Komentari

knjiznicari.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Radoznala

    Je li netko od knjižničara zadužen za inventuru udžbenika?Kako ste se postavili?
    Na kojem raspravištu ste se raspričali o tome?

    avatar

    23.04.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • psihoptice

    Neki jesu, neki nisu, no bitno je da se izrjekom spominje knjižnica kao prostor za obavljanje inventure. Na raspravištu knjižničar

    avatar

    23.04.2008. (14:53)    -   -   -   -  

  • nećublog

    knjižnica bez knjižničara!? fuj! nemoj da to vidi naš MZOŠ, samo to čekaju!!!

    avatar

    27.04.2008. (00:23)    -   -   -   -  

  • bez_nadimka

    Hej, nije to tako loša ideja.
    Neka vide u MZOŠU, AZOO-u i iskoriste za inventuru udžbenika, odnosno za ono što vjerojatno slijedi nakon toga: prikupljanje udžbenika, procjenjivanje upotrebljivosti i naručivanje.
    Neke vlakiće bi mogli nabaviti za svaku školu - pa neka si svatko uzme udžbenik koji mu treba...

    avatar

    28.04.2008. (12:05)    -   -   -   -  

  • Bjegunac

    U prijedlogu Zakona o osnovnom i srednjem školstvu stoji da za školske knjižnice više ne vrijedi Članak 28 Zakona o knjižnicama. Ni do sada nije vrijedio, ali je barem postojao kao mogućnost. I dalje šutimo i beskrajno prežvakavamo primjere dobre prakse. Je li ikome stalo ili svi gube moć razmišljanja trčući za kolegama "Surađuj sa mnom, surađuj, surađuj, surađuj...Mooolim te!" . Kakva je ovo struka? Uplašeni šutljivi anonimusi toliko prikladni za bildanje autoriteta ravnatelja. Slijedeći korak zakonodavca? Možda upravo knjižnica bez knjižničara ( toliko smo povili šiju da ne vidimo dalje od ravnateljevih cipela).

    avatar

    29.04.2008. (17:16)    -   -   -   -  

  • nećublog

    OK, prvo sam morala provjeriti što kaže čl. 28 - a nisam našla gdje u prijedlogu Zakona kažu da više ne vrijedi . Kad si već tako oštar, Bjegunče, surađuj! na način da svoj napad potkrijepiš citatima koje možemo provjeriti i navesti kao izvor u eventualnoj reakciji. Mislim da se nikad nismo libili reagirati...dobro je ako netko vidi što drugi propuste - i to je suradnja.

    avatar

    01.05.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • suzana

    Draga Necublogerice, nazalost, nas Bjegunac je u pravu. U prijedlogu Zakona, negdje pred kraj (kad idu oni uobicajeni clanci o tome koji se propisi nakon donosenja ovog zakona prestaju primjenjivati), nalazi se i clanak o iskljucivanju cl. 28 Zakona o knjiznicama. Ne mogu sada tocno citirati jer mi je taj dokument na skolskom racunalu, ali nedavno sam pomno sve iscitala i svoje komentare poslala predsjednici HUSK-a. Dobro sam uocila taj clanak, zbunjuje me, ali iz njega zakljucujem i to da se na isti nacin moze lijepo iskljuciti i onaj famozni clanak Zakona o knjiznicama po kojem smo mi, skolski knjiznicari, duzni polagati dva strucna ispita (pri MZOS i pri Ministarstvu kulture)... Ako je to tako jednostavno, ako tako jednostavno jedan zakon moze pobijati drugi, onda bismo doista trebali zamoliti nase prosvjetne vlasti da nas rijese dugogodisnje muke s duplim strucnim ispitima. A mozda bi se naslo jos clanaka Zakona o knjiznicama koji nisu povoljni za skolske knjiznicare pa bi se i od njih moglo ograditi. No, cemu onda uopce zakoni? Ah, ah, muke po skolskim knjiznicarima...

    avatar

    02.05.2008. (01:06)    -   -   -   -  

  • psihoptice

    joj ne spominji komentiranje zakona, javnu raspravu i slično, već su nas prozivali zbog javnog apela. ja, a koliko mi je poznato ni ostali, još nismo okajali grijehe. trebali smo se ispričati svima kojima smo nanijeli duševnu bol onim apel-mailom.

    avatar

    02.05.2008. (23:39)    -   -   -   -  

  • nećublog

    izvukla sam te članke i evo kako ih ja čitam: blogjeblog-nećublog

    avatar

    04.05.2008. (07:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...