Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • dj pimp

    "dok se drum & bass glazba tiho razlijegala pubom"
    kakva glupost. starkelja ne zna da se d'n'b sluša glasno

    avatar

    08.04.2008. (10:46)    -   -   -   -  

  • dj neutrino

    glasnoća ti ovisi o vlasniku puba. upravo sam se vratio iz berlina, tamo ti je jedan pub, peril, i vlasnik, čuveni dody, d'n'b pušta tiho da je to za popizdit. kad smo ga zamolili da pojača, frajer nas je samo hladno pogledao i nastavio brisati čaše.

    avatar

    08.04.2008. (11:58)    -   -   -   -  

  • dj bolje biti pijan nego

    za glasno slušanje hapsimo, a ti moljac, kad već brišeš seksističke poruke, briši i ejdžističke, o.k.

    a to s valentom je fakat zgodan način promocije. ali ne pad ami na pamet njegovu prozu čitati polako....

    avatar

    08.04.2008. (12:37)    -   -   -   -  

  • Mimi

    Zgodan način promocije dok je tekst ispod nivoa onoga što smo navikli čitati na blogu. Zastarjelo.

    avatar

    08.04.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • AgmAlgo

    Ne znam na kaj misliš kad veliš blog, pa Booksa.hr nije blog, to je web-portal... I drugo, Mima, možda si ti pročitala puno više knjiga nego ja, ali meni se ne čini zastarjelo, i to zato jer prvi put vidim da netko počinje roman tako potpuno nepovezanim fragmentima. Ispravi me ako sam u krivu.

    avatar

    11.04.2008. (17:00)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    @AgmAlgo - misliš da je to početak romana? Meni se čini da su to tek ulomci iz romana i da se ne radi o početku

    avatar

    12.04.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • AgmAlgo

    @knjiški moljac - ne znam točno, ali ne bih se iznenadio, Valent je sklon literarnim iznenađenjima, neprekidno iskušava taj, hajmo reć, eksperimentalni nerv, po mojem mišljenju uspješno, a to da su ulomci iz romana - to je sigurno. Ako sam u pravu, to kaj sam rekao Mimi, onda će to biti prava poslastica (znam da će nas opet iznenaditi, što i prvi komentari na Booksi potvrđuju). Ovaj prvi nastavak Valentove Paučine mi se jako sviđa. Nego, jesi primijetio jednu jako neobičnu stvar, to jest tu da kad neki naš pisac (ja sam od prije tri godine ing. strojarstva, ali od gimnazije neprekidno pratim književnost, sve gutam...) kad napravi čak nešto puno bolje nego što to napravi, recimo, američki ili britanski pisac, onda ga pljuju. Zamisli trenutak ovu sliku, ti si kritičar pa ćeš razumjeti: zamisli da je neki naš pisac napisao o objavio roman, na primjer, sličan Korekcijama (Jonathan Franzen) ili Mr. Vertigou (Paul Forster) ili nekom romanu poput Zadie Smith, da ne spominjem Don DeLilla ili Thomas Pynchona ili susjednu Elfriede Jelinek, ovdje bi ga totalno popljuvali, rekli bi da je zastarjelo (kao Mimi, pretpostavljam studentica prve ili druge godine) ili da nije dobra kompozicija i što ja znam sve ne, a na cijelom Zapadu ih slave. Čini se da smo još uvijek u literarnoj provinciji. Mene prvi odlomak iz Bookse.hr malo podsjeća na Elfriede Jelinek, a drugi na Forstera, a ostali odlomci ni na koga. Ali to je tek prvi nastavak. Btw, sviđa mi se i Valentov uvodnik u Školu kreativnog čitanja. Ti si rekao da je to dobar način promocije, ali mene kao čitatelja to baš i ne zanima, mene zanima ta proza. Jedva čekam ostale nastavke, osjećam se kao detektiv iako znam da ćemo možda tek nakon tridesetog nastavka, ili pedesetog, dobiti prave obrise Paučine. Tebi čestitke za tvoj rad, zadnjih mjeseci (otkad sam prvi put vidio tvoj blog - nemam baš puno vremena, ja sam ti jako zauzeti gospon inžinjer-:)) često sam pročitao knjigu nakon tvoje kritike, recimo Nesanicu Marine Šur-Puhlovski, meni je to OK proza, ali, naravno, to je potpuno drukčije od Paučine koja me puno više pali, a tek smo na početku, vidi se da je pisac potpuno u vremenu, ali s odmakom koji rijetko susrećemo u hrvatskoj, i ne samo u hrvatskoj književnosti. Ajd, bok! Nastavi oštro s radom, a ja sad idem čitati.

    avatar

    12.04.2008. (21:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...