Komentari

lostforwords.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Úlf

    A mislim jebiga, Laurcek. Govoris o snazi i slobodi pojedinca, a stalno uplices "drustvo u kojem je to tesko (ili ne- ostvarivo)." Trazenje krivnje u drustvu, OK, ajde. Ali govoriti da pojedinac nekaj nemre zato jer je drustvo tak f kurcu, to je jadno. Nemre ti drustvo biti scapegoat; nemre niti meni. Mislim, moze, ali to je slabost, "ja bi, ali ipak ne bi" (ako moram puno napraviti oko toga) is so lame. You either do, or you don't. Prihvatiti sve kao svoju krivnju ili svoju zaslugu, svoju odgovornost i svoj izbor (kojeg UVIJEK, UVIJEK i UVIJEK imamo) ne biti "zrtva". O tome i pricas u jednom dijelu, da, ljudi su ovce jer je svijet stado sa pastirima na celu zajednica, koji ih vode u propast; a vukova se boje. Medutim, ne vide da su vukovi i u njima, ispod "janjece koze" (ali tu u dobrom smislu, sloboda i izbor, SVJESNO oboje). Kaj je bolje, zivjeti cijeli zivot s pastirom koji te ima samo zato da te iskoristava i na kraju zakolje sebi za hranu, ili sresti vuka koji se ne pretvara nego ti pokaze "you're prey" u ocima? Kaj je moralnije? Ja znam kaj je po meni casnije i ljepse. Pa, budi slobodna, IMAS IZBOR! ;) I odjebi ofce, zivi s vukovima i ne moras ofce niti gledat. P.S. Happy Ostara. ^^

    avatar

    21.03.2008. (00:58)    -   -   -   -  

  • MIHOVLJANSKA NEMAN

    Bok Laura. Vidim da se zamaras pitanjima na koja nema odgovora. To te moze samo obeshrabriti. Imas taj zivot, kakav god da jest i samo je pitanje kako ga iskoristiti i na koji nacin djelovati. Povuci maksimum iz toga kaj ti je pruzeno i oblikuj svijet na svoj nacin. Kaj se tice drustva. U samoj covjekovoj prirodi je da bude dio drustva. Naravno uvijek mozes biti stepski vuk. Ali ako budes na taj nacin zivjela, bjezeci od svega budes na kraju shvatila da vise nemas kam pobjeci. A onda bude ti se tisucu puta teze vratiti... That's all.

    avatar

    08.04.2008. (17:29)    -   -   -   -  

  • Úlf

    Ima pravo, Neman od Mihovljana.... I osobno znam da vrlo dobro zna o cemu prica, ovo kod "pitanja bez odgovora"... A jos bolje zna kud vodi, so heed the warning.
    (mada se ne slazem s tim da "nema odgovora". To kaj nema satisfying odgovora je nekaj drugo, ali odgovori su tu)

    E, a kaj ak zivis ko stepski vuk, ali medu ljudima? Vuk usred stada? I smijes se? 8)~ Ko u tvojoj knjizici.... "Dominion".... Procitao ju, fenomenalna je, zbilja nemam rijec za reci. Tristo puta bolji studij psihologije nego mnogo "psihologija" knjiga, barem meni.

    Pitam te ovo gore jer mislim da ako zivis medu ljudima se ne moras "vracati".... You hadn't gone anywhere in the first place. ;)
    Barem fizicki, a psihicki moras biti prilicno poremecen da se vratis u ovu stvarnost (tu mislim na maloumno gledanje mase "kak je sve sivo, kak je sve zakurac i kak, oh kak, ja tu nis nemrem." BULLSHIT) ako si uspio pobjeci (tj. vidjeti da niti je sivo niti bijelo niti crno, nekaj izmedu, ono kaj si napravis. Ovisno o tome kolko si colour blind i kolko ostro vidis ;))...

    Ono kaj Emilio proba reci 8)~ (znam da nije "Emilio", sam te zezam :D) je da ne bjezis u snove.... Barem mislim. Jer je istina da se oni koji zaspe najdublje vise ne bude. ;) A na tome nitko nemoze zivjeti, koliko god je to lijepa i krasna, stovise uvjerljiva iluzija, raspline se kad-tad. I onda odjednom iz "zelenih dolina" dodes u "sivi dan". Prilican sok, so you should avoid it in the first place. ;)

    avatar

    09.04.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...