Komentari

gastrolovka.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    moram priznati da mi je ideja odlicna, dani gastronomije s temom.
    ali isto tako moram priznati da nisam zadovoljna izgledom svih ovih jela. uvijek mi je vazna prezentacija a vecinu ovih jela (osim rizota u kojem se naziru spice) ne bih niti kusala, osim ako sam jako gladna. jer ne bih niti slutila koji su sastojci u njima. sparoge izgledaju divno i smatram da ih se tako treba i prezentirati. da hrana i oku bude mila. divlja sparoga je gorka ali gdje su uzgajivaci tog tako jednostavnog povrca koje ne mora biti gorko? austrijske su trgovine prepune bijelih i zelenih sparoga iz madzarske. kasnije slijede i one austrijske iz okolice Beca. Veliki bund od pola kile - u prosjeku 2€.
    osobno najvise volim sparogu kad je stapka oguljena a sparoga skuhana na pari u posebnom loncu. uz to umak holandez i mozda koji skuhani krumpir. mljac.
    kuharica za djecu

    avatar

    28.03.2008. (13:07)    -   -   -   -  

  • Gastrolovka

    Lipa Mare, divlje šparoge koje su bile tema i koje su prezentirane zapravo su po svemu osim po nazivu nešto sasvim drugo od tih uzgojenih o kojima govoriš. Uz dužno poštovanje prema tom povrću, uzgojene su aromom i posebnošću daleko od divljih. A glede prezentiranja jela, često je to i stvar ruke dobrog fotografa.

    avatar

    28.03.2008. (13:47)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    29.03.2008. (18:18)    -   -   -   -  

  • barba

    viruj mi -da imam love, otvorija bi restoran i doskolova bi se za kuhara.

    avatar

    29.03.2008. (20:28)    -   -   -   -  

  • avantureMicha

    DOBAR BLOG!

    avatar

    30.03.2008. (11:24)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    ja ču odma đonon u potkoljenicu pa nek onda boli...nikakvega šušta... o guštu ne mogu da govorin jerbo nisan kuša...kod svih riceta j se vidi da je sve prikuvano...oli boje reč predugo termički obrađeno...prezentacija je čista nula...na pijadelama premalim za optimalnu prezentaciju...a sastojci su svvi skoro pa iste boje...dobro je lipa mare napisala poila bi samo da san gladna...ka prvo bi posla te kuvare da malo surfaju po webu...a mogu i kod mene kliknit livo na moje vižite na...taste spotting...pa nek vidu koji su svjetski trendovi i način prezentacije...žalosno...a tebi gastrolovko pohvala da si nan ovo pokazala...i ukazala kako ne triba radit...chapeau...dalmacija moja inspiracija

    avatar

    30.03.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    slazem se s komentarom dalmacija moja inspiracija (prekuhano itd). nisam mislila na ruku fotografa kad sam pisala o prezentaciji.

    takodjer ne vidim smisla u odrzavanju kulinarskih dana s glavnom temom divlja sparoga ukoliko njen okus "nigdje ne dominira". u cemu je onda poanta ako se njen okus toliko pomijesa sa svim drugima pa je u stvari svejedno da li je zelenina u jelu od sparoge ili od koprive ili spinata ?

    takodjer se zahvaljujem sto si nam ovo pokazala, pratim tvoj blog odavno.

    avatar

    30.03.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Odluka narodu - NATO na referendum! Prikupljanje potpisa uspješno je krenulo: 15.000 prvog dana! Priopćenje za javnost Odbora za referendum možete naći na mom blogu. Vjerujem da će biti zanimljiv i prethodni zapis o muljanjima novinara i političara!

    avatar

    30.03.2008. (16:35)    -   -   -   -  

  • Helix

    Lijepo, baš ti hvala što si ovo prenijela. Gastronomija, posebno kada je riječ o tradicionalnim jelima i autohtonim namirnicama, je izrazito važan element turističkog proizvoda. Zanimanje kuhar je jaaaako važno, mora biti cijenjeno, a to znači i dobro plaćeno. Tada će se mađu mlade vratiti ineters.
    Što se tiče prezentacije i okusa samih jela, ne mogu ništa reći jer nisam bila u Zadru. Osobno ne volim uzgajane šparoge baš zato jer nemaju onaj divlji gorkasti okus. Ja ga jako volim i mislim da je baš ono što šparogi daje gorkost dobro i zdravo. Ja uvijek radim fritaju ili neki lagani umak za tjesteninu tako da bi me ova jela baš mogla inspirirati za nešto drugo.
    pozdrav
    P.S. dođite na Kamenjak, ima jako mnogo šparoga, a nikad nisam vidjela ni jednu zmiju.

    avatar

    31.03.2008. (10:48)    -   -   -   -  

  • romantales

    Ne znam ni sama gdje sam sve već pisala kako treba istaknuti našu tradiciju u kuhinji i prezentirati ju na pravi način. Uvijek ističem Talijane kao primjer, ne zato što smatram njihovu kulinarsku tradiciju superiornijom našoj, već zato što uspješno prave brand od svega, od kruha i tjestenine, do sireva, umaka, juha ... svako selo ima sajam nekog jela, hoćeš sajam palente, sajam kestena, sajam kruha, pršuta i da ne nabrajam.
    Zato mi se dopala ova ideja o prezentaciji šparoga i dagnji. Šparoge su naš samonikli specijalitet, iako ne bi bilo loše i da se počnu uzgajati šparoge kod nas, sigurno bi na našem terenu uz more, bile posve drugačijeg okusa od onih uzgojenih na pjeskovitom terenu u Italiji.
    No, moram se složiti da su ponuđena jela vrlo jadno prezentirana i ne, ne mislim na fotografije. Prva tri ponuđena jela su nedefinirane kaše, svakako nisu nešto što bi trebalo pobuditi želju za isprobavajem nečeg novog.

    avatar

    01.04.2008. (14:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...