Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • ludlud

    CBK, lijepo si to napisao. I ja sam napisao haiku na istu temu, ali haiku je kratka forma pa sam morao biti sažet. ;)))))))))))))

    avatar

    08.03.2008. (01:30)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @ludlud, pročitao sam ja tvoj haiku, i mogu reći bolje biti sažet kao Ti nego spuštenih hlača i gaća kao naš dugobapski mangup-premijer-blefer;-)

    avatar

    08.03.2008. (11:07)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Dilema je pred nama, grijesi prijašnjih politika dolaze na naplatu. Status kandidata se dobio velikim dijelmo i obećanjem da se ZERP neće primjenjivati na EU, a sada je neka druga priča...
    No i u takvoj situaciji meni je izbor jasan - ZERP!

    avatar

    08.03.2008. (12:53)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ma svaka tebi čast! Naježio si me. Odličan tekst! ;)
    Na žalost ovakvi tekstovi i razmišljanja neće otvoriti oči onima koji imaju moć. Njima ne treba strahopoštovanje.... oni žele biti proglašeni "najboljim"... a ti si tako lijepo napisao što to znači. ;)
    Jako, jako mi se sviđa ovaj tekst...

    avatar

    08.03.2008. (14:31)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Nadam se da vas tješi jedna činjenica: globalna situacija je već takva da je zapravo savim svejedno. Zato se ne treba uzrujavati i srčanost treba sačuvati za druge bitke. Okej, ne želim sad zvučati nadobudno, ali tko vlada u konačnici zaista i nije važno. :)))

    avatar

    08.03.2008. (14:41)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Žalosno!Do koje mjere bi se Hrvati trebali poniziti i činiti ustupke da bi stupili u EU.Ne znam koji je slijedeći potez Zapada i ima li još nešto što mogu tražiti od Hrvatske.Žarko želim da se Eu raspadne prije nego što dobijemo pristanak da uđemo u nju.
    Hvala na čestitki za današnji dan.Stvarno ste pažljivi.

    avatar

    08.03.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    To je Bogu za plakati, mi non-stop ponavljamo iste greske. Ajde dobro da je ovo prvi put, ali non-stop s druge strane Jadrana nas zajebavaju, a to je kao "europska praksa", a kad mi nesto hocemo, onda je to "balkanska praksa". Zaboli prosjecnog Finca ili Portugalca za talijanske interese, ali birokratska smeca kao Oli Rehn ili onaj Barosso ili cuveni Solana, to je sve na platnoj listi pojedinih firmi i zato dok su jos na vlasti, tj. dok traje ovaj satstav Komisije, do tada ce korumpirane europske pedercine nas jebat, jer su previse talijanske ribarske tvrtke u njih ulozile da bi samo tako prosli.

    avatar

    08.03.2008. (17:34)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Angelium... nisam ni trenutka sumnjao da će jedan hrvatski rodoljub kao ti izabrati nešto drugo nego ZERP, ako se već napoj zemlji postavljalju ultimatumi. Kriv je Sanader jer je njegov Hidajet kosovac (čovjek ima dosije doušnika kOS-a - imam preslik) 2004. potpisao papir kojim se Sanaderova vlada odrekla ZERP-a a nas je obmanjivao, čak i zakon o ZERP-u je dao donijeti, licemjerno predbacivao bivšoj Račanovoj vladi da odustaje od ZERP-a. Izgleda da je bio ljubomoran na Račana jer je on htio biti taj koji će se odreći ZERP-a. Prisjetimo se, status kandidata za članstvo u EU dobili smo ultimatumom da moramo izručiti Antu Gotovinu, i kad njega izručimo sve će biti bajno i Hrvatska će imati sjajnu budućnost, bla, bla, bla. Sad vidimo kakva nam je budućnost - budućnost spuštenih gaća i gologuzi pred bogatim Europljanima koji su u konačnici za sve krivi jer oni stalno podržavaju ovakve naše korumpirane vlade, a izbori su tako i tako unaprijed određeni kad vlada cenzura u medijima. Naši izbori su kao u Putinovoj Rusiji.

    @Dona...nema veze što moj tekst ne dolazi do gluhih u Banskim dvorima i na Pantovčaku - važnija si ti i mnogi drugi ovdje blogeri i koemntatori od njih jer mi smo ti koji hrane ove političke dugobapske i orahovičke luzere pa ako im oduzemmo kruh ne mogu na sviše varati. Ipak je na kraju do nas, koliko god netko u svijetu podržavao ove naše korumpirane političare, mi, narod, građani smo ti ko mogu reći DOSTA!

    @ludlud, zboriš pravo jer pravi gazda sjedi u Washingtonu, zato ja navijam za Baracka Obamu, Huseina katolika;-) Ako pobijedi ona vještica umjesto Obame onda je globalizam postao totalni glodalizam pa ni milijun kneza Domagoja više ne bi to mogli zaustaviti;-)

    @Žubor vode... I ja bih volio da se ovakva nepravedna Unija raspadne, a to će se dogoditi kad-tad jer ovo nije Unija nego Rimsko Carstvo; no, mislim da će se ipak prije raspasti NATO koji je tako i tako nepotreban kao i naše članstvo u njemu. Vojna neutralnost Hrvatske bila bi najbolje rješenje, i da umjesto slanja naših dečki u Srednju Aziju pobijedimo ove domaće talibane ovdje kod nas pa uspostavimo demokraciju i pravnu državu, pa nam EU onda ne treba, dakle, posla ima i previše kod kuće:-) Lijep pozdrav!

    avatar

    08.03.2008. (17:43)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Pero Panonski... Sve je to točno i žalosno što non-stop ponavljamo iste greške, ali što očekivati od naših korumpiranih političara - ovo ne kažem zato što sam samo žalostan i ljut nego što je činjenica da je vrhuška naše politike, i to kompletna vrhuška je korumpirana. Evo, Sanaderov Hidajet Biščević je potpisao onaj papir i sada smo u vriti, a ovi u EU jedna dočekali da nešto potpišemo pa nam sada drže lekcije. Ali, i unatoč potpisanom nekom non-paper papiriću-protokolu bi jedna nekorumpirana hrvatska politika pronašla izlaz i sačuvala nacionalne interese, a hrvatski dio Jadrana nije mala stvar jer vrednije od toga nema na svijetu takvo toplo i čisto more, super razvijena obala i prirodna bogatstva u tom moru kao što svi znamo, i to zaštititi je važnije od ulaska u EU. Međutim, korumpirani političari bilo gdje u svijetu a možda pogotovo u Hrvatskoj bi prodali vlastitu majku a kamoli ZERP, a ako od toga odustanemo onda Slovenci dobiju izlaz na more preko našeg dijela pomorskog teritorija koji više neće biti naš, Savudrisjku valu i Svetu Geru možemo onda zaboravit, onda će se javit Crnogorci zbog ulaza u Bokokotorski zaljev, pa Srbija zbog granice na Dunavu i tome neće biti kraja. Ovaj juriš Sanaderove vlade na ulazak u EU me podsjeća na onaj vic kad je učiteljica pohvalila malog Ivicu što je nacrtao super crtež - trodimenzionalni prikaz muhe pa je pozvao njegovog tatu u školu; kad je tata došao, učiteljica nije mogla dovoljno pohvaliti njegova sina, ali otac reče reziginirano - ma pustite ga - neki je dan nacrtao na zidu p.... i skoro sam razbio k... Eto, tako se mi zalijećemo u EU.

    avatar

    08.03.2008. (19:17)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Hrvatska vlast razmišlja praktično, odnosno vodi računa o vlastitim interesima i interesima nekoliko obitelji. Takva se politika već pokazala pogrešnom, pa će tako biti i ovoga puta. Jedina razlika je u tome što posljedice neće biti tako velike kao nakon WW2.
    Eh, sva je sreća pa se proračun dobro napuni od turizma!

    avatar

    09.03.2008. (14:28)    -   -   -   -  

  • sonja

    puno hvala na odgovoru. trdit cu se i dalje vise uciti o tome. i slazem se da su ubojstva židova sramota jer su oni ipak bili civili, kao i što si samo reko.
    veselim se skorasnjem postu! :D

    avatar

    09.03.2008. (21:12)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    CBK Čitao sam u Vjesniku (mislim 2005. nakon Sanaderova citiranja "Tuđe nećemo - svoje ne damo") kako jedan čitatelj spominje da navedena rečenica ne pripada Titu, nego Stjepanu Radiću. Nešto slično pisalo je i u Hrvatskom slovu.

    avatar

    09.03.2008. (23:13)    -   -   -   -  

  • nema_sanse

    Za mene je izbor jednostavan: Hrvatska triba izabrat ono rješenje koje će joj dugoročno donit najviše novca u proračun. I naravno, ti novci ne smu završit u nečijen žepu. Idealno bi bilo kad bismo mogli dobit i poticaje iz Unije, ali i da nam ostane ZERP, ili još bolje puni i pravi gospodarski pojas.
    PS. Je li to Darth Maul?
    PPS. Odgovorija san vam na pitanje na mon blogu.

    avatar

    10.03.2008. (07:13)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Taurunum... Posve ste u pravu glede opisa karaktera naše vlasti, i njenog sloma jednog dana s takvom oportunističkom politikom, kao i zaključka da ovaj puta posljedice ne će biti tako strašne kao nakon završetka WWII pa postoji nada za brži oporavak države i nacije nego što je trajao od 1945. do 1971. i do 1990. Što se tiče proračuna od turizma i punjenje državne blagajne, to više ovisi o dragom Bogu hoće li nam podariti 60 toplih i sunčanih dana tijekom ljeta nego o Banskim dvorima;-) Šteta što su naši vladari rasprodali strancima i taj dio hrvatskog narodnog gospodarstva jer kod 30 milijardi eura duga RH mogli smo valjda sami obnoviti sve hotele i izgraditi nove, mislim da je svako malo misto u Dalmaciji i Istri moglo biti mali Monaco, ovako su stranci ubiratelji profita a država ubire pristojbe, i pri tome se ne upotpunjavaju Slavonija i Dalmacija jer hrana za turizam se uvozi iz inozemstva a domaća polja propadaju i čekaju uskoro novog stranog gazdu koji će pokupovati velike poljoprivredne površine i od Brisela dobivati velike novčane poticaje da ništa ne zasadi jer u EU ima dovoljno svega, a to bi onda mogao dobivati i domaći seljak koji je na pr. branio Hrvatsku od velikosrpske agresije 1991. godine, ali našim valstima su draži stranci.
    Šteta i što se hrvatska vlast svih ovih godina plaši kapitala hrvatske emigracije kojemu ne dopušta ulaganje u Hrvatsku jer nije ni jedno poduzeće trebalo postati strano vlasništvo - sve je moglo ostati unutar kuće ali naši komunisti taj kapital tretiraju kao "ustaški" pa im je bolji Rus i Austrijanac nego hrvatski poslodavac iz Njemačke, SAD, Australije, Kanade, Švicarske, ili čak i iz Srbije...

    avatar

    10.03.2008. (10:28)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Sonja, ne trebaš se zahvaljivati na odgovoru jer meni je čast da mogu odgovoriti na tvoje pitanje; ja ću se pak potruditi da još dok ti traje školaska godina napišem još jedan post o povijesti NDH s obzirom da te taj dio hrvatske povijesti očito jako zanima, a pretpostavjam zato što je to dosta dugo vremena bila tabu-tema. Lijep pozdrav!

    @Slobodna Republika Hrvatska.... Čuo sam već jednom to da je geslo "TUĐE NEĆEMO - SVOJE NEDAMO" od Stjepana Radića a ne od bravara hohštaplera. Je li možete navesto točan izvor odnosno datum toga članka, a ne bi me ništa čudilo, pa komunisti su krali sve pa i parole; pogledajmo kako danas kradu Titovi naslijednici koji vladaju, a svi drže nekadašnje knjižice Saveza komunista u džepu, kao i fige. Kakav smo mi to narod i gdje nam je radna učinkovitost kad su nam uzori gesla tipa: "Tito je krao ali je barem i nama dao" umjesto da se osudi krađa ondašnja i današnja, ali eto, to je odgoj koji smo dobili u komunizmu, pardon, u samoupravnom socijalizmu pa i ne znamo bolje nego se šlepat za drugima, ali ne daj Bože da bi učiliiz grešaka jer mi smo bezgrešni:-)

    @nema_šanse... I ja sam za takvo rješenje, ali to je rješenje iz neke bajke; pogledajmo činjenicama u oči: kaže jedan funkcioner partije koja uvijek IDE DALJE (što je geslo koje je koristio i Slobodan Milošević) da će Hrvatska, ako se sada odluči za EU umjesto za ZERP, svojim budućim članstvom u EU dobivati godišnje 200 milijuna eura poticaja. Okey. Međutim, ZERP bi godišnje mogao nositi dobit od 300 milijuna eura, s obzirom na izlov hravtske ribe od Talijana, ali očito naši kriptokomunisti i udbaši su okrenuli logiku matematike pa je 200 manje od 300, i pri tome uvjeravaju cijeli narod da je zaista tako.
    E, pa ako je tako onda mi je učiteljica svojedobno dala krive ocjene iz matematike, trebao sam dobiti jedinicu.

    avatar

    10.03.2008. (10:43)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Ispravak: već su i mene izgleda uvjerili u svoja fantasična rješenje; dakle, po HDZ-u je 300 izgleda manje od 200;-)

    avatar

    10.03.2008. (10:48)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Radi se o Mačekovoj, a ne Titovoj izjavi
    »Nećemo tuđeg, svojeg ne damo«, stih je posljednje kitice pjesme što ju je dr. Vladko Maček ispjevao u beogradskoj Glavnjači u kojoj je robijao tri godine (Mirko Glojnarić, knjiga: »Borba Hrvata«, str. 29., god. 1940. Izdavač Antun Velzek iz Zagreba, tisak Tipografija d.d. Zagreb).
    Barem bi vodeći ideolozi HSS-a to morali znati, a ne da se zajedno sa svojim »prirodnim« partnerima smiju u Hrvatskom saboru tome što premijer koristi Titovu izreku. Tito je bio upoznat s HSS-ovom literaturom, jer je to bila vodeća politička opcija u to vrijeme, a Stjepan Radić je uspostavio i vrlo dobre odnose sa Sovjetima, što je Tito znao. U ratu je bio okružen brojnim sisačkim komunistima, dakle ljudima iz Radićeve postojbine.
    Drži li se današnji HSS slogana iznad svojih glava: »Vjera u Boga i seljačka sloga«? Ako su joj vjerni, onda vjera u Boga i savez s ateistima ne ide. A ako zazivaju seljačku slogu, onda ih ne bi trebali buniti protiv države za koju su sve generacije HSS-ovaca stradavale. Reći da to nije ta država bogohulno je, jer je u 13 stoljeća ova jedina. Prvi put u povijesti Hrvati sami vladaju Hrvatskom, iako to nije HSS (a bio je), zar je treba potkapati? Neka se nitko ne pravi nevještim. Radije čitajte ostavštinu svojih slavnih vođa, Radića i Mačeka. Da sam HSS-ovac (a nisam ni to), znao bih ono što oni ne znaju.
    DUŠKO MILIČIĆ
    ZAGREB, Vjesnik, Tribina, četvrtak, 9.veljače 2006.
    Gospodin Miličić -inače umirovljeni sveuč. prof. na Medicinskom fakultetu- ne tvrdi doduše da je riječ o Radiću, već o Mačeku, a i navodi knjigu.
    Hrvatsko slovo više nema arhivu (pismohranu) tekstova na www.hkz.hr

    avatar

    10.03.2008. (15:07)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Slobodna Republika Hrvatska...Evo, hvala što ste se potrudili pa naveli izvor, i slažem se sa napisanim, i uopće, kad jedna stranka ima načela onda neka se istih drži, a ne ovako.

    avatar

    10.03.2008. (20:44)    -   -   -   -  

  • Četiri Gospe sibol Hrvatstva

    Dragi prijatelju puno pises o politici pisi malo i o vjeri.Lijep pozdrav iz Osjeka.

    avatar

    12.03.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @četiri gospe simbol hrvatstva... Moja malenkost vjeru živi pa nemam razloga o njoj posebno pisati, a politika me tlači, pa imam izravni razlog o njoj pisati, ali, bez brige, pisati ću i o vjeri kad budem držao potrebnim se na nju osvrnuti. Lijep pozdrav, i Bog! Inače, što misliš o sadržaju posta?

    avatar

    12.03.2008. (12:14)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Sanader se odrekao ZERP-a, a mi se odričemo njega i Mesića! Neka ih EU nosi k vragu samo neka nam je naša Hrvatska slobodna i nezavisna!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    12.03.2008. (18:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...