Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • doktor Jatogen

  Namušćanim centrom Zagroba neumoljivo se širi zadah truleži iz njegove pljesnive utrobe; ostatak grada je azbestoidan, prašnjav, praškav; njegove noćne oči su zakrvavljene, mutne; njegovi zvuci i muzike plaču na posljednjem praznom mjestu parkirališta. Najljepši je zimi, noću, prekriven snijegom i gustom maglom - načas čovjek povjeruje da je negdje drugdje. Ljeti je užasan. Njegova stabla su njegova velika laž. Njegovi vjetrovi su slabunjavi, išijasni.
  Najzačudniji njegov dio jest livada sa stotinu lica pored kineziološkog fakulteta: na toj je livadi ljeti par stupnjeva hladnije; tu zimuje izbjegli slon s Celebesa; tu se noću katkad odmara zalutali mjesečev krajolik.

  avatar

  02.04.2008. (10:52)    -   -   -   -  

 • Marole

  Čuo sam za njegova djela, ali nisam za njega, drago mi je da sam nešto naučio. Cijenim arhitekturu, iako se ne razumijem previše.

  avatar

  02.04.2008. (19:04)    -   -   -   -  

 • Catma

  Nebum niš argumentirala jer nisam sposobna artikulirati kaj mi se točno sviđa tu , možda hmhm...ovako :` organsko, dinamično, prostrano, zaigrano`, svakako oduševljena.
  Kao ` treba mi svet otvoren za trčanje, otvoren za poglede i treba mi soba, da primi pet hiljada ljudi sa dignutim čašama`...

  avatar

  02.04.2008. (21:14)    -   -   -   -  

 • Virtuela

  viseju mu hlače.

  avatar

  03.04.2008. (09:11)    -   -   -   -  

 • DerzaFanistori

  Zgodne stvari radi, ali nije to moja šalica čaja - meni su The Farnsworth house i Fallingwater ono najljepše u arhitekturi.

  avatar

  03.04.2008. (13:02)    -   -   -   -  

 • crkotica

  zanimljivo...

  avatar

  03.04.2008. (13:06)    -   -   -   -  

 • svijet u boci

  Ja sam neki dan naletio na zanimljivu knjižicu o kućama arhitekte Bože Petrovića. Knjiga se zove Stare srpske kuće kao graditeljski podsticaj. Mora se priznati da mu je Hotel u Ljubostini jako dobar, a i kuća na Iriškom vencu nije loša.

  avatar

  03.04.2008. (13:26)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Odličan je F.L.W. ali bilo bi zanimljivo proboraviti u toj vlazi i uz stalno žuborenje slapa mjesec dana u Edgar J. Kaufmann Sr. Residence.
  Derza, ti si, vidim, staromodna! Iako dijelim tvoje oduševljenje za ove kuće, moram priznati da me iznenađuju godine u kojima su izgrađene. Mada, opet, najljepša je obiteljska kuća na svijetu, vila Blažeković, vršnjakinja Fallingwatera (Ibler je gradi 1938.).
  Ovih ću dana post, dva posvetiti svome izboru nekih od meni dražih kuća - teško je to, jednako teško kao s filmovima ili knjigama - kao i jednoj posebnoj kući: mojoj naime.

  avatar

  05.04.2008. (10:28)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...