Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • ludlud

  Ne znam, jebiga, Nemanja, što radi taj Žižek, zašto, i tko to uopće ima živaca čitati. Ako se već Hegel divio Descartesu zato što je "iznova konstruirao tlo filozofije" jer je "odlučan protivnik naslijeđene aristotelovsko skolastičke silogistike i njezinih metafizičkih pojmovnih katedrala" (veli Burger), kog vraga onda radi Žižek? Nove katedrale? Prije metafizički pojmovni trgovački centar s kino dvoranom. Kakav je to tekst? (Znam, takvi su mu i svi ostali). Stvarno je duhovitiji taj šezdesetosmaški grafit iz pariškog zahoda, bar je koncizan, za razliku od žižekovog razmetljivog brbljanja o tome kako to nije smiješno. Sa Žižekima i njihovim tekstovima uopće ne treba polemizirati. O, ne, ne zato što bi bili bedasti ili praznoglavi, ne ulazim u to. Ne treba polemizirati zato što su falsifikat, prežvakavanje i apsolutno ništa novo, osim neuspjelog kozerstva. Žižeki ovog svijeta parazitiraju na činjenici da su ljudi danas lijeni čitati. Ne bi li inače znali da je sve što stoji u ovom tekstu, i u 90% tekstova i namrčenih knjižurina svih Žižeka posljednjih tristo ili četristo godina, nešto što je Montaigne rekao u jednoj jedinoj elegantnoj rečenici? Ne, neću reći kojoj, nek se jebu, nek čitaju Žižeka i debljaju debele guzice. Možda, i samo možda, im debljanje riti postane jedina izvjesnost u koju mogu biti sigurni. ;))))

  avatar

  08.04.2008. (20:35)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Problem svih Žižekovih interpretacija kršćanstva u tome je što Slavoj živi u vječnom Velikom petku! On od smrti Boga na križu nikako do dospije do Uskrsa.
  Morat ćemo pričekati Žižekove pozne godine; tada se obično događaju te kasne konverzije.

  avatar

  08.04.2008. (22:50)    -   -   -   -  

 • ludlud

  Ova ti je dobra, ali ja mu čak i ne prigovaram s kršćanske pozicije. Da stvar bude gora. S kršćanske pozicije je jednostavno: farizej, nema pojma, itd... Meni nije jasno kog vraga razvlači stvari ko staru žvakaču. Možda mulja kroz mutež nejasnoće izražavanja , garnirano hmm pošalicama, kako bi prikrio potkradanje? Naravno, ne postoji više potkradanje. Ali ipak, taj nerv da se zamumulji izvor tinja i u post-meta- sur-dekonstruktivistima? Đava će ga znat...

  avatar

  08.04.2008. (23:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...