Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Herostrat

    Napokon je netko pogodio bit cijele priče oko K'oRade. Ne'š ti nekih zvjerskih ubojstava....

    avatar

    02.04.2008. (14:37)    -   -   -   -  

  • angelo

    Pa baš i ne vidim da si ti nešto pomogao u rasvjetljavanju toga mraka!
    Glupo je misliti da je nevažno kako govorimo i pišemo.
    Po toj logidi lako se dođe do nerazlikovanja između pisanja i "pissanja"!

    avatar

    02.04.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Pa da, nije važno što je jedan hrvatski general ubojica, bitno je sada kako se izgovara njegovo prezime. Svakako bi ovu Vašu jezičnu lamentaciju trebalo pripremiti za kakvu nedjeljnu propovjed, bilo bi vrlo poučno.

    avatar

    02.04.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Dragi moj don Angelo,
    daleko od toga da bih ja tvrdio kako je nevažno kako govorimo ili pišemo. Dapače. Međutoa, stvar je u tome da vi ovakvim postom "razvodnjavate" bit problema. Da vas zaista zanima jezik i pravopis, onda bi to apostrofirali na benignijim primjerima. Ovako..na neki, istina indirektni način, iskazujete i vlastiti stav....

    avatar

    02.04.2008. (15:09)    -   -   -   -  

  • angelo

    Čista glupost!
    Koji je to npr. "benigni primjer" trenutno aktualan?
    Možda Rade Šerbedžija?
    Ili Rade Končar?
    Ne mogu se sjetiti nikoga benignijeg! Pomagajte drugovi!
    Pozdrav svima (pa i onima koji u svemu vide "razvodnjavanje" - čak i u Radinu gemištu i u Matinoj bevandi)!

    avatar

    02.04.2008. (16:31)    -   -   -   -  

  • angelo

    @nažigač, slobodno to učini - ustupam ti autorska prava - što god želiš uzmi i iskoristi za pripremu svoje nedjeljne propovijedi!
    Pozdrav!

    avatar

    02.04.2008. (16:33)    -   -   -   -  

  • NF

    zločinac KO(i)RADE ;)

    avatar

    02.04.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • aneris

    Šteta što su nam tako često nevažnosti važne, a važnosti nevažne... što smo i zbog toga u babilonskoj situaciji pa ne razumijemo ni jedni druge, niti vidimo problem na koji nam oni koji su ga uočili ukazuju... Hvala, don Anđelo, i nemojte se umoriti ukazujući na važnosti...

    avatar

    02.04.2008. (19:29)    -   -   -   -  

  • angelo

    Hvala @aneris od srca!
    Hvala @audrey, hvala svima koji razumiju umom i srcem!
    A oni drugi... neka rade kako rade... ali ne kaže narod badava: Čini što hoćeš, al' nećeš dok hoćeš!
    A tebi @hero opraštam uvredljivu insinuaciju da sam svojim postom iskazao nekakav stav u odnosu na počinjene zločine. Nevjerojatno... (da ne kažem nešto drugo)...
    Pozdrav!

    avatar

    02.04.2008. (20:48)    -   -   -   -  

  • velečasni

    Eto zašto ga ne mogu uloviti! Dok ganjaju Koradea, izmiče im Korade, a Koradi mogu staviti samo soli na rep.

    avatar

    02.04.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Paaa... Angelo, boli me stvarno lijevi palac kako tko deklinira (ilitiga sklanja) Korad-u :). Radje ti meni reci koji je to mamlaz odobrio da na nasoj drzavnoj novcanici stoji "DVJESTA KUNA". StA ti, ma ako hoces, sedamstA, osamstA i devetstA ti puta hvala na pojasnjenju logike tog jezicnog bisera, kojem se sigurno vesele onih mozda stAtinjak stranih studenata, ako se iz nekog cudnog mazohistickog poriva odluce ucit rvacki ;). To ti je sigurno, iz nekih razloga, promaklo u ovih desetljece i po', al' Korade nekako odma' ubode u oko ;). Zaista je pohvalno da si kao dusebriznik konacno napisao osvrt na najvazniji "tragicni" element u njegovom slucaju od kojeg ti se, a i svima nama, "dize kosa na glavi" ;).

    Nije li cudno kako odredjeni krugovi odmah spominju "sklanjanje", cim netko takne njihov (pravopisni ;)) svijet ... ?

    avatar

    02.04.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • angelo

    SUSTAVNO PODVALJIVANJE CRKVI

    Posljednji tjedan u ožujku mediji su se vratili temama iz života Crkve, crkvenih djelatnika i crkvenih medija iskazujući još jednom neinformiranost, nepoznavanje Crkve ali i, što je puno gore, spremnost na podmetanje, manipuliranje i zabrinjavajući stupanj zločestoće i nekorektnosti.

    Već prvu tragičnu vijest o pronalasku mrtvoga župnika u Generalskom Stolu pojedini mediji garnirali su insinuacijom o mogućem samoubojstvu, a tiskovine su... počele "kopati" - naravno na temelju neimenovanih izvora - po župnikovu djelovanju navodeći izričito nekakav župnikov financijski dug i sugerirajući čitateljima da je župnik zapravo za nešto kriv...

    Jutarnji list objavio je od 17. ožujka do uključno srijede 26. ožujka čak šest tekstova a da ni jedan od tih tekstova nije lišen insinuacija o kojekakvim mogućim negativnostima iz života ili djelovanja ubijenoga svećenika - premda službena istraga, što je u skladu s korektnim postupanjem, nije dala za to nikakav podatak. Večernji list o tom je slučaju objavio četiri teksta od kojih su prvi i posljednji korektni, a druga dva upuštaju se u također u otkrivanja tobožnjih svećenikovih negativnosti u životu i djelovanju. Slično su o tome javljali i drugi mediji garnirajući uvijek svoja izvješća i mogućim krivnjama svećenika...

    Budući da nije riječ o osobnom animozitetu autora tih tekstova i urednika prema tome konkretnom svećeniku, očito je slučaj iskorišten za još jedno ocrnjivanje svećenika kao takvih. Postupajući tako, mediji su pogazili svaki trag etičnosti i otkrili svoju nedopustivu pristranost i neprincipijelnost...

    Budući da na tu pojavu nisu osjetili potrebu reagirati ni političari, ni udruge civilnoga društva, ni cehovska udruga, očito je da je okrivljavanje i ocrnjivanje svećenika u hrvatskoj javnosti postalo nešto normalno, štoviše ocrnjivanje svećenika - dojam je - izvršavanje je zadatka ocrnjivanja Crkve u Hrvatskoj i njezina potiskivanja iz javnosti. Ipak novost je da zločestoća može ići tako daleko da se za taj zadatak koristi i svećenik kad je žrtva nasilja - čak ubojstva.

    Upravo u taj kontekst uklapa se i novinska konstrukcija i podvala objavljena u Jutarnjem listu od 25. ožujka u tekstu pod naslovom "Župnik na slavlje s prijateljima potrošio oko 50 tisuća kuna". Tekst drastično dezinformira javnost jer su autor i urednik pokazali potpuno nepoznavanje funkcioniranja crkvene zajednice i jer su prešućujući bitne okolnosti od treće osobe saznali moguću cijenu za svečani ručak za 200 osoba.

    U stvarnosti, riječ je o slavlju koje su svom župniku, jer ga cijene i poštuju, priredili članovi župnoga pastoralnog i ekonomskog vijeća i prijatelji koji su ga željeli počastiti, tako da za to slavlje nisu ni župnik ni župna blagajna dali niti kune. Sudionici toga slavlja bili su upravo župni vijećnici i prijatelji sa svojim obiteljima, dakle i sa svojom djecom, a domaćin slavlja član je župnoga ekonomskog vijeća te je bio jedan od donatora.

    To slavlje, koje je zapravo pokazalo kako je taj svećenik cijenjen i poštivan jer je pravi i angažirani dušobrižnik (a da nije tako, nikakvoga slavlja ne bi ni bilo), komentator Večernjega lista u broju od 28. ožujka iskoristio je za prozivanje svećenika i cijele Crkve u Hrvatskoj. U tekstu "Vjera na tulumu" autor je iznio niz netočnih podataka koji se ne mogu opravdati da su autorovo mišljenje, iznio optužbe koje nemaju nikakvoga pokrića u stvarnosti i otkrio da ipak nije informiran o crkvenom životu i djelovanju...

    Nitko od osoba crkvenoga duha nema ništa protiv da se na temelju objektivnih činjenica kritiziraju eventualne pojave podlijeganja crkvenih službenika ovozemaljskim užicima, taštini, sebeljublju ili drugim negativnostima, ali kad se to ističe bez pokrića u stvarnosti, onda je to svjesno ili nesvjesno dolijevanje ulja na vatru onih koji po svaku cijenu žele ocrniti i svećenike i Crkvu.

    Svoj prilog ocrnjivanju Crkve dao je i Nacional od 25. ožujka te više web-portala koji su prenijeli konstrukciju Nacionalova novinara o tobožnjem "skandaloznom stavu Crkve u Hrvata" o obrezanju žena. Neprofesionalno i nekolegijalno podmećući Glasu Koncila stav kojega u tekstu s web-portala Glasa Koncila, na koji se poziva, naprosto nema, Nacional i neki web-portali grubo su dezinformirali javnost. U tom tekstu samo je protumačeno obredno i običajno obrezanje, a svatko dobronamjeran i imalo informiran o vjeri zna da se s vjerskog gledišta ne može odobriti sakaćenje ljudskoga tijela ili ikojega organa.

    Očito, ako i nema pravoga povoda da bi se kritizirali crkveni službenici ili crkveni stavovi, naši mediji ih izmisle, plasiraju javnosti a onda po njima raspale kritikom.

    Ivan Miklenić

    Glas Koncila 6.4.2008. - cjelovit komentar na:
    http://www.glas-koncila.hr/rubrike_komentar.html?broj_ID=13918

    PS:@molja c pošalji to pitanje Glasu Koncila za dvije stotine bodova.

    avatar

    02.04.2008. (23:20)    -   -   -   -  

  • nažigač

    @Don Angelo Corleone - ako ću htjeti prirediti kakvu propovjed sigurno tebe neću tražiti za autorizaciju teksta.
    Međutim, zna se odakle vjetar (ne)puše gospodine kancelaru Vojnog ordinarijata - nema šanse da napišete koju lošu o generalu hrvatske vojske, ma tko on bio, iz jednostavnog razloga: NE PLJUJE SE U RUKU ONOGA TKO TE HRANI. Novac je novac, a novac je moć.

    avatar

    03.04.2008. (00:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...