Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • sonja

    sad ću neš reć u svom žargonu, kako inaće frićam...
    gospon fumić, hallo? kaj si ti retardiran il kaj?
    kad si već takav "antifašist", daj se sjeti da je naš dragi alozije (iz čijeg kraja btw ja dolazim) pomgao i srbima i židovima i ostalim potlačenima u doba vladavine NDH i da je slao pismo poglavniku lično da se oslobode ti ljudi. vi kakti "pravedni" "antifašisti" ste mu zahvalili tako da ste ga strpali u zatvor i pomalo ga trovali. te je poslije naš dragi nadbiskup umro u kućnom pritvoru u krašiću.
    eto vam ga sad na! to znam ja sa nepunih 15, a kamo pak vi koji bi već dosad treabili imati iskustva ne znate?! (hvala prof iz vjerasa kaj nas je upoznala malo bolje s djelovanjem alojzija stepinca)
    CBK prenesi moje "lijepe" pozdrave gosp fumiću kad ga sretneš...
    btw baš me zanima kolko će državnika doć na bleiburg?!

    avatar

    21.04.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sonja - Bravo Sonja, održala si pravu lekciju iz povijesti, tom čudnom gosponu Fumiću!
    Znaš kaj, ti sa svojih 15 godina si 100 put pametnija od tog starog prdonje Fumića.
    Btw, moja pokojna baka je isto iz Stepinčeva rodnog mjesta.
    Lijep pozdrav!

    avatar

    22.04.2008. (00:10)    -   -   -   -  

  • sonja

    hvala na komplimentima....
    btw ja sad nisam baš iz mjesta nego iz okolice, al nema veze....
    jedva čekam novi post :)

    avatar

    22.04.2008. (21:41)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Izvrstan post, potrebit mladima poput Sonje, ali i nekim starijima koji su odrasli na Mirku i Slavku. Na žalost, najbolji način da se prikriju vlastiti zločini, jest upravo ovaj: da se lažima diskreditiraju svi koji bi mogli na bilo koji način ugroziti tu zločinačku vlast. Stereotip o Stepincu kao ratnom zločincu živ je među Hrvatima, jednako kao među Srbima, no ako im se podastrije ovakvo štivo, onda oni pokažu snimku susreta Stepinca s Pavelićem. Zaboga, zar se ne smije zagrebački nadbiskup susretati s najvišim dužnosnicima u svojoj Domovini?
    A glede nagrade...
    Bio je u jednom srijemskom mjestu svećenik koji je izravno zaslužan što Nijemci nisu protjerali mještane Srbe, kojih i nije bilo baš puno u tom mjestu. Srbi su ostali živjeti u tom mjestu i nitko nije poginuo do kraja rata. Nakon "oslobođenja", u tom je mjestu pobijeno (a prije toga mučeno) od strane istih tih Srba (ne svih) 80 posto hrvatskih muškaraca. Svećenik je protjeran, a roditelji koji su živjeli skupa s njim - pobijeni.
    Revoluconarna pravda nad, kako reče Mesić, gadovima.

    avatar

    22.04.2008. (22:13)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunum.. Znamo da je snimak susreta Stepinca s Pavelićem bio protoklarne naravi, i da ništa ne znači u odnosu između Uzoritog i poglavnika. Nakon rata je Stepinac imao isti takav susret s Bakarićem kao šefom lokalne komunističke vlade u Zagrebu, a znamo da i taj susret ništa ne znači u odnosu između Uzoritog i neuzoritog politkomesara. Bitno je da je Stepinac u svojim propovjedima, pastirskim pismima i pismima vlastima, kako ustaškoj, tako i jugokomunističkoj očitao lekciju o ljudskim pravima i o tome da je svaki narod na ovom svijetu Božji narod, te da je ideollogija o resizmu, i klasna ideologija zločinačka. Iako ustaški vrh nije volio Stepinca na kraju ga je ubio komunistički režim jer "Stepinac nije bio trska koja se savija pod prvim povjetarcem".
    Srbi će morat puno razmisliti o svojim grijesima prema Hrvatima, tako i prema srijemskim Hrvatima kojima su nanijeli bol i patnju, a zaboravljalju svoj državni teror u Kraljevini Jugoslaviji pa se čude što u NDH nisu bili popularni, a onda se osvećuju zato što su Hrvati iskazali privrženost Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Nevjerojatno kolike drskosti i umišljenosti u toj velikosrpskoj politici koja se provlačila i kroz jugokomunistički sustav pa sve do Slobe Miloševića i posljednjeg velikog etničkog čistača u Zemunu i Srijemu - Vojislava Šešelja - tog licemjernog zločinca! A Mesić i njegov sramotni navod o "gadovima" je tipični diskurs kojim se služio Josip Broz Tito, a uskoro možemo od Mesića možda očekivati da će govoriti o "smradovima", jer tako je Tito također nazivao Hrvate. Vidjet ćemo tko će na kraju ispast gad.

    avatar

    23.04.2008. (21:48)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..najprije da ti se zahvalim na opsirnom komentaru kod sebe,gotovo u potpunosti bih se slozio sa tobom,cak i u onom gdjelu gdje me kritiziras da se koristim titoistickim terminima za jasenovac..sto namjerno cinim taj moj post o jasenovcu bio je prigodni ali i iskreni zbog komemoracije zrtava jasenovca i nisam htio da se preko posta uvucem u neke rasprave zbog termina i nazivlja,vecinom sam se osvrnuo na vrh ustaskog rezima,protagoniste,naime ni na kraj pameti mi nije tvrditi da su svi koji su bili u odori hrvatskih snaga tih godina bili zlocinci,jer naravno nisu,mnogi su isli iz uvjerenja i u borbu za hrvatsku a da sa rezimom nisu imali veze,moj djed naprimjer,koji prosao maltene sva ratista tzv ndh,od banjaluke,do prijedrora,kozare,do dinare i okolice karlovca te bio određeno kratko vrijeme u pavelicevu zdrugu,na kraju prezivio bleiburg tako sto je sa nekolicinom pobjegao iz cetveroreda,1945 pridruzio se kavranovoj skupini,kada su ovi izdani i poubijani,on je tesko ranjen ipak pobjega i skrivao se po zemunicama do 1953 godine i titove sveopce amnestije,naravno do kraja zivota trpio je maltretiranja udbe,na najgori nacin a da nikada nikome naudio nije...pisat cu ja i o bleiburgu jer cu ove godine ici sa starim na bleiburg kao sto on ide godinama..i ne moras mi govoriti VI naime ja nemam ni desetak godina vise od sonje..
    ..sto se tice fumica,to je mentalni skop jednog prezivjelog dinosaura..koji je ostao zivjeti u cetrdesetima iako jugoslavije odavno nema,mesic me nije iznenadio,no on je stara prica,dvostruka mjerila ,sto ocekivati od covjeka ciji su sponzori,fumic i slicni..zlocin je zlocin ma tko ga pocinio..ali onako napast crkvu,moze samo analfabeta..sastao se blazeni stepinac i sa titom,ovaj mu je i ponudio velika prava i svaku autonomiju ukoliko se stepinac odrekne vatikana no kako se veliki stepinac nije prodao pavelicu,nije ni titu i kako je zavrsio u pandžama joze manolica i ekipe..pozdrav..

    avatar

    23.04.2008. (23:52)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Mika Špiljak živio je na sjeveru, u vili ((Gupčeva) Zvijezda čini mi se), kao što svi komunisti i partizani žive u vilama.
    Vanja Špiljak "proslavio" se kupnjom i prodajom Ininih tvrtki po bivšoj Jugoslaviji-nešto slično kad Bandić prodaje zemljište pa ga ponovo kupuje po paprenoj cijeni), ima tvrtku Mitan Handels - International Supliers of Petroleum, i živi u Švicarskoj- ako zagusti u Hrvatskoj, da ne završi u zatvoru. Proslavio se i prodajom nafte agresoru na Hrvatsku. Privatne tvrtke ima i drug
    Ante Marković, začetnik pretvorbe u Hrvatskoj. Dolazi u Hrvatsku (Zagreb) i može ga se vidjeti kako vozi neki bijesni terenac, unatoč poodmakloj dobi.
    Zanimljivo je kako što vrijedi za Perkovića - jer je hrvatski državljanin ne može se izručiti izvan Hrvatske- ne vrijedi za sve hrvatske generale i novinare koji su izručeni u Haag.
    Knjiga don Ante Bakovića (ponegdje optuživan da je bio suradnik KOS-a, kao i gore navedeni Vanja Špiljak- pa mu je valjda proradila savjest) Hrvatski martirologij XX stoljeća, Nartyrium Croatiae d.o.o., Zagreb 2007. donosi popis od 663 usmrćena svećenika nakon 2. svj. rata.
    I u prošlom, Domovinskom ratu opet su ubijani svećenici.
    Stjepan Tomislav Poglajen iznosi u knjizi "Božje podzemlje" (u izdanju Verbuma) istinite doživljaje tijekom 2. svj. rata i nakon rata, u vrijeme komunističkog režima u zemljma u kojima je boravio. Svjedoči o progonima kršćana. I sam je bio proganjan i služio se lažnim imenima. Druga knjiga o S. T. Poglajenu je zbornik radova međunarodnog znanstvenog simpozija održanog u Zagrebu 28. rujna 2006. povodom 100. obljetnice njegova rođenja "S. T. Poglajen alias profesor Kolaković (1906-1990) ".Postoji i knjiga slične tematike od Ferdinanda Takača "Uzničke uspomene Hrvata isusovca za komunizma u Slovačkoj".
    Mesićevim biserima očito nema kraja kad je 'posmrtno odlikovao Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom Ivicu Račana za izniman doprinos (???) neovisnosti i cjelovitosti Hrvatske te za razvoj odnosa s drugim državama.'(Metro expres;petak;18. travnja 2008.)
    Na redu su valjda odlikovanja Bakarića, Šuvara, Vrhovca, Dragosavca, Baltića i drugih Jugoslavena.
    Drug Ivan Fumić zajedno s Mišom Deverićem (sin(???) imenjak mu je zvan Ćos, isto je čovjek za sve tajne službe i za sva vremena) objavio je knjigu "Hrvatska u logorima 1941.-1945.)" kako je objavio Večernji list od subote 19. travnja 2008.
    Nakon Bleiburga na 4 DVD-a, Slobodna Dalmacija; Orfej i HRT nastavljaju s objavom dokumentarnih filmova, slijedi film o Bljesku, pa zatim o Oluji.
    Očito da je komunistička propaganda u punom jeku!
    OTV je u emisiji Dvogled sučelio sveuč. profesore Josipa Jurčevića i Ivu Goldsteina.
    Osim već poznatih konstrukcija-koje su očito nasljedne- Goldsteina mlađeg ponuđeno je i zanimljivo referendumsko pitanje: Da je danas 1941. godina otišli biste u a. )ustaše-oko 75 posto i b.) partizane-oko 25 posto. Poruka je dakle: a vi drugovi komunisti (Mesić, Goldsteini, Fumić, Manolić, Hršak, Planinc i ostali živi ratni zločinci) bježite ponovo u šumu!

    avatar

    24.04.2008. (01:00)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Krivo sam napisao Nartyrium umjesto Martyrium (što je ispravno).

    avatar

    24.04.2008. (01:04)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Tinolovka... Imam jedan prijeldog za tebe: kad bude prilike, ako možeš napisati i objaviti jedan post s ratnim sjećanjima tvoga djeda; mislim da su sjećanja običnih ljudi iz vremena Drugog svjetskog rata neizmjerno dragocjena za shvaćanje kako je nešto bilo u prošlosti, jer javne i političke osobe i povjesničari koji se oslanjaju na svjedočenja nekadašnjih političkih i vojnih protagonista u pravilu ne daju objektivnu sliku prošlih događaja; tvoj djed je imao ogromno iskustvo iz toga razdoblja, a bio je običan čovjek iz hrvatskog naroda koji e u tom razdoblju i kasnije proživio neizmjerne patnje, boli i gubitke.
    Hvala na opširnom komentaru i objašnjenju tvog stajališta, i podržavam te u tome, a oko Fumića, Mesića i sličnih tako i tako se slažemo, i sve je to nevjerojatno što nam se danas događa, te otrovne strelice i laži su odvratne ali i opasne, a dolaze od onih koji imaju puno putra na glavi pa lažima kao najboljem oružju za napad skreću pažnju s vlastitih i zločina svojih ideoloških mentora iz toga titoističkog tora; što se tiče jasenovačkih žrtava, i tu se s tobom potpuno slažem i poštujem svaku žrtvu iz tog logora zla, a jednostavnim riječima rečeno: žrtva je žrtva, zločin je zločin, ma s koje strane bio počinjen, i ma iz kojega naroda žrtva dolazila. Pozdrav!

    avatar

    24.04.2008. (20:52)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Slobodna Republika Hrvatska - hvala na trudu što ste naveli puno dragocijenih izvora, i što ste opširno i poučno komentirali aktualne događaje o interpretaciji povijesti koju tako perfidno interpretiraju Jugoslaveni i drugovi Fumić i Mesić.
    Kad slušam Fumića i Mesića dobivam sve lošiju i lošiju sliku o partizanima. Ti partizanski ratni veterani odnosno ta njihova udruga "SAB" je toliko licemjerna da je to za povraćanje; da se tolikim žarom može opravdavati ubojstva je ne samo nemoralno nego je to i kazneno djelo poticanja na mržnju i šovinizam!
    Koliko su neki mediji neodgovorni pročitao sam danas u Jutarnjem listu koji je dao promociju za jednu knjigu o navodnim zločinima katoličkih svećenika i Crkve koju su pisali, kao prvo, boljševici, znači teroristi i ubojice, kao drugo, tu je knjigu obradila Titova obavještajna služba i politička policija, totalitarna OZNA, čiji ekvivalent, ne da bi bio Gestapo nego SS-Einsatzkommando jer je Gestapo prema OZNI mala bebica, i pisana je 1946. godine nakon komunističkog genocida nad hrvatskim narodom, te je tada služila kao opravdanje ubojstva tih 663 svećenika čiji ste broj naveli, a koje je ubila Titova "antifašistička" vlast za vrijeme i na koncu Drugog svjetskog rata - 663 svećenika su partizani ubili !!! (Plus još muslimanske hodže, njih koja stotina koji su također od strane partizana likvidirani.) Sada je ta oznaška sramotna knjiga puna laži i propagande doživjela reprint, što bi bilo isto kao kad bi danas u Njemačkoj bila tiskana neka knjiga iz doba 3. Reicha i vezana za nacistički režim, te se takvom reprintu dao publicitet, recimo u Süddeutsche Zeitung!!! Neka neki urednici i novinari u Jutarnjem listu izbace na svjetlo dana svoje nekadašnje partijske knjižice, i neka napišu biografije svojih djedova da vidimo u kojim partizanskim jedinicama su se nalazili, pa i da vidimo doušničke udbaške dosijee od nekih, kao i suvlasnika JL, Šuvarova učenika Ninoslava Pavića, socijalističke novinarske zvijezde i podmlatka agitpropa Saveza komunista Jugoslavije! Sramota za Jutarnji list koji je dokazao svoje anti-europejstvo 100 puta do danas!
    Vama, Sl. Rep. Hrv. lijep pozdrav!

    avatar

    24.04.2008. (21:08)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Mišo Deverić je prvi partizan koji je ušao u Zagreb 1945., a drug Deverić je 1945. godine imao 17 godina (!!!), jer je umro 2. rujna 2007. u osamdesetoj godini. Imenjak mu je sin. Pročitao sam na http://tinolovka.blog.hr zanimljiv komentar o ustašama od Tamare (Navodi i jedan izvor).
    Crkva- ne smijemo zaboraviti da smo to svi mi krštenici- kojoj se događa ovo danas medijsko blaćenje, uzroke stanja možemo naći i u 'slizanosti' vodećih ljudi (kardinala Kuharića, kardinala Bozanića, te biskupa Srakića) s HDZ-om. Zapanjujuća je činjenica da nitko od njih nije vidio-ili nije želio vidjeti- da se 1990. godine u Hrvatskoj nije promijenio sustav- krvavi i pogubni komunizam za mnoge Hrvate i građane Hrvatske željne istine-nego samo naziv (Republika Hrvatska), odnosno promijenio se oblik, a sadržaj je ostao isti. Meni upravo ide na živce ta gore navedena 'slizanost' . Prije zadnjih parlamentarnih izbora Glas Koncila od 11. studenoga 2007. je na naslovnici prikazao kardinala Bozanića i lažova Ivu Sanadera, a popratni tekst glasio je Potpisan Sporazum o sufinanciranju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta: Crkva želi dati doprinos društvu u ovome vremenu. Sugestija je bila da treba glasati za HDZ. Zar oni nikad nisu znali tko je bio jedan Tuđman, Manolić,... Upravo na ovome primjeru vidi se svetost i uronjenost u Evanđelje Stepinca-osobu koju mi danas nemamo u Crkvi- čak mi se vjerodostojniji čini kardinal Puljić od ovih naših biskupa i kardinala (Bozanića i Kuharića). Kakav će to biti doprinos društvu ako će se povijest učiti prema krivotvoriteljima (Jakovina, Banac, otac i sin Goldstein, Bilandžić), a ne prema povjesničarima koji nastoje argumentirano s višestrukim provjerama dostupnih podataka
    prikazati povijesne događaje (djelomično Dragutin Pavličević (prikaz novije povijesti (od 1990.) je upitan, Anđelko Mijatović, Trpimir Macan, Josip Jurčević, Goran Jurišić, a i Vi CBK ). Ovaj sustav laži jednostavno treba pasti. Stepinac nije bio 'slizan' ni s ustašama, ni s partizanima (kao što ste i naveli), i to je ono što i nama danas treba! Svećenici (većina) uopće ne razumiju današnje događaje u Hrvatskoj (nezaposlenost, korupcija, komunizam)! Od odgovornosti za svoju ulogu u izdaji naroda ne mogu pobjeći. Mudri ljudi iz stalnih podmetanja komunista nešto bi trebali zaključiti i vratiti vjerodostojnost, te ponovo biti moralna vertikala.
    Spominjete medije i Jutarnji list, gdje je osim Pavića stara struktura i Stipe Orešković, Tomislav Wruss, Sanja Modrić, Inoslav Bešker,...
    Način (ako je to istina) na koji je dotični progonitelj Hrvata, a sada 'fini' gospodin navodno birao novinare -u gostionici preko puta EPH-a (osim ovih partijaša)- te nikoga ne čudi njihova 'profesionalnost' i 'informiranost' ne samo o politici, nego i dijelovima grada Zagreba, Samobora, nepismenosti koju promiču...
    Novine su hvalospjevom ispratile i dvojicu komunističkih 'velikana' Jadranka Crnića i Žarka Kraljevića.
    Ovo je izopačena -ljepše rečeno perverzna-Socijalistička Republika Hrvatska s trećerazrednim partijašima i doušnicima Jugoslavenima (glavni su ili poumirali, ili su u mirovini, ili u sjeni) tipa Bandić, Slobodan Ljubičić, Bebić, Žužul, Kosor, Mesić, Šeks, Jarnjak...
    Ono što nije uspjelo SKJ/SKH u Jugoslaviji uspjelo je Igoru Zidiću- stvorio je balkansku Maticu hrvatsku- čemu svjedoči izdani Pravopis, zatim zaborav na obljetnicu Ljudevita Jonkea, a i nekakva Komunikološka škola pod palicom provjerenog druga Branka Lovrića.
    Otac i sin Goldstein imaju na sumnjiv način Novi Liber, a Hrvatska ih još i hrani i dobro zarađuju na prodaji pravopisa, rječnika i enciklopedija, što je izopačenost!
    Zanimljivo je da Slavko Goldstein autor knjige "1941.-godina koja se vraća" prema Općoj i nacionalnoj enciklopediji u 20 knjiga tek je 1942. dočekao u partizanima. Te 1941. možda je pisao ovu knjigu!
    CBK kad ste pisali o "10. travanj i poglavnikove obmane" pronašao sam da je Julije Makanec 'Godine 1941. na mjestu načelnika Bjelovara. Tu je odigrao važnu ulogu u Bjelovarskom ustanku 8. travnja 1941: on je nakon pobune Hrvata u jugoslavenskoj vojsci proglasio »uskrsnuće hrvatske države«.'(izvor: http://hr.wikipedia.org/wiki/Julije_Makanec)
    Obnašao je mnoge dužnosti u NDH, a 1945. je smaknut.
    Postoji zanimljiva knjiga Zvonimira Kulundžića: "Politika i korupcija u Kraljevini Jugoslaviji".
    Lojzo Buturac pisao je- po sjećanju- da su u NDH strijeljani mladi ustaše zbog povrede discipline. (Glas Koncila, Pisma čitatelja, ne znam datum)
    Što se tiče žrtava u logoru Jasenovac čini mi se da smo svi mi na neki način taoci Jugoslavena iz Hrvatske i Srba iz cijele bivše Jugoslavije povodom lažnih podataka o broju žrtava. Taoci u smislu da budemo podređeni. Vidim sličnost s zbjegom Srba prije Oluje i brojke od petsto tisuća izbjeglih Srba!
    Pročitao sam sva tri posta i meni su odlični. Možda samo jedna zamjerka za literaturu ako netko želi još dodatno čitati.
    Nadam se da sam i ja s ovim komentarima obogatio čitatelje Vaše

    avatar

    25.04.2008. (00:00)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    -ga bloga. Prekoračio sam 5000 znakova!

    avatar

    25.04.2008. (00:01)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    Puno hvala na Vašoj podršci.
    Zaista od srca hvala.
    Sandra, Stelina mama

    avatar

    25.04.2008. (02:05)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Među ovim Bandićevim kladioničarima je i Manolićev zet dr. Edo Kunjko.

    avatar

    25.04.2008. (21:17)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    CBK kakvo je Vaše mišljenje o knjizi Ivana Gabelice "Alojzije Stepinac i hrvatska država"?

    avatar

    25.04.2008. (23:29)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Slobodna Republika Hrvatska - Nisam čitao tu knjigu. Jeste ju Vi pročitali? Što je napisao?

    avatar

    26.04.2008. (21:31)    -   -   -   -  

  • djksb

    Pozdrav CBK-u! Jaki postovi! Danasnje ponasanje samozvani „antifasista“ izdaje njihov protureligijskij rad kroz 45 godina. Istice se u tome, jer ih takvih detalji, kao sto ste ih vi u postu dobro otkrili, nikako ne interesiraju. Dokumenti, sto su se kroz godinamam sistematski unistavali, se na taj "verbalni" nacin titoista, vracaju. Jos uvjek pjene sto nisu nikada katolicku crkvu pokorili, koja im je i dan danas trn u oku! Padaju maske i pokazuju koliko su medij, prvenstveno mislim na HRT, u RH „liberalni“.... :)

    Evo jos jedan detalj koji popunjava i potvrdjuje vas blok argumenata:

    Sicherheitsdienst (SD) 3.-ga Reich-a je jasno ispisao u jednom obavjestajnom dokumentu svoje misljenje o bozicnoj propovjedi iz 1942 Pape Pius-a XII:
    „[...] jedan jedini napad protiv sve za sto mi stojimo. Papa kaze da Bog smatra sve narode i rase jednakovrijednim. Ovdje govori jasno u korist zidova [...]On okrivljuje njemacki narod da vrsi nepravednosti nad zidovima i postaje govornik zidovskih ratnih zlocinaca.“
    Izvor: Politisches Archiv des Auswärtigen Amtes, Inland I D/Kirche 17/9 (R 98833)

    Jos da listu prijetnja u smjeru Vatikana ne nabrajamo...Pius XII je Ribbentrop-u, tadasnji vanjski ministar 3.Reicha, jasno rekao: Nije me briga sto ce se sa mnom desiti, ali samo vam dobro porucujem: Ako dodje do sukoba izmedju kat. crkve i 3.Reich-a, onda ce 3. Reich sigurno izgubiti!

    Ugodan vikend!

    avatar

    27.04.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Nisam je ni ja pročitao. Čitao sam recenzije, gdje piše kako je knjiga novost jer donosi neobjavljene i nepoznate izvore o hrvatskoj povijesti 2. svj. rata.
    Mislio sam konkretno na događaj završetka rata u Hrvatskoj i slom NDH, jer kako recenzent piše da su pripadnici ustaške vojske morali napustiti Zagreb, da grad ne bude sravnjen sa zemljom od strane savezničkog ratnog zrakoplovstva- kad ste spomenuli Eugena D. Kvaternika i njegovo upozorenje da se ne nasjeda na tezu o "izgubljenom ratu"- onda je u ovoj knjizi barem nešto pojašnjeno. Postoje i neka zanimljiva pojašnjenja o logorima u Hrvatskoj. Na www.hdpz.htnet.hr bili su dostupni dijelovi knjige. Iz čitanja recenzije pomislio sam da je knjiga zanimljiva, a za konačni sud treba je u cijelosti pročitati.

    avatar

    27.04.2008. (14:58)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @djksb - Hvala Vam, na obrazovnom komentaru, baš je vrijedan Vaš citat iz njemačke povijesne dokumentacije;
    u bivšoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj i SFR Jugoslaviji su Fumićevi drugovi, kao na pr. Titov biograf i boljševik Vladimir Dedijer pisali knjige, teške po nekoliko kilograma; tako je Vladimir Dedijer napisao knjigu s jedno 1000 stranica o navodnoj sprezi pape Pija XII, i sve je gradio na fotografiji Pija XII snimljena s Antom Pavelićem i nekoliko drugih ustaša prilikom posjeta u Vatikanu, što je bilo protokolarne naravi a Vatikan nikad nije diplomatski priznao NDH tako da je to odgovor o "sprezi". Onda ima danas onaj njemački marksist Karlheinz Deschner, suradnik Srpske akademije nauka i umetnosti, suradnik odsjeka za povijest, koji piše u Marxovoj novini Neue Rheinische Zeitung u kojoj je svojedobno pisao i Karla Marx kad je Hrvate onako lijepo označio kao narod koji bi trebalo zbrisati s lica zemlje jer je ban Jelačić sprašio mađarski režim koji je u Hrvatskoj provodio mađarizaciju. Uglavnom, taj Deschner tvrdi u jednom članku koji je ove godine objavio u NRhZ da je Pavelić priređivao u sprezi s papom Pijom XII "katoličke koljačke fešte" u NDH, i da je Vatikan stvorio u 20. st. sve fašističke države, iako se zna da su recimo Mussolinijev režim financirale angloameričke banke, isto kao što su te iste banke i njihovi vlasnici - predstavnici ideologije liberalizma financirale Hitlerov dolazak i ostanak na vlasti, a naš Stepinac je na pr. napisao još 1937. predložak za papu Pija XII koji je papi poslužila za encikliku "Mit brennender Sorge" s kojom je osudio nacionalsocijalizam i raističku teoriju nacista.
    Evo, danas je predstavnik liberalne demokracije, prof. Banac opovrgnuo u emisiji "Nedjeljom u dva" na HTV-u Fumićevu tvrdnju iz Jasenovca, i rekao je da je Fumićeva izjava čista laž i da nema veze s povijesnom istinom da bi dakle "većina katoličkog klera" bila supočinitelj bilo kakvih zločina. Ako liberal Banac to tvrdi, koji baš ne mazi hrvatski nacionalizam kroz povijest, onda nemaju ekstremni ljevičari u Republici Hrvatskoj više šta izmišljat i lagat o bilo čemu što je vezano za Drugi svjetski rat.
    Ugodan radni tjedan Vam želim!

    avatar

    27.04.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sl. Rep. Hrvatska - Slažem se da za konačnu ocjene knjige od Gabelice bi trebalo knjigu u cijelosti pročitat,no, ovako na osnovi dijela recenzije koju ste iznijeli bih mogao stvoriti preliminarni zaključak da je autoru interes što više povezati Pavelića i Stepica kako bi preko besprijekornog povijesnog Stepinčeva lika pokušao rehabilitirati poglavnika Pavelića jer je on poznat u javnosti, ne samo kao veliki obožavatelj Franje Tuđmana i kao nekadašnji Đapićev koalicijski partner (a Đapić je promovirao poglavnika Pavelića u hrvatskoj politici), nego je poznat i kao branitelj Pavelićeva lika i djela, a to pak nije fer ni prema Stepincu niti prema čitalačkoj publici i hrvatskoj javnosti. Tko je recenzent knjige? Nisam išao pogledati na web-stranicu koju ste naveli ali pretpostavljam da je to dr. Tomislav Jonjić, a on je veliki branitelj lika i djela Franje Tuđmana, i poglavnika Pavelića. On se bavi zločinima komunizma i posljedicama titoizma u Republici Hrvatskoj, a nije u stanju reći istinu da je Franjo Tuđman najzaslužniji što je Titov kult ostao u RH praktički netaknut. U svibnju 1945. nije uopće više riječ o "ustaškoj vojsci" nego o regularnoj hrvatskoj vojsci jer je 1944. izvršena reforma oružanih snaga i ustaške jedinice su rasformirane odnosno ukinuta je paralelna vojna struktura i paralelna zapovjedništva ustaška i domobranska; što se tiče navoda u Gabeličinoj knjizi da se vojska NDH morala povuči iz Zagreba prema Zapadu radi toga da se tobože Zagreb sačuva od angloameričkog bombardiranja onda mogu reći da je to izmišljotina jer nakon Hitlerova samoubojstva u berlinskom bunkeru prestala su svaka angloamerička bombardiranja njemačkih gradova i taman posla da bi Amerikanci ili Englezi išli bombardirati jedan za njih periferni i provincijski Zagreb. Osim toga, pazite ovo - idete se povlačiti prema Zapadu, a Zapad kao prijeti da će bombardirati Zagreb, dakle, čista konstrukcija, poprilično glupa, čime Gabelica pokušava opravdati Pavelićevu politiku koja više i nije bila nikakva politika nego jedna totalna neodgovornost i prebacivnje njegovih moralno-političkih posrtaja na cijeli narod i vojsku. To je za mene sramotno, moram reći. No, treba više znati o knjizi, a ako će te je pročitati, sjetite se ovog mog komentara pa me zanima Vaše mišljenje o knjizi i ovom mom komentaru jesam li pogodio ili fulao. Lijep pozdrav, i hvala Vam na izdašnim prilozima u Vašim komentarima, vidim da Vas sve to jako zanima! Kad bi se više ljudi zanimalo za takve stvari kao Vi, ne bi nam jedan kompromitirani Fumić mogao držati lekcije iz povijesti! Lijep pozdrav!

    avatar

    27.04.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • wul3

    Ljudi, ajde plz klik da osvojim bedzeve na ovo

    avatar

    29.04.2008. (23:27)    -   -   -   -  

  • Umrli

    Spomenik žrtvama fašizma (Jasenovac) koji je
    Paragin HOS u prošlom ratu sačuvao od uništenja
    - Super ti je blog, ali mozes li malo pojasniti kako je to HOS sacuvao spomenik i od koga ??? Jer srbo-cetnicka rulja ga ne bi unistila, naprotiv, a ako bi ga tko unistio onda bi to bio upravo Paragin HOS, koji do Jasenovca nije ni mogao doci, a pretpostavljam da znas zasto..

    avatar

    30.04.2008. (09:56)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Umrli - Prije nego odgovorim na pitanje moramo utvrditi činjenično stanje, a ono je u ljeto/jesen 1991. bilo slijedeće: u ljeto 1991. (29. lipnja) počela je velikosrpska agresija na Republiku Hrvatsku, i ubrzo nakon toga invazija tzv. banjolučkog korpusa JNA na zapadnu Slavoniju (miniran most na kanalu Struga etc.) ; Hrvatske obrambene snage (HOS) drže prvu crtu obrane koja je išla uz Savu kraj nekadašnjeg logora, a nakon invazije JNA preko Save, s kopnene, hrvatske strane je prva crta bojišnice prolazila odmah kraj današnjeg Spomen-područja Jasenovac, a HOS se nalazio usred Spomen-područja, i JNA je to područje granatirala; zapovjednik te obrambene crte bio je zapovjednik HOS-a na tom sektoru hrvatske obrane, g. Miroslav Martinovski, a ratni načelnik HOS-a, pokojni g. Ante Paradžik, i osnivač HOS-a, koji je HOS i naoružao, i predsjednik Hrvatske stranke prava,
    g. Dobroslav Paraga, obišli su te crte u Jasenovcu koji dan prije smrtonosnog atentata na Antu Paradžika od strane vlasti RH od 21. rujna 1991. godine;
    s obzirom da je tada bila na snazi izmišljena velikosrpska brojka od "700 hiljada" navodno ubijenih Srba u jasenovačkom logoru iz Drugog svjetskog rata, s hrvatske strane je došao prijedlog da se ispod spomenika postavi eksploziv i minira kameni cvijet kao simbol, kako su ljudi smatrali, izmišljene velikosrpske brojke kojom se hrvatski narod u Titovoj Jugoslaviji proglašavalo "genocidnim narodom". Gospodin Paraga odnosno Paragin HOS je odbio takav prijedlog uz konstruktivno objašnjenje hrvatskim braniteljima, i, naprotiv, uputio ih je na to da uz oružanu stražu moraju čuvati taj spomenik kako ga srpski diverzanti ne bi minirali i krivnju prebacili na hrvatsku stranu uz poznati repertoar optužbi o proglašavanju Republike Hrvatske kao "neofašističke tvorevine" i nastavljača NDH. Poslije je taj sektor obrane pao pod pritiskom tenkova iz banjolučkog korpusa JNA, i logično je da Srbi nakon toga nisu minirali spomenik jer ipak je u jasenovačkom logoru po podacima Spomen-područja Jasenovac ubijeno 38 tisuća Srba, ali četničke jedinice su prilikom srpske okupacije devastirale muzej u Spomen-području, a o tome postoji u današnem memorijalnom jasenovačkom centru opsežna foto-dokumentacija kako su četnici devastirali Spomen-područje, dok je četnička i Miloševićeva propaganda i dalje vrtila priču o "700 hiljada" navodno ubijenih Srba.
    Zaključak: današnji Kamen-cvijet, spomenik žrtvama fašizma, postoji isključivo zahvaljujući Paraginom HOS-u, i g. Paragi ponaosob. (Ne treba se zaboraviti da je JNA gađala točno Spomen-područje Jasenovac i postojala je vjerojatnost da kameni cvijet bude pogođen i uništen i na taj način, a da se to slučajno ili namjerno bilo dogodilo, KOS JNA bi krivnju prebacio na Paragin HOS, a Tuđman bi imao izgovor da Paragu optuži za "neofašizam", što bi bio apsurd sam po sebi jer troje rođaka od g. Parage, s majčine strane, likvidirani su u kolovozu 1941. u jasenovačkom logoru-bračni par Laufer i njhova malodobna kćer- samo zato jer su bili židovskog porijekla, a inače su bili Hrvati.) Nadam se da sam dao zadovoljavajući odgovor. Pozdrav!

    avatar

    30.04.2008. (11:24)    -   -   -   -  

  • Gost

    @Crni - pročitao sam dosta materijala na tvom blogu i uočio koju frakciju HSP-a podržavaš...uglavnom - kako opravdavaš slavlje povodom obilježavanja godišnjce osnutka NDH koje je Paraga u svojim prostorijama organizirao 1990. ili 1991. i na kojem je jedan od voditelja sudionike poškropio vodom s Drine;da li je i to dio velike urote protiv Parage ili je ipak i on tom prilikom pogriješio? Očekujem izravan odgovor bez muljanja i zavlačenja

    avatar

    01.05.2008. (17:51)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Gost - Nadam se da po Ustavu RH još uvijek imam pravo birati i politički se opredjeljivati, a o frakcijama HSP-a nema govora, tu očito nisi dobro informiran; nema frakcija jer HSP kad je obnovljen nije bio komunistička partija koja bi imala frakcije, nego je to bila demokratska antikomunistička stranka, a oni koje je Tužmanov režim i udbaške strukture i/ili KOS bio ubacio i infiltrirao u HSP tijekom vremena, već kako je tko raskrinkan, isključen je iz članstva Hrvatske stranke prava, tako i oni koji su po tko zna kojoj osnovi veličali poglavnika Pavelića, negirali njegove zločine ili uzdizali režim NDH kao đto je to sustavno činio Anto Đapić, sve negdje do 2003. godine ali nsiam primijetio da su vlasti bile nešto posebno alergične na Đapićeve crnokošuljaše - očito im je odgovaralo sve to jer u tom dripcu nisu nikad imali konkurenciju u borbi za vlast; druga je stvar što je predsjednik Tuđman 28. rujna 1993. oteo HSP aktom pravosudnog nasilja, a to čak ni Milošević nije radio u svojoj Srbiji, a Račan, Sanader, liberali i "narodnjaci", Vesna Pusić, i cijela svita titoista gledala je na taj čin razbijanja višestranačja s odobravanjem i ushićenjem, ali kao što reče naš veliki Ivan Gundulić: Kolo sreće uokolo, vrteći se okreće... pa ćemo vidjet čija će biti zadnja.
    Moj odgovor na pitanje ti je slijedeći: g. Paraga je pozdravio i pozdravlja i dan danas akt o osnivanju jedne hrvatske države jer ideja o hrvatskoj državi nije zločinačka, osim ako spadaš u predstavnike velikosrpske politike ili u titoiste za koje je svaka ideja o nekoj hrvatskoj državi zločinačka a njihova jugoslavenska ideja i velikosrpska tvorevina je "humanističke prirode". Znači, akt o osnivanju NDH nije sporan, a zločini ustaškog režima su za osuditi, i to je g. Paraga upravo tako učinio u svom inauguralnom govoru prilikom izbora za predsjednika Hrvatske stranke prava. Dana 10. travnja 1941. godine se još ništa nije dogodilo, osim što je osnovana Nezavisna Država Hrvatska, i što je i tog dana srpska soldateska iz vojske Jugoslavije ubila još nekoliko skupina hrvatskih civila kao i nekoliko dana prije i nekoliko tjedana poslije navedenog akta, a kakav će biti režim u NDH to nikome nije pisalo na čelu. Znači, nema urote, a ako misliš da je netko nekoga škropio drinskom vodom onda neka ti bude odnosno ostavljam te u tom uvjerenju. Inače, podsjećam te da je i zagrebački nadbiskup Alojzije Stepianc pozdravio akt o osnivanju Nezavisne Države Hrvatske jer je Jugoslavija bila "tamnica naroda". I to ti je to, dragi moj gost. Ciao!

    avatar

    01.05.2008. (18:55)    -   -   -   -  

učitavam...