Komentari

cryingplanet.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borgman

    jesi li svirala ikada kakav puhački instrument. Usnu harmoniku ili flautu? Kada imaš duboku jamu, i preko nje prelazi vjetar, u ovisnosti od brzine vjetra javlja se podtlak i ...zvuk. U pravilu radi većih dubina, to budu zastrašujući zvukovi, nižih frekvencija, pa sve do infrazvuka (npr. famoznih 10-ak Herca)... imaš prirodne izvore takvih zvukova, naše škrape i špilje, gdje radi dva razloga, termičkog skupljanja i širenja (kamen "cvili") i kretanja zraka preko šupljina (pjeva)... pa u onom kamenom i vlažnom mraku... od straha, srce "staje" ! :-)))

    avatar

    19.04.2008. (09:04)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Ne znam ja je li svima njima puhalo kad su to slušali, ali su konstantno mogli čut te zvukove, danima...Trebalo bi iskopat vremensku prognozu za to vrijeme pa vidit :P

    avatar

    19.04.2008. (09:15)    -   -   -   -  

  • borgman

    ...ne treba puhati. Kod dubokih rupa, temperaturna razlika na površini i dnu izaziva stalno strujanje zraka. Slično ti je na Vidovoj Gori, na strani Bola. Zmajare diže vrući zrak iz kotline. kako ide "softanje"?

    avatar

    21.04.2008. (12:23)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    A zašto onda nema toga kod svih velikih rupa? Softanje ne ide jer se ne mogu odlučit odakle da naručim pušku...a i nemam vremena se bavit time zbog faxa i drugih stvari :)

    avatar

    21.04.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...i kad prisloniš neke školjke na uho...sviraju

    avatar

    30.04.2008. (19:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...