Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Valentina

    Drgi Timoteju, vi volite Pisma

    UKRADENO VRIJEME

    Na generalnoj skupštini sjedinjenih đavola, na kojoj je bio prisutan i vrhovni Veliki Brat, u uvodnom nastupu generalni tajnik ovako je progovorio sudionicima skupštine:
    - Nažalost, nemamo šanse odvratiti kršćane da idu u crkvu. Ne možemo ih odvratiti ni od toga da čitaju Bibliju i preko nje spoznaju istinu. Ali ih možemo spriječiti da razvijaju osobni odnos prema Isusu, odnos pun ljubavi, i da se mole. Ako bi im uspjelo stvoriti ovaj odnos prema njemu, naša bi moć nad njima bila skršena. Dok oni mole, mi smo u opasnosti. Dakle, pustite ih neka idu u crkvu. Neka žive u svom stilu, ali kradite im vrijeme tako da ne uzmognu izgraditi taj odnos ljubavi prema Isusu Kristu i ni po koju cijenu - moliti! To je moj nalog vama, anđelima podzemlja. Spriječite ih!
    - Kako ćemo to izvesti? - upitali su zli dusi.
    - Ovako: Neka budu stalno zaposleni mnoštvom trica i kučina, sporednih stvari u svakodnevnom životu. Neka uvijek nešto novo bocka njihovu znatiželju i tako vlada njihovim mislima.
    - Što bi to bile trice i kučine? - upita jedan neiskusni mlađi član.
    - Neka što više troše i rasipaju, uzimaju i pozajmljuju, piju i žvaču, urlaju i galame. Spriječite bilo kakvu tišinu. Učinite im je tako dosadnom da bježe od nje kao od samoga vraga.
    - Imate li kakav savjet za žene? - priupita jedan lukavac.
    - Žene neka što dulje borave na svojim radnim mjestima, a njihove muškarce uvjerite da tjedno moraju raditi najmanje šest, još bolje, sedam dana i to barem dvanaest do šesnaest sati jer će samo tako ne samo pronaći svoj besmisleni stil života nego i moći udovoljiti svim svojim suvišnim prohtjevima.
    - A što da radimo s njihovim materijalnim i tjelesnim željama? - upitaše neki.
    - Tijelo je naše glavno sredstvo. Neka im sve tjelesno uvijek bude na pameti. Te ljudske želje naše su najjače oružje jer što im ljudi više udovoljavaju, to se one deseterostruko brže množe.
    - Ipak, nekima će ostati nešto slobodnog vremena? - upita jedan iskusniji.
    - Nikako nemojte dopustiti da to vrijeme provode s djecom, a pogotovo ne da za njih mole. Uvjeravajte ih da je brak zastarjela institucija, da su djeca samo smetnja, da najprije treba život proživjeti, a onda se upustiti u patnju s djecom. Utuvite im u glavu da su slobodni, da žene imaju pravo na svoje tijelo, da su im tijela najveća dragocjenost. Ako ljude uvjerimo da se klone braka i obitelji, osigurali smo svoju konačnu pobjedu.
    - Koja su nam sredstva na raspolaganju? - javi se opet onaj mladi i neiskusni.
    - Televizor, radio, novine, žuta štampa, autoradio, kazetofon, kompjutor, internet, cd-playeri, telefoni, mobiteli ...
    - Agilni suradnici Velikoga Brata razletjeli su se po svijetu i ubrzo s velikom radošću otkrili kako među ljudima imaju sjajnih suradnika i da zapravo i većina kršćana vrlo lako potpada pod utjecaj visokog standarda, a ni s onima koji su se htjeli moliti nije bilo previše problema. Lako ih se, naime, uvjerilo da je molitva čisti gubitak vremena, te da je daleko bolje tih nekoliko minuta dnevno provesti u tzv. akciji. Pokazalo se, naime, da su se takvi već nakon kraćeg "akcijskog" vremena sasušili jer u njima više nisu tekli životni sokovi Božjega duha, kojemu se vrata otvaraju samo molitvom.

    avatar

    10.03.2008. (09:35)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Drgi Timoteju,

    S KIM RATUJU ZLODUSI
    Abraham, učenik staroga oca Agatona, upitao je staroga oca Poimena:
    Kako me mogu napastovati zlodusi?
    Otac Poimen odgovori:
    Ratuju li demoni protiv tebe? Oni se ne bore s nama, sve dok mi vršimo svoju volju. Jer, naše voljne sklonosti su demoni i prisiljavaju nas da činimo svoju volju. Ali kad već želiš znati s kim se bore zlodusi , onda, evo, reći ću ti s kim: s Mojsijem i njemu jednakima!

    avatar

    10.03.2008. (09:52)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Hvala ti, draga Valentina, na ovim tekstovima! Prvi mi je baš simpatičan, negdje sam ga već pročitao, ali neka ga i ovdje. I opet te pitam, zašto ne otvoriš blog? Pa makar bio kao ovaj 'moj' - samo sa zanimljivim citatima. (Ako ti kojim slučajem treba pomoć vezano za blog - slobodno me kontaktiraj na timotej.zg@gmail.com)

    Što se tiče drugog citata, ne sviđa mi se baš teza da su "naše voljne sklonosti demoni". Centar našeg bića jest ona Viša ili Razumska volja o kojoj govori Scupoli, po kojoj smo slobodna bića i iz koje proizlazi naše dostojanstvo i odgovornost pred Bogom. Ali, s drugim dijelom se slažem, nešto slično je rekao i Sv. Ivan Maria Vianney, župnik Arški: Sotona napastuje samo one duše koje se žele ostaviti grijeha i one koje su u stanju milosti. Ostali mu pripadaju - ne mora ih napastovati.

    avatar

    10.03.2008. (12:50)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Dragi Timoteju,

    Započnemo sa zanimljivim citatima, još zanimljivijim komentarima ("Hvala ti, draga Valentina, na ovim tekstovima! Prvi mi je baš simpatičan, negdje sam ga već pročitao, ali neka ga i ovdje."), okrenemo stranicu i idemo dalje, kao sito koje niti prima, niti ima, niti može dati.

    avatar

    10.03.2008. (13:27)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    ...ne ostavljam trag uvijek...ali...tu sam...i čitam te...
    ..a što se tiče slike...mogao si se slobodno kladiti...
    ...ta je...ona na koju misliš...posebna...jedna od najposebnijih koje upoznah...
    darovana nama...
    ...a tebe...grlim ....i blagoslivljam...

    avatar

    12.03.2008. (18:06)    -   -   -   -  

  • Slamja

    natrag jer je to bila Kraljevina raste prevelika za mene za rukovanje, a zatim refurbished laptops good

    avatar

    02.10.2009. (04:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...