Komentari

dmortum.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Dveri Perunove

    Pozdrav, sestro Slavenko i sretna ti Maslenica, Novo proljece! :)

    vrlo su mi interesantna tvoja posljednja dva posta, jer sam u literaturi koju posljednje vrijeme citam cesto nailazio na te lingvisticke nedoumice, posebice jer je lingvistika jedan od zahvalnih metoda za otkrivanje povijesnih cinjenica vezanih za porijeklo i prapostojbine naroda. Kod Slavena je to jako kontroverzno, posebno jer nova istrazivanja daju naslutiti da su Slaveni zivjeli na podrucju mnogo vecem nego sto se dosad to mislilo. Zanimljiv podatak nasao sam kod jednog ruskog autora (Jurija Miroljubovica, inace covjek koji je izvrsio transkripciju knjige Velesove) vezan upravo uz nedoumicu vezanu za balticke narode. On vidi ogromnu slicnost izmedju sanskrta i tih jezika, pa smatra kako su upravo ti narodi bili prvi koji su u valu naseljavanja Arijaca stigli u Europu. Meni se to cini vrlo uvjerljivim, no ostaje jos stosta tu da se razjasni...kao i uvijek, zar ne? :)

    avatar

    21.03.2008. (23:25)    -   -   -   -  

  • Dveri Perunove

    ides li na Arkonu 29.07., u Rijeci? :)

    avatar

    21.03.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • Vargavinter

    wow...prekrasni postovi..sretna ti Ostara =)
    i ispričavam se što nisam ranije mogla komentirati ovo..super je,idem sad nadoknadit gradivo.
    pusa.

    avatar

    25.03.2008. (10:33)    -   -   -   -  

  • Dveri Perunove

    diem, mogao bih ti to skenirati i poslati, nije u tome problem, vec radi se o tome da je to nestorova redakcija (tj. u konacnom obliku), i da je na cirilici, srpsko izdanje. ne znam da li bi ti to koristilo, posto ne vjerujem da citas cirilicu... rekao bih da negdje postoji i hrvatsko izdanje, znatno starije, jer je i ovo zapravo prevedeno na hrvatski, ali izdano na cirilici :)

    avatar

    27.03.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  • Dveri Perunove

    naravno,ako bi bila tako ljubazna da mi posaljes, da bih volio, zanima me sve sto ima veze sa Slavenskim Rodom! hvala!

    avatar

    27.03.2008. (20:09)    -   -   -   -  

  • Dveri Perunove

    odlicno! daj mi samo nekoliko dana, posto knjiga ima nekih 200-tinjak stranica, a trenutno mi skener nije dostupan. prvom prilikom cu to sve obaviti i poslati ti...javim ti kad zavrsim pa ces mi dati e-mail adresu na koju zelis da ti posaljem! jos jednom hvala za tekstove!

    avatar

    28.03.2008. (15:55)    -   -   -   -  

  • flag´45

    Genetikom Iranci,kulturom slaveni...to ti je sve o hrvatsko-iranskom proijeklu.....nema nista uzbudjujuce od tih slova i podudarnosti.

    avatar

    07.10.2009. (23:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...