Kad vidim ovaj mali paradajz, koji se u Njemackoj zove "Kirschtomaten" (nesto kao tresnja-paradajz), uvijek se sjetim jedne poslovne vecere u jednom 3-zvijezde-restoranu. Bilo nas je mislim osam i isto toliko konobara nas sluzilo. Svaki je stao iza svakog od nas sa jelom i cekao dok sef glasno ne opise sto sad dobivamo i na njegov znak svi istovremeno servirali. Na red je dosao desert i on ga je opisao da se servira sa "Kirschtomaten". Svi smo se pogledali sto trazi paradajz u desertu. Bilo je vise komada na tanjuru, al kad si ih razrezao, u njima su bile tople usecerene tresnje i visnje u saftu. Koliko god smo one cijele okretali i studirali, nikako nismo mogli otkriti nacin na koji su izvadili meso i ugurali te tresnje i visnje unutra. Paradajz je bio citav, kao kad si ga ubrao, cak i stabljika gore cvrsta, a kad je otkines, isto ne moze nista unutra. Tajnu nam ni za koje novce nisu htjeli otkrit :)
17.04.2008. (21:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vidim kroz tanko tijesto da je u pitanju burek sa mesom,pa mi baš pašu te mini rajčice uz njega,,doduše malo mi je 4 komada,a i rajčice bi trebalo malo više,no ja ću i peteljke pojest pa valda bude dobro,,ja ti ovdje kad žena neće da pravi burek odem u billu,,tamo ga zamaste dobro,naguraju mesa više nego tijesta pa 2 komada pojedem i bočicu 0,5 kokte i onda budem sretan do neba,,za muško kao šta sam ja da nema bureka svijet bi bio prazan,ponekad ni sise nemogu nadomjestit glad,,
17.04.2008. (21:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sad sam skužio lupigo jedna da to nije tri tanjira bureka nego jedan tanjur koji si okretao i slikao,,,sad više ne zavidim,,ono kad si meni recept dao napravili 12 komada-dan bureka bio,,kad nisam umro,žao mi bilo bacit a više nisam mogao jesti,,,
17.04.2008. (21:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
posto momentalno bolujem iliti patim od svih gore navedenih bolesti i poremecaja,sa terapijom sam pocela jutros i iskreno više ne kasljem onak intenzivno:))) p.s. nemoj mi se nikaj macolizit ti si pocel prvi zaboravljati,ali ja to ne zamjeram hoce to s godinama:)) pusa:)
17.04.2008. (21:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ta kojeg će ti brusa te jabučice? Vaki burek ja mogu jest suv, brez ičega. Svaka ti čast, baja, provokacija je uspjela, bar kod mene, premda meni ni bila naminita. Ako je to istina šta pišeš (mislim na ne Nebenwirkungen) onda šalji čim prije i šta više! Nego demi kaži štaje to s Fizijevim blogom? Nema nit jednog posta, sve je izbrisano?
Lipu ti i mirnu noć želim, a tebe i tvoje lipe doma puno pozdravljam!
17.04.2008. (22:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hahaha, za konzultacije spremna! Samo nemoj da moram svirat kolegi akademiku kakav pleh-marš, bemti...već sam zaboravila...ima već sigurno tri-četiri mjeseca da se nije ubijao ;-P
18.04.2008. (00:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hvala ti sto imas povjerenja u moje kuharske sposobnosti.....ali komplimenti tvojoj zenici ili bilo kome tko je ovo ovako lijepo napravio. moj burek naime NIKAD nije izgledao ovako dobro :))))) a one rajcice......svi smo ludi za njima. toga i kruha ne smije nikad nedostajat :)
18.04.2008. (10:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jaooo, motani! Pitanje! Koliko koštaju autorska prava kad bi naš HNK odlučio izvesti praizvedbu tvog djela? Mislim da bi to bio hit i da bi se tražila karta više.
18.04.2008. (11:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro da našem kAkademiku nisi zalijepio orade kapitalke-portugalke! Na tu ješku ziher ne bi skočio, samo bi još dalje odskočio ;-PPP A nije ni meni lako slušat ovu sonatu u B-duru, a-a...svirka, svirka, u srce me dirka...znaš, ja sam kratkovidna, minus četiri i pol, ma za to na Be imam oko kokosovo...sokolovo...eh, sline mi cure, pa pantam bez veze, haha!
18.04.2008. (16:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prizjoner.
Fora recept
;))
17.04.2008. (19:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mala Anja
...CISTA PETICA ZA OVAJ RECEPT :-)
17.04.2008. (20:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
pretpostavljam da je već nestala... ehhh...
17.04.2008. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogomoljac
Kad vidim ovaj mali paradajz, koji se u Njemackoj zove "Kirschtomaten" (nesto kao tresnja-paradajz), uvijek se sjetim jedne poslovne vecere u jednom 3-zvijezde-restoranu. Bilo nas je mislim osam i isto toliko konobara nas sluzilo. Svaki je stao iza svakog od nas sa jelom i cekao dok sef glasno ne opise sto sad dobivamo i na njegov znak svi istovremeno servirali. Na red je dosao desert i on ga je opisao da se servira sa "Kirschtomaten". Svi smo se pogledali sto trazi paradajz u desertu. Bilo je vise komada na tanjuru, al kad si ih razrezao, u njima su bile tople usecerene tresnje i visnje u saftu. Koliko god smo one cijele okretali i studirali, nikako nismo mogli otkriti nacin na koji su izvadili meso i ugurali te tresnje i visnje unutra. Paradajz je bio citav, kao kad si ga ubrao, cak i stabljika gore cvrsta, a kad je otkines, isto ne moze nista unutra. Tajnu nam ni za koje novce nisu htjeli otkrit :)
17.04.2008. (21:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fizikalac
vidim kroz tanko tijesto da je u pitanju burek sa mesom,pa mi baš pašu te mini rajčice uz njega,,doduše malo mi je 4 komada,a i rajčice bi trebalo malo više,no ja ću i peteljke pojest pa valda bude dobro,,ja ti ovdje kad žena neće da pravi burek odem u billu,,tamo ga zamaste dobro,naguraju mesa više nego tijesta pa 2 komada pojedem i bočicu 0,5 kokte i onda budem sretan do neba,,za muško kao šta sam ja da nema bureka svijet bi bio prazan,ponekad ni sise nemogu nadomjestit glad,,
17.04.2008. (21:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fizikalac
sad sam skužio lupigo jedna da to nije tri tanjira bureka nego jedan tanjur koji si okretao i slikao,,,sad više ne zavidim,,ono kad si meni recept dao napravili 12 komada-dan bureka bio,,kad nisam umro,žao mi bilo bacit a više nisam mogao jesti,,,
17.04.2008. (21:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marsi
posto momentalno bolujem iliti patim od svih gore navedenih
bolesti i poremecaja,sa terapijom sam pocela jutros i iskreno
više ne kasljem onak intenzivno:)))
p.s.
nemoj mi se nikaj macolizit ti si pocel prvi zaboravljati,ali ja to ne zamjeram
hoce to s godinama:))
pusa:)
17.04.2008. (21:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
baca iva
Ta kojeg će ti brusa te jabučice? Vaki burek ja mogu jest suv, brez ičega. Svaka ti čast, baja, provokacija je uspjela, bar kod mene, premda meni ni bila naminita. Ako je to istina šta pišeš (mislim na ne Nebenwirkungen) onda šalji čim prije i šta više!
Nego demi kaži štaje to s Fizijevim blogom? Nema nit jednog posta, sve je izbrisano?
Lipu ti i mirnu noć želim, a tebe i tvoje lipe doma puno pozdravljam!
17.04.2008. (22:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
riba
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm......
17.04.2008. (23:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
Moze li fizikalac udijeliti koju?
17.04.2008. (23:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MiniMaxine
Hahaha, za konzultacije spremna!
Samo nemoj da moram svirat kolegi akademiku kakav pleh-marš, bemti...već sam zaboravila...ima već sigurno tri-četiri mjeseca da se nije ubijao ;-P
18.04.2008. (00:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smisaozivota42
Modificirana mi je hrana vječno privlačna, al vidim rajčicu, a ona je jedino što ne mogu progutat.
18.04.2008. (02:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kikicarodjkica
MRZIM TE!!!!!!!! Gladna sam kao vuk i jede mi se sada ovoga tvog B dura....... odoh do pekare.... nije baš ko domaće ali.... poslužit će!!!!
18.04.2008. (10:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
hvala ti sto imas povjerenja u moje kuharske sposobnosti.....ali komplimenti tvojoj zenici ili bilo kome tko je ovo ovako lijepo napravio. moj burek naime NIKAD nije izgledao ovako dobro :)))))
a one rajcice......svi smo ludi za njima. toga i kruha ne smije nikad nedostajat :)
18.04.2008. (10:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Simona
kome treba lijek protiv impotencije?:))))
18.04.2008. (11:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Koraljka
Ova tvoja Sonata za Fizija u B-duru odlična je i za me. Uzimam dva-tri takta :)
18.04.2008. (11:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Simona
a gdje je nestao Fizijev blog?
18.04.2008. (11:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Divan -skitnje
Još odjekujuje u mojim ušima ti milozvučni taktovi nebske rerne iliti pećnice.
18.04.2008. (11:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tata od formata
Jaooo, motani!
Pitanje! Koliko koštaju autorska prava kad bi naš HNK odlučio izvesti praizvedbu tvog djela? Mislim da bi to bio hit i da bi se tražila karta više.
18.04.2008. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fulvus
pojest ću rajčice, hvala. ako imaju barem malo okusa po pravima.
18.04.2008. (12:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljubavnica
A ja glaaaadnaaa!!!!
Ljubim u prolazu...:-)
18.04.2008. (12:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
gdje bas sad otvori tvoj blog kad sam gladan..hehe
18.04.2008. (12:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Viola (sul palco)
samo me nista nemojte pitati oko kuhinje :)
ja samo jedem :)
18.04.2008. (13:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dida99
au, jes da sam se nakrko ladnog odojka, al prošlo je otad skoro 2 sata i baš bi mi lego vaki jedandvatri.
18.04.2008. (15:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MiniMaxine
Dobro da našem kAkademiku nisi zalijepio orade kapitalke-portugalke!
Na tu ješku ziher ne bi skočio, samo bi još dalje odskočio ;-PPP
A nije ni meni lako slušat ovu sonatu u B-duru, a-a...svirka, svirka, u srce me dirka...znaš, ja sam kratkovidna, minus četiri i pol, ma za to na Be imam oko kokosovo...sokolovo...eh, sline mi cure, pa pantam bez veze, haha!
18.04.2008. (16:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...