That does look like a perfect cappuccino! Too bad they are hard to find ;) you were lucky you could drink it.make life sweeter!
05.03.2008. (11:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jazzy
what a lovely blog you have here, such a delightful person you're. i stumbled upon your blog and enjoyed going trough it very much, i'm stunned with the work you've done. well done! warmest regards from bosnia, tuzla!
05.03.2008. (13:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U Italiji je Barista onaj koji sprema sve vrste pica profesionalno, u Americi pod tim misle samo na kavene pripravke. Ali - nema nista bolje od prave kave, kupila sam nedavno mog talijanskog baristu i odana sam obozavateljica (masinu sam kupila, da ne bi bilo zabune ;-)
05.03.2008. (14:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
poput JJA i ja imam vlastitog "baristu", nespresso masinicu koja radi odlicne kavice i kapucine. moja omiljena kava je macchiato, espresso u kojeg je umijesano malo pjene od mlijeka. samo, to zadovoljstvo prekratko traje. kompromis je u kapucinu koji je meni najbolji ako mlijeka nije previse. baza od kave obavezno mora biti jaki i kratki espresso a ostatak je mlijeko.
u becu si mozda primjetila da se pije melange koji je sestra kapucinu i gdje je baza jedna duga bezokusna kava i onda nesto pjene na vhu.
06.03.2008. (14:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
06.03.2008. (14:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iva
Bok Tea!Jednom sam na TV-u gledala kratki prilog o Barista natjecanju i zanima me,ako si obracala paznju na to,jesi vidjela kako napravi ove sarice na pjeni od cappuccina?Pozdrav
06.03.2008. (15:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Thank you everyone for lovely comments you always bring a smile to my face :)
JJA - Istina, u Americi je Barista prvenstveno za kavu. Koju si mašinu kupila??
Jazzy - Hvala puno!!!
Tina - Baš fino da imaš tako divnog muža :)
Marija - Of course I don't mind i hvala!!
Lipa Mare - Da, nescaffe je prilično dobar, probala sam, i potpuno se slažem za cappuccino. Ovaj pto mi ga je napravio James je bio fantastičan ali mi je falilo jačine. I da, pila sam Melange....to mi je isto bilo pre blago, ali u Demela bi je dobila kako ja želim ;)
Iva - Obratila sam itekako pažnju, ali ti ja to ne mogu pismeno objasnit, nisam se ni ja nikad okušala u tome! Izgleda vrlo lagano kad on to radi, naravno. Malo se informiraj na interenetu, ima i kod nas dosta tečajeva. Odakle si ti inače?
07.03.2008. (01:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
barista friend
nescaffe nije kava, tj, espresso koji je baza cappuccina ili macchiata i tome sl, nescaffe je instant kava!!! hoffmannova kava nije slaba ili jaka, ona je 100% arabica zrno koje po prirodi ima duplo manje kofeina od mjesavina kava s robustom. takoder sto je najvaznije, james priprema espresso vrhunski i stvar je u spravljanju i izvlacenju iz espressa sto vise aroma, paleta okusa, jacina kave o kojoj pisete je u 99% slucajeva neznanje u spravljanju espressa pa je ona jaka, gorka etc....any questions? i jos nesto oko espressa i po mome i u zivotu; less is more!
07.03.2008. (20:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uzela sam gdje ide nespresso sistem kapsula, kava ima bolju i svjeziju aromu nego masine koje melju kavu pa ju zadrzavaju u spremniku. Uzela sam De Longhi savjetovala me lipa mare, samo ja uzela drugaciji model da mogu i latte raditi. Barita i Tea - mislim da ste Nespresso (sto je itekako kava i to medju skupljima na trzistu) pobrkali sa Nescaffe - ovo drugo nije ni meni kava. http://www.nespresso.com/precom/home_de_de.html
07.03.2008. (21:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Barista friend - Ispričavam se, mislila sam konkretno na Nespresso, a ne Nescaffe. Ništa se ne može usporediti s ovim što sam probala i jedva čekam doć na espresso u Eli's caffe. Postoje dva mjesta u NYC gdje moram uskoro otići, jer su poznati po izvrsnom espressu. -Ninth espresso -Joe the art of coffee
07.03.2008. (22:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iva
Tea - Ja sam iz Sibenika,citam vec duze vrijeme tvoj blog i onda sam te nasla na facebooku preko neke grupe pa sam ti se obratila
08.03.2008. (12:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mmmmm, cak i slika izgleda pozeljno, a kako je tek bilo uzivo. Mislim da najbolji bariste ipak dolaze iz It., njihovo cappuccino se ne moze usporediti s nasim.
09.03.2008. (16:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
linda of make life sweete
That does look like a perfect cappuccino! Too bad they are hard to find ;) you were lucky you could drink it.make life sweeter!
05.03.2008. (11:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jazzy
what a lovely blog you have here, such a delightful person you're.
i stumbled upon your blog and enjoyed going trough it very much, i'm stunned with the work you've done. well done!
warmest regards from bosnia, tuzla!
05.03.2008. (13:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
U Italiji je Barista onaj koji sprema sve vrste pica profesionalno, u Americi pod tim misle samo na kavene pripravke. Ali - nema nista bolje od prave kave, kupila sam nedavno mog talijanskog baristu i odana sam obozavateljica (masinu sam kupila, da ne bi bilo zabune ;-)
05.03.2008. (14:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tina
I ja bi takav cappuccino. Tek sam se probudila, dobro bi mi došao. :-)
A ništa, zadovoljit ću se da mi muž napravi nescaffe s mlijekom. :-))
05.03.2008. (18:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jordan
odlicno izgleda, iako ja tnisma ljubitelj nikakve kave..
05.03.2008. (18:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marija
Hi Tea,
I tagged you with a meme here. Hope you don't mind. :))
Pozdrav
05.03.2008. (19:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marija
Tag je na blogu http://palachinka.blogspot.com
:))
05.03.2008. (19:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Merisi
Wow!
Did you observe how he created that leaf?
I am looking forward to see your chocolate sculpture!
05.03.2008. (23:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
poput JJA i ja imam vlastitog "baristu", nespresso masinicu koja radi odlicne kavice i kapucine. moja omiljena kava je macchiato, espresso u kojeg je umijesano malo pjene od mlijeka. samo, to zadovoljstvo prekratko traje. kompromis je u kapucinu koji je meni najbolji ako mlijeka nije previse. baza od kave obavezno mora biti jaki i kratki espresso a ostatak je mlijeko.
u becu si mozda primjetila da se pije melange koji je sestra kapucinu i gdje je baza jedna duga bezokusna kava i onda nesto pjene na vhu.
06.03.2008. (14:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Maninas
wow - fantasticna fotka, tea!
Maninas: Food Matters
06.03.2008. (14:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iva
Bok Tea!Jednom sam na TV-u gledala kratki prilog o Barista natjecanju i zanima me,ako si obracala paznju na to,jesi vidjela kako napravi ove sarice na pjeni od cappuccina?Pozdrav
06.03.2008. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Thank you everyone for lovely comments you always bring a smile to my face :)
JJA - Istina, u Americi je Barista prvenstveno za kavu. Koju si mašinu kupila??
Jazzy - Hvala puno!!!
Tina - Baš fino da imaš tako divnog muža :)
Marija - Of course I don't mind i hvala!!
Lipa Mare - Da, nescaffe je prilično dobar, probala sam, i potpuno se slažem za cappuccino. Ovaj pto mi ga je napravio James je bio fantastičan ali mi je falilo jačine. I da, pila sam Melange....to mi je isto bilo pre blago, ali u Demela bi je dobila kako ja želim ;)
Iva - Obratila sam itekako pažnju, ali ti ja to ne mogu pismeno objasnit, nisam se ni ja nikad okušala u tome! Izgleda vrlo lagano kad on to radi, naravno. Malo se informiraj na interenetu, ima i kod nas dosta tečajeva. Odakle si ti inače?
07.03.2008. (01:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
barista friend
nescaffe nije kava, tj, espresso koji je baza cappuccina ili macchiata i tome sl, nescaffe je instant kava!!! hoffmannova kava nije slaba ili jaka, ona je 100% arabica zrno koje po prirodi ima duplo manje kofeina od mjesavina kava s robustom. takoder sto je najvaznije, james priprema espresso vrhunski i stvar je u spravljanju i izvlacenju iz espressa sto vise aroma, paleta okusa, jacina kave o kojoj pisete je u 99% slucajeva neznanje u spravljanju espressa pa je ona jaka, gorka etc....any questions?
i jos nesto oko espressa i po mome i u zivotu; less is more!
07.03.2008. (20:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Uzela sam gdje ide nespresso sistem kapsula, kava ima bolju i svjeziju aromu nego masine koje melju kavu pa ju zadrzavaju u spremniku. Uzela sam De Longhi savjetovala me lipa mare, samo ja uzela drugaciji model da mogu i latte raditi.
Barita i Tea - mislim da ste Nespresso (sto je itekako kava i to medju skupljima na trzistu) pobrkali sa Nescaffe - ovo drugo nije ni meni kava.
http://www.nespresso.com/precom/home_de_de.html
07.03.2008. (21:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Barista friend - Ispričavam se, mislila sam konkretno na Nespresso, a ne Nescaffe. Ništa se ne može usporediti s ovim što sam probala i jedva čekam doć na espresso u Eli's caffe.
Postoje dva mjesta u NYC gdje moram uskoro otići, jer su poznati po izvrsnom espressu.
-Ninth espresso
-Joe the art of coffee
07.03.2008. (22:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iva
Tea - Ja sam iz Sibenika,citam vec duze vrijeme tvoj blog i onda sam te nasla na facebooku preko neke grupe pa sam ti se obratila
08.03.2008. (12:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tulipancic
Mmmmm, cak i slika izgleda pozeljno, a kako je tek bilo uzivo. Mislim da najbolji bariste ipak dolaze iz It., njihovo cappuccino se ne moze usporediti s nasim.
09.03.2008. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
LuMbArAjKa
ej Tea, ovo izgleda tvrdo lipo...pozdrav od Lumbarajke
09.03.2008. (21:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jeorej
Kamo idete? " refurbished laptops for sale
03.10.2009. (18:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zedcqej
"To je vise kao sto su", rekao je Carnehan. "Ako mislite da bi nam malo vise buy refurbished laptop
04.10.2009. (00:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...