Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • Cranberrie

    a možda nikolinici na auteku samo piše da je vozila 150 km/h da joj naraste samopouzdanje??? ;)

    avatar

    13.04.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    daj me nemoj... 150? pa kak se to radi? :D

    avatar

    13.04.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    napravit ću sevdalinku prema ovoj priči

    avatar

    13.04.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Meštar Bocaccio je poznati zagrebački alfist i ljubitelj raznovrsnih užitaka. Gledi sveze dogodovština njegove, kako je prozvaše Plave ptice, isprepredaju se raznorazne priče o brzinama sa kojima avioni uzlijeću. Evo jedne zgode a dogodi se prije dosta ljeta u okolici mjesta zvanog Koprivnica, na sjeveru Lijepe naše.

    Vraćalo se tako društvo sa večere ugodne uz ciganski, tokajac i tamburaše iz obližnje Madžarske naravno, u Plavoj ptici. Vozio Furbi 150 po madžarskim ravnicama i nastavio nešto blaže u Lijepoj našoj jer cesta do Koprivnice zavojita je i poneki uski mostić ima kadli odjednom, u mraku iza rotira policijsko svijetlo.

    Stao Furbi i krenuo razgovarati sa policajcima što bi i kako bi a oni mu rekoše da je jedina zamjerka to što nije stao na raskršću.
    'Pa zašto bi stao kada nije bilo nikoga' upita Furbi a oni nastaviše da možda i nije ali oni čekahu negdje u mraku.
    'Pa usporio sam', veli Furbi.
    'Možda ali trebali ste stati. Takvi su propisi. 150 kuna molim.' veli policajac (suma je mala jer vrijeme je davno i ya prekr[aje takve još ne dijeliše se crne točke).
    Izvadi Furbi novčanik i iz njega novčanicu pod plavim neonskim svijetlom unutrašnjosti policijskog vozila a policajac mu uredno vrati 50 kuna i napiše potvrdu o plaćenoj kazni.

    Kasnije kad društvo stigne u hotel u Koprivnici gdje obitavalo je radeći preko tjedna u Podravci, Furbi otvori novčanik i počne brojati novce ter ustanovi da je umjesto novčanice od 200 dao novčanicu od 20 kuna. Kavalir kakav jeste nasmija se i pozva veselo nasmijano društvo na piće u obližnji kafić gdje se svi dobro provedoše do kasna u noć.

    Tko zna, možda jednog dana po zgodi ovoj istinitoj osvane šaljiva erotska novela ili snimi se film, u najmanju ruku rap il' pjesma narodna tamburicom sklada.

    Pozdrav,
    Bocaccio

    avatar

    13.04.2008. (17:37)    -   -   -   -  

  • dražeN :)

    Nije mi baš jasan tekst vijesti. Ispada da je mogla odmah platiti, ali nije. Što se tiče 150 na sat, nije problem doći do te brzine na nekom dijelu i loše ceste. Policija se upravo stacionira na mjestima gdje se može malo brže potegnuti. Nikolini bi ovo mogla biti dobra pouka da krene na vrijeme i izbjegne probleme koji sa prebrzom vožnjom znaju biti puno ozbiljniji no je ovaj koji joj se desio. Pretpostavljam da je naučila da joj u životu popuštaju zbog atraktivnosti i da ju je cijela situacija ipak malo iznenadila :)

    avatar

    13.04.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • vilin konjic

    A to je tak, kad vide strane registracije i znaju da njihovi vozači i putnici neće riskirati da budu zadržani izvan svoje države u nekakvoj policijskoj postaji u tko zna kakvim uvjetima, naravno da izvrše juriš - a policija je uvijek u pravu ;) Podsjetilo me to da kad vidm kako neki automobil odvozi pauk ovdje u Zagrebu najčešće vozilo nema zagrebačke registracije - iz sličnih razloga pretpostavljam. Materijalna dobit ponekad je iznad pravila gostoljubivosti.

    avatar

    13.04.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Propisi postoje da bi lakše živjeli jedni s drugima.
    Jučer sam u gradu srela mladu djevojku. Prije puno vremena na nju je naletio automobil dok je hodala pješačkom stazom. Mjesecima je bila u komi.... sada hoda s hodalicom.... Ostat će invalid cijelog života. I onda kad vidim posljedice tih auto avantura nije mi žao nikoga i baš nikoga tko plati kaznu zbog prebrze vožnje. Moj sin sutra polaže za vozačku.... i već sada me hvata jeza od dana koji su pred nama... :(

    avatar

    13.04.2008. (22:11)    -   -   -   -  

  • Wish-master

    Još čudnije je kako su je uspjeli uvatit pri toj brzini :):):):)

    avatar

    13.04.2008. (22:22)    -   -   -   -  

  • Mile_

    ma nije nista cudno sto se tice kazni dosta sam njih platio i isao pjesice, makar nisam neki manijak sto se tice brzih voznji tamo gdje je opasnost samo me smeta da se uvjek sakriju tamo gdje znadu da ce uvjek neko brze voziti jer nema nike opasnosti, naravno treba se kaznjavat i kontrolirati ali molim tamo gdje je potrebno radi sigurnosti ali ne samo zbog trpanja kasa.

    nego mislim 150km sa danasnjim autima nije problem postici pa i na losim cestama

    avatar

    13.04.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Kaznit one koji su potencijalna opasnost, al čučit u grmlju...Ma to je ko iz Čarli Čaplina.

    avatar

    13.04.2008. (23:00)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Cranberrie, onda je očito problem u tome što nije mogla dokazati da to samo tako piše. ;-)
    @Zona, stavi se cigla na gas. ;-)))
    @Zubac, da mi je to pročitati! ;-)
    @Boccaccio, mogla bi osvanuti priča, zašto ne!? Samo...hm...možda prije šaljiva nego erotska ;-)))
    @Dražene, kako god bilo, neka nema popuštanja, da malo za promjenu čujemo i za takav primjer u svojoj blizini.
    @Vilin Konjic, ima i u tome nešto - primijetila sam i ja taj juriš na tablice koje nisu domaće.
    @Dona, slažem se, treba kazniti. Stroge kazne i prevencija na sve moguće načine.
    @Wish, eto dokaza da se i čuda se događaju. ;-)
    @Mile, rekla bih da se samo treba držati propisa, to je jedino mjerilo. Slobodne su procjene prilično različite i često varljive.
    @Koraljka, to je valjda tajni zadatak. ;-))Čekaju u zasjedi. Ma neka samo kažnjavaju, da barem svi to rade kako treba, bilo bi reda.

    avatar

    13.04.2008. (23:03)    -   -   -   -  

  • Irnan - NPZ

    Nemam pojma što se uistinu dogodilo u tom konkretnom slučaju, iako sam načelno protiv prebrze vožnje, jer sam se tijekom godina na cesti, nagledala isuviše nesreća koje su nastale iz ljubavi prema brzini. Ali, ne mogu se ne osvrnuti na onog policajca iz grma, jer sam se nasmijala, sjetivši se događaja iz prošlosti. Naime, vozili smo se kući k mojima, bila je sezona i gužva na glavnoj cesti je bila ogromna, pa smo se odlučili putovati rano ujutro kroz okolna sela i brda, a cesta je vodila kroz šumu. Mrkli mrak, ne vidiš prst pred nosom, vozili smo 45 - 50, cesta uska, puna zavoja, 4 sata ujutro... I u jednom trenu, ispred nas na cestu doslovno "niotkud" iskoči iz nekog grma lokalni policajac i u auto uperi baterijsku lampu i digne znakić u zrak. Srećom je brzina bila mala, pa smo pravovremeno zakočili, da ga ne pregazimo. :))))))) Ne vidimo nigdje auto, lijevo i desno samo žbunje i drveće...
    Pa vozačka molim, pa pušite molim, pa šta radite u ovo doba na cesti, pa kuda idete, itd...itd...:)))))))) Ispostavilo se da je negdje u blizini neki noćni klub i tom cestom često pripiti vozači idu kući, pa tako oni tamo čekaju "žrtve"...Nemam pojma jel' tip bio svjestan, da ga je neko drugi mogao pregaziti, kad je onako iskočio pred auto...A da i ne govorim, da nas je na smrt prestrašio, kad se tako pojavio usred ničega. :)))))

    avatar

    14.04.2008. (07:01)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    volim voziti brzo iako bi pravilniji izraz bio dinamičnu vožnju sa puno okuka. policija uvijek ima svoje punktove na kojima zaustavljaju kada je u pitanju brza vožnja. to su ti ravne dionice neke krivudave ceste na čijem kraju postoji proširenje za zaustavljanje (ne smiju ometati promet) ulazi, a naročito izlazi iz naseljenih mjesta (u dometu 5 km) jer znaju da će svatko poslije linjanja sa 50 km/h u naseljenom mjestu pritisnuti papućicu gasa, zatim, obično kazne za brze vožnje naplačuju krajem mjeseca jer treba napuniti proračun. sada su se uglavnom preselili na auto put kada je brzina u pitanju.

    avatar

    14.04.2008. (08:35)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Žuri polako ;-)

    avatar

    14.04.2008. (10:48)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Imala sam i sama nedavno bliski susret zbog prekoračenja brzine. Ja nisam imala osjećaj da vozim prebrfzo, ali spravica ne laže. Šta je, tu je! Šuti, pokrij se ušima, plati i drugi put -pazi. :-)

    avatar

    14.04.2008. (19:40)    -   -   -   -  

  • Meta Woolf

    Ima neki dobar prigodan vic :D
    Uletio policajac nenajavljen doma jer čuo da mu se žena , dok on radi, jebe sa prijateljem .
    Njih dvoje goli, kad su čuli da ovaj upada u stan, tip se sakrije u romar, a žena leži i tuži se na glavobolju :D
    GDJE JE, GDJE JE majčicumu&%$# -sad ću ga ubit- GDJE JE-urla raspomamljeni muž po kući i pretražuje sumnjive kutke.
    OVDJJE GA NEMA- kaže-gledajući pod krevet
    NI OVDJE GA NEMA -kaže- u kupatilu -
    NI OVDJE NIJE -kaže- pregledavavši ostavu
    Pa pogleda pod krevet -kad tamo leži gol tip ko od majke rođen i pruža policajcu sto kuna.
    NITI OVDJE GA NEMA -kaže on i ode - .... :))))))))))))))))))))))

    avatar

    14.04.2008. (21:25)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Eh ta policija, može se o njima uvijek ponešto napisati. Primijetila sam da oni povremeno imaju akciju lova na zločeste i neposlušne, kod nas čak i na pješake koji prelaze cestu na mjestima gdje nije nacrtana zebra. Pojave se svakih nekoliko godina, zarobe ponekog nepažljivog tipa i onda ih opet dugo nema. Možda i ovi imaju sad sezonu lova i prikupljanja (ne)dobrovoljnih priloga... :))) Pozdrav veliki!

    avatar

    14.04.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • Marisol

    Neznam kakve su im ceste,U Bosni sam bila dva puta,jednom do Mostara,a drugi put do Banjaluke.Mislim kad bi se sporije vozilo da bi se izbjeglo dosta saobraćajnih nesreća.

    avatar

    14.04.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • angie

    Ponekad su prekršaji stvarno izmišljeni od strane policije. Imala sam slučaj kad se moj Puž-muž pobunio protiv prevelike brzine koja mu je navedena (na licu mjesta), tražio broj policajca itd. a dotični je policajac odmah odustao od svega:))

    avatar

    15.04.2008. (09:05)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Možda je fora u tome što bosanski policajci pojma nemaju tko je Nikolina Pišek ?Valjda još nije dotakla planetarnu slavu !
    Pozdrav i pazi kako voziš!

    avatar

    15.04.2008. (09:28)    -   -   -   -  

  • Euro

    hehe jedino ako se doticna nija sa helikopterom vozila..

    avatar

    15.04.2008. (12:21)    -   -   -   -  

  • Elyca

    ovo me podsjeća na onaj vic kad je policajac zva Muju da dokaže kako je vozač brzo vozio...a Mujo će: votio je wruuuuuuuum....a dozvoljeno je wuum!
    P.S: a ako su i bila 2 znaka možda je jedan bio pokriven vrećom za smeće?
    P.S. 2...a da li je dobila potvrdu za plaćenu kaznu?

    avatar

    15.04.2008. (16:34)    -   -   -   -  

  • primakka

    a kako bismo inače znali da je vlatkica još uvijek "in"? broj nebitno povećan, važno da je vijest.

    avatar

    15.04.2008. (20:22)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @NPZ, i sama sam ih se nagledala, nažalost. Zato mi tako s vremena na vrijeme i prebirem po toj temi. A kažem ti ja - ta ekipa iz zasjede, zbilja im se čovjek može i nasmijati kako iskaču. ;-)
    @Prirodni, a daaa, imaju oni svoje strateške točke, onaj tko poznaje cestu, već zna na kojim ih se mjestima može očekivati. ;-)
    @Brode, baš tako. :-)
    @Gustirna, sjećam se, sjećam! ;-) Samo neka se ne ponovi. ;-)
    @Woolfice, a tih policijskih imaaaaa... Čak je izišla i neka knjiga s vicevima o policiji!
    @Aquaria, ma zapravo bih ja voljela da oni tako često rade reda - onako kako treba! :-)
    @Marisol, ma i sporija vožnja, ali i više policijske kontrole, rekla bih.
    @Angie, a činjenica je da ima i takvih sumnjivih situacija, da!
    @Lobotomya, haha, možda je u tome problem. Nisu znali. ;-) Pazim, pazim. ;-)
    @Euro, a tko će ga znati... ;-)
    @Ely, haha, dobar ti je vic! ;-)) A znakovi, ma valjda su to neke kombinacije, možda su po dva znaka pa se onda treba provesti kakva računska operacija da bi se dobila dopuštena brzina. Potvrda? Što je to potvrda? ;-)
    @Odmakice, misliš - Nikolina? A te su brojke često upitne. ;-)

    avatar

    15.04.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • primakka

    toliko su mi bitne da ih zamjenjujem ;-)) tebi sorry.

    avatar

    15.04.2008. (23:00)    -   -   -   -  

učitavam...