Komentari

broco.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Q

  Ima ljudi koje susretnemo tek na kratko, a u stanju su promijeniti našu životnu putanju. Gospodinu Vuku to nikada nije bila nakana ni prema kome, on je s neizmjernom toplinom i povjerenjem primao sve ljude, pa tako i nas, posjetitelje Brlićevca. I ta njegova neobična skromnost, jednostavnost, ali i djetinja nježnost koju nije skrivao dok se prisjećao svoje slavne bake, mijenjala je nas, njegove sugovornike. Oplemenio nas je. Upravo zato mogu reći da me njegov odlazak iskreno rastužio. Sućut obitelji, a svima nama ostajućima snage da sačuvamo i održimo ono što je on s gospođom Slavom tako ustrajno čuvao kako bi ostavio dolazećima.

  avatar

  08.03.2008. (00:13)    -   -   -   -  

 • Divan -skitnje

  Q; Da, izrekla si glasno i moje misli.

  avatar

  08.03.2008. (00:26)    -   -   -   -  

 • Ela

  Hvala...to je sve što mogu sada reći. Još uvijek me prevelika tuga vuče da bih suvislo izrazila svoje osjećaje i napisala primjeren tekst, a da ne zvuči bolno i otužno. Jer u tome ni nema ništa toliko tužno - veliki čovjek je napustio ovaj svijet nakon uspješnog i sretnog života, u kojem je dao više nego što je i mogao zamisliti. I to svima koji su ga okruživali. Moja je sreća što sam imala tako divnog djeda. Gledajući iz perspektive jedne unuke, bio je i više nego drag i topao čovjek, prepun dobre volje i poučnih priča, čije značenje sam postupno poslije otkrivala. Nisam ni ja na njega gledala kao na znanstvenika niti me njegov rad previše zamarao, a sada tek otkrivam koliko je bio 'velik' i na tom planu.
  Ono što mi je uvijek prvo na pameti kada ga se sjetim su njegove riječi kako moram biti plemenita u životu. Plemenitost je za njega bila najveća ljudska vrlina, što je bilo toliko očito na njegovom dobronamjernom licu...
  Možda jednom napišem i malo opširniji komentar, sad mi je to iznimno teško...DivanSkitnje, hvala ti na ovom, ganuta sam, hvala Q, i hvala svima koji ste ga voljeli, jer to nije bilo teško. Posjećujući Brlićevac, vi ste jednako tako uveseljavali njega.

  avatar

  09.03.2008. (12:42)    -   -   -   -  

 • brodjanka

  Mislila sam ti ostaviti samo kom.na onaj gore post,ali Brlićevac mi nije dozvolio da ga zaobiđem!!Nadam se da neće ostati zapušten i ostavljen,bila bi strašna šteta!!Bravo za temu..a život prolazi,samo treba sačuvati lijepe uspomene i dobra sjećanja na jedno vrijeme!!Pozdrav tebi!Svaštara

  avatar

  09.03.2008. (22:54)    -   -   -   -  

 • skaska

  divno mjesto. još ga nosim u srcu

  avatar

  10.03.2008. (19:37)    -   -   -   -  

 • Divan -skitnje

  Ela: Draga Ele, svaka moja riječ je suvišna. Bio sam u ponedjeljak na pokopu koji je protekao onako kako je Profesor htio: skromno, dostojanstveno. Tvoja baka kao uvijek hrabra, jednostavna, odlučna: I smrt je život. Hvala ti što si se javila. Meni ne zahvaljuj, imao sam čast upoznati prof. Vuka i dio obitelji. Žao mi je što to nije bilo ranije.Bio bih duhovno bogatiji.

  brodjanka: Da, draga moja, i ne dopusti njegovo propadanje jer u njemu je dobar dio kulturne brodske povijesti.
  skaska: Tebi koja ima oštar jezik i meku, nježnu, dušu: Ne znaš kako si me obradovala. Sada sam ugledao tvoj komentar jer ova mašinerija šteka i po 48 sati.

  avatar

  11.03.2008. (20:13)    -   -   -   -  

 • caffeine

  Zanimljiv čovjek u svakom slučaju, al sam ipak očekivao književnika a ne strojara, zbog bake...A za ime Vuk nisam pojma imao da je nekad bilo hrvatsko

  avatar

  13.03.2008. (14:35)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...