Komentari

rationalresponse.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Na rubu pameti

    Bravo majstore! Slažem se s tobom približno 100%.

    Glupu teoriju urote o Kreši kao plaćenom manipulatoru sam dizajnirao s namjerom da pokažem kako je takve "teorije" lako postaviti, kako su a priori neoborive (jer je to urota), kako mogu nekome prouzročiti štetu, i kako to nema nikakve veze sa znanošću.

    To što sam ja vjernik, a ti novopečeni ateist očito ne smeta slaganju oko racionalno dokučivih pitanja, pa mogu reći i ovo: Većina ljudi se slaže da duhovnost i religioznost pomažu čovjeku da bude bolji prema drugim ljudima, zadovoljniji i zdraviji, a osobno vjerujem da tu ima i nešto mnogo više što ne znam racionalno objasniti. Uživam u traganju za time, i ne vidim potrebe ići dalje od naše vlastite tradicije, koja je srećom vrlo bogata po tom pitanju. No tuđa (ne)vjerska uvjerenja uvijek treba poštivati jer svakome je to njegova svetinja. Zato se nadam da se Krešo više neće s time poigravati.

    Želim ti puno zabave i uspjeha na studiju!

    avatar

    24.03.2008. (17:49)    -   -   -   -  

  • Rational response

    Hvala. :) I ja tebi. (zabave ako već ne studiraš)
    Već sam pomislio da ćeš se naljutit oko mojih stavova...

    avatar

    26.03.2008. (18:31)    -   -   -   -  

  • Na rubu pameti

    Ne vidim nikakav razlog zašto bih se naljutio.

    Također ne vidim razloga da zbog bavljenja fizikom a priori odbaciš religiju i vjeru kao nešto što "izlazi iz znanosti i kao takvo je za tebe nevažno". Baš naprotiv. Toplo preporučam da pročitaš kratki znanstveni članak Tomislava Petkovića sa Zavoda za primijenjenu fiziku na FER-u, objavljen u časopisu Filozofska istraživanja. PDF se može skinuti ovdje.

    Lijepi pozdrav

    avatar

    07.04.2008. (10:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...