Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • MENTINA

    nemam vremena citati jer sam totalno "rasprodana" i vec onako slatko izmorena svim tim silnim susretima i bla-bla sa svekolikim pucanstvom u rodnom mi najdrazem gradu. Samo te stoga u prolazu pozdravljam i ako hoces posalji mi broj svejedno pa ako uhvatim vremena ti se javim ako ne, next time kako i ti kazes :))))) kissssss

    avatar

    25.04.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Našla se "lektira" pred "sudom" i "tužitelji" joj pokušavaju dokazati "krivicu" i izbaciti je iz školskog programa. - originalno i duhovito, tko god bio autor scenarija.

    avatar

    25.04.2008. (21:16)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...super ideja, stvarno za svaku pohvalu...:)))))

    avatar

    25.04.2008. (23:21)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Mislim da bi svaki grad trebao imati svoje kazalište i da bi djecu trebalo više poticati na glumu i druge kreativne aktivnosti. Na žalost, naša kulturna sfera centralizirala se, kao uostalom sve u Hrvatskoj, tako da su jedino veliki gradovi privilegirani kazališnim i inim događanjima. Ali važno da svako selo svoju cajku ima . I zato skidam kapu entuzijastima. Na njima kulturna budućnost počiva.
    A što se lektire tiče, voljela sam je. I Emu i Anu i Raskoljnjikova i Werthera... sve do jednoga:))))

    avatar

    25.04.2008. (23:25)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Izgleda dobra i zanimljiva predstava, a uz onaj narodnjak samo fali tigar. A lektiru ćemo još uvijek čitati.

    avatar

    26.04.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • semperfi

    Neoprostivo dugo me nije bilo. Mogu samo reči da je RL postao malo zahtjevniji. Opet si me razveselila krasnim tekstom. Lijepo je da ti mladi ljudi pričaju o knjiševnim djelima a ne raglabaju tzv. ulične teme. Bilo bi zanimljivo doći do originalnog teksta i pročitati ga.

    avatar

    26.04.2008. (10:33)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Eto pravo osvježenje, ali ne mogu ja bez svojih "crnjaka". Na smrt našeg filma/teatra gledam otprilike kao i na smrt domaćeg zrakoplovstva, izdavaštva, novinarstva, industrije... jer sve je to samo korak prije istrebljenja, asimilacije, rasprodaje, izmiranja, nestajanja i svega onoga što nas čeka po drivinom planu i programu...
    Ugodan ostatak dana vam želim :*

    avatar

    26.04.2008. (17:07)    -   -   -   -  

  • fanny

    @MENTINA - poslala sam ti broj na obje mail adrese s tvog bloga, pa na koju ufatiš :)

    @morska zvijezda - scenarij je pisao profesor u suradnji s glumcima-učenicima. Svi su unijeli svoj doprinos :)

    @Sagi - a tek da vidiš i čuješ - uživo :)))

    @atlantida - srećom da imam školarku u kući pa čitam sve što ima za lektiru. Nedugo sam čitala Romea i Juliju, koju nisam u originalu čitala od srednje škole. Pa malo - Goropadnice, Otella. Što se klasika tiće ruski imaju najviše mjesto na mojoj ljestvici, Tolstoj pogotovo. Njega najviše volim :)

    @gogoo - narodnjak je zamišljen kao alternativa čitanju lektire, tj. kao prijedlog što treba zamijeniti čitanje lektire kad se izbaci iz programa :) Koliko god bila parodija, ali je i istina, na žalost :)

    @semperfi - RL je ipak RL i ne možemo pobjeći od njega. Ima svoje zahtjeve. Eto tako sam jučer umjesto na kompu - ribala štednjak. Malo peku prsti danas, ali moralo se :)
    A za tekst, nema problema, zamolit' ću H@cka da mi pošalje, pa ja pošaljem tebi na mail :)

    @Manga - u društvu koje godinama zapušta sve ekonomske, kulturne, društvene, socijalno-humane sfere, dođe trenutak kad sve pukne po šavovima. Neizbježno. Ali glavno da drivo ide dalje :(((
    Pozdrav i tebi i tvojima :)

    avatar

    26.04.2008. (19:03)    -   -   -   -  

  • alkion

    Drago mi je da si ope' s naman... Pozdrav svima vama tamo od mene ovamo... :)))

    avatar

    26.04.2008. (19:48)    -   -   -   -  

  • rU

    istina je da se u lektiri neke stvari čitaju prerano.
    no, najčešće ako se ne pročitaju tada, ne pročitaju se nikad.

    amatersko kazalište okuplja one s više i one s manje talenta. no, ista je stvar i u profesionalnom kazalištu, s razlikom da tamo oni s manje talenta to mogu kamuflirati 'tehnikom' ...

    pozdrav fanika ... i martici ..

    avatar

    26.04.2008. (23:01)    -   -   -   -  

  • miss shiny.

    Sramim se koliko dugo nisam bila tu. :(
    Bila sam na premijeri predstave. XD
    Prefenomenalna. Stvarno, Došen, Simona, predobro su glumili XD
    Presmiješno mi je bilo :)
    Pogotovo dok su po narodnjacima opalili. XD Došenu to baš leži hahaha.

    Pusa :)

    avatar

    26.04.2008. (23:35)    -   -   -   -  

  • tyche

    Izvrsna ideja ! Moram priznati, da nisam bila prisiljena putem citanja lektire, neke knjige NIKAD procitala ne bih sama nicim izazvana ( a ja bas puno citam ) - primjerice - Antigona - pamtim da sam nju citala na cirilici jer me tako dopalo, knjiga se nije mogla nabaviti i bili smo osudeni cekati neko vrijeme, a rokovi idu, i kao za inat, po tom idiotskom skolskom programu su SVE skole naravno imale na redu odredene lektire u isto vrijeme , pa je dolazilo do opceg grabeza za knjigama u knjiznici. I tako mene dopade raskupusani primjerak na cirilici kojeg sam morala procitati u tri dana, jer se knjiga nije smjela vise drzati obzirom da su je svi trazili... to je bilo jedno vrlo zanimljivo zivotno iskustvo LLLOLL
    Narodnjaci - @$ÝampersandDD(&%^$%#$$@$^&*% lose mi je kad ih u prolazu cujem iz auta, a ne smijem niti pomisliti da to imam u svojoj kuci ! Pravi mentalni zagadivac i smece ,,,

    avatar

    27.04.2008. (07:06)    -   -   -   -  

  • fanny

    @alkion - eto, ope', nemrete se vi mene lako riješiti :)

    @Rusalka - čitaju se prerano, to sam i ja primijetila. Recimo Shakespeare je za njih preozbiljan, pogotovo djela o kraljevima. Ali ima literature koja je izostala a bila bi im primjerenija. No, znamo kako se programi pišu :)

    @Miss - ako si bila u ponedjeljak, zašto se nisi javila. Da, rođen je za narodnjake, najbolje ih parodiraju oni koji ih ne vole i inače ne slušaju:)

    @tyche - bogme ni ja draga moja. Recimo Tolstojev "Rat i mir" sam pročitala nakon gledanja ruske (Bondarčukove) verzije filma, koja je trajala 7 i pol sati (!!). I ni u jednom trenutku mi nije bila dosadna i bila je potpuno vjerna predlošku.
    Shakespearea sam ponovila prije dva tjedna, no unatoč tome što pripada samom vrhu klasike, ne volim ga. Jednostavno se ne mogu naviknuti na jezik i stil. Od grčke klasike, volim Fedru. S time je isto kao i s Shakespeareom.
    A što se ćirilice tiće, to je posebna priča. Znali su je normalno čitati samo oni koji su učili ruski jezik (!!). Moj je Pajo čita ko latinicu :) Ja sam u srednjoj imala seminar na temu rata u "kome zvono zvoni" E. Hemingwaya. Nisam mogla dobiti primjerak na latinici, pa sam muku mučila kao i ti. Ludo i nezaboravno. Prije same mature, profesor iz Hrvatskog nas je za ocjenu ispitao čitanje ćirilice, dao nam na prepad diktate iz velikog slova i "ije", "je", č i ć, dž i đ. Sramota živa za razred koji je imao prosjek općeg uspjeha 4.7.
    Narodnjaci... što smo bliže Europi to se više slušaju. Manje su se slušali pred 20 godina. Kod mene ih nikad nije bilo, ni neće ih biti, ne bojim se za svoj sluh :)))

    avatar

    27.04.2008. (14:43)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Neka se djela jednostavno ne smiju preskočiti... to je kao da zidaš temelje buduće
    građevine na pijesku , bez veziva , a onda opet , dobar je dio onoga što bi već valjalo i zamijeniti... sve se mijenja ... pa tako i naši mladi umovi koji čitaju, snebivaju se stilom , temom , ne znam ...
    po pririodi nisam autokrata pa onda dozvoljavam da mi pročitaju štogod bilo uz napomenu što bi bilo dobro da se ipak pročita... i tako nekako funkcioniramo i gradimo ugodan suživot!
    Voljela bih da sam mogla virnuti ... fotke otkrivaju da je bilo zanimljivo ..
    Pusa , Fani:-))

    avatar

    27.04.2008. (16:17)    -   -   -   -  

  • zdravlje.sreća.ljubav.život

    pozdrav evo upitah se što te nema već dugo i ovo asm popodne ostavila za sve vas da vam komam koji ste bili do meneovaj post ti je super i slike , orginalno i samo tako nastavi pa navrati kad uhvatiš fore i m ožeš ali nije pod obavezno svratit i do moga drugog bloga pozdrav .

    avatar

    27.04.2008. (16:29)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    A glede lektira -> http://www.lektire.org/

    avatar

    28.04.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • Tajanstveni hram

    samo naprjed :))

    avatar

    28.04.2008. (10:18)    -   -   -   -  

  • miss shiny.

    Nisam bila u ponedjeljak :) javila bi se sigurno :)
    bila sam ono dok je prvi put bila, hm... tjedan prije. ne sjećam se više koji je dan bio :)

    pusa.)

    avatar

    28.04.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • zmaja

    @Vitae - valjda sam ti već rekla da su mi lektire bile ljubav. Zato sam voljela mog profesora iz četvrtog srednje, koji nam je uz obavezan dio, dozvoljavao da stavljamo - sve što pročitamo. Sreća što je Zmaja na mene :)

    @muškarci... - doći ću, ne stignem, vani je ipak ljepše :)

    @Manga - zaletjela sam se tamo jednom, no sreća, nama to ne treba :)

    @B.D. - go for it :)

    @Miss - A-ha, znam, onda kad ja nisam bila :)

    avatar

    28.04.2008. (12:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...