obožavam krokanat on je jedan od razloga zašto volim u Dalmaciju na svadbu - ogromna torta oblika crkve Svetog Duje pa još od krokanta....ajme, gušta.........
05.03.2008. (15:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen...mašem rukama kako bih rastjerala oblake i držim palčeve za sva propupala stabla
pg...čas nas ljubi čas nas grize
decembar2001...k meni je kiša stigla tek nekoliko sati kasnije... zahladilo je, no mnogo manje nešto što sam mislila
brunhilda...ja ga još nisam kušala, iako ga često vidim u izlogu slatičarnica... krokant u obliku Svetog Duje, onda je to poveća svadba
Viola (sul palco)...Krokant, izvornim imenom Croccante,poslastica je od oraha, prženih bademovih listića, kokosa ili sezama i prženog šećera. Hrskav, prema imenu, te osebujnog okusa, maštovitom slastičaru odličan je materijal za oblikovanje najraznovrsnijih ukrasa. u Dalamciji je običaj da ga mladenci razbiju, a na odlasku sa svadbe svaki gost nosi komadić kući
Mendula...i fotografija i haiku, baš za tebe.... naravno kako sam te se sjetila kad sam ga napisala
misko...hvala
caricavrta...fotografija je snimljena točno prije tri tjedna, većina je stabala već ogrnuta lišćem
laughing granny...izradu krokanta ću ipak prepustiti majstorima.... sad sam u potrazi za receptom za još jednu deliciju: soparnik
dražeN :)...i ja, tko zna, možda nam jednom i pođe za rukom
06.03.2008. (09:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vidim da tražiš recept za soparnik.... jesi li ga našla? ak trebaš, javi se.... moja je majka još malo pa majstor u soparniku - doduše pečenom u pečnici kad se nema komin u blizini......
06.03.2008. (15:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
E.P....kako i neće cvjetati kad je klima otišla k vragu....još malo pa će se sva godišnja doba zamijeniti mjesta...pozdrav
Duliba...od svojeg oka ne mogu pobjeći...; )))
gustirna...veseli me što si uočila, te istaknula kako sam slovom m spojila dva naziva za isti plod, jer baš je to slovo m bilo odskočna daska za haiku....pozdrav i ; )))
brunhilda...nisam još, ako imaš koju minutu viška bit će mi drago da mi ga napišeš i pošlješ mailom....iako i ja ću ga za sada peći samo u pečnici
Koraljka...samo sam jednom pojela kolač s marcipanom, radilo se o nizozemskom božićnom kolaču, koji je u sredini kriške imao malo marcipana, a trebalo ga se je prije konzumiranja razmazati nožem... nisam baš neki ljubitelj, pa kad mi netko pokloni Mozart kugle ne znam što bih s njima, bi li se smijala ili plakala od muke.....; )))
07.03.2008. (10:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Samo da se sad ne smrzne o leda.....
05.03.2008. (11:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pg
zubato proljeće...
05.03.2008. (11:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Decy
ah, danas tako kiši
i bijeli cvjetići nam se smrzavaju:(
05.03.2008. (13:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
između jave i sna
kod mene lepršaju pahulje baš kao da su se ove latice razasule...
cmokić
05.03.2008. (14:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Brunhilda
obožavam krokanat
on je jedan od razloga zašto volim u Dalmaciju na svadbu - ogromna torta oblika crkve Svetog Duje pa još od krokanta....ajme, gušta.........
05.03.2008. (15:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Viola (sul palco)
kaj je to krokant? nesto hrskavo?
u metropoli snijeg...
05.03.2008. (16:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mendula
Joj, koju bih grešku napravila da te nisam posjetila. Prekrasna je slika, zaista me razveselila. Veliki pozdrav+velika pusa (:-)
05.03.2008. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
misko
Lijepo.
05.03.2008. (18:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
caricavrta
već?
05.03.2008. (18:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laughing granny
Učiš praviti krokanat? Za sve slavlje koje je pred tobom, bolje odmah kreni s pripremama ... :-))) A slika je prekrasna ...
05.03.2008. (22:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN :)
Što je lijepo, lijepo je, a ovo je lijepo. Volio bi ući u detalj :)
06.03.2008. (06:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
piskaralo Tixi
sewen...mašem rukama kako bih rastjerala oblake i držim palčeve za sva propupala stabla
pg...čas nas ljubi čas nas grize
decembar2001...k meni je kiša stigla tek nekoliko sati kasnije...
zahladilo je, no mnogo manje nešto što sam mislila
brunhilda...ja ga još nisam kušala, iako ga često vidim u izlogu slatičarnica...
krokant u obliku Svetog Duje, onda je to poveća svadba
Viola (sul palco)...Krokant, izvornim imenom Croccante,poslastica je od oraha, prženih bademovih listića, kokosa ili sezama i prženog šećera. Hrskav, prema imenu, te osebujnog okusa, maštovitom slastičaru odličan je materijal za oblikovanje najraznovrsnijih ukrasa.
u Dalamciji je običaj da ga mladenci razbiju, a na odlasku sa svadbe svaki gost nosi komadić kući
Mendula...i fotografija i haiku, baš za tebe....
naravno kako sam te se sjetila kad sam ga napisala
misko...hvala
caricavrta...fotografija je snimljena točno prije tri tjedna, većina je stabala već ogrnuta lišćem
laughing granny...izradu krokanta ću ipak prepustiti majstorima....
sad sam u potrazi za receptom za još jednu deliciju: soparnik
dražeN :)...i ja, tko zna, možda nam jednom i pođe za rukom
06.03.2008. (09:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
edo
Cvetanje je sve ranije i ranije, nije to dobro. To je neki znak... Pozdrav.
06.03.2008. (11:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Duliba
Prekrasna slika, al niš ne bi bilo
bez tvog umjetničkog oka,
Pozdrav
06.03.2008. (13:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gustirna
Rješila si dilemu: Da li je bajam ili mendula? Bajamendula! Bravo!
Još jedan bravo za haiku i sliku. :-))
06.03.2008. (13:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Brunhilda
vidim da tražiš recept za soparnik....
jesi li ga našla?
ak trebaš, javi se....
moja je majka još malo pa majstor u soparniku - doduše pečenom u pečnici kad se nema komin u blizini......
06.03.2008. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Koraljka
Marcipan.
06.03.2008. (15:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
piskaralo Tixi
E.P....kako i neće cvjetati kad je klima otišla k vragu....još malo pa će se sva godišnja doba zamijeniti mjesta...pozdrav
Duliba...od svojeg oka ne mogu pobjeći...; )))
gustirna...veseli me što si uočila, te istaknula kako sam slovom m spojila dva naziva za isti plod, jer baš je to slovo m bilo odskočna daska za haiku....pozdrav i ; )))
brunhilda...nisam još, ako imaš koju minutu viška bit će mi drago da mi ga napišeš i pošlješ mailom....iako i ja ću ga za sada peći samo u pečnici
Koraljka...samo sam jednom pojela kolač s marcipanom, radilo se o nizozemskom božićnom kolaču, koji je u sredini kriške imao malo marcipana, a trebalo ga se je prije konzumiranja razmazati nožem...
nisam baš neki ljubitelj, pa kad mi netko pokloni Mozart kugle ne znam što bih s njima, bi li se smijala ili plakala od muke.....; )))
07.03.2008. (10:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Irida
prelijepa slika....
07.03.2008. (11:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
rU
a u mojem se vrtu kajsija osula cvjetovima ...
sačuvat ću ružičaste latice ...
pa ću ti ih pod noge prosuti, mila.
kad budeš zakoračila ... :-))
07.03.2008. (11:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smiling cricket
Slatko i rječito. I tebi pozdrav !
07.03.2008. (14:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...