Komentari

p-a-t-o-l-o-g-i-j-a.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • prazno

    žao što ovaj čovjek nije našao put da se prekine lance svojih zabluda koje su ga odvele u ralje ludila. ja ga, na neki način, volim. jako. dosta su ga zlorabili.
    veoma je potresno bilo čitati o onom događaju gdje, nakon decenija negiranja emocija, grli umirućeg konja.

    avatar

    12.03.2008. (11:41)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nietzsche je drkadžija, to sam tisuću puta već kazao. Da je suvremenik, bio bi kolumnist "Večernjeg lista".
    Proanalizirajmo ovu pirotehniku koja nam se nudi u paragrafu koji podastire naš Markiz:
    Riječ je navodno o okovanim duhovima: njihove su negve po sitno uređen provincijski teritorij, tijeskoba tijesne sredine i osrednjosti. Bedasto: Heidegger je od tog hendikepa napravio filozofiju!
    Arhetip koji se brkajliji nameće seoska je vučitelica. Banalno: ako pri pomisli na prognana genija prvo pomisliš na te drage ženice koje su ne jednog nadarenog Kičmanovića usmjerile na pravi put grada, onda si ili maliciozan ili nepravedan ili nemaštovit, ili svo troje u jednom, kao u Velikom Trojstvu.
    Na kraju, ta posljednja rečenica, o kućici za pse, tromosti i poluslijepili...ah, kakav galimatijas!
    Već kao slika, to je kurac a ne slika: žena, pritom seoska učiteljica, viđena kao poluslijepi, ostarijeli, tromi pas!
    Nietzsche je zaista đure.
    Jebomu pas mater. I onu blesavu sestru.
    Ne znam, možda je vani prelijepo vrijeme za ovakve teme. Idem do grada. Bok.

    avatar

    12.03.2008. (11:49)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Evo jedne prigodne arhivske fusnote

    Umrljanost

    Nietzsche je svojedobno u Baselu pričao jednoj gospođici kako je sanjao svoju ruku na stolu koja je odjednom zadobila staklenu prozirnu kožu. Jasno je u njoj vidio kosti i igru mišića. Odjednom je ugledao debelu kornjaču na ruci i osjetio neodoljiv poriv da proguta životinju. Prevladao je svoju strašnu odbojnost i progutao ju je. Mlada žena mu se nasmijala i pomislio je
    - Ah, kakva glupača.
    Gospođica nije mogla shvatiti da se on nalazi u godinama za ženidbu i pripovijedao joj je da se s njegovim spolovilom dogodilo nešto strašno.
    Njezin smijeh bio je zaista neprimjeren.

    avatar

    12.03.2008. (12:14)    -   -   -   -  

  • vagina dentata

    Njezin je smijeh bio itekako primjeren. Muškarac u godinama za ženidbu sa čijim se spolovilom dogodilo nešto užasno svakoj je ženi iskreno smiješan.
    Inače, jedno je istraživanje pokazalo da se muškarci najviše na svijetu boje ženskog podsmijeha. Živa istina! I mene je to iznenadilo. Mislim, bojati se ženskog podsmijeha više od rata, ne kužim. Objasnite mi, zašto se toliko plašite?

    avatar

    12.03.2008. (16:08)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kakva pizdarija, to sa ženskim podsmijehom. Pravi se muškarac ne boji ničega na svijetu, ili izvan njega, nego pravi muškarac pljuje na ono strašno i piša mu se u guzicu, kako svjedoči jedna ravnogorska glosa. Da se vratimo temi, međutim. Šta oću da kažem...Ja ću sve da ti razjasnim, darling:
    To sa ženama i muškarcima stara je stvar. Još od pamtivijeka. Pogotovo taj navodni muški strah, to je starodrevna legenda. Ustvari, reč je o alibiju. Na primeru Marka Antonija i Kleopatre najbolje je uočiti kako funkcionira navodni strah od ženskog podsmijeha i radiji izbor bojnoga polja:
    Marko je s alibijem dužnosti spram Patrije napuštao Kleopatrinu ložnicu, a pod izgovorom ljubavnoga zova bojno polje! Prividno razapet između (lažne) ljubavi spram žene i domovine, Antonije je karao za bitaka, odlazeći (za primirja) u rat čim bi ga Cleo spopala bračnim dužnostima!
    Kao što vidiš, Zubić-vilo, ovaj međuprostor, između pičke i Kurukšetre, prostor je slobode.

    avatar

    12.03.2008. (16:56)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vilo, sad sam se sjetio još nečesar: slike provaljivanja vrata opkoljenog zamka balvanom!
    Ta, nije li tu riječ o silovanju!?
    Hoću kazati, treba tu pomno istražiti simobliku, koja je uvijek dvoznačna: krevet je bojno polje ali i smrtna postelja junaku; pička, jasno, to su vrata od zamka, ali zamak je i neosvojiva utvrda i utočište; o balvanima u ovim krajevima ne treba govoriti: bez dobrog balvana nema govora o ratu, bilo da se radi o omogućavanju ili, nasuprot, sprječavanju prodora; dobra batina u nas je borno oruđe, i to je jedino oružje s kojime i žena vješto rukuje, iako, znamo, nema do junačke desnice.
    Sve u svemu, između žene i rata nejasna je granica i to je no mans land; ta, već sam Vas učio:
    A woman's shoulders are the frontlines of her mystique. And her neck...
    ...if she's alive...
    ...has all the mystery of a border town.
    A no man's land...
    ...in that battle...
    ...between the mind and the body.

    avatar

    12.03.2008. (17:13)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Nemanja , tvoje sažimanje Marka Antonija je genijalno. i ne samo to, Marko Antonije izvršio je simboličko samoubojstvo ubovši se nožem u vršak kažiprtsa, da bi prividno nestao pridruživši se jednom saharskom karavanu, osvojiviši tako, definitvno taj jebeni prostor slobode (koji je prostor slobodniji od Sahare?).
    O Ničetu ne bih želio, o njegovu spolovilu možda, Inhibitor, zubata, molima vas; pa s čijim se to spolovilom nije dogodilo nešto užasno (ne nužno čankir)? grljenje mrtvog konja čin je prihvaćanja sifilisa kao prirdone i natčovječanske značajke

    avatar

    12.03.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zube, hvala. Ova opaska o ritualnosimboličkom samoubojstvu MA pravo mi je osvježenje, kao i savršeno točan uvid o Sahari: za istinskog mistika pustinja je Bog, i to bog bogova!
    S mojim se spolovilom također dogodilo nešto užasno, mada krasno, lijepo a opet užasno (Baudelaire bi shvatio): doživio je sudbinu Jeana-Baptistea Grenouillea: sve ga vole!
    Vidite, to je naročito zanimljiva stvar. Pičke su jednostavno poludjele za njim, otim žezlom strasti (kako bi ga nazvao Nabokov), i to beziznimno, brezobrazno, besramno i bezjački bezbeli bezglavo: stoput sam govorio da bi prije otjerao dijete s trešnje nego njih s njega, ali sad su brate prećerale: jebote, polude od kurca (to treba čitati kao: Novela od Stanca, op.p.).
    Toliko neka bude kazano o kurcu.
    O Nietzscheu, ako o njemu još treba što kazati, tek toliko da je ova manična torinska epizoda prenaglašena: 3. siječnja 1887. Nietzsche se konju ispričao zbog Descartesa, koji je animale držao machinama*; u skladu s drugovrsnim objašnjenjem, Nietzsche je na Piazza Carlo Alberto suosjećao s bičevanim konjem, što je mrski kršćanski falsifikat - mislim da sam prvi koji u ovom tumačenju vidi katoličku recontru Raspetoga Dionizu, kako se od toga siječanjskoga dana Nietzsche, u svojim brojnim pismima prijateljima, potpisivao. Jedna je poruka nadaleko čuvena: Svi carevi neka dođu u Rim, ja dolazim sutra.
    ______
    * Man is master and proprietor of nature, says Descartes, whereas the beast is merely an automaton, an animated machine, a machina animata.

    avatar

    12.03.2008. (18:06)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Inače, Šivin lingam je prošao još i gore: Šiva ga je raščetvorio ljut zbog erekcije pred prizorom kašmirske ljepote!

    avatar

    12.03.2008. (18:43)    -   -   -   -  

  • skaska

    mislim da ću isključit grijanje

    avatar

    12.03.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • prazno

    teško da je drkađija netko tko , par desetljeća prije pošasti nacizma, poziva Vatikan da uguši dah antisemitizma koji se lagano ali sigurno širi njemačkom. to se zove proročanstvo. to.
    nitko nije za sve. pa tako ni neki, uslijed prirođenih karaktenih osobina, nikako nisu rođeni za neka tumačenja (Ničea). uzalud vam trud svirači! džabe ste krečili!! odjebite u pravu šumu. nalazite se u krivoj!!!

    avatar

    13.03.2008. (10:23)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    a ja ću da zalajem. wuf!!!

    avatar

    13.03.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Prazno, nema ništa od tebe, odmrmorio si ti svoje, nema od tebe ni go kurac!
    Ovo što ti pričaš to su takve pizdarije da to pas s maslom ne bi pojeo. Ozbiljno to kažem. Nemaš ti pojma o toj budali od Ničeta.
    Vidim da si, u nedostatku bilo kakvog podatka o tom gelipteru čija su ti djela strana koliko i ribarske mreže Balija, zavirio u Wikipediju gdje doslovno piše:
    "Pred kraj života Nietzsche je pozvao Vatikan i kralja Italije da na smrt osude njemačkog cara i sve antisemite. Tada se to činilo možda besmislenim ali dolazak nacizma na vlast 30-ak godina kasnije pokazati će kako je Nietzsche na vrijeme osjetio dah antisemitizma koji će preplaviti Njemačku."
    Ta sranja o Nietzsche bilo kao inspiratoru nacizma, bilo kao njegovom osporavatelju - jer njegova su djela prepuna teških objeda na račun Njemačke i kerndeutcha - Hacia 1927 entraron en mi vida Nietzsche y Spengler. Observa un escritor del siglo XVIII que nadie quiere deber nada a sus contemporáneos; yo, para libertarme de una influencia que presentí opresora, escribí un artículo titulado Abrechnung mit Spengler, en el que hacía notar que el monumento más inequívoco de los rasgos que el autor llama fáusticos no es el misceláneo drama de Goethe[2] sino un poema redactado hace veinte siglos, el De rerum natura. Rendí justicia, empero, a la sinceridad del filósofo de la historia, a su espíritu radicalmente alemán (kerndeutsch), militar. En 1929 entré en el Partido. - nemaju blage veze ali ama baš ni s čim na ovome svijetu.
    Vidim, s druge strane, da nemate ne samo pojma o Nietzscheu, nego ni o antisemitizmu, što je naročito zanimljivo jer, eto, pišete upravo o Nietzscheu i antisemitizmu. Vi ste naime očito posvemašnji idiot nesposoban pročitati bilo koju informaciju, pa i elementarnu, na bilo kojem jebenom jeziku osim ovog lošeg materinjeg, pa vam je tako promakla činjenica da antisemitizam, nažalost, nije iznašašće XX. veka ili pak nacističke Njemačke. Zašto ne zavirite u Wiki-natuknicu: antisemitizam? Spominjem to i preporučujem, naprosto stoga jer vam onda ovaj Nietzscheov apel nimalo ne bi zvučao proročanski.
    Nevjerojatno je, na koncu, da se imbecili baš drže Nietzschea kao pijan plota: možeš jebati mater Heideggeru do mile volje, Russella bi mogao objesiti o rep banovog konja, ali dirni Nietzschea, i, evo, branit će ga čak i nepismeni. Razlog je poznati: imbecili uzmu te pizdarije od njegovih knjižuljaka pa pomisle: ibermenš, jebote, pa to sam ja! Pa Niče ko da je o meni pis'o!
    I tak...
    Stari, kupi si ti dobar čavao i čekić, i zabij si ga (čekić, jasno) u vugla svom snagom, direktno u fontanelu. Jebeš život kad moraš ovako blesav tumarati ovom dolinom suza. Koji ćeš kurac na svijetu. Vidiš da to nema nikakvoga smisla: kad na kraju dana zatvoriš knjigu i sam sebi položiš računa o tom gigantskom naporu uloženom u njeno razumijevanje, znaš ti vrlo dobro da ni kuraca ne razumiješ ničesar od toga što si netom štio. I, jebeš onda i libre i čitanje. Zaposli se u nekom skladištu i čekaj smrt. A kaj drugo.
    Da, i još nešto: pred kraj života - a agonija je trajala 13 jebenih godina otkako je zagrlio tvoga brata u Torinu, pa je zaista izrazito kretenski formulirati bilo kakvu rečenicu o Nietzscheovim intelektualnim naporima s tom preambulom: pred kraj života... - Nietzsche nije mogao znati gdje mu je šupak a kamoli gdje je Vatikan i tko tamo crnu vunu prede. Užas, kakve budalaštine. Jebote, da nema ovog interneta, ja bih mislio da je Hrvatska žrtva urote. Ovako, vidim da smo mi još dobro prošli: jebate, kakvi idioti nastavaju ovu zemlju, i u kojim količinama, pa nije čudo da nismo državu imali zapravo nikada.

    avatar

    13.03.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • ;(

    Nemanja, a tko je rekao da je antisemitizam proizvod 20. stoljeća?! Ajde, sirovino manipulatorska, uči još pokoji trik, uvježbavaj pokoji pokret lica ispred ogledala, ispedikiraj nokte, fotošopiraj neku svoju sliku pa je zaljepi na net.. nisi ti za Ničea, pa da pročitaš 150 knjiga o njemu, džabe je. tebi nauk nije kultivirao sirovi karakter. ti lamataš ko stara raga, ništa ti argumentirao nisi, osim što senzacionalistički laprdaš, pejsaš i tak..jel. nekome je to čak i interesantno, stoga, raduj se!

    btw, ja mislim da je Niče jebao ko grom. kad mu se htjelo. ovaaj. samo mi se čini da mu se rijetko htjelo.

    avatar

    14.03.2008. (00:01)    -   -   -   -  

  • ;(

    tratatira..tra ta ra taa

    avatar

    14.03.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • cajkovski

    Ovaj Nemanja je car! Zvuči kao da uopće nije rođen kroz pičku materinu... Genijalac, spoj papučice i mene. još da klon lane klingor manje zeza, ahahahaha.

    pozdraF, zube zeleni

    avatar

    14.03.2008. (02:16)    -   -   -   -  

  • prazno

    hih, lako je biti pametan. pogotovo, tu, uz google. teško je biti pošten. dosadnjakovići... blah!

    avatar

    14.03.2008. (09:45)    -   -   -   -  

  • prazno

    ej cure, imam pitanje za vas. Da vam uleti frajer, raspomamljen i lud i reče : "Sad ću te rasturit svojim žezlom strasti! " što bi vi:
    a) riknule od smijeha
    b) isključile grijanje

    avatar

    14.03.2008. (09:47)    -   -   -   -  

  • Marole

    Sa Durmitora Đetić kliče, oj ti srpski Fridriše Niče

    avatar

    14.03.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kizo, sudeći po jezičkim navadama - "džabe je", npr. - mislim da na Patologiju krišom, maskiran u samoga sebe, revno dolazi Miljenko Jergović.
    Usputbudikazano, zaista ima Prazno pravo: ovdje je postalo dosadno! Naime, što god da Kizo napiše, imbecili krenu tumačiti Nemanju. Bože sveti, kakvi idioti!

    avatar

    14.03.2008. (10:06)    -   -   -   -  

  • prazno

    c) a+b

    avatar

    14.03.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • Marole

    Nemanja, sloboda internetskog medija se najviše vidi u iskazivanju mržnje. Možda taj čuvarkapije i nebješe tako zao čovjek.

    avatar

    14.03.2008. (10:17)    -   -   -   -  

  • kuis

    Nemanja, ak ti se ne sviđaju jezičke navade, jebe nam se!!

    avatar

    14.03.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Prazno, znam da bi ti isključio grijanje i riknuo od smijeha da ti sad netko, bilo tko, pa i Nabokov osobno ponovi kako je famozno žezlo strasti prvi put spomenuto na stranicama predivne romanse s engleskim jezikom, nečuvene "Lolite", ali, koga boli kurac kaj bi ti i cure učinile da vam uleti frajer, raspomamljen i lud, kad vama, u jučerašnjem donjem vešu, nitko nije uletio ni u taj dućan mješovite robe u kojem u borosanama prevaljujete svoj kratak životni put, baš kao ni u međunožje, već cijelu jednu vječnost, i za cijelu jednu vječnost ni neće.
    I tak...Zanimljivo je ipak da Patologija privlači primitivce ovako neodoljivom snagom, kao Borg: svaki je otpor uzaludan! Ima nešto iskonsko u njoj, zar ne?

    avatar

    14.03.2008. (11:33)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kuis, znam da vam se jebe, ali uz ovakve jezičke navade teško ćete do pičke.
    Marole, Gatekeeper je naročito dobar čovjek, kao što uče Ghostbusters.

    avatar

    14.03.2008. (11:44)    -   -   -   -  

učitavam...