Komentari

vezenje.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • romantales

    I moj svekar je proizvodio vino ... a i moji u Zagorju, samo to vino za gemište nikad nisam pila.
    Kad malo pogledaš kako su teško živjele i radile naše bake, prabake i unatoč svemu nisu ostavljale iglu i konac, vezle su i bez dobrog svjetla ... onda ispada da se danas samo bespotrebno žalimo, ne?

    avatar

    21.04.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • sestincanka

    Tako je, život nas je stvarno razmazio. Još do prije nekih 20-tak godina, kod mene se je obrađivalo vrtove, vinograde, uzgajalo živinu i sve se je stiglo. Danas je tempo života jako brz, bolje rečeno peklen i ništa ne stignemo. Meni najviše fale veselice, koje su bile uvijek nakon mukotrpnog posla, ali ti ljudi su u sebi nosili radost i veselje, te se je pjevalo i veselilo do ranog jutra. Nije im bilo teško cijeli dan raditi, a večer provesti u druženju i pričama , a to sam naviše voljela slušati.

    avatar

    22.04.2008. (08:41)    -   -   -   -  

  • iglice

    Zbilja je danas jako brz tempo života pa čovjek ništa ne stigne, a naše bake su pored sveg silnog posla stigle se i baviti ručnim radom, družiti se i veseliti.
    Pozdrav i ugodan vikend.

    avatar

    25.04.2008. (22:40)    -   -   -   -  

  • dea

    Mislim da negdje imam sliku gdje su me slikali pored te crkve...ak me pamčenje ne vara na njoj je jedna pločica na kojoj piše:"Još nas ima,još hrvata..."Jesam li u pravu?

    avatar

    26.04.2008. (21:46)    -   -   -   -  

  • sestincanka

    @ dea- Upravu si postoji ploča na uličnoj strani i piše tako. Na drugoj slici ozgora se vidi ta ploča. Slikala sam se kraj te ploče u nošnji kad sam bila firmana kuma u crkvi.

    avatar

    27.04.2008. (20:20)    -   -   -   -  

  • Jana

    10. svibnja će cijela moja familija ponosno nositi šestinske nošnje na Zrinjevcu u povodu Majčinog dana. Znaš da si ti prva na koju pomislim svaki put kad mislim o tome :D

    avatar

    30.04.2008. (14:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...