulat navodeći kako su zarobljenici "na sveopći zahtjev naroda suđeni javno (aklamacijom?), te kao koljači i palikuće pravedno likvidirani" ili polumrtvi bačeni u jamu zvanu Jazovka... koja je 'otkrivena' tek 1990.godine!

    Sudova nije ni bilo jer nismo imali "pozadine!, rekao bi Fumić... koji je kasnije i sam obavljao 'časnu dužnost' predsjednika takozvanog 'prijekog suda'.
    UISTINU, TAKO NEŠTO MOGLI SU UČINITI SAMO '???IĆEVI ANTIFAŠISTIČKI' GADOVI. IMA IH JOŠ I DANAS MEĐU NAMA, PRIMAJU I MIROVINE ZA SVOJE ZLOČINE... TA, ONI SU JOŠ UVIJEK SLOBODNI I ČASNI LJUDI!


    Dakle, ima ???ić pravo barem što se postojanja živih gadova tiče, ali samo onih - 'antifašističkih'...!

    dk., Samobor

    avatar

    26.04.2008. (11:20)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac
    Zasto je nasa rasprava zavrsila ovdje :)))))) ?? U mene nikada ne gori stablo :))) kad mi pocne netko pricati....

    Medijski guru:
    [B]Rockefeller, Rothschild, Bronfman, Newhouse, Murdoch, Redstone, [B]Berlusconi
    , Burda i Springer[/B]

    Evo ti jos primjera od milijun:
    Berlusconijev golemi medijski imperij: Sta je no postao opet ovih dana? Jel no' njegov AC Milano? Propaganda due????[/B]A sve usproks paradoksa....

    Blair je sam jednom priznao da je svaki korak svoje politike koordinirao dogovarajuci sve sa Rupert-om Murdoch-om. A pogodi tko je i taj covjek....

    Mozes vidjeti sam koga postavljaju na odredjene pozicije. Tko je bio Bill Clinton? Jedan NOBODY, NITKO, EIN NICHTS!!! Tko je probio jednog takvog neiskusnog greenhorn-a sto je odjednom postao prijedsjednik ?
    @angelo je vec rekao: Zasto je Nixon pao? Zasto je ubijen JFK (gdje su medije ITEKAKO pomagali desinformacijom!)? Kad oni kazu (pisu itd.) da te marionete moraju ici onda ce i otici!

    Zna se (oni znaju) o cemu se smije u javnosti debatirati a o cemu ne! Gdje ti je BSE i Foot-and-mouth disease sada? Anthrax? Oni nam govore tko je dobar a tko los! Tko je heroj a tko zlocest! Zasto nam forsiraju tezu da je osveta i mjera odmazde najispravnij put nego ljubav i oprost? Sjetimo se Colin Powell-a pred UN-a. Irak i Afganistan te srdacno pozdravljaju! A tko je postavio Talibane, Sadama? Tko je Sadama objesio? Sto je to "slucajno" snimljeno mobitelom i doslo na nebulozan nacin u SVJETSKE medije? Kakvu su nam poruku tako poslali?

    Usudjujem se govoriti: Goebbels bih bio ponosan. A mi SVI znamo zasto su NACISTI dosli na vlast - JER SU IMALI MEDIJE U RUKAMA!

    Upali TV. Sto ces vidjeti? Farmu, velikog brata, glazbu i ostalu zabavu. Kruha i igara!
    Od glupog naroda vise imas korist jer oni ne gledaju sto se iza fasade krije.

    political correctness.

    @Angelo
    Hvala na objavljenom tekstu! "
    Uoči masakra, nakon bitke, zarobljenici nisu bili ni identificirani, ni popisani, niti su im uzete vojne iskaznice..." Tu se opet vracamo ciframam :)


    "A usporedba CIA-e s Bogom i Crkvom... hm... pa bolje bi ti bilo da nisi to bubnuo. Ljude si totalno zbunio jer sada (neki) više ne znaju što misliš o Bogu."
    Ja mislim da je sve receno.

    Lijep pozdrav i ugodan vikend!

    avatar

    26.04.2008. (14:27)    -   -   -   -  

  • Obe glave u oblaku

    Prestrašno, to za Krašić.
    Ajde sad lijepo@Angelo navedi i pokoji primjer gdje su ista takva sranja radili ustaše. Nije vrag da su oni svetci. Zašto samo pljuješ po jednoj strani?
    hmmm... samo dokazuješ da je Fumić ipak u pravu.

    Misliš da je u redu da slušamo samo o zločinima s jedne strane. Zar to ne iskrivljuje istinu i stvara lažnu sliku? Zar to nije samo pojačavanje podjela između ionako previše ispolitiziranog naroda kakav je naš?

    I molim te nemoj više ono demagoški: ja tebi opraštam i sl. Niti mi imaš što opraštati niti si osoba koja ima čistu savjest da bi to mogla raditi.

    Razuvjeri me. Brzo jedan ustaški zločin. Bar jedan.

    Ja to neću detaljno napraviti, ne vidim ćemu prepucavanje zločinima (iako je samo u mome mjestu od ustaške kame stradalo 30-tak civila, sve Hrvati, sve katolici... eto nisu željeli živjeti u Italiji pa ih ustaše odlučiše u to uvjeriti). Zločin je zločin a ja se ipak ne spuštam na tvoj nivo da ću njima manipulirati ili išta pravdati.

    PS. U jednom se ipak s tobom slažem. Ukoliko je ova krašićka priča odista takva i krivci poznati sramno je da se izbjegla pravda. Ali pravda mora biti za sve ista! A takvu misao od tebe u ovo malo druženja NIKAD nisam čuo. Od nekoga tko nosi mantiju tražim ipak više.

    avatar

    26.04.2008. (14:42)    -   -   -   -  

  • angelo

    Dragi @obe pitam te tvojim riječima: "Misliš da je u redu da slušamo samo o zločinima s jedne strane. Zar to ne iskrivljuje istinu i stvara lažnu sliku? Zar to nije samo pojačavanje podjela između ionako previše ispolitiziranog naroda kakav je naš?"
    Točno tako - 60 godina smo slušali istu ploču, istu priču, istu "istoriju", iste pjesme po šumama i gorama! A sada kad je više nemoguće skrivati zločine "nevinih" tzv. antifašista, sva se liberalna medijska moć i nakadašnji još živi koljači "udruženim zločinačkim pothvatom" okomiše na Crkvu! Čekaj malo - nije li to novo/staro stvaranje lažne slike?

    Drugo, ma tko normalan može nijekati ijedan ustaški zločin (Jasenovac&comp.) i ne osuditi ga! Pa to stalno činimo, ali nam se ipak predbacuje da to ne činimo dovoljno! Što bi trebalo? Možda nestati s lica zemlje? Zar ne vidiš tu groznu dozu sadizma i želje za osvetom?
    Unatoč tome što ne voliš "demagogiju" - mi im sve opraštamo! Ne želimo se zaraziti njihovim otrovom niti ga širiti. A blago njima uspiju li i oni u tome!

    Pozdrav svima!

    avatar

    26.04.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • dejmon

    A kako to da imate toliko vremena?

    avatar

    26.04.2008. (19:42)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Ja mislim da Angelo ima puno vremena zato što nema ženu.

    avatar

    26.04.2008. (22:30)    -   -   -   -  

  • angelo

    Jučer sam s Matom Krajinom, predsjednikom HDKN, bio u PLETERNICI. Načelnik Hrvatske knjižnice i čitaonice gosp. Franjo Horvat organizirao predstavljanje moje knjige HRVANJE SA SVIJETOM.
    Poslije ručka u restoranu KLAS obišli smo pozante Kutjevačke podrume - ej, ljudi, to treba vidjeti: stari podrum, bačve, povijest, vino, legende, nova tehnologija... nešto nezamislivo...(degustirali smo - samo po gutljaj - graševinu, neko crno - zaboravio sam naziv - i graševinu kasna berba)!
    Zatim smo obišli župnu crkvu i crkvu na otvorenom, gdje se održavaju hodočašća Gospi od suza (prvo svetište je u Siracusi), gdje se u vrijeme devetnice koncem kolovoza okupi i nekoliko desetaka tisuća vjernika. Posjetili smo i župnika vlč. Antuna Ćorkovića, s kojim me veže staro poznanstvo i prijateljstvo još iz '80-ih godina dok je bio župnik u Grubišnom Polju.
    Kulturni program počeo je u 19,30. Dvorana Knjižnice bila je dupkom puna. Sve je bilo vrhunski organizirano. Poslije svih izlaganja razvila se diskusija u kojoj sam gotovo pola sata odgovarao na pametna pitanja...
    Program je završio laganom ribljom večerom za kojom smo, u nazočnosti glavnih predstavnika svjetovne i crkvene vlasti, uglavnom planirali nove susrete i pokušali naći nove oblike suradnje.
    Svi su bili oduševljeni krasnim kulturnim događajem, a i mi smo obogaćeni bogatstvom duha koji ti ljudi u sebi imaju i oko sebe šire te se iskreno raduju svakom takvom susretu.
    Krasno je maknuti se iz Zagreba (gdje se samo vrtimo oko sebe) i vidjeti kako divnih ljudi imamo posvuda diljem Lijepe Naše - kaže M.K.
    Najsrdačnije zahvaljujem još jednom svima - slušateljima i organizatorima, a posebno Franji Novaku!

    Ljudi, odgovorite @dejmonu kako to da imate toliko vremena!

    @Arhangel, uzvraćam na pozdrav!

    avatar

    26.04.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    I?
    Koji si to ustaški zločin osudio? Na kojem stratištu ustaških zločina si misu održao?
    Opet prazne riječi!
    Budi konkretan. Zasad je NDH (Krašić) : partizani =1:0.
    Osudi konačno i ustaše. Navedi njihove grijehe. Barem jedan. Izjednači i neraspiruj više nikakve podjele.

    Ako smo 60 godina slušali samo o ustaškim zločinima zašto sada moramo samo o partizanskim.

    avatar

    26.04.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • angelo

    Strpi se @obe sljedećih 60 godina dok se rezultat ne izjednači - tako ćeš znati kako je nama bilo!
    Šalim se, nismo mi takvi sadisti da bismo ljude maltretirali zlom!
    A reci mi na koji način da osudim neki ustaški zločin? Pa ja ih sve osuđujem! Evo, izvoli - ti ih nabrajaj a ja ću ih osuđivati, samo nemoj ništa falsificirati (kao što je bilo 60 godina terora i pranja mozga)!
    Ipak evo ti još jedan "penicilin" da se smiriš:

    BORCIMA SU PALE SVE MASKE

    Savez antifašističkih boraca morao bi pod hitno promijeniti svoj naziv. Jer bi im puno više odgovarao naziv Savez boljševika ili Savez bivših komunista. Ili da jednostavno vrate svoje staro ime - SUBNOR. Iako se vole kititi antifašizmom, iza kojega je uvijek zapravo stajao komunizam, borcima su ovih dana posve pale maske.

    Skidanje je dobrano načeo Ivan Fumić svojim nastupom u Jasenovcu u duhu starog komunističkog propagatora, kad je napao Katoličku crkvu. Nekoliko dana kasnije maske su do kraja pale, nakon što je SAB stao iza izdavanja reprint izdanja komunističkog pamfleta iz 1946. pod nazivom "Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera".

    Nije tu riječ ni o kakvim dokumentima nego o čistoj Ozninoj namještaljki i krivotvorini koja je poslužila kao podloga i opravdanje za progone, suđenja i ubojstva katoličkih svećenika. Tim takozvanim antifašistima ništa ne znači povijesna istina, niti dometi hrvatske historiografije koja je odavno raskrinkala te navodne dokumente i uopće ih ne uzima kao relevantan izvor istraživanja.

    Ako oni staju iza tog izdanja, onda znači da ga podržavaju, a samim time šire mržnju i netrpeljivost, što je protuzakonito i daleko od demokratskih običaja i normi ponašanja. U normalnoj pravnoj državi bio bi to i te kako dovoljan razlog za razmatranje o zabrani rada takve organizacije. Ali u nas je to nemoguće, tim više ako se zna da je SAB-u glavni saveznik i politički zaštitnik glavom i bradom na Pantovčaku.

    Zvonimir Despot
    VL, 26.04.08.

    avatar

    26.04.2008. (22:51)    -   -   -   -  

učitavam...