Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


 • Marole

  "Ne bih htio biti zloguk prorok, ali, bojim se – nije to tek fraza: zaista se bojim! – da rat na prostoru bivše SFRJ nije završio"

  A ja baš bih malo rata, i pada jebenih cijena dubrovačkih nekretnina koje su po metru skuplje od Bijele Kuće (ne znam ovo kuće, je li malo ili veliko slovo).

  avatar

  14.03.2008. (11:56)    -   -   -   -  

 • skaska

  od velikog ne boli glava

  avatar

  14.03.2008. (12:06)    -   -   -   -  

 • lolina

  Istovremeno isticanje makedonske i albanske zastave ccccc.oni bi i treću državu za svojih 25%.
  Makedoncima bi bilo najpametnije da izgrade nuklearku i đabaljez puste struju za Albaniju i Kosovo. Šipci su pod redukcijom skužili što znači vodimo ljubav , a ne rat
  .Teško će s njima izaći na kraj.Navodno ima sela -geta u koja ni policija ne ulazi
  Što se tiče rata ,u slučaju bilo kakve gužve , a moglo bi biti
  pakiram prnje iste sekunde i selim na drugi kontinent . Napravila sam si plan evakuacije.
  Već mi je pun kufer .

  avatar

  14.03.2008. (13:26)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Draga moja, budući da sam sve stariji, osjećaji kao što su patriotizam (ljubav za svoje) i nacionalizam (mržnja spram drugih) se neminovno hlade, pa i ja razmišljam kako bi bilo lijepo kupiti grunt kod Kalina, odmah preko granice, u Sloveniji, i u miru EU dočekati starost. Valjda će trajati 30 godina ta njihova nova država. Doduše, imam i bolji plan, ali on pretpostavlja veću seobu naroda, knjiga i slika: ovdje je dostatan šleper, dva, i stvar je riješena, dok bi za Ameriku ipak trebalo truda.
  U svakom slučaju, vidiš, i ja se bavim tom mišlju.

  avatar

  14.03.2008. (14:10)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Skaska, kad želiš da sve bude moralno!

  avatar

  14.03.2008. (14:11)    -   -   -   -  

 • Marole

  Kineski brodari bi ti prebacili preko Bare što god hoćeš, i ne bi se morao ništa mislit. I još badava.

  avatar

  14.03.2008. (15:45)    -   -   -   -  

 • svijet u boci

  Ja bih samo htio reći da je stih iz pjesme Makedonija vokalno instrumentalnog sastava Time koji je iskorišten kao naslov posta u potpunosti neistinit. Naime, davput sam u životu bio u Makedoniji i nebo je bilo sivo kao da sam npr. inad Hannovera, i još je sipila neka otužna kiša. Pored toga je i cijela ta pjesma obična podvala i skup neistinitih tvrdnji. Naime na jednom mjestu u pjesmi se kaže kad si sam, kad je sve tuzno ti se sjeti nje,. Odgovorno tvrdim, da kad sam sam i kad sam tužan, pomisao na Makedoniju mi pri tome nimalo ne pomaže.

  avatar

  14.03.2008. (16:13)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Maro, ovo zvuči kao naslov novog albuma Ibrice Jusića: Kineski brodari. K'o bog.
  Svijet u boci ima odlična zapažanja: kako putopisna, tako i logička. Da, zamisli da se tužan sjetiš Makedonije! U p.m., ne smijem je se sjetiti ni veseo, kamoli neveseo.
  Amerika je u međuvremenu izgleda skrahirala, samo to još ne daju na velika zvona; morat ću ipak kod Kalina, pa treće kuća lijevo.
  Pričitao sam kod Pametnog zuba sljedeću pričicu, poučnu dakako, a kratku:
  Pročitao sam u «Povijesti svijeta u 6 čaša» (Tom Standage, Zagreb, 2006.) priču o maršalu Žukovu i Coca-Coli. Sovjetski vojni zapovjednik Georgij Konstantinovič Žukov, najveći sovjetski vojskovođa u Drugom svjetskom ratu, upoznao je Coca-Colu tijekom poslijeratnih pregovora. Posrednik je bio američki general Dwight Eisenhower. Žukov je odmah zavolio taj banalni napitak, te je od Amerikanaca zatražio da mu naprave «Coca-Colu bez boje, takvu da nalikuje votki, tradicionalnom ruskom piću. Coca-Cola Company udovoljila je njegovom zahtjevu i, uz odobrenje predsjednika SAD-a Harryja Trumana, osmislila bezbojnu verziju, koja je dostavljena Žukovu u posebnim cilindričnim bocama, zapečaćenima srebrnim čepom i označenima crvenom sovjetskom zvijezdom.»

  avatar

  14.03.2008. (16:59)    -   -   -   -  

 • Marole

  A zub ne spominje romantično-pornografsku storiju, da ju je Georgij, nakon što ju je upoznao i zavolio, također i poprčio, te je ova ostala noseća i na svijet donijela mladu Žukovu, današnju pratiteljicu Abramoviča.

  avatar

  14.03.2008. (17:16)    -   -   -   -  

 • Marole

  Kineski brodari by Ibrica i njegov kučak

  Kineski brodari
  su isti ka Kinezi
  zlu moru daju život svoj

  Kineski brodari
  su isti ka Kinezi
  za dolar daju dolara tri

  i za dolar ne umiru
  kao ni za vikend

  jer tako propuštaju
  pet sedmina života svojega

  i komunizam je sagnjio brodaru moj
  i osta je samo
  na Kubi

  osta je sam
  Castro

  avatar

  14.03.2008. (17:32)    -   -   -   -  

 • cveba

  ..ja mislim da bi ti, glede i u svezi moral pozvati Vedrana Bozica u emisiju, nek ti malo pripoveda kak je bilo dok je on riffove bil delal, ampak je Ante Mazuran ''noril'' po Ipanema temama, jedan je bil genijalac u bossa novi a ovaj drugi u r&r.........bila su ih ( nadam se da je pravopisno prihvatljivo ) daklem samo dvojica u gradu, divna vremena..:-)..ja mislim da bi ti, glede i u svezi moral pozvati Vedrana Bozica u emisiju, nek ti malo pripoveda kak je bilo dok je on riffove bil delal dok je Ante Mazuran ''noril'' po Ipanema temama, jedan je bil genijalac u bossa novi a ovaj drugi u r&r.........bila su samo dvojica u gradu, divna vremena..:-)

  avatar

  14.03.2008. (17:34)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Kineski brodari
  su isti ka Kinezi
  sviraju kurcu, nima pinezi.

  Kineski brodari
  dobri su drugari
  sva tri.

  Oni su na brodu
  Ovi su na kopnu
  i jedni i drugi kosooki su dok
  ne odapnu.

  avatar

  14.03.2008. (17:48)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  lijepi li su kineski brodari
  još su ljepši ujgurski šumari
  a najljepši Tibetanac Jeti

  avatar

  14.03.2008. (19:21)    -   -   -   -  

 • spinoza

  Da je bilo pameti krajem osamdesetih, danas bi Srbija bila s Kosovom (koje ne bi bilo niti automna pokrajina) u EU vec barem 4 godine. Stovise, da nisu isli paliti po SFRJ vec se okrenuli svojim unutarnjim problemima, i medjunarodna i javnost ostalih republika bi s dozom tolerancije gledali na kontroliranu intervenciju na Kosovu (naravno, to sigurno nisu oni "interventni odredi" ako ih se sjecate). Makedonija? Pa ima li takve drzave za cijim bi teritorijem posegnuli bas svi njeni susjedi. Pitanje je bi li danas uopce Makedonija postojala da nisu amerikanci tako rano vojskom usli unutra. Pocetak travnja je kljucan. Ne dobiju li pozivnicu za NATO, dobit ce se novo krizno zariste na Balkanu (i divne vijesti za hrvatsku turisticku sezonu).

  avatar

  14.03.2008. (19:33)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Imaš pravo Baruše, imaš sasvim pravo.

  avatar

  14.03.2008. (20:41)    -   -   -   -  

 • lolina

  izvolte , ko zna nek uživa L&S

  avatar

  14.03.2008. (20:53)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  ako mislite na rat iznad Srbije, onaj iz 1999., morati cu Vam otvoreno reci- ne: ne mislim da je bombardiranje Srbije (i Crne Gore) konacno americko ocituvanje lekcije Rusima; jer se bombardiranjem Jugoslavije stvara upravo mogucnost jedne, kako bih rekao, izravne i nezadrzive 'rusifikacije' Srbije- kada rat jednom utihne i svoji ostanu na svome. pre bih rekao da se radi o jednom citanju bukvice Srbima direktno, u kojoj se kaze: 'Srbi, vi niste nista bolji od ostatka svijeta- nijeste vi nikakav 'nebeski narod', u sta cemo vas najbolje uvjeriti prepadom iz promenljivog proljetnog neba. srusicemo vam ionako poluopustosenu zemlju i na taj vas nacin prenuti iz vaseg pogubnog 600-godishnjeg sna o etickoj nadmoci'.
  predjimo na osmo pitanje.

  avatar

  14.03.2008. (23:20)    -   -   -   -  

 • cveba

  ..lolina. / Nesho, ajte nam pustite '' Aber dojde donke'', je vous en pris, to sam slusala zadnji put u sred srede Khartouma.

  Sheriat Low applies for that part of Sudan, al' smo svejedno imali makedonske mastike i meze, ne idem dalje into that stuff for the moment jerbo kompiliram memoare.

  Ta bi , istalacija, jerbo se ne radi samo o pjesmi nego i o momentu, bila vredna paznje, skromno prosim.

  avatar

  15.03.2008. (01:30)    -   -   -   -  

 • cveba

  ...P.S. ajde Igra, slusaj muziiku, ja ne znam kak bi to metnula na link, primitivna dusha sam kak god uzmesh, narocito sa tim vashim modernim dvices.

  avatar

  15.03.2008. (02:32)    -   -   -   -  

 • lolina

  L&S ADD
  pazi ovo mesecina

  avatar

  15.03.2008. (03:09)    -   -   -   -  

 • cveba

  hebi ga, Lolina, nemrem otvoriti u ovome bushu, shteta, ajd mi posalji na:

  cveba1956@yahoo.fr

  ti prego :-)

  avatar

  16.03.2008. (01:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...