Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Pokojnici i pijanci

    Mene bi zanimalo što Vi mislite o izdavačkoj politici Matice hrvatske i što mislite o podružnicama i njihovom djelovanju? Osobno sam dojma kako u danim podružnicama, na izdavačkom planu, postoji zatvoreni krug neosjetljiv na potrebe mlađih, onih koji se žele probiti u književni (i ne samo književni) svijet.
    BTW, thanks na spomenu moje knjige, kada ono?, a ima nekih mjesec dana.

    avatar

    24.04.2008. (13:38)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    nisam dovoljno upućen da bih mogao komentirati rad podružnica, ali mislim da npr. izvrstan projekt 'Salon Matice hrvatske' pokazuje kako Matica nikako nije zatvorena za mlade

    avatar

    24.04.2008. (13:45)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Matičini natječaji za prozu i poeziju 'Prozac' i 'Na vrh jezika' također su orijentirani isključivo na mlade autore

    avatar

    24.04.2008. (13:47)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Krivo sam postavio stvari - mislim na rad i izdavačku djelatnost podružnica. Npr., pošalješ rukopis u podružnicu u nekom perifernom mjestu u kojem živiš, a oni ti niti ne odgovore, što nije samo hipotetski gledano...
    Za ove natječaje znam i to je sasvim u redu.

    avatar

    24.04.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Međutim, to i nije toliko važno. Htio sam relevantno mišljenje i to je to. Stvari ne bi bile tako loše da i izdavačkom smislu postoji veći stupanj decentraliziranosti (opet, znam da izdavača ima posvuda, ali koncentracija je prema zapadnim dijelovima zemlje, dok je, recimo, Slavonija u mučnoj situaciji, čak i ako s distance pomislite da tomu nije tako, uostalom, zašto ove godine objavljujem dvije zbirke u Zagrebu, zbog mržnje prema kraju u kojem živim?, ma ne!, zbog toga što sam tamo slao rukopise na neke adrese, ali uvijek bi uslijedilo jedno veliko i ružno ništa!)

    avatar

    24.04.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • Mislim ovako

    Taj natječaj nema veze s Maticom, osim što se priče/pjesme objavljuju u Vijencu. Da nije Lokotara koji ga je progurao, ne bi bilo ni tog natječaja, što bi bilo šteta, jer je rijetko dobra prilika za afirmaciju mladih autora. Dakle, sve je na inicijativi pojednica koji "slučajno" piše za njihovu novinu, a samu Maticu zabole uvo za mlade - nemaju oni pojma koji su to uopće. Nažalost to je tako.

    avatar

    24.04.2008. (13:59)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    E, to je malo konkretnije rečeno. Lokotar tu spašava stvar (kroz prije AGM, a sada Algoritam), dok je cjelokupna situacija takva kakvom je sagledano u komentaru iznad.

    avatar

    24.04.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • no

    Nije točno da Matica ne misli na mlade. To dokazuje pobjeda mladoga pisca Špoljara na natječaju njezinog ogranka. Nemoj da laprdate.

    avatar

    24.04.2008. (14:32)    -   -   -   -  

  • anonimac

    hahah, nisi čitao matičino posipanje pepelom (čitaj: obrazloženje žirija) u zarezu. na taj natječaj je stiglo 14 radova, od kojih su sudeći po naslovima, 13 bili srednjoškolski radovi na temu princeza, zamajeva ili neuzvraćene ljubavi u domu penzionera. predsjednik žirija doslovce ispričava što je pobijedio špoljar, ali to je bio jedini iole pismeniji rad.

    avatar

    28.04.2008. (10:04)    -   -   -   -  

  • obrazloženje

    iz jednostavnog razloga što je "u odnosu na ostale tekstove... njegov daleko najbolji", kako je to izjavio predsjednik žirija Miloš dodavši da "to ne znači da je ovaj tekst dobar samo u odnosu na tri ostala teksta koja sam imao prilike pročitati; on je uistinu izuzetan sam po sebi." Nagrađeni rukopis honorirat će se s 5.000 kuna, a tiskat će ga Ogranak MH Osijek u biblioteci 'Književna revija'.

    avatar

    28.04.2008. (17:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...