Komentari

cryingplanet.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • anon

    Pred par stotina godina zivio jedan svecenik, jako dobar covjek. U to vrijeme iz zatvora izidje razbojnik te se zaputi put svecenikova sela. Razbojnik nije imao novaca, a svuda je nailazio na prijezir i odbacivanje...

    Na zgrazanje svih, svecenik je ugostio razbojnika, dao mu hranu i skloniste...

    Prve noci, razbojnik se dize iz kreveta, uzima srebrno posudje te bjezi, ali uskoro biva uhvacen i vracen na sudjenje pred svoga dobrocinitelja.

    Pogodite sto se tada dogodilo. Umjesto da bijesno urla, svecenik rece: "Sve je bio nesporazum, ja sam tom covjeku posudje poklonio, dapace, nije cak sve ni uzeo", te mu dade ostatak svojih vrijednosti.

    Sto se nakon toga desilo? Lopuzu je ta dobrota toliko dirnula da je do kraja zivota pomagao siromasima, a svecenik je zivio kao zadovoljan covjek.

    No, sto je bila alternativa?

    Svecenik je, naravno, mogao i drugacije reakcije izabrati. Mogao je ljutito osuditi razbojnika na dozivotnu robiju. Potom bi zivot robijasa bio okoncan, a svecenik bi proveo ostatak svog zivota razmisljajuci o tome i proklinjuci lopove. Vjerojatno, zar ne?

    avatar

    01.04.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Prijevod bi bio: Bio jedan tatin sin koji je tek izašao iz zatvora zbog divljanja automobilom i sretne svečenika. Svečenik mu posudi svoj novi sivi Passat i ovaj pobjegne i prekrši sva moguća prometna pravila, ubije dvoje ljudi i uhvati ga policija. Dođe svečenik i reče da mu je on dao taj Passat da mu ode kupiti čokoladu van grada i plati kaznu, a divljaka puste. Divljaka je ta dobrota toliko dirnula da je do kraja zivota pomagao divljacima da divljaju po cesti i svaki put kada bi ubili nekog on bi ih izvlačio iz zatvora i oni su postajali kao on, pomagali su drugim divljacima. I što smo dobili? dvoje mrtvih po glavi divljaka. Ne možeš čekat da netko pogine i onda "renovirat".

    avatar

    04.04.2008. (12:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...