Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Igor

    Pitanje za Athumanunha - Nedavno sam čitao "Ratni dnevnik" od Ivana Šibla, u kojemu se spominju razni poznati i manje poznati događaji iz vremena II Svjetskog rata na teritoriju Hrvatske. Prema nekima od tamo opisanih događaja, je i Antun Vrdoljak snimio svoje popularne ratne filmove "U gori raste zelen bor" i "Kada čuješ zvona". Između ostaloga u knjizi se u jednom poglavlju spominje i ofanziva na partizane na Papuku (ako sam dobro zapamtio), a ono što me osobito zaintrigiralo je da autor navodi kako su operaciju sprovodile trupe predvođene poznatim njemačkim generalom Rommelom - "Pustinjskom liscom". Pokušao sam provjeriti podatak na internetu, ali dostupnim biografijama generala Rommela ne se spominje njegov boravak u Hrvatskoj. Da li možeš potvrditi točnost ovoga podatka, ili smatraš da se radi o pogrešci autora?

    avatar

    25.03.2008. (08:53)    -   -   -   -  

  • Zeitzler

    Poštovanje, ratniče! Samol da velim da strašno poštujem ogroman posao koji ti radiš, a bez ikakvih proračunatih namjera da ćeš se time obogatiti, proslaviti ili kajaznam, osvajati komade...:) Vidi se da ovo radiš iz čistog gušta...Respect!
    P.s. Neznam iz koje bezbrojne literature čupaš tolko podataka...vjerojatno posjeduješ zavidnu biblioteku...ako si zainteresiran za nešto ospreya u pdf formatu, javi mi na hendehoh@net.hr, poslaću ti sa zadovoljstvom :)
    P.p.s Hm, "Polizei"...nije li to ipak bila 4.motorizirana SS divizija, a 1.bi ipak bila LSSAH...Lijepi pozdrav!

    avatar

    25.03.2008. (20:50)    -   -   -   -  

  • tyler_durd3n

    Pročitao sam sve o Sutjesci. Naravno ne mogu biti siguran, ali čini mi se sve istinito kako ste opisali. Dakle pas Lux ipak Titu nije spasio život, vjerovatno je završio kao marenda izgladnjelim borcima. Pozdrav!

    avatar

    27.03.2008. (18:49)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Zeitzler, potpuno si u pravu! Athumanunh je izgleda ono 1. bojna u podsvjesti prenio i na 1. motorizirana divizija kada je to pisao. Ispravim to i u ovom novom napisu pišem o 3. bojni 4. motorizirane. Hvala ti na ispravci, Athumanunh priznaje tiskovnu pogriješku!

    avatar

    28.03.2008. (20:16)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    tyler_durd3n, Athumanunh doista ne zna gdje je završio Lux.

    avatar

    28.03.2008. (20:18)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Igor, Athumanunh nije baš siguran o osobnoj nazočnosti generala Rommela (zapovjednika Afričkog korpusa - Pustinjske Lisice) u Hrvatskoj, moguće da se radilo o nekom drugom njemačkom generalu sličnog imena. Prekopat ću po svojim izvorima i pokušati razjasniti tu enigmu i odgovoriti na tvoje pitanje.

    avatar

    28.03.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...