Komentari

kozmologija60.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • neazess

    Fantastično odabran članak. Da, to je najveći problem današnje znanosti. Iako je znanost zamišljena kao slobodoumna, nedogmatska i objektivna, da bi ona bila takva prvo takvi moraju postati ljudi. A ljudi su skloni uskom razmišljanju, čvrstom vezanju uz nešto i potrebi da uvijek budu u pravu. Zato se se današnja znanost četo puta ne razlikuje puno od religije. Uvijek se kod ovakvih primjera prisjetim kako je to bilo u periodu skolastike - može se istraživati, ali pronađene istine moraju biti u skladu s predefiniranom "istinom" - pa čemu onda uopće istraživati ako već znamo "istinu"?Još jednom - super post! Najljepši pozdrav :-).

    avatar

    19.04.2008. (18:18)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Naišoh na tvoj blog,pa da ostavim trag....imaš puno interesantnih teza i tema...ali nekako imam dojam da ideš na široko pa se zakomplicira...a zapravo sve stvari u životu ,iako izgledaju jako zamršene su vrlo jednostavne ..kao npr.nekakav mađioničarski trik..kad ga skužiš vidiš da je jednostavno...uglavnom,da skratim...nastavi tako...čitamo se

    avatar

    30.05.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  • greentea

    hvala ti na linku. nisam fizičar niti sam dovoljno detaljno upoznata s teorijom praska...znam koliko i svi ostali laici, no slažem se s neinim komentarom, a i s bellarte-om. jednostavno se nema što dodati. osim da i ja kad god je moguće bježim glavom bez obzira od kompliciranih objašnjanja...vjerujem da je krajnja istina uvijek jednostavna i sasvim logična....kao i bog. ljudski ego i taština kompliciraju...no, to je valjda isto božja bolja.....mislim da ću se kasnije vratiti da čitam malo one dole članke....pozdrav, jure:)))))))

    avatar

    22.06.2008. (14:47)    -   -   -   -  

  • greentea

    ..."raj je vječan. Vječnost nije svako dan isto, dosadno ponavljanje., nego tiho umiranje. Zamisli kako je to tiho umiranje za vječnost? Kad ovako trezveno razmisliš, izgleda da je raj nešto što nebi želio ni najgorem neprijatelju."

    .....poistovjetio si pojmove raja i vječnosti. zar u vječnosti nema ničega osim raja? moguće je da je u raju dosadno...znamo za pretpostavku da je upravo zato bog stvorio ne-raj...sve stvoreno...da bi se zabavio. meni se sviđa ta ideja.
    no...zašto bi vječnost bila tiho umiranje....zašto to ne bi bio jedan veliki užasan urlik?....umiranje je čudan pojam. pojam iz ljudske svakodnevnice. mislim da je to ipak samo ljudska iluzija koja ima svoju svrhu...ali, je samo iluzija.
    čujem da neki prave veliku, bitnu razliku između vječnosti i bezvremenosti. jedno je muka, drugo je raj. vječnost je ipak vezana uz mogućnost postojanja vremena izvan granica ljudskog iskustva ...objektivnog vremena. trenutačno ne vjerujem da ono kao takvo postoji. no, vrlo sam sretna što je snaga svih naših iluzija dovoljno jaka da mi ovaj kolač što ga sada mlatim izgleda kao apsoltna stvarnost kojoj se baš veselim!
    čisti je užitak malo mlatit praznu slamu na tvojem blogu! idem malo čitat od početka....možda ovo žensko nešto i shvati!:)))))

    avatar

    22.06.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • pasion,strast,pasion,strast,pasion,strast,pasion,s

    zakon blog covjece....

    avatar

    20.09.2008. (08:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...