Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • individualka

    Ma ne bojim se ja da neću preživit rat.
    Ak sam ovaj preživila tako ću i sljedeće koji budu.Šala

    Ovaj post mi se nije baš posebno svidio jer ja ne volim baš politiku tak da nisam pretjerano uživala(a moram priznat nisam ga niti do kraja pročitala).
    Moram priznat vidi se da si informiran.
    Pozdrav
    čitamo se

    avatar

    29.02.2008. (15:41)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Novi dizajn. Super!

    Nekoliko puta sam komentirao postove večernjakove novinarke Ante Malenice koja ili nije informirana ili to ne želi biti. Za drugaricu Malenicu je jedina oporba Sanaderu sadašnja lažna HSP i njen lažni magistar Đapić, jer ona ili ne vidi daleko ili je plaćena da piše neistine. Moguće je da i nije upućena u zbivanja iz ranih devedesetih već joj je netko dao lažne instrukcije iz ne tako davne povijesti. No večernjak po meni nije nikada ni pisao istinu. Žalosno, ali istinito!

    Bog i Hrvati!

    avatar

    29.02.2008. (19:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @individualka... Cijenim iskrenost, i nema veze što nisi pročitala cijeli post; mislim da ni sljedeće postove nećeš do kraja pročitat jer će biti politički, osim tu i tamo;-) Pozdrav!

    @Pravaš...Ne bih znao procijenit što je kod novinarke posrijedi ali ne bi smjela biti neinformirana, ipak je profesionalna novinarka; mislim da je simpatija za određenu političku opciju presudna u njezinoj novinarskoj "objektivnosti"; ako netko favorizira Đapića onda pretpostavljam da horizonti moraju naginjati prema crnokošuljaštvu i antisemitizmu jer to je ono što Đapića prati od samog početka do danas.

    avatar

    29.02.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Dragi CBK smatram da nisi bolje mogao ,neo što jesi,opisati Budišu.
    A.Malenicu su vidjela i slušala nekoliko puta na TV-u,njene nastupe ili bolje rečeno istupe i nije mi se svidjelo njeno prepotentno izlaganje o političkoj situaciji kod nas.

    avatar

    02.03.2008. (08:45)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Žubor vode... ANiti istupi jesu prepotentni, kao ono u stilu - ona barata političkim činjenicama, ona pliva u politici kao dupin u moru ali na kraju se sve svodi na njezino spin-doktorsko napuhivanje njezinih favorita. That's naša Malenica:-) Žuboru vode, šaljem žuborom najbistrije vode lijep pozdrav!

    avatar

    02.03.2008. (21:22)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    CBK hvala na ovim informacijama o Budiši, mislio sam da je jedan od rijetkih političara koji se nije uprljao (krađama i sl.), a sada čitam o njegovoj moralnoj uprljanosti. Možda je negdje nešto i ukrao?
    Kako komentirate ovaj DVD u 4 nastavaka o Bleiburgu u izdanju HRT-a, Slobodne Dalmacije,
    mislim u smislu korektnosti opisanih događaja?

    avatar

    02.03.2008. (21:52)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @ Slobodna Republika Hrvatska... Nisam pogledao DVD naše "dalekovidnice" i "Slobodne Dalmacije" o Bleiburgu, ali hvala na informaciji, pogleda ću; načelno mogu reći, poznavajući strukturu onih na HRT i SD koji tamo vode glavnu riječ, da je prikaz sintagme "Bleiburg i Križni put" vjerojatno tendenciozan, u korist onih koji su počinili genocid 1945. godine.
    Vodstvo HRT-a nije hrvatsko rodoljubno, niti novinarski profesionalno i objektivno; vodeći ljudi na HRT-u su od 1990. do danas redom titoisti, i njima nije stalo do istine; vjerojatno, pretpostavljam da taj DVD o Bleiburgu sadržava poluistine i pristrane komentare. Kada bih ja pravio DVD o Bleiburgu, stavio bih naglasak na sljedeće:

    1. "Bleiburg i Križni put" odnosno masovna ubojstva ratnih zarobljenika predstavlja genocid nad hrvatskim narodom, i ratni zločin, počinjen od partizanskih jedinica Jugoslavenske armije maršala Tita, a zločin je zapovijedio maršal Tito.
    2. Uzroci partzanskog i jugokomunističkog genocida su: totalitarni karakter komunističke ideologije, Pavelićeva antisrpska umjesto antikomunističke i antipartizanske politike, te britanska protuhrvtaska politika.
    3. Povod genocidu iz 1945. je strah titoističkog režima da antikomunistički Hrvati postanu konkurencija totalitarnoj diktaturi i jednopartijskom monopolu.

    Prilikom snimanja dokumentarca o "Bleiburgu" trebalo bi staviti naglasak na najnovija povijesna istraživanja, sondiranja i iskapanja masovnih grobnica u Sloveniji i Hrvatskoj (masovne grobnice u Maclju), kao i to da se kaže kako su nove vlasti RH od 1990. do danas zataškavale jugokomunističke ratne zločine, kao i da bivši komunisti na vlasti u RH pod krinkom antifašizma izbjegavaju procesuiranje partizanskih ratnih zločinaca, kao i da se u RH vodi propaganda protiv žrtava komunizma, unatoč rez. 1481 Vijeća Europe iz 2006. o osudi zločina komunizma, kao i isto takve rezolucije VE iz 1996. godine.

    avatar

    02.03.2008. (23:33)    -   -   -   -  

  • anonimac

    Nabijem te da ti mami iskoče oči,jebeni ustašo.Bit će suđenja,bit!

    avatar

    03.03.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @anonimac... KUKAVICO BIJEDNA, PRIMITIVNA I BEZOBRAZNA - ODMRŽNJE NE VIDIŠ DALJE OD SVOG ŠMRKAVOG NOSA

    avatar

    03.03.2008. (21:17)    -   -   -   -  

  • Franka

    ne bih se složila oko Paradžika, on je u svoje vrijeme htio silom, a s čim???
    on je imao ideju rušenja Tuđmana u vrijeme kad ga je podržavalo 80% ljudi?! pa to nije normalno. i u ona vremena kada je važna sloga hrvatskoga naroda, on priča po zagrebu kako će maknut Tuđmana. mislim, stvarno.
    Nije ni čudo da su ga maknuli, iako osobno mislim da Tuđman s tim nije imao veze jer nije bio tip za fizičku likvidaciju svojih protivnika.

    avatar

    04.03.2008. (11:58)    -   -   -   -  

  • Franka

    silom u rat, naravno

    avatar

    04.03.2008. (11:58)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Franka... Vaš komentar se uopće ne temelji na činjenicama nego na percepciji koju ste pokupili u medijima i pričama koje je lansirala i stalno ponavljala Tuđman-Manolićeva
    CRO-UDBA.
    Što znači - Paradžik je htio silom? O čemu to govorite, kao da Paradžika želite pretvoriti u nekog ratnog huškača; kao da zaboravljate VELIKOSRPSKU AGRESIJU koja je u ljeto 1991. počela, i naslonila se na prethodnu VELIKOSRPSKU POBUNU od 17. kolovoza 1990. godine.
    Sa čim? E pa moja draga Franka, sa dragovoljcima Hrvatskih obrambenih snaga koje su on i g. Paraga naoružali dok je Tuđman "spavao" odnosno naivno vjerovao da JNA neće Hrvatsku napast jer su mu to general i ministar obrane SFRJ, Veljko Kadijević, i Slobodan Milošević "OBEĆALI". HOS je već u ljeto 1991. zauzeo položaje na najvažnijim bojišnicama u Hrvatskoj, kao i u Vukovaru, onaoj najvažnoj bojišnici, a gdje su u Vukovaru bile postrojbe koje je Tuđman osnovao? Gdje je bila Tuđmanova pomoć Vukovaru?
    Paradžik uopće nije imao ideju rušenja Tuđmana osim na izborima, tako da nemojte izmišljati! Mislim stvarno, pričate nebuloze, ali ovakve priče koje Vi ponavljate, a koje je udbaški aparat u Republici Hrvatskoj lansirao, služe opravdanju jednog svirepog ubojstva za koje je ODGOVORAN Franjo Tuđman (da li je on naredio to ubojstvo, ili njegovi suradnici je sporedno, on je bio predsjednik države i odgovoran). Frano Tuđman nije bio tip za fizičku likvidaciju svojih protivnika? Kakve to bajke pričate - Franjo Tuđman bio je komunistički politkomesar u partizanima, a to su najfanatičniji ljudi, spremni na sve, pa i ubojstva; u to je vrijeme Franjo Tuđman bio staljinist, tvrdolinijaš, i ta karakteristika ga je pratila do kraja života dok je Ante Paradžik bio humanist, čovjek koji je imao senzibilitet za demokraciju i ljudska prava. Zapamtite to!

    avatar

    04.03.2008. (19:01)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ohoho! Novo ruho! Nadam se da nije u skladu s raspoloženjem.... :)
    Sa zanimanjem sam pročitala temu.... Ugodnu večer ti želim.

    avatar

    04.03.2008. (21:15)    -   -   -   -  

  • nema_sanse

    Teško je čitat bili tekst na crnoj pozadini. Ne znan je li to samo meni i ne znan je li to zbog LCD monitora ali stvarno nije ugodno.

    avatar

    04.03.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Ima jedan svijet... Pa zar bih se zbog rapoloženja iskaljivao na mom blogu;-) dakle, definitivno, novo ruho stvoreno je sa ciljem razbijanja monotonije;-)

    @nema_šanse... što šta je teško u životu ali ne damo se:-) ako bi, međutim, i drugima bilo teško čitati bijelo na crnome, morat ću nešto poduzet da ljudima olakšam jer ne bi imalo smisla dolaziti na ovaj blok odmoren, a odlaziti s kapljicama znoja;-)

    avatar

    04.03.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  • Hrvatska do Zemuna

    CBK ova maskota ti je u redu ali dizajn je previse crn , previse je crnila u zivotu ,prethodni dizajn bio ti je OK.Lijep pozdrav!

    avatar

    06.03.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • sonja

    super ti je blog, moram priznati stvarno si informiran. ne znam kak, al jesi. ne procitam bas svaki post, al oni koje jesam su ti odlicni! svaka cast!
    daj mi sad pliz reci, gdje nabavljas sve te informacije?
    nadam se da ces jos koji put napisat nesto zanimljivo o NDH. sad sam 8. raz i to mi je nekako u gradivu povijesti (koju btw obozavam) i uzasno me zanima.
    do citanja, pozdrav!!! :D

    avatar

    06.03.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Hrvatska do Zemuna... Istina je, ima previđe crnila u životu ali pozadinu ovog bloga ne treba shvatiti kao dio crnila u životu, a žao mi je ako na to asocira. Nije život skroz crn, ima i po koja bijela točkica - rekao bi nepropravljivi pesimista, a ja mislim da život ipak nije takav; uostalom, život nam je takav kakvog si ga sami oblikujemo, neizravno ili izravnom nađim djelovanjem.

    @sonja... Drago mi je da ti se sviđaju teme, a pošto u njima ima podosta povijesti, a ti ovu znanstvenu disciplinu voliš - poklopilo se;-) O NDH ću vjerojatno opet nešto napisat, ali ne mogu ti ništa obećat točno kada; u svakom slučaju, ja sam mišljenja, ako je jugoslavenska historiografija iznjela na račun NDH puno ideoloških diskvalifikacija sa stajallišta komunizma, puno propagande i laži i poluistine, ipak se ne treba otići u drugu krajnost i glorificirati NDH. NDH kao jedna hvatska država u smislu ideala o hrvatskoj državi nije problem ali treba kritički gledati na ustašku vlast, na Pavelićev režim, na progon židovskih civila i sugrađana, na jasenovački logor jer sve je to jedna velika sramota, i predstavlja zločin, ali moramo znati i drugu stranu medalje, a to su zločini partizana i četnika koji su u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj počinili brojne zločine, ratne zločine, a ustaški je režim djelovao retroaktivno, znači, uvijek je reagirao na partizanske i četničke zločine, pa su se događale i odmazde i osveta nad Srbima koji su činili većinu partizana i naravno četnike koji su 1941. dizali oružani ustanak u NDH, i to u vrijeme kada ustaška vlast uopće prema njima nije djelovala, slično kao što su Srbi 1990. digli pobunu iako hrvatska vlast uopće nije te, 1990. Srbima oduzela ikakva prava nego im je naprotiv zajamčila ustavnu kulturnu autonomiju ali Srbi su htjeli veliku Srbiju 1990./1991. tako i 1941. godine. Međutim, obračun ustaške vlasti sa hrvatskim Židovima nema apsolutno nikakvo opravdanje jer su to bili civili i stradali su zbog diktata njemačkih nacista koji su pokrenuli zločinački program holokausta odnosno istrebljenja Židova u Europi, te su Židovi stradali u svim okupiranim zemljama, ali i u zemljama koje su bile u savezničkom odnosu prema Hitlerovoj Njemačkoj, tako i NDH. No, svejedno je progon Židova u NDH sramota Pavelićeve vlasti i samog poglavnika Pavelića koji je u biti i upropastio NDH jer je vodio lošu politiku, unatoč svim nekakvim izgorovima tipa da je bio rat, ratno stanje itd. ali ubijanje nevinih ljudi nema nikada i ne smije imati opravdanje. Nakon rata, 1945. su pak komunisti obračunali s Hrvatima koji su bili za NDH a ne za Jugoslaviju, a to su Srbi iskoristili, i nametnuli se u Titovoj Jugoslaviji kao glavna snaga jer su hrvaske snage praktički uništene 1945. godine, a one hrvatske snage koje su 1991. obranile Hrvatsku od velikosrpske agresije, to su praktički posljednje hrvatske snage najnovije generacije Hrvata kojih nema previše i još su k tome stradale u Domovinskom ratu tako da je to bio zadnji vlak koji su Hrvati uhvatili da imaju vlastitu državu, a sada ju naše loše vlasti uništavaju jer su zločeste vlasti, manje više sve bivši komunisti u hrvatskim vlastima koji su korumpirani, neuki i uopće nisu nacionalno svjesni nego su jugonostalgičari koji hvale Tita koji je pak pobio puno Hrvata.
    Nadam se da ćeš sve to moći povezati u svojoj glavi i još puno toga sama naučiti u daljnjem životu da te nitko ne bude mogao farbati kad je riječ o povijesti i politici. Kad me već pitaš, čovjek u životu čita, sluša, gleda TV, filmove, dokumentarce, putuje okolo, razgovara s ljudima, uči u školi, i na taj način sam i ja nešto naučio o povijesti i o politici. Veliki pozdrav i tebi!!!

    avatar

    06.03.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • zagi

    Kada je Račanov SDP podržao Tuđmanovu podjelu BiH i njegovo dogovor s M.?

    avatar

    23.03.2008. (21:24)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Zagi... Čim se F. Tuđman vratio u travnju 1991. u Zagreb iz Tikveša (gdje je pao dogovor o podjeli BiH) našao se s Račanom i obavijestio ga o činjenici da se sa Slobodanom Miloševićem dogovorio o podjeli BiH. Čak je F. Tuđman PRIJE O TOME OBAVIJESTIO RAČANA nego Predsjendištvo HDZ-a. To je povijesna činjenica, kao što je činjenica da je o tome, što sam Vam napisao u odgovoru na Vaše pitanje, svojedobno pisao Feral Tribune.
    Inače, nije riječ o "Tuđmanovoj podjeli" nego o podjeli BiH koju je inicirao Slobodan Milošević, na poticaj britanske politike, a F. Tuđman podjelu prihvatio, a pola demokratskog svijeta tu sramotnu podjelu podržao i potvrdio - na sramotu tog istog svijeta. Usput rečeno, Mesićeva priča kako se on zalagao protiv podjele BiH je najobičnija bajka za malu djecu. Lijep pozdrav, pa i u Milanovićev SDP koji čak i cijenim, za razliku od Račanovog SDP-a!

    avatar

    31.03.2008. (21:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...