Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • urebako

    Za sada ću vam kazati da i na ovom tragičnom slučaju, pokušavate skupiti jeftine političke
    poene, akasnije ću vam obrazložiti i argumentirati zašto. (a što vi osobno znadete)

    avatar

    19.04.2008. (13:56)    -   -   -   -  

  • vipcartoons

    Ima li cenzure na blog.hr
    poseti me

    avatar

    19.04.2008. (16:47)    -   -   -   -  

  • Kiki_zg_

    Iskreno, meni nije jasno zašto netko uopće ima blog u kojem piše o politici...
    Nemoj se baviti istraživanjem njihovih poslova jer sigurno nećeš naći ništa lijepo...
    Bolje piši o sportu ili bilo čemu osim o politici... Moj savjet...

    avatar

    19.04.2008. (19:06)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Neće li se meni ili vama sutra dogoditi isto, neće li doći kola hitne pomoći u pratnji policije i s lisicama na rukama odvesti nas na prisilno psihijatrijsko liječenje da bi nakon toga ministar zdravstva, prikrivajući sve, u središnjem Dnevniku falsificirao sudsko rješenje koje govori o tome da u toj ustanovi nikada nismo ni trebali završiti.

    Pa vas bi u toj situaciji vjerojatno i pratili mediji... i sve to komentirao ministar. No nas ostale... koji javnosti nismo napeti nitko ne bi ni pitao u kom grmu leži zec. Sada se postavlja pitanje kolikim (medijima nenapetim) ljudima su do sada prekršena ljudska prava na ovakav ili neki sličan način... i kolikima će se to još dogoditi.
    Tužno je kad se građani u svojoj vlastitoj zemlji osjećaju nesigurno i nezaštićeno.
    Ovakvi... medijski napumpani slučajevi bi trebali služiti svima nama da izvučemo pouku... a državi da uoči gdje su greške i gdje ih treba popravljati. No to nije slučaj. Kao da nam namjerno žele poručiti da moramo biti kuš... jer bi se i nama nešto slično moglo dogoditi.

    avatar

    20.04.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • urebako

    Gospodine Staziću,, Iz kojih činjenica i dokaza vi možete znati i govoriti da se ovdje krše nečija ljudska prava. Vi kao odgovoran političar i Saborski zastupnik najmanje imate pravo unaprijed po nekim svojim prepostavkama ili ŽELJAMA govoriti o kršenju nečijih prava a da za to nemate dokaze. Vi se samo uklapate u ovu najvećim dijelom oboljelu javnost, koju su takvom napravili baš vi takvi političari i ovakvi novinari (strvinari) koji unaprijed bez dokaza razapinju i linčuju čovjkeka iz samo njima znanih motiva (koje nije teško pogoditi). Jedan od motiva je vjerovatno i taj što je IVO PUKANIĆ za njih nedostižan u svom poslu i što je jedan od vrlo rijetkih koji je u vrijeme diktature i pljačeke imao hrabrosti i znanja o tome pistati i više doprinjeti u borbi protiv takve tadašnje diktature i pretvorbene pljačke nego najveći broj tadašnjih i sadašnjih oprbenih političara (o čemu najveća većina novinara može samo sanjati). Isto tako mnoge njegove kolege su tada od 1992 do 2000 g išli na pantovčak po svoje novinske članke. A koliko vidim vi ste u tom vremenu također bili neki novinarčić, koji se u politiku počeo uključivati 1997, a tek 2000 postali saborski zastupnik, pa onda najmanje imate pravo unaprijed osuđivati nekoga bez ikakvih dokaza i argumenata koristeći njegovu obiteljsku tragediju, a sami ste samo iskoristili i brali plodove nečega šta je netko drugi a najviše i Ivo Pukanić već odradio da bi vi i mogli uopće sada blebetati šta blebećete., odnosno klevetati i crniti čovjeka,
    I jeste li vi negdje bar čuli od nekoga da je na čovijeka pokušan podli atentat, koji je izbjegao zahvaljujući samo velikoj sreći, ili i to po svojoj velikoj objektivnosti smatrate da je on i to izmislio. ŽALOSNO. sa ovakvim političarima kao vi i sa ovakvim novinarima mi možemo samo upadati u veću provaliju i veća govna. Nema nam spasa. Možda će te se sutra sramiti zbog ovoga šta sada pišete, kad mnoge stvari izađu na vidjelo.

    avatar

    20.04.2008. (12:17)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... gledajući ove zastrašujuće pokušaje da se sve zgura pod tepih koji dolaze od samog ministra zdravstva, postajem zabrinut, a razlog za zabrinutost mislim da imamo svi. ...

    Da se ti i slični tebi bave BITNIM problemima ove Države, možda bi nam i krenulo !

    Ovako, mnogi od vas, skupljate poene na najgori mogući način, ka, brinete o ŽRTVI u obitelji Pukanić !

    Da li si ti i tvoje kolege pročitali TRAGIČNU SUDBINU gospođe Gordane Kulušić u Slobodnoj Dalmaciji od 19. travnja 2008. godine ..
    Cop.

    Gordanu kulušić suprug, koji je zlostavlja već 15 godina, u Petak pokušao pregaziti automobilom, pa je pretukao

    Pomozite! Ni sud ni policija ne žele zaustaviti nasilnika
    Očito svi čekaju da me ubije - očajna je Gordana Kulušić koju suprug sustavno zlostavlja već 15 godina i koji, iako osuđen, u zatvoru nije proveo ni dana ...

    O obitelji Pukanić BRINE cijela Hrvatska, svi, od Predsjednika do nas, običnih smrtnika a o ovoj gospođi Gordani Kulušić ni policija kojoj se UPORNO obraća !

    ZAŠTO ?

    Pa i budala bi uvidjela da se ŽELI SMJESTITI IVI Pukaniću, čini se gospodin Pukanić se ZAMJERIO MOĆNICIMA koji ne BIRAJU SREDSTVA da mu se osvete jer, da se u Hrvatskoj brine o ljudskim pravima, o životu, kako DANAS MNOGI GOVORE, BRINULI bi se i o ovoj obitelji Gordane Kulušić, podjednako !

    Moram ti reći i ako nisam želila ... gospođa Pukanić imala je skoro 30 godina kad se udala, danas ima oko 45 ili koju više, ne bitno !
    Znači punoljetna pa ako je suprug kako danas govori TJERAO da konzumira drogu, ZAŠTO je pristala !
    Maloljetnike može netko na nešto prisiliti ali zrelu osobu i to osobu školovanu, koja ima poprilično godina nitko ne može natkerati ako TA OSOBA TO NE ŽELI !

    Sve su to nebuloze !

    Ovaj slučaj obitelji Kulušić, ZAŠTO se B.a.B.e ili HHO ili neka druga udruga, služba, centri za socijalni rad, oni iz Ureda za nacionalnu sigurnost, neki zastupnici iz Sabora ... ZAŠTO nitko ne pomogne ovoj sirotoj žene jer, muž joj prijeti već 15 godina, pokušao je zgaziti autom i NITKO JOJ ne PRISKAČE u pomoć ... možda ZATO ŠTO JE SIROTA u odnosu na obitelj Pukanić !

    avatar

    20.04.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Ma mene samo zanima jeste li vi višew prijavili svoju imovinski karticu ili dalje prikrivate?

    avatar

    20.04.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • odmak

    Slažem se sa promatram, razmišljam. U ovom se slučaju na jednoj obiteljskoj tragediji skupljaju bodovi, a za anonimne uglavnom nitko ne brine.

    Ništa ne znam o Ivi Pukaniću, zapravo, znam i čujem da ga ne vole, a potom znam da tu nesretnu gospođu Pukanić ne želi vidjeti ni vlastita kćer, a pročitala sam da se ni njena majka nije za nju zauzela.
    Svi ste se uhvatili zdravstva koje je u ovom slučaju najmanje krivo.

    Evo vam primjer iz moje najuže obitelji. O mladom čovjeku koji se vodi pod manično depresivnom psihijatrijskom dijagnozom i kad je u dobroj fazi vrlo je drag, kulturan i suvisao, ali kad se nađe u jednoj od manifestacija bolesti bude opasan po obitelj. U takvom stanju ga se ne može dovesti do izabranog liječnika, liječnice i netko iz obitelji treba otići po uputnicu, koju se dobije bez njegovog prisustva, jer se njegovo stanje zna.

    Čini mi se da se i kod nesretne gospođe Pukanić to več događalo. U svakom slučaju ako ne želi (govorim o obiteljskoj situaciji) ostati u bolnici na psihijatriji, nevažno u kojoj bolnici, bolničko osoblje ga ne može zadržati na silu. Jedini je izlaz pozvati policiju koja ga mora privesti ( sa ili bez lisica, kako god zna i umije). Zahtjev postavlja netko iz najuže obitelji: Supruga, suprug, majka, otac, brat ako on vodi brigu o njemu.
    U svakom slučaju uputnica ne znaći ništa. Ako je hitno ona se može i naknadno dobiti, ali bitno je da se na temelju uputnice bolnica bez privole bolesnika neće na silu smjestiti na psihijatrijski odjel.

    Ponavljam ako je potrebna hospitalizacija od netko iz bliže obitelji ili skrbnik mora pozvati policiju i na sili ga hospitalizirati.

    Jednako tako će odjel napustiti onog trena kad za liječenje više nema potrebe. Kao i kod svake bolesti.

    I meni je nejasno da tridesetogodišnja osoba (kao gospođa Mirjana Pukanić) može biti na silu, bez svoje volje uvućena u drogu.

    Žao mi je nesretnu gospođu. U svakom slučaju treba joj pomoć, ali zaboga miloga ne bavite se samo slavnima i poznatima, zar i ova medijska strka ne uništava i nju i njenu malodobnu kčer, ako i iskljućimo Ivu Pukanića.

    Upravo slušam vijesti i opet optužuju liječnicu. Izgleda da je u cijelom tom neredu kriva samo liječnica koja po svoj prilici, ako se to ponavljalo i prije, htjela samo izići u susret.

    Tvrdim, odgovorno, da u našem slučaju, liječnica pomaže jer daje uputnicu bez da je pregledla pacijenta. Liječnica zna da ga u bolnici nitko neće zadržati ako uistinu nije potreban pomoći. Njena uputnica na ništa ne obavezuje policiju, a koliko sam shvatila tamo su bili i socijalni radnici.

    avatar

    20.04.2008. (19:27)    -   -   -   -  

  • dome

    Gledajući duhovito situaciju, policija je imala krivi tajming, tribala je doć prije 15 godina kad se ova udavala za Pukanića.

    avatar

    20.04.2008. (23:42)    -   -   -   -  

  • intervencija

    molim Vas Nenade...da se okanete čorava posla..ne glumite demokraciju...jer prilično je jasno zašto tek sada reagirate...RANIJE JEDNOSTAVNO NISTE IMALI JAJA

    lako je kurcem po blogu mlatit...gdje ste bili i Vi i Vaša stranka kada je trebalo reagirati ???

    avatar

    21.04.2008. (09:03)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    @dome ...Gledajući duhovito situaciju, policija je imala krivi tajming, tribala je doć prije 15 godina kad se ova udavala za Pukanića. ...

    Nasmijalo me i ako nije smješno !
    Gospođa bila maloljetna, hihihi, 30-tak godina imala a danas 46 ...
    Ma tko može mene drogirati ako ja neću !

    Ima pUKI moćne neprijatelje !

    Imali oni novca pa od bjesa nisu znali što bi pa isprobavali ... a neki nemaju za kruh pa opet ne valja ... najčešće muž popije i ono malo ako imaju !

    Gospođa Gordana kulušić u Slobodnoj Dalmaciji od 19. travnja iznijela SVOJ SLUČAJ !

    ŽENI POTREBNA POMOĆ, kaže muž joj prijeti da će je ubiti, gazio je autom, trebao biti u zatvoru ali NIKAKO DA ga ZATVORE ...

    Njoj HITNO TREBA pomoć !

    Zašto se NITKO NA NJENE VAPAJE NIJE ODAZVA ?

    avatar

    21.04.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • nitko i ništa

    POTPUNO SI U PRAVU. NEMA GOREG TERORA NEGO ODVESTI NEKOGA U LUDNICU. MENI SE ISTA STVAR DESILA ,PA SAM SE SPASIO BIJEGOM. ZA RAZLIKU OD MIRJANE PUKANIĆ JA SAM LJUDIMA OKO SEBE KOLIKO TOLIKO DAO POVODA JER SAM IH VRIJEDJAO GRAFITIMA RADI PRANJA NOVCA I UNIŠTAVANJA OKOLIŠA. MOŽE PUKANIĆ PRIČATI ŠTA GOD HOĆE, MIRJANA PUKANIĆ NIJE PRUŽALA OTPOR NITI PRAVILA NERED. ŠTA ĆE U LUDNICI? STRAŠNO JE, AKO UBIJEŠ ČOVJEKA DOBIJEŠ 5 GODINA ZATVORA, A AKO SE ZAMJERIŠ MOĆNICIMA DOBIJEŠ LOBOTOMIJU. SVI KOJI SU KOMENTIRALI TAJ SLUČAJ A DA SAM IH JA ČUO KAŽU DA BI UBILI NEKOGA TKO IM TAKO NEŠTO SMJESTI. STRAŠAN PRESEDAN, TREBA PUNO PRIČATI O TOME, SVE NAS SE TIČE. P.S. MENI JE SMJEŠTANJE U LUDNICU SREDIO KASTAVSKI SDP, VRLO PRLJAVA FIRMA.

    avatar

    21.04.2008. (17:30)    -   -   -   -  

  • nitko i ništa

    P.S.JOŠ JEDAN LINK:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-psychiatry

    avatar

    21.04.2008. (17:45)    -   -   -   -  

  • Borderland

    potpuno se slažem s tobom..
    psihički bolesnik sam i dovoljan bi bio samo jedan poziv nekog dušebrižnika,bez obzira postojao li povod,ili ne,da budem prisilno hospitalizirana.svi mi "takvi"to jako dobro znamo..
    stoga,drago mi je da se konačno o tome i progovara.

    avatar

    23.04.2008. (08:07)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Nevjerovatno je da slučaj Pukanić postaje saborskom temom i da se taj slučaj koristi da bi se diskreditiralo političke oponente. Rasprava o temi Pukanić se svela na otkrivanje proceduralne greške pri prisilnoj hospitalizaciji a da se pri tome u potpunosti zanemarila rasprava o tome da li osobu koja je u izrazito manična i pod utjecajem kokaina treba ili ne treba prisilno hospitalizirati. Koje su smjernice koje bi trebale određivati kada je osoba opasna po sebe i okolinu? Da li to podrazumjeva da poremećena osoba visi na rubu zgrade ili da vitla nožem urlajući prijetnje. Gospođa Pukanić je duševno bolesna osoba koja je u vrijeme prisilne hospitalizacije bila u takvom stanju duševne poremećenosti da je to stanje zahtjevalo njezinu hospitalizaciju. Sve izjave koje je davala u za vrijeme izvršenja prisilne hospitalizacije i nakon puštanja iz psihijatrijske ustanove su izrečene u stanju duševne poremećenosti. Mediji su u ovom slučaju omogućili da gospođa Pukanić sa svojom duševnom poremećenošću ozbiljno našteti svom dostojanstvu i dostojanstvu svoje obitelji.
    Nadležna ministarstva, saborska povjerenstva i ovaj blog na kraju krajeva, se bave sa tom temom samo iz razloga što je cijela ta stvar daleko nadmašila samu sebe radi bezobzirne medijske eksploatacije.
    U cijelom ovom slučaju problem nije u tome što je gospođa Pukanić prisilno hospitalizirana već je problem u tome što je njoj zbog pritiska javnosti onemogućeno adekvatno liječenje i što joj je omogućeno da nakon prijevremenog puštanja iz medicinske ustanove nastavi i dalje svojim istupanjem u javnosti štetiti svojim interesima i interesima svoje obitelje a posebice interesima svoje maloljetne kćeri te tako ozbiljno narušiti roditeljski odnos sa njom.

    avatar

    23.04.2008. (10:39)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Osveta je OPASNA !

    Sramotno je što se PREKO SAPUNICE Pukanić, jer, ne brinu ONI o ljudskim pravima, jer, da BRINU, znali bi ZAŠTO gospođa Gordana Kulušić TRAŽILA POMOĆ preko Slobodne Dalmacije 19. travnja ali ne, OVE RADE NEŠTO DRUGO, ove osobe na najvišim državnim položajima svete jedan drugome !

    Zamislite, Odbor za nacionalnu sigurnost TRAŽI SMJENU Ministra zdravstva !

    SDP KORISTI svog ČOVJEKA = Ostojića iz Odbora za nacionalnu sigurnost da SMJESTI ČOVJEKU iz HDZ-a = Milinoviću, jer ne mogu NIŠTA Sanadera, pa, makar da smjeste NEKOME, važno da je iz HDZ-a !!!

    Koja smijurija !

    Da li je OVAKVIH bilo SMICALICA bilo u RANKOVIĆEVO VRIJEME ?

    TO SE MOŽE samo u banana državama !

    avatar

    23.04.2008. (13:11)    -   -   -   -  

  • wul3

    Ljudi, ajde plz klik da osvojim bedzeve na ovo

    avatar

    24.04.2008. (13:51)    -   -   -   -  

  • nik

    Strašno je što se desilo,iznenađuje nesenzibiliranost komentara o jednoj ozbiljnoj temi.
    Ako su i većina Hrvata kao ovi komentari i istup ministra ,onda je sasvim normalno dase desilo što se desilo.Prisilno odvođenje normalnih osoba u ludnicu je riješeno prije nekih stotinjak godina u zemljama zapadne demokracije.

    avatar

    27.04.2008. (01:17)    -   -   -   -  

  • urebako

    Ovdje se postavlja prvo pitanje jednakog postupanja prema svima, b.a.b.a i svih institucija i ustanova, kao i pridavanja važnosti kroz medije itd itd. Isto tako se postavlja pitanje što je PRIORITET i koji su kriteriji i mjerila određivanja tih prioriteta kod postupanja istih institucija. Kako npr.HHO i saborski odbor može svoje djelovanje mjesecima zasnivati i usmjeriti ka tome dali je ili nije neka osoba propisno smiještena u bolničku ustanovu, a ne davati važnost i prioritet opasnosti za nečiji život, odnosno pokušaj ubojstva na tu osobu. A onda kad znamo da je Pukanić imao i ima osobne račune sa Sarnavkom, Bancom i Rankom Ostojićem, onda se opravdano postavlja pitanje nije li to osobna osveta tih ljudi, koji su jedva dočakali nešto gdje bi mu se mogli osvetiti i čovjeka uništiti, a koristeći njegovu obiteljsku tragediju.
    Ovakvo postupanje i određivanje prioriteta kod postupanja, samo je još jedan dokaz korumpiranosti i sveopće bolesti društva i okruženja u kojem živimo.
    Ovakvih i gorih slučajeva privođenja bolesnih osoba na lječenje u hrvatskoj imamo mjesečno na stotine , ali o tome nitko niti brine a niti će brinuti. a da ne spominjem koliko ima priorutenih slučajeva gdje je baš nužna i ptrebna reakcija B.A.B.A, ali tamo njih nema. ŽALOSNO.

    avatar

    27.04.2008. (09:56)    -   -   -   -  

  • urebako

    g.Staziću, zadržite vi ovu temu na blogu i nemojte je skidati još najmanje godinu dana, jer kako se vidi moglo bi se ovo otegnuti i potrajati. Ne šalim se.!! A polako se uključuju nove i nove institucije i novi ljudi. Jer dok se svi izredaju kojima nije odgovaralo piasanje Pukanića, ili koje je tužio, pa svi oni zbog ljubomore i zavisti, itd itd ,,, moglo bi dosta vode proteći dok se sve ovo završi i utvrde sve mogće okolnosti i tko je tu sve pogriješio.
    A i naše neovisne novine, bože moj, moraju imati materijala, jer će morati opet lutrije dijeliti ili fete pršuta, da bi im ljudi to smeće, pardon, novine kupovali i čitali.

    avatar

    01.05.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • domoljubni

    a sve to zbog loše koke...

    avatar

    03.05.2008. (08:55)    -   -   -   -  

  • Ineida

    ZAUSTAVITE PUKANIĆA. NE ŽELIMO SVE ZNATI. Pozdrav ineida

    avatar

    20.08.2008. (15:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...