Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • HSP Osijek

    Kao što je Vam apoznato ja često koristim povijesnu činjenicu koju ste napisali na početku posta JUGOSLAVIJA = VELIKA SRBIJA .

    Jugoslavija nam je bila nametnuta, ali bila je jednako tako i dragovoljno ostvarena od strane naših veleizdajnika koji nisu imali niti snage niti hrabrosti niti želje oduprjeti se titu i crvenima. Koliko god nam je tito kriv, da nije bilo hrvatskih "domoljuba" koji su izdali vlastitu Domovinu ne bi ni imali 60 godina mraka zvanog jugoslavija...

    avatar

    27.03.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @(KOS-)HOS-ovac... Morati će te se obratiti g. Jurišiću ako nešto od njega želite saznati, a ovo je moj blog na kojemu ne štitim nikoga nego pišem i objavljujem činjenične informacije pa se nadam da ste nešto naučili.
    Iako ovaj post nema veze sa g. Dobroslavom Paragom, da ne bi ispalo kako izbjegavam odgovor, jer sam na ovome blogu dostao spominjao hrvaskog velikana g. Dobroslava Paragu, odgovorit ću Vam općenito što znam na osnovi vijesti koje su objavljene u tisku posljednjih godina:
    G. D. Paraga radio je, koliko znam, svih ovih godina i protekla gotovo tri desetljeća; na početku je radio na Golom otoku, u komunističkom koncentracionom logoru, gdje je radio na tragu Ivana Meštrovića, dakle, klesao je golootočki kamen. Nakon toga je također radio - na poboljšanju stanja ljudskih prava stanovništva bivše Jugoslavije, i Hrvatske, tako i na poboljšanju stanja ljudskih prava mnogih provokatora poput Vas. Poslije je bio predsjednik jedne političlke stranke, što je i danas, te živi i radi kao svaki predsjednik stranke, a ako Vas o tome zanimaju podrobnije informacije, obratite se g. D. Paragi na adresi koju ste naveli, uz dodatak - kućni broj 13. Koliko znam, na račun novca stranke HSP (1991. - 1993.) ne živi jer je sav donirani novac, namijenjen za obranu Hrvatske od velikosrpske agresije, uložio i potrošio na kupovinu oružja i municije za HOS, a od toga oružja je naoružao i mnogobrojne policijace i policijske postaje po Hrvatskoj, a detaljnije inf. o tome ima bivši ministar Ivan Penić koji se g. Paragi obratio za pomoć u naoružavanju negovih policajaca. Ostatak novca, oko 50 tisuća tadašnjim njemačkih maraka (DEM), popalio je 1993./1994. Anto Đapić s jednog računa u Austriji, i to je to što se tiče stranačkog novca. Ako sumnjate u novac utrošen u obranu Hrvatske od strane g. Parage, slobodno Vam je podnijeti kaznenu prijavu pa da se to istraži, ali je g. Paraga također slobodan podnijeti protiv Vas kaznenu prijavu zbog klevete ako ćete ovako nastaviti širiti klevete. Usput rečeno, kriptokomunističke vlasti RH su od 1991. do 1993. pronevjerile točno jednu milijardu američkih dolara pomoći hrv. iseljeništva za naopružavanje Hrvatske, i ako Vam je stalo do istine, u što sumnjam, pitajte za te novce, ali to Vas očito ne zanima.
    Ovakav nastup kao što Vi imate, je tipični udbaški nastup. Iako sumnjam da ćete povjerovati kako sam Vam dao točan odgovor, odgovor je upravo takav - točan!

    avatar

    27.03.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Angelium... Ispada da je svatko od nas dvojice samostalno došao do zaključka da je Jugoslavije = Velika Srbija:-) što znači da samostalno razumišljamo - bez da smo podložni vanjskom utjecaju dezinformacija. Uglavnom, to je povijesna istina - i jedna i druga tamnica naroda, zvana Jugoslavija, bila je "Velika" Srbija. S ostatkom komentara slažem se u cijelosti, i nemam što dodat - osim da smo opet izloženi jugo-balkanskim integracijama u koju nas je naša vlada ugurala upravo prošle godine - u političko-gospodarsku CEFTU, sa sjedištem u Sarajevu, i s političkim tajnikom te organizacije iz Hrvatske koji je optužen da ima dosije doušika KOS-a, a mislim na nekadašnjeg državnog tajnika iz MVP, Hidu Bišćevića, koji je u Briselu 2004. poptisao onaj famozni papir zbog kojega smo ostali bez ZERP-a.

    avatar

    27.03.2008. (18:17)    -   -   -   -  

  • e moj narode

    o boze svasta se nadje na netu. nekakav anti komunisticki (zapravo vjerojatno sve anti lijevo) i onda citati johna lennona, koji sa svojom najpoznatijom pjesmom "imagine" propagira "posteniji" svijet, odnosno nekakav vid socijalizma. autoru bloga koji se ocito zeli bavit povijescu preporucam da se procita malo vise knjiga iz razlicitih izvora da bis e doslo do realnije slike. npr. nasla se tu dvojica koja su "samostalno, neovisno jedan o drugom" dosli do zakljucka da je JUGOSLAVIJA= Velika Srbija. ides... dragi moji, da nije bilo tita i KPH, hrvatska bi ostala na gubitnickoj strani u WW2 i samim tim bi pod britanskim pritiskom vjerojatno presla u ruke drzave koja bi se forirala i vjerojatno zvala bas velika srbija. isto tako tito je 60ih uspjesno suzbio srpski nacionalizam (koji je tradisionalno jak a i potpomagan od strane britanije, francuske) i sve "velikosrbe" bacio na marginu a 74e progurao ustav na temelju kojeg su 92 evropa i svijet priznali RH. nacionalisti (srpski i hrvatski) sidjite sa stabala, izadjite iz pecina i ukljucite mozak kojiput a ti urednice ovog bloga bar makni lennonove stihove jer ispadas redikulozan

    avatar

    28.03.2008. (14:35)    -   -   -   -  

  • sonja

    ovo mi je malo grozno i za ne povjerovat da je maček vlastite sugrađane, hrvate, iskrene domoljube tjerao u zatovore pa na kraju i u logore. jer nama je on u školi prikazan kao veliki domoljub i ovo mi je stvarno nešto novo, ali nije mi ugodno iznenađenje.
    to da da su englezi podupirali jugu i srbe to je stara stvar. al ne znam...imam mišljenje da smo mi nekako oduvijek bili vezani za njemačku i kolko sam dobila dojma da nam je znala i pomoći.
    ...eto ovo je bio komentar ovog dugaćkog posta...a ovo je moje pitanje...iskreno mišljenje kako misliš da će proči ovaj eurosong u srbiji? jučer sam gledala na televiziju jednu reportažu i oni poažu jake nade u to. priželjkuju da će im to biti dobra reklama, no jedan gospodin, ne znam sad dali je iz organizacijskog odbora il samo neki kolumnist, komentator, kaj već, izreako je jednu zanimljivu stvar a to je da ako netko želi pomoći srbiji za, nazivimo to tako bolju propagandu u svijtu, mora se počet bavit pronalaskom i osuđivanjem ratnih zločinica.
    evo ako nije problem htjela bi da mi to malo prokomentiraš i daš svoje mišljenje. hvala unaprijed

    avatar

    28.03.2008. (16:49)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    (KOS-)HOS-ovac...E, moj druže beogradski, kao što vidiš - ovo nije tvoja privatna udbaška prćija da ćeš lagati, vrijeđati i klevetati - klevetalo jedno - zato sam ti i obrisao tvoj bezobrazni i ničim utemeljeni komentar koji uz to i nema nikakve veze s postom! Pokazao sam dobru volju jučer i odgovorio ali zlouporabljuješ gostoprimstvo na ovom blogu, i opet me zoveš imenom jednog čovjeka koji nije bloger na ovom blogu pa tko nema u glavi ima u nogama, dragi moj! Od sada ćeš morat trčat po drugim blogovima i tražiti osobu za koju misliš da ti ne odgovara zbog tko zna čega. Na kraju, pravi si lažljivac jer se lažno predstavljaš kao nekadašnji pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga. Kad bi zaista bio hosovac, onda ne bi postavljao stupidna i udbaška pitanja-konstatacije tipa da je g. D. Paraga zloupotrijebio donirani novac za oružje u Hrvatskoj za vrijeme velikosrpske agresije jer svaki je hosovac dobio od Dobroslava Parage besplatno automatsku pušku, metke i bombe za obranu Hrvatskle i BiH od agresije Srbije i JNA, tako da tu leži odgovor gdje je donirani novac, a za razliku od hosovaca su HDZ-ovci, i to ne mali broj njih, sami kupovali oružje iz svojih privatnih džepova jer im je njihovo vodstvo imalo druge planove od obrane Hrvatske. Z'Bogom druže!

    avatar

    28.03.2008. (18:23)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @E moj narode... Ko prvo, volim Lenonove pjesme, stoga sam ga stavio na ovaj blog, i to nema veze je li netko ljevičar, desničar ili šta ti ja znam. Ako se putem pjesama borio za socijalnu pravdu onda to pozdravljam. Nadalje, površno zaključujete jer na blogu sam istaknuo naslov Lenonove pjesme: Power to the people - sa čime sam naglasio potrebu da u Hrvatskoj narod dobije više moći jer imamo pseudoparlamentarizam - prikrivenu kriptokomunističku vladavinu titoista. Kao drugo, Hrvatske nakon WWII nije ni bilo, osim na socijalističkom papiru koji možemo obrisati o zadnjicu - toliko je vrijedila ta Socijalistička Republika Hrvatska. Zatim, Tito je suzbio srpski nacionalizam šezdesetih? Čudno onda kako se osamdesetih pojavio veliki val srpskog nacionalizma sa Memorandumom SANU i Slobom Miloševićem, Vukom Draškovićem, Vojislavom Šešeljem i drugih zločincima.
    KPH je zločinačka organizacija, Tito je diktator i masovni ubojica, i tu završava sva priča o Jugoslaviji i titoizmu. Vi nemate pojma jer YU-ustav iz 74' nije zaslužan što je RH priznao cijeli svijet, a ne 92 države, jer Jugoslavija se naprosto raspala uslijed velikosrpske agresije - to je zaključak Badinterove komisije ispred EUropske Zajednice, a ne neki ustav koji je vrijedio samo na papiru, a u praksi tko se zalagao za samoopredjeljenje do otcjepljenja u Jugi dobio je udbaški metak u čelo ili završio u logoru na Golom otoku. Ispada da ste Vi izašli nedavno iz pećine jer nemate pojma o povijesti, ali nemože se ne primijetiti Vaša jugo-nostalgija i žal za diktatorom o kojemu ste ovisni kao o heroinu.

    avatar

    28.03.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sonja... Tvoju informaciju u vezi Eurosongu prokomentirao bih tako što bi se pridružio kolumnistu ili novinaru kojega si spomenula, dakle, ako neto želi pomoći Srbiji treba što prije haaškom sudu izručiti ratne zločince, Ratka Mladića i Radovana Karadžića koji su okrvavili ruke u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku (Ratko Mladić) i na Bosnu (Karadžić i gen. Mladić). Koliko sam čuo za informaciju, na sljedećem Eurosongu će desetci tisuća Hrvata iz Beograda, i s hrvatskih povijesnih teritorija - Zemuna i (istočnog) Srijema navijati i glasovati za naše. Šteta što je Srbija uopće osvojila Eurosong jer im pjesma nije baš najbolja bila, a izvođačica je politički obojena ali što je tu je. Naravno da će Srbi pokušati instrumentalizirati Eurosong u svoje političke svrhe zbog Kosova, ali što oni sve nisu instrumentalizirali u posljednjih 100 i više godina.
    Što se tiče tvog komentara u vezi posta, sada si valjda svjesna da nije sve što ste u školi učili iz povijesti temeljeno na povijesnim činjenicama, a mnoge činjenice su i prešućene, kao činjenica s Mačekom koji je bio takav kakvog sam ga u postu opisao, a k tome je izdao i Stjepana Radića jer je Radić prije svoje smrti ostavio hrvatskom narodu u naslijeđe svoj politički testament (objavljen od njemačke novinske agencije) u kojemu se odrekao jugo-unitarizma i srpske prevlasti i poručio - ili jugoslavenska federacija ili razlaz! Nažalost, čak ni pred smrt Stjepan Radić se nije zalagao za samostalnu hrvatsku državu, ali njegov najbliži suradnik Maček čak je i minimum prava za hrvatski narod u Jugoslaviji prokockao kada se dogovorio sa beogradskom čaršijom o podjeli vlasti i o podjeli Bosne i Herecgovine. Mačekov pak najbliži suradnik Ivan Šubašić, bivši ban Banovine Hrvatske u Jugoslaviji, bio je i dvostruki tajni agent, s jedne strane agent britanske tajne službe i britanske vlade, a s druge strane je bio komunistički agent koji je tajno radio za Staljina, i njegova suradnja sa Staljinom bila je iskrena, a Engleze je izigrao. Nakon Drugog svjetskog rata se emigrantsko vodstvo Hrvatske seljačke stranke na čelu s Jurajem Krnjevićem odreklo Šubašića i žigosalo ga kao hrvatskog izdajicu jer je sklopio đavolji pakt s Titom. Maček, koji je toliko navijao za svoje srpske prijatelje i Jugoslaviju, na kraju je zajedno s Pavelićm morao pokupiti prnje i bježati pred komunističkim fanaticima u inozemstvo gdje je i umro u Washingtonu. Čak se Maček na kraju nije htio skrasiti kod svojih engleskih prijatelja u Londonu - toliko su ga Englezi razočarali jer su za vrijeme rata podupirali jedino četnike i Tita odnosno velikosrpsku struju u jugoslavenskom pokretu. Lijevo krilo HSS-a, koje je pak u WWII otišlo u partizane je (Božidar Magovac...) je Tito sve do posljednjeg dao strijeljati kako ne bi imao konkurenciju jer je KPJ prije rata bila nula prema HSS-u koji je dobivao 90 posto glasova hrvatskog biračkog tijela dok je narod za KPJ mislio sve najgore pa se KPJ na kraju obračunala s hrvatskim narodom (1945.) jer mu je bio smetnja u instalaciji totalitarnog zločinačkog komunizma. Lijep pozdrav, i ako imaš opet neko pitanje samo pitaj, i ako ću znati odgovoriti, nema problema.

    avatar

    28.03.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Evo i Hrvata iz Zemuna!!
    Svaka čast za ovaj post. Vrijedilo je napraviti truda da se on napiše, budući da jedan dio našega naroda (hrvatskog) ne zna točno što se je događalo u XX. stoljeću.
    Glede Eurosonga... glasovat ćemo za naše dečke, čak i da im je pjesma najgora od svih. Budite sigurni svi u Domovini da su srijemski Hrvati iskreni domoljubi, pa i kad je pjesma u pitanju.
    O ostalim tezama iz posta, u svezi sa HSS-om, drugi puta. Moj je djed bio član HSS-a, osobno je prijtateljevao sa Stipicom Radićem, ali, kako rekoh, to je već druga pripovijest.

    avatar

    30.03.2008. (16:28)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Nama se stalno ponavlja povijest i to zadnjih stotinjak godina. Političari, a i ostali građani Hrvatske nikako da shvate latinsku poslovicu: "Povijest je učiteljica života. " Mnoge loše stvari ponavljaju nam se upravo zbog nepoznavanja povijesnih zabluda ( tako je i tih davnih dana (1918.) bio prioritet ona prva Jugoslavija, kao što je danas EU, NATO,...)
    CBK i Vi pišete o Jugoslavenima (Strossmayer, Supilo, Radić), dok recimo Glas Koncila
    pripisuje Strossmayeru nekakav ekumenizam (osnovao je JAZU, zar je to ekumenizam?).
    Post nisam pročitao dokraja.
    Sad znamo zašto je uljepšano Izvješće o ljudskim pravima u Hrvatskoj - naravno zbog ulaska u NATO.
    Vidim da ste imali posjet čuvara Interneta.

    P.S. CBK, dajte ispravite u boxu URL www.crniblogkomunizma.blog.hr sa http://crniblogkomunizma.blog.hr (ovaj je ispravan)
    Ispravite i E-mail. Napišite ovaj HTML- kod
    hrcentar.izk@gmail.com
    i ako netko želi s Vašeg bloga poslati E-mail Hrvatskom centru za istraživanje zločina komunizma, nakon ovog ispravka otvorit će mu se novo pismo (na primjer u OE) s
    gore navedenim naslovom, što je jednostavnije.

    avatar

    31.03.2008. (00:33)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    hrcentar.izk@gmail.com

    Ovo je izgubljeni kod.

    avatar

    31.03.2008. (00:36)    -   -   -   -  

  • individualka

    hvala na čestitci i komu

    avatar

    31.03.2008. (09:47)    -   -   -   -  

  • individualka

    ovdje fakat ima puno teksta,a ja ovako voljna za čitanje nisam baš puno pročitala........
    jednostavno ne volim čitat,,a šta ću?

    avatar

    31.03.2008. (09:48)    -   -   -   -  

  • individualka

    čitamo se

    avatar

    31.03.2008. (09:48)    -   -   -   -  

  • individualka

    pozdrav

    avatar

    31.03.2008. (09:48)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Individualka - bit će vremena za čitanje - nigdje nam se ne žuri, a tekstovi neće pobjeć;-) Lijep pozdrav!

    @Slobodna Republika Hrvatska... hvala na savjetima i uputama, ubrzo će uslijediti promjena kodova.

    Izvješće State Departmenta zaista je uljepšano zbog ulaska u NATO, jedino eto, Srbi su još malo ugroženi u Hrvatskoj, navodno, ali ulaskom u NATO i to će biti izglađeno. O komunističkim zločinima i zaštiti nekih komunističćkih zmasovnih zločinaca u Hrvatskoj od strane vlasti ni riječi u izvješću State Departmenta, o tome što se predsjednik Mesić miješao u trodiobu ustavnu podjelu vlasti kada govori da se "antifašistima", ovim našim jugoslavenskim, ne smije suditi jer su navodno antifašisti itd. ni riječi u izvješću State Departmenta. Demokracija je u HR po State Departmentu na visokom nivou - još malo pa ćemo prestići Ameriku u razini demokracije (onoj unutarnjoj u SAD-u), a od naše će pravne države učiti američki pravnici kao svijetli put kako se kroji pravda;-)

    JAZU (ime i tendencija) zaista nije ekumenizam, ali ako mu je ekumenizam bio okey onda okey ali Strossmayer kao političar je BLASFEMIJA, SRAMOTA, UŽAS, KATASTROFA - nije bo zaslužio biskupsku stolicu jer biskup mora biti besprijekoran u privatnom i javnom životu. Strossmayer je imao nečistu savjest, i njega hvaliti zbog bilo čega je promašeni pothvat.

    @Taurunum... Kao prvo srdačni pozdrav u Zemun, i lijepo je čuti da će te na Europsongu glasovati za naše dečke. Vi Hrvati izvan Republike Hrvatske (a ipak na povijesnom hrvatskom teritoriju - barem taj izraz - hrvatski povijesni teritorij - nam ne mogu ukrast kad su nam već oteli povijesni teritorij) više cijenite Hrvatsku, iako vam hravtska vlada, nažalost, ne izlazi baš u susret iako ste zavrijedili svu pažnju jedne hrvatske vlade, nego mi ovdje koji se s njom odnosimo kao da nam je to maćeha, a nije mačeha nego jedina domovina ali ljudi u RH u pravilu brzo domovinu ostave na cjedilu jer misle da im je domovina okrenula leđa, ali nije domovina ta nego vlasti koje naše sugrađane brutalno vara i iskorištava.
    Mogu reći da mi je jako zanimljiva informacija da Vam je djed prijateljavao sa Stjepanm Radićem, i napeto ću iščekivati što će te reći na temu o HSS-u. Ja sam možda malo pre strog prema Stj. Radiću i ljudi obično ne shvaćaju kritiku njega jer je bio žrtvom velikosrpske diktature odnosno atentata ali mislim da sam precizno studirao njegovo političko djelovanje i šteta je zbog propuštenih prilika, a PROPUŠTENE PRILIKE predstavlja, po mojemu mišljenju onaj čimbenik koji je Hrvate stajao nebrojene muke u 20. st., i potpuno se slažem s Vašom ocjenom da dobar dio hrvatskog naroda uopće ne poznaje svoju povijest u 20. stoljeću. Lijep pozdrav!

    avatar

    31.03.2008. (21:15)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    PS@Individualka ... zaboravio sam reći - pohvala Tvom blogu - diše vedrinom:-)

    avatar

    31.03.2008. (21:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...