Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • robijaš

    Ad 1. Pročitaj ponovo svoju 'dijagnozu' leticijinog pisanja.
    Ad 2. Letimičnim pregledom tvog bloga našao sam krivovjerja koliko hoćeš, a neznanja još i više.
    Ad 3. Nisam nigdje napisao da sam ja ponizan. Onaj link 'kolega' nisi pogledao, sve mi se čini.
    Ad 4. Ne tjeram te i ne pljujem po tebi. Neuk si, treba te poučiti. To ti spada u duhovna djela milosrđa.

    Ako ti je još do rasprave sa mnom, prijeđi na moj blog. A dragu našu leticiju ostavi na miru. Godine će proći dok budeš kadar razumjeti srce poput njenog.


    1. Jedino uvrijedljivo je to što sam napisao da lupa sve u 16. To je bilo malčice neumjereno, priznajem, sve ostalo je sasvim u redu. Za razliku od tvog govora koji poprilično vrijeđa, no to ti dobro znaš.

    2. Prijatelju, morat ćeš argumentirati, jer ovaj rekla-kazala pristup stvarima je amateristički i nedostojan takvoj veličini kakvom se prikazuješ.

    3. Pogledao sam link, ali govor "ohol sam" , "slijep sam" upravo govori o tvojoj lažnoj poniznosti, a ne stvarnom stanju situacije tako da ni ne trebaš izreći ponizan sam. Upravo svojim ponašanjem daješ na znanje kako si jaaaako ponizan i otkrivaš kontradiktorno ponašanje.

    4. Pljuješ po meni, to je evidentno. Tjerala me ona Nada. Neuk nisam, to je sigurno, toliko znam o sebi. A ti svoje milosrđe sačuvaj za sebe, Bog ga ima u preobilju za sve nas.

    Stvarno dugo nisam susreo samodopadnije i lažno poniznije stvorenje od tebe. Zakrvio si se sa dobronamjernim čovjekom, napao me i izvrijeđao bez povoda. Čini se da si u silnom iskustvu i empirijskoj borbi protiv vlastite oholosti zaboravio jednu stvar, a to je da se čovjek voli djelima, a ne tlapnjama o Bogu, oholosti, poniznosti. Duhovnost si pojmio kao zlatno tele i đabe mi je svako nastojanje. Svojevremeno sam se susreo sa blogerom zarsipozvaomene, taj lik se je volio, ali ovo kao ti....nema ti premca, stari, čestitam. U biti ima jedan...zazen se naziva, nekakav bloger koji brije na zen budizam. Tu ste si negdje. Nebitno. Živio.

    avatar

    06.03.2008. (22:45)    -   -   -   -  

  • Nada

    Dragi Timotej,
    valjda si shvatio da ovakvo raspravljanje nikamo ne vodi.
    Leticia se nije obazirala i ima pravo.
    A robijaš, ako ga zanima vjera neka najprije uzme Bibliju u svoje ruke i malo je prouči da bi mogao o njoj govoriti. Kad bi se on obratio to bi više Boga veselilo nego ovo njegovo kritiziranje vjernika. Ateiste mi je žao jer su to nesretni ljudi. Ali i oni se mogu spasiti ako su otvoreni za čovjeka i u srcu istinski ljube. Ako nisu bili u prilici čuti RIječ Božju onda im može biti oprošteno.
    Ali jao onima koji odbacuju Riječ Božju ili se odreknu svoje vjere. Molimo se da takvih bude što manje a obraćenika što više.
    Tvoj mi se blog i tvoja razmišljanaj veoma sviđaju i često se nađem u njima.
    Pozdrav i Božji blagoslov ostavljam
    Nada

    avatar

    07.03.2008. (12:04)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Draga Nado, znam da nije dobro ulaziti u raspre ovog tipa, ali dečko je bio prilično bezobrazan prema leticiji i morao sam reagirati. Ne brini, neće me izbaciti iz takta. Robijašu:

    Ad 1. Kad nešto priznaš, nemoj se odmah opravdavati i umanjivati krivicu jer time pokazuješ da se zapravo uopće ne kaješ. Što je očito jer smatraš da je "sve ostalo bilo sasvim u redu". A nije. Implicirao si da leticia piše to što piše iz potrebe da "opravda svoje promašaje, nesavršenosti i ego" - što nema nikakve veze s istinom, ali jako dobro svjedoči u prilog mojim tvrdnjama o tebi.

    Ad 2. U ovom postu zastupaš apokatastazu - krivovjerje, a iz ovog je jasno vidljiv stupanj tvog neznanja. Toma Akvinac je rekao: "Nema ničega u razumu što prije toga nije bilo u osjetilima". Shvaćaš li? Ne samo da si krivo preveo, nego omiljenu izreku empirista koristiš kao argument za svoj racionalizam. I usput rečeno - razum nije "najizvrsniji način spoznaje Boga". Pročitaj encikliku "Fides et ratio", pape Ivana Pavla II.

    Ad 3. Itekako sam svjestan svoje oholosti. U meni postoje svi oni strahovi i sve one želje od kojih u litanijama poniznosti molimo da nas Gospodin oslobodi.

    Ad 4. Motiv mi je isti od početka i uopće se ne uzbuđujem što mi ne vjeruješ.

    avatar

    07.03.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  • milord55

    Pod ovim pismom ponukan sam napisati: Beznačajno je djelo ljutita čovjeka. Ne stvarajmo i mi buku.

    avatar

    07.03.2008. (22:08)    -   -   -   -  

  • robijaš

    Neću se doticati tvojih kvazi teorija o mojoj osobnosti i propalim pokušajima psihoanalize, nema smisla. Samo želim argument za apokatastazu, a o tipfeleru ne treba puno govoriti. Da te podsjetim: "Istinski proces argumentiranja u biti je proces stvaranja zaključaka na temelju činjenica ili premisa za koje je ustanovljeno da su istinite." Dakle, to je to zato što je to baš i nije neki argument. Živio.

    avatar

    08.03.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...