Komentari

kraljevskipuding.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • h.w.plainview

    @haringa zvana frenk
    je, je, go ahead & rub it in! al dobro, meni ti je najvažnije da si se ti dobro zabavio! evo, sad se osjećam ko da sam i ja bio! a za ovaj neki bend na m, šta ja znam uopće ko je to :), si u pravu a.k.a. frankly, frank, darling, i don't give a damn.
    al znaš šta, idem u srijedu na autechre u glavni grad pa ću zaboravit sve. a i odlučio sam reprizirat attack koji je massivan na ljeto u deželi pa mi je kost na mjestu blabla.
    godspeed you black authority!
    ek

    avatar

    10.03.2008. (16:40)    -   -   -   -  

  • Whoost@

    ...I feel like a vacuum-cleaner;
    Like a complete sucker!!! .... :-D
    LOLchina ;-)

    avatar

    12.03.2008. (10:57)    -   -   -   -  

  • bffy

    da... masivni u ljubljlji!! 1/1 sreca, veselje i floatin' peace out of focus. no cars go my ass. :)) vid'mo seeee. *

    avatar

    12.03.2008. (13:02)    -   -   -   -  

  • chiastic slide

    @whoosta
    je, smiješno je to. ima još smijehova na albumu al meni je brkonja jači kad je ozbiljan, npr. "...and I wept my face into her dress long after she'd gone home."
    i tako.
    ek

    avatar

    13.03.2008. (15:26)    -   -   -   -  

  • tri repetae

    @ffy
    ima da se izkarmacomamo do besvijesti!
    :)
    ek

    avatar

    13.03.2008. (15:27)    -   -   -   -  

  • radovix

    hej EuroKreme! imam osjećaj da je gdin Cave već dao što je trebao dati muzikoljupcima, teško je napraviti kolut unatrag kad si već u godinama (probaj).

    avatar

    20.03.2008. (15:56)    -   -   -   -  

  • dr.chandra

    @radovix
    alo. moja baka (ona druga) može napravit dvadeset koluta nazad prije nego što završi "dobro jutro hrvatska". :)
    a tvoje mišljenje o gdinu ne dijelim nego ga cijenim.
    puse.
    ek

    avatar

    20.03.2008. (19:12)    -   -   -   -  

  • bffy

    almost two months off.. si poludio? ;D hajde, pa postoji minjon bendova, ne samo vajt strajps. :P

    avatar

    06.05.2008. (09:14)    -   -   -   -  

  • AA

    ma kul je cave ijope... ne slažem se s tim da ljudi s godinama gube inspiraciju, pa zivi su za to vrijeme, nisu spavali pa se probudili i nesto rekli. postoji mozda u nekim slučajevima zamor kreativne materije, ali mislim da to ovdje nije slučaj.
    ps. dragi dr chandra, koji je recept za kraljevski puding?

    avatar

    07.05.2008. (14:03)    -   -   -   -  

  • (nemam ja nadimak ja imam

    počela sam čitat blog onako, ajde da vidim što je napisao, a kad ono.... prestala sam čitat kad sam pročitala skoro sve postove... heh, tako dobro. uglavnom bilo mi je baš dobar filing da ovakva osoba živi u mom gradu, sad mi je ljepši

    avatar

    10.05.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  • samo ime)

    :))

    avatar

    10.05.2008. (20:33)    -   -   -   -  

  • robbie clark

    "Kad umreš zažalit ćeš sve stvari koje nisi stigao napraviti. Misliš da si peder? Reći ću ti nešto: budi peder! Misliš da si lopov? Pa šta?! Zbunjen si moralom srednje klase? Baš te briga! Varaš ženu? Napravio si to, živi s tim! Jebeš male curice? Budi onda to! Apsolutni moral? Možda. I onda šta? Ako misliš da postoji onda to i budi. Loši ljudi idu u pakao? Teško! No, ako tako misliš onda se tako i ponašaj. Pakao postoji na zemlji? Da. Ali ja odbijam živjeti u njemu. To sam ja."

    (Al Pacino kao Ricky Roma u "Glengarry Glen Ross", D.Mamet)

    @ffy
    je, je, two months off, ali nisam mrtav niti sam zaboravio puding. puding je uvijek u srcu. bilo je nekih poteškoća, ali uskoro opet slova na ovaj stranici, slova iz glave, iz prstiju, iz srca. sve je to za ljude. hvala što ti fali puding. al, gle, kad ti puding zafali uvijek možeš slušat beatnochu; to je pudingova mama i jako ga voli ko što sve prave mame vole svoju djecu!

    @AA
    ti bi recept? brace yourself, jason!

    prije svega, moram reći da je sago škrobasti prah (ili prahasti škrob) koji se dobija iz srčike sago palme (metroxylon sagu) koja raste po americi, tamo po jugu dole, a ima je i po gvineji i tako. kod nas je nema ali ju je 1899. godine u hrvatsku donio i tu je zasadio kapetan nikola ešan zvan mikula koji je otočka povijesna legenda jer je na otoke vrlo rano donio neke stvari koje su ful promijenile i modernizirale život na otocima i hrvatskoj, kao što su miopijska optička pomagala iz nove kaledonije ili davérkook, preteća današnjeg štednjaka sa aleuta. on je zapisao i ovaj recept i donio ga iz amerike gdje je tzv. «royal pudding» danas stavka klasičnih, ono, tradicionalnih, starinskih američkih deserta. zbog veza koje su u prošlosti stvorili hrvatski moreplovci, kraljevski puding postao je više domaće otočko slatko, izgubivši svoje seminola korjene. neki smatraju da je «kroeljski podin», kako ga zovu negdje, najbolji jadranski desert, a i jednom sam na televiziji vidio kako se rene bakalović kune u podin i da su rožata i viška pogača, citiram, «golo govno i uvreda za nepce naspram eškog pudinga». rene, rene, vide ti se vene, ili šta ja znam šta ti se već vidi.

    dakle, kako toga u ostatku lijepe naše kifle nema, sago možete zamijeniti sa tapiokom, koje sad u zadnjih par godina ima kod nas za kupiti ili sa bilo kojim brašnastim škrobom.

    dva deci mlijeka, pola šalice sagoa odnosno zamjene za to šta god već bla bla kužite, dvije velike žlice putra, jedna mala žlica šećera, hej, neka bude smeđi, pola male žlice soli, četiri jaja, četiri velike žlice pekmeza od kupina i četiri velike žlice bijelog vina. to je ono što vam treba.

    ok. stavite mlijeko na vatru i taman prije nego zavrije umiješajte sago ili što ste već odabrali za zamjenu, ono. kuhajte to dok se ne stvrdne a to je oko pola sata. naravno, cijelo vrijeme miješajte. kad se stvrdne dodajte putar, šećer i sol. kad se pohladi dodajte dobro izmlaćene žumanjke i vino. smjesu istresite u nauljenu puding-posudu. to su vam oni kalupi od kojih poslije puding izgleda ko s reklame. ako nemate to onda u bilo kakvu nauljenu posudu. pecite to ko kolač oko pola sata. kad bude gotovo stavite to negdje da se pohladi. kad se skroz ohladi namažite smjesu sa pekmezom pa je ostavite na miru i okrenite se onim bjelanjcima što su vam ostali od jaja. dobro ih izmlatite u krutu pjenu i dodajte im četiri velike žlice šećera u prahu. raširite i to po pudingu.

    puding možete napraviti i dan prije. u tom slučaju čuvajte bjelanjke na superhladnom i napravite ovo zadnje s krutom pjenom i šečerom u prahu taman prije posluživanja.

    u slast, e! ...i namast-é.

    p.s.
    a cave je meni i dalje dobar šta god misle stare prdonje od kritičara ili ko već. znam da neće bit na popisu albuma godine, to je, al šta sad.

    @nemam ja nadimak ja imam samo ime
    hvala na čitanju. stvarno. znači puno. navraćaj i dalje, bit će još toga.

    this town deserves a better class of criminals...
    ...and i'm gonna give it to them,
    ek.

    avatar

    15.05.2008. (17:32)    -   -   -   -  

  • bffy

    ocem i puding za useljenjy, a ne samo tamo neki riblji pazdroc. ;) *

    avatar

    16.05.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • AA

    *** Oooooo, pa dr. Chandra je bolji od dr.Oetkera !!!!!
    Ovo je pravi ROYAL PUDING 9000

    avatar

    19.05.2008. (08:49)    -   -   -   -  

  • Sunčica

    nedostaješ, di si?

    avatar

    10.06.2008. (15:04)    -   -   -   -  

  • an oilman

    perem tajice.
    slušaj majku beatnochu.
    pozdravljanje!
    ek

    avatar

    11.06.2008. (14:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...