Komentari

spriest.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • tonka

    Pa u tome je i bit kršćanstva, kaj ne? Da je ruka najprije pružena onima koji su posrnuli jer "pravednima" pomoć zapravo nije potrebna. Druga je priča kaj se kroz stoljeća sve to izokrenulo, tj. Crkva je to izokrenula i pokvarila, pa sad djeluje tak jako licemjerno... A čak i kad ne gledaš na to s kršćanske ili bilo koje druge religijske strane, opet dođeš na isto - jer zdravi ne trebaju doktora! A spremnost na pomaganje drugima po mom mišljenju najviše duguje odgoju, ako su ti to cijeli život govorili i pokazivali primjerom i ti si takav jer to smatraš normalnim i ispravnim. Onaj koji nije odgojen na taj način ima sasvim drugi pogled i na to i općenito na svijet, moral i ispravno ponašanje, dakle, njemu je normalno nekaj sasvim drugo... A sreća? Da na to postoji odgovor, ne bi bilo nesretnih ljudi. Ne mislim da te samo suosjećanje i pomaganje drugima može učiniti sretnim, ili izostanak istog nesretnim, jer sve ovisi u kakvoj okolini živiš i kakav stav prema tome imaju ljudi koji te okružuju. Možeš biti dobar po svim mjerilima, pa da budeš nesretan jer drugi oko tebe to nisu...

    avatar

    23.03.2008. (19:42)    -   -   -   -  

  • tonka

    Sad, ne znam dal slaviš Uskrs, al sretan ti Uskrs, za svaki slučaj!

    avatar

    23.03.2008. (19:43)    -   -   -   -  

  • Jankisa

    U tome nije bit krscanstva, nego bilo kojeg zdravorazumskog razmisljanja. Pitanje je gdje je granica izmedju bivanja dobrim i bivanja autodestruktivnim, a na toj granici negdje vjerojatno lezi sreca,.

    avatar

    24.03.2008. (23:44)    -   -   -   -  

  • mirelica

    eeeeeeeej kaj si to od mene teme pobral? Nego. Sreća. Ne znam. Samo ću diskretno izjaviti da sam perfekcionista i da mi ništa nije dovoljno. Ne da mi se filozofirati. Ta faza me prošla. Lijena sam za to.

    avatar

    24.04.2008. (21:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...