Komentari

07morsky08.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • fulvus

    Mnogo puta sam se zapitala kako je tom djetetu, koji mora živjeti s činjenicom da je spletom nesretnih okolnosti njegova majka ubila oca. I nažalost mnogo je takvih priča, istina u obrnutoj formi jer je češće da otac ubije majku ( i to ne u samoobrani ). Ovaj slučaj je razvikan, što nimalo ne olakšava djetetu koji to mora prolaziti , tim više što je uticaj očevih roditelja sigurno bio jak i pristran glede njegove majke. Najgore je njemu, ali institucije su trebale raditi na tome da sin ne mrzi majku, nego da nađu načina da shvati situaciju. Teško se tu igrat arbitra, samo ću reći jadan ti je onaj kojima se država bavi.

    avatar

    27.03.2008. (12:29)    -   -   -   -  

  • levant

    prvo ja bih se istrčala i rekla da ženi svaka čast. mislim, nakon što te netko maltretira kako je on maltretirao nju nije čudo da ga je ubila. mislim da bi ga ubila i ja. licemjerje u kojem živimo smiješno bi bilo kad ne bi bilo tragično. žao mi nje. i k tome istrčat ću se sa ocjenama pa reć da sam se jučer pitala : koji djed i baka? njegovi roditelji. e ti će stvarno bit na nivou zadatka.
    ima da od djeteta naprave čudovište.
    a za tv filipinka, već sam ti preporučila da ga zgasiš..:)) on samo služi da se gornja grupica pokaže na tv-u. Time će si povećat popularnost a skupa s njom doći će više novaca.
    Meni se povraća od svega u ovoj našoj maloj hrvatskoj. Stoga , da bih zadržala mrvicu zdravog razuma ne pokušavam više nigdje diskutirat nego probam djelovat : djeluj lokalno misli globalno. Pak me to drži da ne potonem. Preporučam i tebi...:)))

    avatar

    27.03.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  • DJ Da Force

    Sad će samo probacivat odgovornost s institucije na instituciju i tako okolo naokolo dok to ljudi malo ne zaborave, a onda opet nikome ništa. Ionako nikog nije ni briga što će biti s jadnim mališanom. Jadna nam je država da jadnija nemože biti.

    avatar

    27.03.2008. (13:57)    -   -   -   -  

  • file

    @fulvus - i te kako je jadan onaj kojim se bavi država, bilo koja, a ova pogotovo.
    Svaki put kad vidim vijest o nekom užasnom ubojstvom, meni prostuji pomisao kako mora biti djeci tog dotičnog ubojice. Kako mora bit grozno biti označen kao "dijete ubojice".
    @levant - ja se uopće ne usuđujem tu suditi. To je li on nju zlostavljao, ja ne znam. Visina kazne, pomilovanje, ne mišan se.
    Dodjela skrbništva njegovim roditeljima uopće me nije iznenadila jer znam kako "sručno" radi naša socijalna služba, koju inače držim na najslabiju kariku ovog jadnog društva. I tu ne krivim samo politiku.
    Ali sve to nije bilo predmet mog posta.
    @DJ - nije jadna država nego smo jadni mi. I naša dica.

    avatar

    27.03.2008. (15:54)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    I ja slušala i bi mi grozno. Dijete je, nakon užasa koji mu se dogodio, predmet manipulacije jačeg, a sve naše službe sviraju nekoj stvari. Definitivno su najslabije karike društva pravosuđe i državna i javna uprava. Da su radili, da rade kako treba, onda se o dječaku ne bi vodile javne rasprave, bio bi od prvog časa zbrinut na najbolji mogući način i u tišini. Tišina je ključ kad su maloljetnici u pitanju.

    avatar

    27.03.2008. (16:25)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Bilo bi jednostavnije da si rekla samo jadno dijete ispašta grijehe koje nije počinio....pusa tebi draga moja nježna Filipinko...

    avatar

    27.03.2008. (17:18)    -   -   -   -  

  • zuzayok

    nisam gledala i sad mi drago

    avatar

    27.03.2008. (18:01)    -   -   -   -  

  • skaska

    hajde samo da uđemo u (pri)mozak jedne od sudionica.........gospođa bravobraniteljica svog staža i ostalih njoj prioritetnih tekovina:
    MILALOJKA: Pa čujte, ja se zdignem oko osam pol devet, onda malo po centru, pa od deset...no da od deset tak pol jedanaest, ovisi kad tajnica napravi nesicu, je onda se dela, joj kak se dela, pa totalno se preznojimo do pol 12. dok riješimo slučaj i pol, a bogme često i slučaj i trifrtalj...je onda si poručamo i prilegnemo pa onda idemo doma...znate obitelj...ja sam obiteljska žena...to pali ak ne gostujemo kod čvrljakice u poluotvorenom...e onda uzmem slobodno jutro da se ne uznjurgam i dobim podočnjake na poslu, pa ležim s oblozima na očima i malo meditiram na pjesmicu: ušo medo u dućan napravio presedan...i onda make up, stand up i ostalo. nije život med i mlijeko. jadni mališani.
    vjerujem da je i kod ostalih slično. vole oni mališane. i puno pričaju o mališanima. neki od njih vole i gledati mališane. ma mi smo općenito zemlja sklona mališanima, te iz dana u dan postajemo zemlja mališan
    lipo te pozdravljan

    avatar

    27.03.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • Moj Život U Hrvatskoj

    Istina... Moj Petar... On je među većima u razredu. Gotovo svi mu nekad govore da je neboder, da je prevelik za svoje godine... Nije baš velika uvreda, ali opet... Na neki način si izdvojen, obilježen. Znam jednog klinca koji muca. Ne zna niti jednu riječ izgovoriti bez stanke ili zamuckivanja. Gotovo svi ga zafrkavaju. Priča mi sin da se svi odvajaju od njega, da ne žele biti u njegovom društvu ( mislim na tog klinca koji muca ). Zašto? Mislim nije da ima neku zaraznu bolest jer muca. Ali takav je život danas. Učinimo nešto, a onda patimo.
    Jadno dijete. Ispašta zbog tuđih posljedica. Pozdrav filipinko. Čitamo se

    avatar

    27.03.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  • grintavac

    Slučajno gleda..odavno nešto ogavnije nisan vidija...

    avatar

    27.03.2008. (18:50)    -   -   -   -  

  • file

    @ribarnica - a kad ja ne znan ukratko, nisan ja skaska.
    @zuza - i bolje ti je.
    @skaska - sve si to lipo i istinito opisala, ali jedan detalj te odao u neznanju - kad bi oni do pol dvanaest riješili slučaj i pol,a kamoli slučaj trifrtalj, trebalo bi im dati spomenicu velereda kraljice Danice, Jelene, ili kaksetovećzove. Možda do pol dvanest na staru godinu riješe onaj jedan i po slučaj od te protekle godine. Jebate, dok oni "pravoobrane" dijete, ono već završi pravo pa se brani sam. Ili, još češće završi... bolje da ne govorim.
    @Moj Život...- dobre si primjere navela, pa kad vidimo kako je toj djeci "s malim problemima" među vršnjacima, možemo samo zamisliti u kakvom paklu žive ovi "obilježeni".
    @grintavac - bolje bi i tebi i meni bilo da smo je priskočili...ali to ništa ne bi prominilo. Ne onima kojima se lešinari bave. A nije samo na tv-u i novinama tako. Nije bolje ni na ulici.

    avatar

    27.03.2008. (20:37)    -   -   -   -  

  • Katja

    E moja draga, ovo bi bila sritna zemlja kad bi ijedna institucija koju skupo plaćamo radila svoj posal po zakonu. Zar bi danas bija onaj pokolj u Zagorju ? Zar bi nan se dica ubijala, branitelji isto ? Živimo u eldoradu užasa.

    avatar

    27.03.2008. (20:51)    -   -   -   -  

  • skaska

    je, malo sam se zanesla, priznam. zaboravila sam da gospođa ima doma i obiteljski biznis s lijesovima. zaprav, puno sam se zanesla...istina je da nikome od njih nije stalo do dobrobiti djece, a za to su prepreplaćeni i zato su višestruko krivi, jer su alibi za dječje nedaće. djeca u našoj žabokrečini služe samo da na njima idioti zgrću novce raznolikim metodama. ne znam mogu li ovdje uopće upotrijebiti sintagmu "čast izuzecima". lipo spavaj, noćas nas opet remontaju

    avatar

    27.03.2008. (22:11)    -   -   -   -  

  • file

    @skaska - je li, bija noćas remont? Hm, ne znam, ja ništa nisam osjetila. Ili sam spavala ko mrtva, ili je to bilo nešto prenježno....

    avatar

    28.03.2008. (09:42)    -   -   -   -  

  • marina103k

    ako umuknemo svi, ko će pomoći takvoj djeci?ovako možda dođe
    i do odgovornih...ali s druge strane, osobno poznam puno
    brižnih socijalnih radnica

    avatar

    31.03.2008. (22:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...