Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • don Branko

    Samo pitanje je da li se to moze nazvati pracenjem jer nikada nisam imao vremena pratiti redovito ili procitati bilo kakve knjige a samim tim nisam nikad niti radio neke analize. Malo sam pogledao knjige koje ste preporucili pa sam primjetio da za razliku od drugih knjiga iz ekonomije ove i nemaju puno stranica pa cu ih vjerojatno nabaviti ali dali cu ih stici procitati je drugo pitanje. Trgujem sa dionicama zato sto sam nasljedio novce koje trebam negdje uloziti i kad bih se samo tome posvetio mogao bih komotno od toga zivjeti. Ali mene vise zanimaju prirodne znanosti tako da radim kao informaticar zato sto to volim raditi mada je u meni i jaka zelja za osnivanjem vlastite firme a samim tim bavljenjem ekonomijom. Jedan od razloga zasto nemam vremena pratiti dionice je to sto cijelo vrijeme trebam pratiti informatiku u kojoj se svakim danom nove stvari dogadaju. Dnevno trosim i do dva sata na citanje vijesti i ovog foruma u vezi dionica. Naravno cesto sam zatrpan poslom da samo stignem pogledati na kraju izvjesca. Instalirao bi si mozda mostich kad bih znao da cu imati vremena pratiti ga. Sad razmisljam da uzmem mjesec dana za probu pa da vidim. Zasto nemam vremena izvan posla za proucavanje trgovanja dionicama? Zato sto kad dodem doma cekaju me zena i dijete (drugo je na putu) i zauzet sam do na vecer a kad dijete od spavat srusim se od umora.
    Kad sam procitao ovu temu prestao sam se zivcirati kako to da samo ja pusim na dionicama (u biti pusim samo na Plivi u koju sam prvi put uletio na 510 a kad je bila 560 i kad je pisalo da je i Covic prodao ja nisam htio jer mi novac nije trebao a mislio sam da nece vise pasti ispod 500, poslije sam je cijelo vrijeme dokupljivao) ali se i dalje zivciram kako to da drugi imaju toliko vremena za pracenje cijelog to trzista???????

    avatar

    18.04.2008. (18:32)    -   -   -   -  

  • ja_nisam_dignula_kredit_z

    dionice nisu bile obavezna kupnja. svi smo upozoravani da je to macak u vreci.

    avatar

    18.04.2008. (19:09)    -   -   -   -  

  • spy

    A tko je kriv za pad Genaral Electrica?
    Odi trguj u NY ako ti tu ne paše

    avatar

    18.04.2008. (21:40)    -   -   -   -  

  • barba

    problem nije u dionicama nego u integriranosti trzista i u jednoj mutnoj bari moze se puno bolje manipulirati nego u bistroj vodi. Ali problem je da se bara nije izbistrila nego je samo postala jos manja lokva uslijed suse i sad tu riba ribi grize rep. Ako imas love ulozi u Top 500 fortunes jer onaj tko je 500-ti ako ne ide prema gore postaje 501 i ispada iz drustva.
    Ima nesto zivotno u tome.

    avatar

    18.04.2008. (23:04)    -   -   -   -  

  • puffko

    Oprosti Zvone no nije hr burza jedina koja ima to pravilo. Ne znam za NY burzu no znam za zemlju u kojoj zivim (razvijena zapadna demokracija itd). Mijenjanje cijena za 20% ili vec tako neki broj se smatra 'neracionalnim ponasanjem trzista' (recimo da to tako nazovem) i zatvaranjem trgovine na dan ili koliko vec se nastoji dati vremena trzistu da postane racionalnim.
    Termini su mi neprecizni no dionicama se ne bavim--no ne bavis se ni ti :)

    avatar

    19.04.2008. (07:35)    -   -   -   -  

  • turimti

    koje ti imaš probleme?...ja, evo žurim uhvatiti bus za sarajevo...

    avatar

    19.04.2008. (07:48)    -   -   -   -  

  • m

    dzizs, get, ajd ucini sebi uslugu i stavi tu lovu negdi di neces mislit na nju. makar na banku ako nemas di drugo (npr kupit nesto sta drzi vrijednost -> nekretnina drzi, a auto ne). i prestani gubit 2 ure dnevno na trziste kapitala di danas svaka bena visi i pribaci ih tamo di si najjaci (npr. IT kako ti kazes). btw. od ekonomije za startup, jedino sta tribas znat je da svoju lovu nikad ne stavljas u svoju (bar ne u prvu! ;) firmu. ostatak ce te nevolja naucit :o)

    avatar

    19.04.2008. (09:08)    -   -   -   -  

  • lolina

    Suspenzija trgovinom traje dok se ne dobije odgovor d.d-a o činjenicama koje bi mogle ili utječu na promjenu.oko 1 h.
    Istina je da su se OMF udruženo zaigrali povlačeći lovu iz OIF , to svi znaju i svima je sve jasno.
    Samodol kaže ;moglo je drugačije.(čitaj ;treba mu pomoći) Naravno da je moglo drugačije, ali tko iz RH može odoljeti kada ima toliku moć;))).OMF iOIF su pod okriljem istih tih banaka ,znači unutarnji sukob interesa.Realno sve svinjarije su se događale do '08.
    Eto Ante je bio toliko savjestan da je podnio prijavu protiv Čovića zbog inside trgovine ,ali sud ga je oslobodio.Lukovića i kompaniju niti ne spomine.OIF su im sa lovom od mirovinaca doslovno bili samoposluživanja.
    Od '09 se ukida jdd kotacija . hanfa uvodi nove zakone koji će spriječiti ovakvu vrstu makinacija , pitanje je samo da li će se sankcionirati ovakav institucionalni kriminal kakav je bio do sada.
    Realno nije izgubio nitko osim onih na marginu .Tragedija!
    840 000 malih dioničara (55%) , oko 5000 stranaca ,ostalo su pravne osobe.
    Kvaka je u tome što je premalo papira ,a previše novca.Jednostavno su odlučili istresti iz malih što se da.Što će se dogoditi ukidanjem Jdd kotacije i kada OMF krenu ulagati u inozemstvo ;uvijek treba imati na umu sve najgore;)),
    Treba ulagati ,ali se treba i obrazovati.Nije to kruh bez motike kako mnogi misle.
    Da se pohvalim , u Šprajcovoj knjizi ima mojih komentara.

    ps . nadam se da će ht zaroniti do 265 bar na jedan dan;)))

    avatar

    19.04.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Za svaki posao, ako se želiš njime baviti profesionalno, treba odgovarajuća naobrazba. Čovjek se treba educirat, školovat, puno učit, da bi se mogao uspješno nečim bavit i imati profesionalni pristup. Isto tako je i sa "igranjem" na burzi. Ako ne znaš, ne želiš naučiti, a igrao bi se, plati čovjeka koji to zna. No kako kod nas vlada neka druga tradicija, da je dovoljno imat mitraljeski kurs pa možeš postat državnik, ili otkriti kako se pošta topla voda iz zida nakon što se doseliš u veliki grad pa možeš odmah bit "manager", tako se svatko upušta u posao kojem nije dorastao. Prema tome, ambiciozne budale koje igraju iznad svojih mogućnosti, ne treba žalit. Burza je surova, tu čak ni partijska knjižica sa rednim brojem 53 ne pomaže. Nikog ne treba žaliti, ne možeš imat sređenu burzu u zemlji u kojoj je privreda u falusu. Burza je isto ko i kokain, probaš kad imaš previše love...:)

    avatar

    19.04.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...