Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • tyche

    I mene si skoro rasplakala :) jako si lijepo to rekla

    avatar

    29.02.2008. (17:51)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Sve si tako lijepo napisala i odlično prokomentirala. Toliko se toga piše i govori samo deklarativno... Neopisivo me ljuti kad vidim što se događa djeci i kako se postupa s njima. Čitala sam u novinama članak o tim događajima u Osijeku. Malo je reći da sam se zgrozila. Strašno! I na koje sve načine tinejdžeri žele privući pozornost, nevjerojatno! Na kraju ću još samo reći da si lijepo opisala svoj pristup odgoju, ma bravo, Fanika! ;-)

    avatar

    29.02.2008. (20:48)    -   -   -   -  

  • LudaMarta

    Prekrasno!
    Ja bekarim cijeli dan danas i baš sam i sentimentalna i razmišljam puno o Bogu, vjeri i ljudima...
    Strašne se stvari događaju u zadnje vrijeme, a nekako mi je još teže kad se sjetim da mi je tek 16 i da ću se još toliko puta u životu morati nositi s takvim stvarima...
    Puse šaljem, Paji, Zmaji i mojoj teti Faniki :)
    Marta

    avatar

    29.02.2008. (22:24)    -   -   -   -  

  • rU

    roditeljstvo je velika odgovornost ...

    a čin tih osječkih dječaka užasnuo me.
    toliko zla, a tek su djeca. u što će izrasti?

    kod kuće sam, mila.
    a, opet ... ovih dana baš i nisam 'kod kuće' ... ;-))

    avatar

    29.02.2008. (23:03)    -   -   -   -  

  • Sylvia ;))

    puno hvala na savijetu...ah nekako sam bolje...ugl pozdravite mi puuuno Zmaju..Napisah nešto što bi voljela da pročitate

    avatar

    29.02.2008. (23:48)    -   -   -   -  

  • miss shiny.

    Predivno napisano.
    Najteži je posao biti roditelj. Vjerujem da je.
    Ali uz vas, za Zmaju se ne trebate bojati :) ipak, vi ste joj mama :)

    *pusa*

    *baš sam ja post isto napisala na temu današnje mladeži. strašno.

    avatar

    01.03.2008. (00:10)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Draga, tvoj primjer ulijeva nadu i vjeru da je moguće odgojiti normalno mlado biće usprkos velikim iskušenjima današnjeg vremena.

    avatar

    01.03.2008. (01:13)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    svaki normalni roditelj razmišlja tako kako ti razmišljaš a onaj tko to nije vjerujem da djelomično se nalazi u tome ili zamišlja kako bi to moglo biti ...

    ne samo što djeca odrastaju uz roditelje i od njih neposredno trebaju zaštitu nego i roditelji sami odrastaju uz svoju djecu učeći neke nove trenutke i neke nove spoznaje, to je lijep i divan trenutak koji osim što određuje djete određuje pristup roditelja tom djetetu kada je ono najosjetiljivije za primanje znanja u sebe ali i odrastanje ...

    vjerujem da će se mnogi roditelji naći u tvome tekstu a ono malo onih koji se neće naći ili im je jednostavnije zaleč poslije posla te pustiti dijete da radi što hoće ni ne zanima ovaj tekst ...
    pozdrav tebi i tvojima fanny :)))

    avatar

    01.03.2008. (08:02)    -   -   -   -  

  • alkion

    Puno sam radio s mladim ljudima. Sreća moja je bila u tome što su to bili nadasve pametna i inteligentna djeca. O tome bih stvarno mogao pisati danima, ali nažalost o ulozi roditelja, o osjećajima i svim stvarima koji prate roditeljstvo ti ne mogu reći ništa pametno. Znam i vjerujem da svaki roditelj voli svoju djecu, a koliko ih uspješno odgaja? Pretpostavljam da je u današnje vrijeme proturječja, jurnjave za novcem i nekoj sigurnijoj budućnosti vrlo teško pronaći formulu koja garantira dobar i kvalitetan odgoj djece. :)))

    avatar

    01.03.2008. (17:24)    -   -   -   -  

  • fanny

    @tyche - draga moja i sebe sam rasplakala, bila sam jučer nekako cendrava, a ni danas nisam bolje. Kod nas je bilo nevrijeme, vjetar i kiša, a ja još k tome odgledala katastrofično simbolični film o promjeni klime. Moš mislit' kak sam super :)

    @Big Blue - moj pristup je onakav kakav mislim da mora biti, iako vjerujem da ima propusta, ali oni su samo iz prevelike ljubavi, iako je i to ponekad pogrešno. No zasad dobro funkcioniramo, ostat će tako i dalje, nadam se :)

    @Martica - da drage moje cure, to je tek početak, naviknut' ćete se s vremenom. I nemoj biti tužna, proći će ova depresivna oluja :)

    @Rusalka - ma nisam ni ja "kod kuće", jučer i danas. A ova vaša Osječka mladež je nekako u posljednje vrijeme stalno u vrhu događanja. To je mješavina karaktera i (ne)odgoja, mix koji stvara osobu. A i opća situacija u našem društvu debelo pripomaže.:)

    @Sylvia - evo je . izvalila se iza mene i gleda TV. Sad sam malo došla na red od nje, igrala je igricu na kompu, pa se stalno nervirala i konačno - odustala. Dođem, čim napišem komentare :)

    @Miss - mi roditelji u vašoj dobi nismo znali kako je to. Tek sada razumijem svoju mamu kad je rekla - vidjet' ćeš kad budeš imala svoje. Sad ja to govorim Zmaji. Idemo po redu. Lakše je shvatiti dijete, ako se sjetiš sebe u toj dobi. A neki zaboravljaju :)

    @atlantida - danas je uspjeh ostati iole normalan sa svime time oko sebe. Nismo pod staklenim zvonom pa da nas ništa ne dira. No, treba se truditi, pa kako ispadne :)

    @Dag - kako sam i kod tebe napisala - neke stvari i mi roditelji ne razumijemo. Ipak smo odrastali u manje turbulentnim vremenima, naša generacija je test-uzorak adaptacije. Već ovi Zmajini polagano "oštre kandže".I trebat' će im :)

    @alkion - nije bitno da li si roditelj, treba samo imati razumijevanja i ne shvačati ništa polovično. Iako je iskustvo roditeljstva važno, vjerujem da bi ti posmatrajući sa strane, mnogo objektivnije gledao na neke stvari od mene. Ja nastojim biti objektivna, jer sve drugo je "medvjeđa usluga" djetetu. No, nekad se omakne. A i nema čovjek uvijek živaca, nismo sve mlađi svaki dan, pa i to nosi svoje. No, mislim da je roditeljstvo nakon 30-e - najzrelije. A to se onda i po djeci vidi.
    Zašto tako kažeš, pa tvoje iskustvo s mladima je vrijedno, možda baš zato što si bio objektivniji. I nemoj se potcjenjivati. Bitan je čovjek i ono što ima u glavi i koliko si truda daje u svom djelovanju.
    Roditelj mora dati od sebe sve što može, a ne da si poslije lupa glavu zbog propusta. a onda, ovisi na kakovo tlo padne. :) I na žalost, kako kažeš - ništa nije garancija :)

    avatar

    01.03.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • semperfi

    Roditeljstvo je full time job. Nema opuštanja. Koliko god ovo zvučalo otrcano, bit je u komunikaciji. Treba sačuvati naviku da dođu kući i ispričaju ti što im se taj dan dogodilo. I to što su rekli treba čuti. Jednako tako ne treba se bojati postaviti zabrane. Čitav život će nailaziti na ograničenja, moraju na to biti spremni. I moraju shvatiti da roditeljska ljubav ne znači bezrezervno odobravanje, ali da ste tu da pomognete kad zatreba. Ovo su moja iskustva nakon troje djece od kojih su dvoje odrasli i samostalni.

    avatar

    01.03.2008. (23:02)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    fanny nažalost jer uz sve što su prošli za ovovg rata ili poslije rata leka ih još ta dodatna borba u kojoj teško da će pobjediti ili da će uvijek biti kako će to oni htjeti, potpuno druga vremena kojih se i sam pomalo plašim jer i mene tako nešto još očekuje ...

    avatar

    01.03.2008. (23:22)    -   -   -   -  

  • plavi_suton

    i ja sam ovih dana u gužvi...
    po doktorima s djecom...
    djeca....da....sve si ti to tako lijepo napisala
    da se jedino mogu sa svime složiti...
    i sama pokušavam biti što bolja a hoću li i uspijeti
    to ćemo tek vidjeti

    pozdrav tebi i tvojima

    avatar

    02.03.2008. (17:21)    -   -   -   -  

  • zmajka

    O, kako razumijem tu sentimentalnost. Moja malena je bila doma za vikend, i sad je otišla natrag u Zagreb, evo nema pet minuta.
    A ja sam ti k'o u onoj reklami - pokisla vičem - nije mi ništa, nije mi ništa!

    avatar

    02.03.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @Fanika, nešto nevezano uz temu - Manga je zabranio komentiranje anonimnim korisnicima? Odnosno - nema komentiranja ako nemamo blog na Blogeru? Znam da uzurpiram tvoj prostor, ali ne mogu tamo ništa reći pa pitam tebe, možda i on pročita. :-)

    avatar

    03.03.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • fanny

    @semperfi - znam ja da je bezrezevno odobravanje "medvjeđa usluga" djetetu. Nije lako postaviti granice, ali to se jednostavno mora, a kad se mora, onda se treba pridržavati. Ne prođe dan da ne komuniciramo i nema tajni. Ali kad nastane problem, ne treba dići hajku, nego rješavati mirno i polagano, kazniti ako treba. Nastojimo biti takovi, no sreća je što mnogo ovisi i o naravi djeteta. Zasad je tako :)

    @Dag - problem je u pomanjkanju pravih mjerila, jer su tako vezane ruke mnogim poštenim i odgovornim ljudima, koji se ne mogu promijeniti i "prilagoditi" situaciji. I ne dolaze do izražaja, a mogli bi mnogo toga dati. Tako je i sa djecom :)

    @plavi_suton - treba dati sve od sebe, a vrijeme će pokazati :)

    @zmajka - stalno mi u sebi vičemo -"nije mi ništa" , a u biti moramo stalno vagati između htijenja i realnosti. Stalna borba, a što ćemo :)

    @H@ck - tvoje razmišljanje me uopće ne iznenađuje, Ubrajaš se u grupu mladih ljudi koji ipak misle glavom, uza sve huncutarije koje povremeno izvode :) I drago mi je da te nisam uplašila svojim glasom i "ozbiljnim" nastupom, to je samo fasada :)

    @Big Blue - ništa ozbiljno se ne događa, naš Manga na svom blogu ima nekog divljeg mazohistu - neregistriranog, koji ostavlja komentare pune vrijeđanja, a bez argumentacije. Dakle, možeš ostaviti komentar i ovdje, ako imaš nešto važno, Manga će već naletjeti i pročitati :)

    avatar

    03.03.2008. (13:07)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Ajde mama Fanika dosta je apstinencije od bloga...tvoja ljubav prema djeci je nemjerljiva..i to se vidi i čita od kada te znam.Lijepo ti je i noćas osmjeh ostaviti!

    avatar

    03.03.2008. (22:18)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Evo vratio se i još odrađujem zaostatke. Glede djece baci oko na Borgman_nexus.bloger.hr

    Vjerujem da ćeš imati što za dodati ;)

    avatar

    03.03.2008. (22:28)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Magična Noć - apstinencija je bila prislilna, ma ne bi ja ostavila blog, malo me sunčeko sredilo, lupila me fjaka :) Tvoj osmijeh mi je uvijek - najljepša uspavanka :)

    @Manga - ma bila ja kod Borgija-legende. Pročitala zaostalo gradivo i dodala komentar na zadnji post, bez brige :) Znaš da sam sam jača u komentarima po tuđim blogovima nego u vlastitim postovima. A to znači da ste - dobra inspiracija :)

    avatar

    03.03.2008. (23:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...