Komentari

suncokretic1.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


 • prirodno_celav

  ajme ja ti nisam još u tim vodama, ali mi je to pračenje roditelja bez veze i smrdi mi na amerikanizam. slažem se da je to njihov ulazak u svijet odraslih i tu se nema tko mješati sa strane, pogotovo ne roditelji.

  avatar

  02.03.2008. (21:40)    -   -   -   -  

 • oldbat

  najprije ću ti odgovorit na donji post. Ne bi mi bilo drago da osvanen na naslovnici. Dolazija bi neki nepozvani svit. Ovako san u krugu blogera s kojima se razumijem. I mogu se našalit. I bit ću na blogu dok me to zabavlja. Kategoriju više i ne stavljam. Da buden šta neprimjetnija.
  A šta se tiće praćenja na maturalnu večer, to mi nije u redu. Može se tu dicu dovest auton. Da se ne štrapaciraju u robi u kojoj ne znaju ni hodat. Ali,. šta mi roditelji imamo tamo radit. Čini mi se da je to izmislija neko kome je puno stalo da se vidi kako ima novca.

  avatar

  02.03.2008. (22:18)    -   -   -   -  

 • zuzayok

  naslovnica

  evo nesto vezano za prosli post

  avatar

  02.03.2008. (22:23)    -   -   -   -  

 • zuzayok

  ne svidja mi se ta ideja da roditelji budu tamo
  to je nesto novo
  moja mala je imala prosle godine maturu,dovela san je isprid hotela.ostali smo tu po ure da se svi skupe,slikavali i onda su ono usli,ja doma
  i to je ok
  sta cemo im mi tamo

  avatar

  02.03.2008. (22:26)    -   -   -   -  

 • plug in baby.

  hah - ok moja maturalna večer prošle godine je prošla potpuno drukčije od svih ostalih. naša škola - jedan razred zapravo - smo nekim dogovorom ipak završili na brodu na otvorenom. ništa svečanoga, a opet sve je bilo super, nisu niti cijene oko svega toga bile visoke, tako su roditelji isto i s te strane bili olakšani. isto tako i oko hrane i odjeće, ništa pretjerano, iako je hrane i kolača i pića i šta sve ide uz to bilo dosta.
  problem je sada od moje sestre, jer ove godine je njena maturala večer, i razred kao razred tvog butovnika, same rasprave a nikakvi dogovori.

  ma uvijek neke komplikacije svake godine oko toga, koga god bih pitala. pozdrav ;)

  avatar

  02.03.2008. (23:02)    -   -   -   -  

 • Koraljka

  Bože, jesu li poludili ? Kod nas se u kući maturanta skupi rodbina i prijatelji, dijete se odveze na bal, a starija ekipa doma prizalogaji, popije i to je to.

  avatar

  02.03.2008. (23:15)    -   -   -   -  

 • prirodno_celav

  i ja sam bio siguran u suprotno. ja sam berba '61

  avatar

  03.03.2008. (07:20)    -   -   -   -  

 • Katja

  Izmišljotina, neprimjerena glupost, šta bi tamo imali radit mame i tate ?
  U nas se momke i cure doveze do hotela di je maturalna večera i bal, najviše se uđe do garderobe hotela i roditelji u rikverc, svojoj kući.
  Za naslovnicu ne marin, ne stavljan kategoriju posta nikad, a niti ne virin ko je na naslovnici. Drago mi je ako mi kažu da je neko naš, iz ovog kruga, i gotovo.

  avatar

  03.03.2008. (07:57)    -   -   -   -  

 • Pjesma o jednoj mladosti

  Ovdje je uobičajeno da na maturalni ples dolaze i maturanti i profesori i roditelji pa čak i šira rodbina. Obično profesori izaberu hotel, naruče jelo, muziku, fotografa, snimatelja (mladi eventualno imaju pravo utjecaja na ponešto). Pripreme cijele obitelji koštaju ko Svetog Petra kajgana. Odjeća za maturante se najčešće naručuje u Italiji, cure provode dane kod kozmetičarke i frizerke. I na kraju se mladi većinom lijepo naroljaju, kao što je red i običaj, jel...
  Za neke klince iz Zagreba znam da su dolazili u hotele na more kako bi tu proveli svoju maturalnu večer. Dođu u petak, u subotu se zabave zajedno s par profesora i u nedjelju se vrate doma.

  avatar

  03.03.2008. (09:30)    -   -   -   -  

 • catcher

  meni je to totalna idiotarija da sad guraju roditelje u to.
  ja bi svoje potjerao da su mi dosli na maturalnu :D

  avatar

  03.03.2008. (09:45)    -   -   -   -  

 • čiovka

  Najprije ovi donji post.
  Često san na naslovnici u fotoreportaže ali meni je najvažnije da iman pravu blog-ekipu koja voli doć kraj mene i onda kad su moji postovi zbrčkani i nikakvi. Ekipu kraj koje volin svakodnevno doć i bacit oko!
  A ti si svakako među njima! :-)))))
  A ovo sa maturalnim plesom..... to je totalno glupo! Kod nas to nije običaj. Dicu se doprati, slikaš se s njima i to je to. Asti sad si mi dala mislit! Pa ni na to slikavanje ne mogu ić bezveze obučena! ;-)))))))

  avatar

  03.03.2008. (11:05)    -   -   -   -  

 • tigastibobi

  Da odgovorim celavom nije ti obicaj amerikanizam ..ovdje se svi skupu u kucu od maturantice niti mi to nemamo zove se Prom a to je samo ples iltiga the end of your Public School life...niti mi imamo norijade nit nam mogu doc roditelji isprid hotela ..skupi se isprid kuce roditelju slikaju ka da je beckam i spicica dosli...svi se ukrcaju u limuzinu ..pocme se lokat .. i posli bude veselje i tako to ....

  avatar

  03.03.2008. (12:38)    -   -   -   -  

 • MiniMaxine

  Hm, vidiš, kod nas je to normalno, oduvijek.
  Još u tzv. mrklom mraku radio se velebni šou u opatijskoj Kristalnoj dvorani, sa starcima, lutrijom, večernjim haljinama itd. Moj razred je rađe zalomio u disku sa najluđim profesorima, ali bili smo stvarno jedni od rijetkih koji su se na to odlučili.
  Ma najgore je što Buntovnik i ekipa neće biti zadovoljni, a toliko se novaca potroši...

  avatar

  03.03.2008. (14:46)    -   -   -   -  

 • Rib@rnica

  lovica,draga moja samo lovica....sve je posloženo da se izmuze kinta iz đepa...a sad odoh vidit drugi post...pusa...

  avatar

  03.03.2008. (14:58)    -   -   -   -  

 • prirodno_celav

  meni Ž. godinu prije. nema pravila, ali mislim da se u ovom rasponu svatko nađe. ni prerano ni pekasno, čak što više, na duge staze ne može biti bolje :)))))

  avatar

  03.03.2008. (15:48)    -   -   -   -  

 • fizikalac

  bem ti običaje,,kod nas idemo svi iz familije,što više to bolje,opravice,frizurice,mazanje cipela.....jeza me uhvati-a izbjeći se nemože,,što je još najgore ja vozim pa pijem mineralnu i gledam njih kak su se opustili i uživaju,,,

  avatar

  03.03.2008. (19:42)    -   -   -   -  

 • Marisol

  Glupo je da roditelji idu na maturalnu.Mi smo išli starijoj kćeri,jer je tada to bio običaj,Mlađa je maturirala 6.g.kasnije i hvala bogu nismo morali ići.

  avatar

  03.03.2008. (20:53)    -   -   -   -  

 • Santea

  A svašta...ovo su novokompirani običaji;)U nas se isto dijete odveze na bal i to se ni ne izlazi iz auta da te slučajno tko od druge djece ne vidi i tako ne naruši djetetov ugled;)
  A ti mama lijepo obnovi garderobu i ponovi plesne korake:))

  avatar

  04.03.2008. (07:19)    -   -   -   -  

 • Koraljka

  Dobra veče ! ovo se javljan kao poluplavuša :)))

  avatar

  04.03.2008. (08:51)    -   -   -   -  

 • kizzy

  uf, problema oko priprema ko u priči....................
  kad se sjetim svoje mature, razišli smo se ko rakova djeca..............ni piće nismo skupa popili, toliko smo bili složni..........pa eto, bar smo bili pošteđeni troška i frke oko oblačenja i kupovanja odjeće za jednu proliku, jer kao što si rekla-obućeš je sad, a za par godina kad ti opet zatreba, budeš u tom smiješna.........
  a u moje doba su to sve organizirali sami učenici, pa šta si napraviš, to imaš...........što mi je na neki način i u redu, jer ipak odrastaš...........a ne da ti još starci tu dolaze........bez veze...............
  sretno vam..................;o))

  avatar

  04.03.2008. (09:45)    -   -   -   -  

 • promatram, razmišljam

  Smetat dici ...
  Rekla bih, sto ljudi, sto ćudi !

  Lipo te pozdravljam.

  avatar

  04.03.2008. (13:22)    -   -   -   -  

 • otkucaj

  Eh baš si na mukama zbog sinove mature, kod nas je uvijek bilo da maturant dovede jednu osobu u pratnji i to je to; mislim da roditelji nikad nisu dolazili u obzir. . .pozdrav

  avatar

  04.03.2008. (15:12)    -   -   -   -  

 • GAJINE GLUPOSTI

  maturska večer????????
  ja sam samo mislil kak bum se napil i kak bum nekaj pojebal.........
  obavil sam i jedno i drugo...........
  još smo se na kraju u "peglici" razbili i tri putapreokrenuli, a drugi dan sam moral igrati nogomet u Bihaću..................bilo je to 1988. godine..........a tekma je bila u drugoj ondašnjoj fudbalskoj ligi..................

  avatar

  04.03.2008. (16:05)    -   -   -   -  

 • Zvrk

  Ne i ne roditeljima na maturskoj veceri. Kako ce se djeca opustiti ako znaju da ih roditelji gledaju?
  Zvuci kao da je vec odluceno i da je to gotova stvar? Znaci ipak idete?

  avatar

  04.03.2008. (16:21)    -   -   -   -  

 • 7 dana

  ja sam neki dan ljepo čekala da skoči moj komentar..očito sam zaboravila...nešto je bilo zakočilo (zato sam se smijala ko luda kad mi skaska ostavila komentar (jučer/jutros?)
  poslije sam čačkala i čistila nered i sad opet zuji no frks. samo me sad fizi opet nagovara da krcam pa se bojim ...ne znam šta da radim...krcati ili ne krcati...pitanje je sad!
  mi smo ti na maturalce isto išli s mamama i tatama i svom mogućom rodbinom-ako smo htjeli. ako nismo, nikom niš. izborno :)
  e, a i ja sam imala nesložni razred. to sam bila pisala u onom komentaru koji nije prošao. za maturalno putovanje ženski dio je htio u španjolsku, (latino ljepotani...) muški dio je namjeravao u češku (pivo u potocima) a razrednicu je vuklo na hvar. OTIŠLI SMO NIGDJE.
  pusa suncokretić moj, umori me ovaj komentar...tako da znaš kad budeš puhala dok čitaš- ni ni meni bilo lako ;)))

  avatar

  04.03.2008. (16:41)    -   -   -   -  

učitavam...