Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • fuj

    odvratni su mi deklarirani ljubitelji životinja koji to zapravo nisu. pogotovo oni koji imaju kućne ljubimce koje zanemaruju.

    avatar

    17.04.2008. (08:51)    -   -   -   -  

  • 101

    odvratni su mi ljubitelji životinja

    avatar

    17.04.2008. (09:50)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Udruga za promicanje SF stvaralaštva SFERA objavila je popis dobitnika nagrade za najbolja znanstveno-fantastična djela objavljena u 2007. godini - vidi ovaj link

    avatar

    17.04.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • Franz Biberkopf

    Poštovani gospodine, hvala vam na vašoj kritici koju sam s užitkom pročitao ali nažalost još ne znam da li se isplati kupiti knjigu "Nasmijati psa" tj. da li se isplati na nju gubiti vrijeme. Vaša kritika mi je dovoljno rekla i što je knjiga i kakva je, ali ne znam kako da vam objasnim što mene zanima. Kažete: priče Olje Savičević Ivančević "lepršave su, zaokružene, efektne i duhovite prozne minijature, cijepljene od akademske suhoparnosti i pretencioznosti", ali to se može reći i za Danijela Harmsa i za barem 100 blogera na ovom blogu. Ali meni je Danijel Harms bio otkriće i njegovu knjigu bih kupio odmah a ove blogere ne bih pa sve da imam bjanko račun u nekoj knjižari. Razumijete što hoću reći? Mene je zanimalo da li ta knjiga ima "težinu" kao Flannery O'Connor, da li govori o životu na dramatičan način, da li ima neku uvrnutu a istodobno nekako istinitu perspektivu. Hvala svejedno i ljubazan pozdrav.

    avatar

    17.04.2008. (10:05)    -   -   -   -  

  • flanel

    nema.

    avatar

    17.04.2008. (10:13)    -   -   -   -  

  • Kivan Karalica

    Alo, Franz, od kud si se ti ispikulao? Kasniš u svojoj potrazi za dobrom književnosću, Olja i Flannery više nisu in, no ako želiš baš biti temeljit u svome questu odi 17 000 godina u prošlost, recimo do špilje u Altamiri pa dobro prouči to pismo. Pošto je ispisano na stijeni, jamčim težinu! O životu progovara dramatičnije i uvrnutije i istinitije od ičeg poslije ispisanog... A kad si već tamo, bolje ti i da ostaneš. Ušparal buš sebi lovu, nama kisik.

    avatar

    17.04.2008. (15:49)    -   -   -   -  

  • Helena

    Franc, gledaj Farmu!

    avatar

    17.04.2008. (17:15)    -   -   -   -  

  • francika

    francek, pa kako si zapeo meni dođe da ti na žiro račun uplatim sedamdesetak kuna da si mirne duše možeš priuštit "nasmijati psa". pa ne bi da kupuješ parcelu za kuću. uostalom, ta knjiga je izasla otkad, kasnis. kolko se sjecam svi su je falili, al mislim da nema veze s o'conoricom.

    avatar

    17.04.2008. (20:35)    -   -   -   -  

  • armin

    moljac, daj objavi knjigu ovih komentara. kivan karalica, hahahaha, čestitam na altamiri.

    avatar

    17.04.2008. (21:52)    -   -   -   -  

  • Franz Biberkopf

    Vidim da je na ovom blogu jedna od važnijih stvari biti "in". Gospodine Kivan, kažete da Flannery O'Connor nije više "in" kao ni Olja Savičević Ivančević. Za vašu informaciju, prva autorica je umrla prije četrdeset godina, pa ako je i bila "in", pretpostavljam da je to bilo jako davno. Vi mi to poručujete kao neku relativno poznatu ali i relativno novu informaciju. Čini mi se da VI malo kasnite. Za Olju Savičević Ivančević nisam znao da je bila u trendu, ili pak hoćete reći da se tu radi samo o književnoj modi i ničem više? Svejedno, u međuvremenu sam izgubio svaki interes za tu gospođu (gospođicu?), pronašao sam još niz njenih tekstova na internetu i to je stvarno "livada", ništa, tinejdžerska literatura. Lijep pozdrav.

    avatar

    17.04.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • Heroina čitanja

    Franz, pokušaj na Knjigomatu (samo u Google ukucaj ''Knjigomat''). Tamo imaš dva autora (na žalost, ne više!) koji nisu ''livada''. Mislim da ćeš se ugodno iznenaditi i odmah pohrliti u knjižaru ili knjižnicu kupiti ili posuditi njihove knjige. Namjerno ne govorim imena autora da ti ne uskratim užitak otkrivanja; znam da će tvoje oštro oko nakon desetak minuta pronaći takvo štivo koje će ubrzati otkucaje tvojeg zahtjevne čitalačke gladi. Usput rečeno, i ja sam prošla slične muke tražeći doista nešto snažno u suvremenoj hrvatskoj književnosti pa te razumijem, a to razumijevanje iskazujem tako što ti dajem informaciju. Ne trebaš zahvaljivati, tvoja radost u čitanju već mi je dovoljna hvala.

    avatar

    18.04.2008. (01:22)    -   -   -   -  

  • čitateljica

    Mislim da su tu knjigu objavili na njemački i slovenski, nedavno. Meni je bila odlična, ali eto, ja sam valjda tinejdžerica u duši. TI pokušaj sa Biblijom, mislim da nećeš imati zamjerke :))). Ili s nekim umrlim piscima :))) npr. na tom Knjigomatu (katastrofa).

    avatar

    18.04.2008. (08:56)    -   -   -   -  

  • Franz Biberkopf

    Poštovana čitateljice, ja sam samo tražio mišljenje i u međuvremenu vidio da je Olja Savičević Ivančević bezveze. Ne znam zašto ste se odmah našli uvrijeđeni time što se meni nije sviđala, što vidim iz vašeg zajedljivog odgovora, s tim da mi primjedba o Bibliji i mrtvim piscima i nije nešto duhovita niti dosjetljiva. To što je "Nasmijati psa" prevedena na njemački i slovenski ne govori baš ništa o knjizi, pogledajte što se sve prevodi kod nas, to i nije neka garancija dobre književnosti. Govori o nekim drugim stvarima, o slovenskim i njemačkim izdavačima možda. O knjizi svakako ne. A koji su pisci na Knjigomatu mrtvi nije mi poznato.

    avatar

    18.04.2008. (10:09)    -   -   -   -  

  • čitateljica

    zajedljiva sam, jer se radi o knjizi koja se meni svidjela i stvarno smatram da je jako dobra, pa me nervira kad se netko apriori postavlja kao: tražim mišljenje, a u biti unaprijed ima ili želi imati loše mišljenje.
    razlika između mene i vas je sljedeća: ja sam knjigu pročitala i imam pravo reći dobra je, a vi je niste pročitali i tim je vaš pravo da tvrdite kako ne valja jako upitno.
    Naravno, naši su ukusi različiti, ali ja ne tvrdim da je vaš bezveze. Ali kako biste se vi sad osjećali da ja ustvrdim: pogledala sam malo po internetu i ta Flannery je meni onak bezveze,dosadna, crnjak - je da knjigu nisam čitala, al bezveze je.

    avatar

    18.04.2008. (10:38)    -   -   -   -  

  • Franz Biberkopf

    Pogledajte zadnji moj komentar ali s malo koncentracije. Nisam rekao da je knjiga bezveze nego njena autorica, a to sam shvatio po cca 20 njenih tekstova koji su dostupni na internetu. A da ustvrdite kako je Flannery O'Connor bezveze, znate koje biste emocije izazvali u meni? Nikakve.

    avatar

    18.04.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • čitateljica

    osim što biste pomislili da sam i ja bezveze čitatelj, kao što sam i ja za vas. nema emocija. ma nevažno. živjeli!

    avatar

    18.04.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  • Olja

    Poštovani, čitam ovaj blog uz kavu i guštam u prčevitosti anonimnih obožavatelja; takav purpuri junaštva i paranormalnih čitalačkih sposobnosti naprosto obara sa stolca.
    Javite mi se slobodno na kucnapravila(et)net.hr i olakšajte dušu, ne budite chicken shit ;)!
    Za one kojima je i nadalje napeto anonimno pripetavanje na temu nečega što nisu čitali, a specijalno o osobnosti autora, imam poruku, vedru, lepršavu, konciznu i svima razumljivu: možete mi virtualno popušit ono čega nemam. Lijep pozdrav!

    avatar

    18.04.2008. (12:18)    -   -   -   -  

  • janko

    Olja, nije purpuri, nego potpuri.

    avatar

    18.04.2008. (12:44)    -   -   -   -  

  • lektor

    Janko, pravilno je i potpuri i purpuri.

    avatar

    18.04.2008. (12:55)    -   -   -   -  

  • mačketina

    lektor, znaš hrvatski ko i G. Bush.

    avatar

    18.04.2008. (13:05)    -   -   -   -  

  • lektor

    Nije problem provjeriti, mačketino. Valjda imaš kakav rječnik.

    avatar

    18.04.2008. (13:14)    -   -   -   -  

  • Heroina čitanja

    Prvo, potpuri, drugo, Coelho je preveden na sto jezika, ali njegovo štivo je i dalje chicken shit proza za tinejdžerice i nesretne ljude neobrazovane srednje dobi. Može biti lepršavo, koncizno i svima razumljivo, as ti miša, ali to doista nije ono što traži Franz, jer Franz traži, jednostavno rečeno, jaku literaturu s dubokim uvidima, a to, naravno, ne znači da duboki i tragični uvidi isključuju urnebesni humor. Što se tiče pušenja, i ti imaš ono što si rekla da nemaš, samo je majušno pa se zove klitoris. Htjedoh reći, rado bih ti popušila i to što imaš. Što se tiče pak književnosti, želim ti puno uspjeha, i ne samo knjižarskog, već i literarnog; želim ti da napišeš duboku, opojnu knjigu s puno humora i ironije, nešto za našeg Franza Biberkopfa. Tinejdžerski diskurs prepusti onima kod Fife ili u Fife, znaš tu konobu u kojoj se razlistava divna mediteranska zajebancija koja tek može zadovoljiti cjelodnevno radne ljude koji nemaju vremena za udubljivanje u opojne, guste, a opet čitljive knjige. Lijep pozdrav uz dinamična kućna pravila-:)

    avatar

    18.04.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • mačketina

    Imam Anića i u njemu ima stavka potpuri, ali purpuri nema.

    avatar

    18.04.2008. (14:40)    -   -   -   -  

  • paranormalni čitatelj

    potpuri je purpuri, a "heroina" je valent. franz radi u dukatu i strijelac je u horoskopu.

    avatar

    18.04.2008. (15:08)    -   -   -   -  

  • linolada

    Franz, nije Olja štivo za tebe. Prebaci se ti na Karakaša ili Perišića, što se tiče domaćih literarnih suvremenika.

    avatar

    18.04.2008. (15:16)    -   -   -   -  

učitavam...