Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Wall

    bravo za inicijativu za referendum i čestitke aktivistima!
    moj glas ZA referendum, a PROTIV nato neupitan je,
    a nadam se da će i moji malodušni prijatelji (koji razmišljaju isto) prekinuti malodušno odustajanje i prihvaćanje
    hr u nato-u kao neumitnu već gotovu stvar;jer nije!

    avatar

    29.03.2008. (19:50)    -   -   -   -  

  • aw

    Problem Odbora uza referendum je što je a priori protiv NATO-a, i umjesto da se na njihovim tribinama govori o demokratskom pravu i značaju referenduma, govori se o lošim stranama NATO-a. To samo pokazuje da su članovi Odbora u potpunosti pristrani i da preko ovog referenduma žele nametnuti ljudima gluposti poput: Gledajte što rade u Iraku! U isto vrijeme NATO nije u Iraku. Možda da se krene protiv UN-a? Pošto je UN započeo misiju ISAF, a NATO ju vodi... Ali o tome se ne priča, kao ni o ijednoj pozitivnoj strani.
    Ja bih rado referendum, ali zbog ljudi koji ga žele voditi i njihovog nastupa, oštro odbijam potpisati.

    avatar

    30.03.2008. (11:13)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Odbor za referendum nije protiv NATO-a, nego je za referendum. Odbore se uopće ne izjašnjava za ili protiv. To jasno stoji u Programskoj povelji. Iako je većina aktivista također protiv ulaska u NATO, ima i onih koji su za, ali su za referendum. Po anketama javog mnjenja na koje se svi pozivaju, većina građana je za ulazak u NATO, ali je još značajnija većina za referendum.

    Ne znam o kakvim "tribinama" govoriš. Odbor nije organizirao nijednu tribinu. Na tiskovnim koferencijama glasnogovornici odbora su više puta ponovili da je Odbor neutralan.

    Irak: NATO nije sudjelovao u agresiji zato, jer su tri članice imael dovoljno inteleignecije, hrbrosti i snage da odbiju pritisak najjače, koja se služila grubim lažima da bi napad opravdala. Meni je osobno bilo jasno (napisao sam jedan znanstveni rad na tu temu početkom veljače 2003) da se radi o lažima, i mnogima drugima u svijetu koji znaju misliti svojom glavom (Sadam nije više imao kemijsko i biološko odružje - ono, koje su mu ranije dostavili sami Ameri i drugi, potrošio je ili je bilo uništeno 1991.-1994., te nije surađivao sa Al Quaidom jer je bio sekularni diktator - bili su neprijatelji), ali je eto, pod pritiscima, 15b drugih država to prihvatilo. Ono što radi najjača članica nikako nije nerelevantno u diskusiji o NATO-u. Na kraju - predsjednik te države, lažljivac i agresor, za kojega se i u SAD u stručnim časopisima objavljuju radovi o tome da je "glavni mučitelj" tj. ratni zločinac (ali SAD ne priznaju International Criminal Court, kao što Srbija nije priznavala ICTY), ne dolazi sluučajno u Hrvatsku odmah poslije summita NATO-a.

    avatar

    30.03.2008. (12:05)    -   -   -   -  

  • felix...

    Potpuno se slažem sa aw.Nastojite se prikazati kao nepristrani ,a u isto vrijeme na vašim stranicama promovirate anti nato slogane.Nevjerojatno!Koga vi smatrate idiotima?Osim toga spamanje po web stranicam pa i blogovima je u civiliziranom svijetu kažnjivo djelo.Upravo zato sam za NATO i civilizirani svijet,a neću se pridružiti referendumu čiji je smisao i opredijeljenje za svakoga sa razinom iq iznad granice retardiranosti jasan s obzirom da bi Vlada ionako donijela odluku ZA,o čemu se i javno očitovala.Dakle vi ste PROTIV!Prestanite vrijeđati zdrav razum ljudi,dosta nam je toga iz svakodnevnih debilnih priopćenja javnih medija.

    avatar

    30.03.2008. (17:24)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    a ja bidan mislio da se zoran sjetio baš mene a on poslao spam cilom blogh.hr-u.... uvriđen sam!!!! zoraneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    avatar

    30.03.2008. (18:05)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Felix: Na stranicama Odbora za referendum o NATO ne promoviraju se nikakvi anti nato slogani. Ima ih istina na mojem blogu, ali to je valjda moje demokratsko pravo. Odbor se zalaže isključivo za referendum i ništa drugo (kad on bude raspisan, Odbor se raspušta), a ja se naravno imam pravo i za druge stvri zalagati.

    "Spamanje" sasvim sigurno nije kažnjivo djelo; doduše, ne znam zašto to uopće ovdje spominješ. Blogeri normalno komuniciraju jedni s drugima, razmjenjuju informacije,o tome što rade. Poslati jednu takvu informaciju u par mjeseci nije nikakav spam.

    @konzervativni: ma što se ideš vrijeđat? Tebe sam posebno ubacio, ciljano,, baš zato da te provociram. Eto, sjetio sam se baš tebe! :)

    avatar

    30.03.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • Pozdrav

    Pa vi ste bili i protiv sluzenja vojnog roka. Vi ni ne znate za sto ste, a i to za sto jeste je na korist nekoj maloj nebitnoj manjini na koju vise-manje ne treba obracati paznju.

    avatar

    30.03.2008. (22:59)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Nisam bio protiv služenja vojnog roka.

    avatar

    30.03.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  • Franjo Tahi

    Koliko je nas s pravom glasa (biraća) kad se za refendum mora skupiti 10% potpisa ili 450 tisuća?. Po statistikama, popisu stanovništva; nas je oko 4,5 milijuna!

    avatar

    31.03.2008. (09:47)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Franjo Toth: Zajeb je u tome da je uračunato i 406.000 onih koji nemaju boravište u Hrvatskoj.

    avatar

    31.03.2008. (20:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...