Komentari

tvojimtragom.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • leticia

    Je, ljud si i sve su to pitanja koja se pojavljuju iz straha da ne izgubimo Boga, da ne stanemo na putu ne znajući dalje. Al eto, ti si ljud a Bog je Bog, pa se pouzdaj u Božje a ne u ljudsko. Što ti ne možeš, On može i tako ćeš lakše kroz kušnje....A kušnja mora biti, ne razmišljaj o kušnji neosjećanja Božje prisutnosti, možda ona i tako nije namjenjena tebi. Bog nas kuša na različite načine, kako je potrebno za izgradnju svake pojedine duše. On zna, pouzdaj se i ne boj se unaprijed. A ako te ta kušnja zadesi, tada ćeš se već boriti i izboriti.:)
    Nije pogrešno tražiti Božju prisutnost, ali se ne treba pouzdavati u svoje osjećaje i povoditi se za njima. Kad nas i osjećaji napuste, a gola vjera ostane, mi tada zaista ljubimo Boga poradi Njega, a ne poradi darova i utjeha koje nam daje.

    avatar

    03.03.2008. (00:29)    -   -   -   -  

  • robijaš

    Lako je pisati kao Leticia. Imam osjećaj kao da je bila jutros na kavi sa Bogom pa su si malo porazgovorili. Slušaj, tko puno priča o Bogu taj ga ni ne poznaje, a tko ne priča o Bogu ne priča jer zna da što god rekao to je pusta tlapnja. Malo prelazim po blogovima pobožnih katolika i moram priznat da sam u nevjerici kada vidim enormnu količinu kvazi duhovnosti. Biti pobožan nema veze sa svetim sličicama, zdravo Marijama ili klečanjem kod prikazanja. Ispravna pobožnost jest živjeti istinu. Istina je jedna i istina upućuje na Apsolut, a kako je Apsolut apsolutan, a mi nismo iz toga proizlazi da Božja prisutnost ne može biti osjećana već vjerom i razumom dohvaćana. Mračna noć, kako su duhovnjaci nazivali odsutnost Boga, mora biti sastavni dio vjere i života. Ne dođe li mračna noć negdje si fulala. Vidim da si još duhovno nejače, stoga nemoj sada tražit odsutnost tih osjećaja koje brkaš sa Bogom, ali ne strahuj se zapitkivati, tražiti odgovore koji te muče i SUMNJATI!!!! Ti osjećaji koje sada brkaš za Boga će nestati, i ostat će ti samo vjera i razum. Kako vjera traži razum, nemoj se nikada odreći razuma, kako mnogi nalažu, već se svjesno baci u koštac sa vlastitim sumnjama i strahovima. Nitko nikada ne vidje Boga, i sasvim je legitimno sumnjati, preispitivati svoju vjeru i vjerovanja koja nam nalaže Crkva, jer radi se o najintimnijem dijelu čovjeka - njegovoj duši, i ako ja neću popuniti praznine koje zjape u mojoj duši, pa tko će???????? Sretno:)

    avatar

    06.03.2008. (16:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...