Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • šlagerpevač

    JNA nije mogla dobiti rat u Sloveniji jer su u njenim redovima bili ročni jedva punoljetni vojnici kojima je jedino bilo na pameti kako da se dokopaju prve telefonske govornice i zovu mamu i tatu da ih vade iz situacije kojoj uopće nisu dorasli niti su bili sposobni da je shvate pa time i da pokažu bilo kakvu motivaciju za borbu. Ne vjerujem u tezu dogovornog rat jer jednostavno je iluzorno očekivati da se nešto toliko kompleksno izvede po dogovorenom planu jer je i banalna vojna vježba u JNA rijetko kada u potpunosti bila izvedena po planu. Činjenica jest da je sam "rat" bio iznimno dobro medijski popraćen tako da je zbilja taj vrhunski posao kadkad ostavljao dojam da se radio o unaprijed režiranom projektu jer je montažom i dizajnom toliko dobro "izmanipulirao" svjetsku javnost da je svima bilo jasno da JNA nema više nikakve šanse za opstanak u Sloveniji. Tako da se u potpunosti slažem da je Slovenija dobila rat medijskim a ne vojnim sredstvima jer u protivnom nikada ne bi dopustila da JNA u potpunosti povuče sav oružani arsenal iz Slovenije koja je dobrim dijelom vlasnik tog naoružanja kao netko ko je materijalno participirao u stvaranju JNA. Ono što se s pravom može zamjeriti Slovencima je upravo to što su pustili gomilu oružja koje je dobrim dijelom (ne)kontrolirano dospjelo u ruke srpskih paravojnih struktura u Bosni i Hrvatskoj pa se time povećalo i kritičnu masu i eksplozija rat na tim područjima. Ma da ne duljim odveć Slovenci su pičke i to svak zna, kad se samo sjetim našeg bijednog početnog pokušaja da na isti način medijski popratimo rat u Hrvatskoj sa svim onim neuspjelim scenografijama i šlampavim stihijskim prilozim da bi na kraju kreteni pozvali ekipu iz Slovenije da im izdizajnira medijsku kampanju koja je, tad kad je došla, izgledala ko da se izvještava o situaciji "bad headdress day" a paralelno s tim su pljuštali prilozi začinjeni eksplicitnim masakrima.
    Slovenija je zemlja sitnih duša ako aktualna politika pokazuje opće stanje stvari i mjenje u Sloveniji, jer ovo njihovo kenjkanje po Europi o našim pograničnim nesporazumima je pokazatelj političke nezrelosti i kao takva će Slovenija ubrzo biti progutana od strane Europe. Ove bedastoće ZERP sim ZERP tam su gole pizdarije u odnosu na ono što im mogu učiniti i što će im vjerovatno učiniti ozbiljne članice Europske unije ako vide bilo kakav interes u Sloveniji.

    avatar

    01.03.2008. (14:28)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    je li, bre , Nemanja, kad ćeš da polemišeš sa Biljom Srbljanović?
    I da li ćeš, uopšte?

    avatar

    01.03.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..Boze mi prosti, Suzi, Nesho moze Bilju samo odvesti na veceru i ordinirati fuzhe s divljachijom i tartufuma pride, u Livadama, uz to ide malvazija istrijana ter che Biljana poceti pisati pesme a Nesho filozofske rasprave, gospon Fiilip bu ih dobro dvoril. Kud si to dvoje krenula spojiti, ubio te dragi bog ?

    Nesho uopshte ne polemizira ni sa kime osim sa samim sobom, cudim se kako to vec nisi primjetila !

    avatar

    01.03.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Suzi, BIlja piše na svom novom blogu sledeće:
    1.Ne zanima me vlada Vojislava Kostunice, to nije moja vlada. 2.Ne zanima me predsednik drzave koji je podrzao rekonstrukciju antievropske vlade, samo da bi svoje ljude ugurao u nju. 3.Ne zanima me polemika na ovu temu na blogu, nemam nista da kazem, zgrozena sam ali nisam iznenadjena. 4.Ne zanima me glupava pozorisna predstava, odigrana u Skupstini prosle nedelje, u koju nikada nisam poverovala, sa statistom sa zadatkom Nikolicem, Bugimenom za naivne Srbe. 5.Ne zelim da diskutujem o pijanom bivolu sto sakama ubija insekte za nas novac i pred nasim ocima, a da bi se smenio on i doveo ovaj sto tercira iz puknutih pantalona. Ne vidim razliku i ne zelim da se bavim time. 6.Necu da ucestvujem u polemici oko "Bobana". 7.Necu da gledam prenos skupstine. 8.Necu nista da kazem. 9.Ostavite me na miru. 10.Ko ima snage, neka izvoli i svaka mu cast. Ja nemam.

    Eto. Ne zanima je polemika na blogu, nema šta da kaže. A i da je zanima i da ima šta kazati, ne bih s njom polemizirao, jer netko tko neće da gleda prenos skupštine i tko želi da ga ostave na miru može samo da bude moj gost dva tjedna na moru, da se rekuperira, a ne da ga dodatno ubijam stvarima koje i mene smaraju. Ko ima snage, neka izvoli i, svaka mu čast. Oću da kažem: Šta fali Bilji?

    avatar

    01.03.2008. (21:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cvebo, izvrsno obrazloženje, izvrsan prijedlog, izvrsan menu i izvrsna opservacije: uopšte, izvrsno!

    avatar

    01.03.2008. (21:16)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..bravo Care !
    Ako netko nece kod tebe na more moze kod mene na ocean, cijene su pale drasticno, sezona je od Mombase !

    avatar

    01.03.2008. (21:19)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    ma Bilja je super, jesi video kako je oterala neke fašiste u pančevu?
    mislim, i lepša je od jovića 300 puta

    avatar

    02.03.2008. (12:03)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jeste, slažem se. Nisam video fašiste u Pančevu, ali jesam Bilju. Zgodna žena.

    avatar

    02.03.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...