Komentari

p-a-t-o-l-o-g-i-j-a.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • ludacha

    ko je da je blog ti je boze sacuvaj

    avatar

    07.04.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    svi smo u svoje vrijeme sprovodili male životinje na drugi svijet, a dalje...bojim se

    avatar

    07.04.2008. (22:00)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Dragi supu/atniče, ti znaš da sam ja uvijek delovao u sudelovanju z naravo.
    Kako je osnovna tendenca Prirode da nas do jednoga usmrti, to sam i ja mimetički spreman nasljedovati samodjelatnu bit fizisa slobodnim ljudskim stvaralaštvom: korektivnom kemijom.
    U tu svrhu spevh ti stih:

    U krvi blede ruže vene Petronije!

    Vrlo je lep.
    Lepota se ovde temelji na sintaksi, ali i interpunkciji koja izostaje!
    U krvi blede ruže, kaže prvi deo: ruže blede u krvi, pa zar to nije divno!
    U krvi blede ruže, moglo bi da znači da je reč o krvi ruže, koja i jest bleda jer krvari.
    Krvari lepotu, kako je učio nepre/olazni Cesarić.
    U krvi blede ruže vene...čekaj, stani: evo, tu su te vene, pogledaj svoje ruke, Petronije, amice, ti koji Neronu odričeš privilegij raspolaganja životom i milost smrti!
    A tek one tvoje nezaboravne reči:

    Znam da će ti moja smrt biti razočaranje, budući da si mi tu uslugu htio sam učiniti. Biti rođen za vrijeme tvoje vladavine je nesporazum, ali umrijeti u njoj je radost.
    Opraštam ti ubojstvo tvoje žene i majke, paljenje našeg voljenog Rima, obečašćivanje naše divne zemlje smradom tvojih zločina, ali jednu stvar ti ne mogu oprostiti.
    Dosadu zbog toga što sam morao slušati tvoje stihove, tvoje drugorazredne pjesme, tvoje osrednje performanse,
    (hvataš dah)
    Ovo su tvoji specijalni darovi; ubojstva i palež, izdaja i teror. Zato...
    Sakati svoje podanike ako baš moraš, ali te posljednjim dahom molim... nemoj sakatiti umjetnost.
    Nemoj skladati više glazbu.
    Mrcvari ljude ali im nemoj dosađivati kao što si dosađivao meni.
    Tvoj prijatelj,

    pokojni

    Gaj Petronije.
    ( umireš na rukama Unice, ljubavnice ex ropkinje)

    I onda kažeš da sam se oglušio!
    Ah, vi mladi!

    avatar

    07.04.2008. (22:04)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    MARKIŽETU, PRVAKU SABLAZNI
    Markiže,
    ne dižite ruku na sé!
    Markiže,
    heroinski chic je passé!

    avatar

    08.04.2008. (14:24)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    da odradeče, ali samo u slučaju kad pogodiš venu
    ovo je promašeni heroin-šik

    avatar

    08.04.2008. (15:01)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    "Pješčanik duša" me podsjeća dijelom na Lautreamonta (tako i njegov Maldoror ovdje-ondje susretne pokoje djetešce čija mu nevinost raspali radoznalost, naelektrizira možđane, uzjoguni nagone...), a dijelom na (opet) Burroughsa ("Heroin se prosuo tkivom mekim poput pijeska"). A k tome je i aktualan: u žarištu su, naime, mediji koji uprošćavaju smrt (samim time i život, i obrnuto), ispražnjavajući ih od sadržaja, neutralizirajući... Toliko toga u tako kratkom tekstu!

    avatar

    08.04.2008. (16:40)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    MARKIŽETU, PRVAKU SABLAZNI

    Markiže,
    ne dižite ruku na sé!
    Markiže,
    heroinski chic je passé!
    Markiže,
    ušima striže kao prase,
    duša koja ne zna za se!

    Tko je to?
    Zna se!

    avatar

    08.04.2008. (17:14)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Znate da nije moj način, ali ovaj put vas moram animirati da dođete na moj i pročitate Žižeklijin tekst o Bogu i Kadi: Kada se pojavi Bog. Zašto vas vabim, čemu prozelitizam?
    Ako vam ova rečenica ne nagovori, jebem vas u uši mutave:
    Martin Luther izravno je predložio ekskrementalan identitet čovjeka: čovjek je poput božanskoga govna, on je ispao iz Božjeg anusa.
    To je ka Bog, nije li!?

    avatar

    08.04.2008. (18:20)    -   -   -   -  

  • Ameba s neba

    Spominjao se - ne da mi se tražiti gdje - negdje ili nigdje, nije bitno. Ali od kud vam, vragovi načitani, Lautreamont? Dajem cijeloga sebe, izuzev sebe, za nekoliko njegovih izbrisanih stranica teksta.

    avatar

    08.04.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sad ću ti ja kazati otkud nam Lautreamont:
    Bio je prolećni dan. Ptice su izvijale svoje crkutave pesme, a ljudi, vrativši se s poslova, kupali su se u svetosti umora. Svi su radili na svojoj sudbini: drveće, biljke, ajkule. Svi, osim Stvoritelja!

    Vidiš, taj pijani Stvoritelj dao nam je Maldororova pevanja:
    Crvena lampa, zastava poroka, okačena o vrh trougla...
    To ti je Trinity!

    avatar

    08.04.2008. (23:11)    -   -   -   -  

  • dsjgćdaogtrpećruitšeaqti

    kizo, kizo, i ja b se šutal. overdoz, žaba, voda, ovo, ono..kuiš..al oni moj starci, neko njih treba zatući prvo, vrag ih jebal, ko ih je i smislil. kaj djecu ne donose rode?. bi ja, al vavijek mi oni na pameti, i njihovo: šta će selo reći. kuiš.ono, briga mene kaj će selo reći, al me živcira što je njih briga šta će selo reći.
    a i padam u nesvesvjest i kad krv vadim.
    o kizo, kizo, dabogda te nemanja lizo!

    avatar

    09.04.2008. (08:31)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    A uopće ne djeluješ kao netko tko bi išao na "spuštanje".

    avatar

    09.04.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Đerza to se ne bi dogodilo da si bila pored mene :(

    avatar

    09.04.2008. (14:12)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    Iju, laskavče! :-)

    avatar

    09.04.2008. (14:31)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Derza, ja dosta često idem na spuštanje, i mogu ti kazati da sam ih izliječio više nego svi hrvatski karizmatici zajedno. Znači li to da i ja, možda, imam moć bilokacije?

    avatar

    09.04.2008. (17:46)    -   -   -   -  

  • pesak

    jebo te heroin

    avatar

    09.04.2008. (21:37)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    @Nemanja - Zaboga, Care, čudim se da Vas takvo što uopće zanima. Mišljenja sam da bi Vama takvo što bilo potrebno poput vestigijalnog repa.

    avatar

    10.04.2008. (15:16)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Derza, barem si ti, kao moja miljenica, osjetljiva na nijanse značenja riječi koje koristim: kad sam kazao da često idem na spuštanje, iskoristio sam tu sintagmu najprije u značenju: spustiti nekome, a onda, u nastavku rečenice i: spustiti nekoga. Ako bolje pročitaš rečenicu, vidjet ćeš da odmah u nastavku tvrdim da sam ih izliječio više nego..., što sugerira upravo predložena rješenja: izliječiti ih, znači spustiti ih/im, a nikako ne spustiti sebe ili se!
    Pročitete li sada te moje dvije rečenice-usputnice, vidjet ćete da čak ni u takvim slučajevima Nemanju ne treba uzimati olako.
    Što se tiče repa, u ovom slučaju moram priznati da sam, kao i toliki reperi prije, iskoristio figuru poznatu kao double entendre.

    avatar

    10.04.2008. (21:36)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    @Nemanja - upravo tako! :o) Pomnom inspekcijom moguće je utvrditi da data zamjetba nije bila samo izraz naklonosti, već i precizno odmjeren kompliment.

    avatar

    10.04.2008. (23:38)    -   -   -   -  

  • malik

    Nemanja može nekoga spustiti na svoju visinu?

    avatar

    11.04.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    I gle sad ovo, Virtuelica... Moj dragi Bucko (moj stari-novi dečko-:) dođe ti jučer doma s naramkom knjiga i časopisa... takav je tip... a i ja... volimo puno čitati, čitali smo zajedno Nježnu palisandrovinu Milka Valenta... E, a u tom naramku najnoviji debeli broj časopisa Tvrđa 1-2/2007, a unutra Valentova Mala klaonica nježnosti.... Hej, Virtač, mislila sam da je Nježna palisandrovina najjača paljevina u hrv. književnosti (uz koju ne smiješ jesti-:), kad, ono, Valent ide dalje, još luđe, još jače!!! Skoro sam pala u nesvijest, a i Bucko, tough gay, tvrdi frajer, i on je klecnuo... Ukratko, da ne dužim, evo ti usporedbe, otprilike: zamisli Nježnu palisandrovinu kao nedjeljnu blagu pileću juhicu za svoju Gic, Gic kad je liječiš od virozice, a Malu klaonicu nježnosti kao ljuti paprikaš s najljućim feforonima u svemiru.... Zaključak (moj i Buckov): Milko Valent je neosporno najjači luđak hrv. književnosti i u Maloj klaonici nježnosti nadmašio je sve što sam u životu pročitala. Ne, neću ti reći o čemu se radi, samo ti mogu obećati da ćeš lagano riknut... Osim toga, kao i svako njegovo djelo, i ovo djelo krasi ekstremna pismenost, jebeno bogati vokabular, nejverojatno gipki stil, ma to je ludilo.... Možeš si mislit kad je i onako jaki tip kao što je Bucko, onako brbljiv i sve, potpuno zanijemio.... Da, ali to nije sve.... Kad sam to ispričala o Maloj klaonici nježnosti onoj našoj vegetarijanki, ona, nemreš vjerovat, odmah mi na mail pošalje link s Valentovim tekstom Plaidoyer po pički iz BKG-a, unutra je i njegova fotka, imala si pravo, frajer izgleda dijabolično, nemreš ga zaboravit niti da imaš Alzeheimer, kak si ti dobro primijetila... E, sad, Virtač, nakon Male klaonice nježnosti i ove stvari na netu (Plaidoyer po pički) sutra idem u knjižnicu i posudit ću sve knjige koje imaju od tog nevjerojatnog manijaka... Bucko se je isto popalio, evo baš sad čita ponovno Klaonicu, a poslije prelazi na užasno čudo (Plaidoyer po pički)... Aj, bi kul... Joj, da, koja sam ja, skoro sam zaboravila, evo ti link na Plaidoyer po pički, da vidiš tu njušku što radi s jezikom.... http://www.balkanwriters.com/broj12/milkovalent12.htm Bucko je malo ljubomoran sad, al' ja mu velim kaj si ti glup... pa gdje ja mogu srest Valenta....

    avatar

    11.04.2008. (21:24)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pitanje:
    Tko je autor drame sljedećeg sadržaja:
    SADRŽAJ: Drama Sarajevo Blues jest “pakleni kontrapunkt” sastavljen od dva kompatibilna sloja: “mise ljubavi” i “mise smrti”. Radnja, koja počinje i završava u Makarskoj na jednoj plaži, smještena je u prijeratno Sarajevo, u slavnu godinu Zimske olimpijade (1984). Na pozornici se zbiva snovi-ta sarajevska “misa ljubavi”, nadahnuta biblijskom Pjesmom nad pjesmama, pjesmom posvećenoj ljudskoj ljubavi, u svojoj naravi multikulturalnoj odnosno pankulturalnoj, a na videozidu zbiva se “misa smrti” (rat), zapravo zbiva se sve ono što se zbivalo u Sarajevu za vrijeme opsade, od 1992. do 1995. Ljubav Zaručnice i Zaručnika u svojemu intenzivnom erosu suprotstavljena je erosu smrti. Radost dobrog druženja u olimpijskom Sarajevu, koje je nadahnuto biblijskih ozračjem ljubavi, neprekidno je presijecana ratnim užasom opkoljena Sarajeva. Tako Saraje-vo Blues funkcionira istodobno i kao pastoralno stanje ljubavi i kao tragično stanje kontinuirane smrti, kao ratno stanje. Sarajevo Blues vibrira na pozornici upravo to “pakleno prožimanje” uzbudljivog sloja ljubavi i poraznog, dakle tragičnog, sloja smrti.

    avatar

    11.04.2008. (21:26)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Bubuljičava iživljavanja Milka Debilka po plohama za pisanje mjestimično me (u najboljem slučaju) podsjećaju na Petera Greenawaya (koji je, iako napola kreten, ipak bitno zanimljiviji autor).

    avatar

    12.04.2008. (12:18)    -   -   -   -  

  • cveba

    ....ja sad samo skromno cekam da se Nikolina oglasi u smislu : oshini po prashini !

    avatar

    12.04.2008. (20:24)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Prije par dana razgovarali smo o praznini oko koje se organizira/strukturira nekakva stvarnost, scena, prostor...zbilja; e, pa zaboravio sam klasičan citat:
    Dictionary of the Khazars is organized about an event that, like a black hole, affects the space around it but itself cannot be seen.
    N. Katherine Hayles

    avatar

    14.04.2008. (03:26)    -   -   -   -  

učitavam...