Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (77)

Marketing


  • Zvone Radikalni

    E care, care :-)))))

    avatar

    27.02.2008. (20:08)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...:)))))))))))))) malo je "na brzinu", mogu ja i bolje...:))))))))))))))

    avatar

    27.02.2008. (20:32)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Svaka chast.

    avatar

    27.02.2008. (21:20)    -   -   -   -  

  • svinjce

    krasna pričica...

    avatar

    27.02.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • borgman

    a ovo je bilo tako "nježno"... što je s onim dijelom kada natolina i iju okrenu antenu satelitske tražeći svoje programe, pa prijave hrvatka jer im nije dao kupiti veći akvarij za zlatne ribice, a tek krik hrvatice kada otkrije da najmlađi miješa španjolske engleske i hrvatske riječi u zadaći...

    avatar

    27.02.2008. (21:37)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ovo je tako slikovito da i budala može shvatiti.
    Mogu si samo zamisliti dvije babetine kak' mi rade red po domaćinstvu :) Samo zamisliti, budući da sam svoje domaćinstvo sama vodila od prvog dana, nitko mi nije kuhao, peglao, spremao, donosio, čuvao dijete (osim Paje kad je mogao od svog, uvijek letećeg posla).
    Nije bilo lako s posla doći doma i nastaviti dalje. Neki puta su i živci stradali. Ali drago mi je danas, mogu svakome kresnuti što zasluži. Nitko me ničim nije zadužio...
    A voljela bih i da NAŠE domaćinstvo ide tim putem. Znam da ne bi bilo lako, ali - isplatilo bi se, ne bi bilo gore od ovog "ni vrit ni mimo" stanja.
    Najbolji put je uvijek - najteži. Osim kad si budala kojoj debeli krumpiri i na asfaltu rastu.
    Pozdravček :)))

    avatar

    27.02.2008. (22:49)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Oprosti shto upadam ali mislim da jako grijeshish s onim "chovjek ima svoj stav" jer tipovi poput Zvone nemaju svoj stav. Nazivjeh se ja pored takvih tipova (jednoga i moja mati rodila) koji nemaju stav nego jer im je "stav" sve ono za shto trenutachno misle da bi im moglo koristiti nekoj njihovoj pohlepi (bilo materijalnoj, bilo mentalnoj) a nema nikakve bitne razlike dali pripadaju u "kumrovechu" ili "chikashku" shkolu koje su obje u biti shkole najnizih ljudskih poriva a najbolji dokaz istovjetnosti je ogromna gomila onih kojih se ja sjecham kao "harnih Titovih pionira" koji su danas harni zagovornici brutalnog kapitalizma, imperijalistichkih masakara i bezobzirne eksploatacije. Mozda je Zvone osobno premlad za pripadanje u obje kategorije ali nema hebene sumnje da bi bio da je imao prilike.
    Sve u svemu, njihov "stav" je lepeza "od Breznjeva do Busha" bez ikakvih osvrtanja na ljudskost, etiku ili chinjenice s tim shto su nekada imali vishe ogranichenja jer je "partijska disciplina" ostavljala manje prostora za debilni egoizam ali se grdno vara svak onaj tko misli da su tipovi poput Zvone bezopasni isto onako kako smo se mi "nepodobni" nekad grdno varali kad smo na pojavu Sheshelja, Drashkovicha i kompletne "mlade partijske garniture" (Rachana, Drnovsheka, Miloshevicha, Tupurkovskog, Vlasija, Bogichevicha, Djukanovicha) reagirali onim "ko hebe budalu" da bi neki od nas za njihove egoizme "pognjoili ledinu" a vechina zivot provodila na rubu pristojne egzistencije.
    Zivechi pola zivota (dosad) na strani "kumrovechke" a pola na strani "chikashke" shkole skupio sam dovoljno neosporivih dokaza da se radi o "istoj bagri" koja mi nekim sretnim sluchajem nije uspjela nauditi (ni tamo, ni ovamo) ali me jedna rupa od gelera na tijelu uvjek podsjeti kako je naivno i glupo bilo reagirati sa "ko hebe budalu" kad pred sobom vidish nekog kome je vlastita pohlepa apsolutno opravdanje za nanoshenje zla okolini. A da ih se nakotilo, jest za nevjerovat.

    avatar

    28.02.2008. (02:38)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ hebatga, hvala...:)

    ...@ svinjce, hvala...:)

    ...@ borgman, "don't push it", znaju Natolina ( u većoj mjeri ) i Iju ( gube mjeru ) koliko treba stisnut a da se ne dogodi brutalna revolucija. Po njihovoj doktrini promjene se trebaju sprovodit polako, neprimjetno, da predmet obrade ni ne shvati što se događa, evo ti primjer Nove i RTL-a, isfurava se nekakav "jugoslavenski" naglasak kod spikera, ko da si srpskog spikera postavio da čita hrvatske vijesti...:)

    ...@ Fanny, komentar žene koja kuži o čemu se u stvari tu radi. Nisam baš siguran da će mlađi, neoženjeni shvatiti u čemu je keč. Misliš li da možda hoće? ...:)

    ...@ Hebatga, pa baš se i ne bih složio sa nekim tvojim razmišljanjima. I privatno i tu, na netu, više volim društvo različitih stavova. Mislim da samo različitosti u mišljenjima mogu dovesti do napretka. Konkretno, mišljenja sam da je u npr. Hrvatskom saboru potrebna i desnica i centar i ljevica te da bi, po meni, idealan omjer bio 1/3 od svakih. Važno je pri tome da čovjek ima nekakav uljuđeni gard, da se razmjena mišljenja održi na nekom pristojnom nivou, bez osobnog vrijeđanja. Ako se s nekim ne slažem u mišljenjima, to ne znači da prema njemu ne mogu imat generalno prijateljski stav. Unisono kokodakanje u jednom smjeru nikad ne može dovesti dobromu, postoji previše takvih primjera i u našoj i u svjetskoj povjesti. Rezultati ljudskih djelovanja su jedino što je na kraju objektivno mjerljivo. A glede teme, sasvim je jasno da netko tko je iskusio blato rova, boreći se za slobodu i život dostojan čovjeka, ne može baš mirno gledati kako srljamo u ruke nekim drugim gospodarima...:)

    avatar

    28.02.2008. (07:31)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Besmrtni, da. I jednom kad usele nikad iselit neće. Zapravo, već su uselili.
    Tko zna otkad im je plan, možda još od prije 3-est godina, uvukli su se na najljepše mjesto na kugli zemaljskoj. A nas, koji tu živimo tjeraju da ih želimo, odobravamo, padamo u nesvijest od sreće što su tu.
    Tvoj me tekst razveselio i blago čak i raznježio, a odgovor Hebatga-u sve je savršeno uokvirio!

    Pošaljite malo tog zagrebačkog sunčanog vremena maglovitom Kvarneru.
    (Puhni jako, strijelče!)

    avatar

    28.02.2008. (09:11)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Zbog ovakvih situacija mi je jako drago što imam četrdeset i neku. Pa nema više male djece i trčanja od jutra do mraka. Lijepo je biti mlad i odgovoriti kad te upitaju koliko imaš godina, a ti onako ponosno kažeš dvadeset i šest. Ali brate mili, ja sva ponosna kažem koliko ih je jer ima toliko dražesti i slobode u četrdesetima. I jedeš nabrzinu spravljenu kajganu jer ti se ne kuha taj dan. Nitko ne njurga.

    avatar

    28.02.2008. (10:10)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Eto i mene.

    Ja sam mu na Pollitici već rekao što mislim, pa se neću ponavljati...

    Eh selo naše malo...

    avatar

    28.02.2008. (11:18)    -   -   -   -  

  • fanny

    Naučit' će s vremenom. Kad se tresne vlastitom glavom, daske u njoj se poslože. No, istina je, nekima ni onda :)
    Pozdrav :)))

    avatar

    28.02.2008. (12:12)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    Bravo Sagi! Za post i posebno za prilog u komentarima. Bez dijaloga, uljuđenih i sa stavovima podjednako izrečenih, nema pomaka. I među nama, jedinkama ,koji smo karika u lancu izbornog sistema i tako isto u državnim i upravnim tijelima. I ja sam za jednak omjer u Saboru pa nek potežu konop ili nek se potuku, za to primaju i lovu i privilegije. Ali ovo što još imamo danas ne pruža optimizam. Svakom tajkunu je bliži tajkun u Singapuru nego njegov sugrađanin, kao da se hranio nekom drugom hranom, isto tako političaru je bliži političar bilo koje zemlje, najčešće one naprednije pa ima još jaču želju dostići ga, u materijalnom naravno, a to je moguće samo da se jami, a ima još za jamiti.
    Neki put razvoja i politike je neminovan i šizim što uvrijeđene veličine radije zaduže zadatkom svog stranačkog pajdaša, umjesto profesionalca koji bi to učinio u interesu zemlje. I onda svi pušimo. Zaduživanje postaje budućnost. Za sve. Ova tema je udarac u želudac, idem maznut Dorinu, znam gdi sam ju sakrila.

    avatar

    28.02.2008. (13:40)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    umjesto običnih basni ili priča moglo bi se djeci ovo pričati te bi shvatila o čemu se radi i smatram da bi nekim neukim biračima u RH valjalo ispričati ovu pričicu - dakako i svakako ...

    avatar

    28.02.2008. (13:47)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Sag, svaka čast na prispodobi! :))))

    @Hebatga: otprilike mi je jasno što bi bila "kumrovečka škola", ali nisam čuo za tu "čikašku" koju stalno spominješ. Možeš malo pojasnit? Ako je to podružnica "frankfurtske škole", jadna li nam majka svima skupa...
    I mislim da naš Zvone nije pokvarenjak nego naivac. Imam nekoliko frendova inđinjira koji su strastveni politolozi-amateri, i ni jednog od njih nikad nisam mogao uvjeriti da političko-sociološko-filozofska teorija može biti podloga za jasno razmišljanje o tekućim pitanjima svjetske politike. Njima to ne ide u glavu. Oni su uvjereni da "zdravom logikom" mogu sve objasniti. Naravno, ne kažem da svi moramo biti doktori društvenih znanosti da bismo imali svoje mišljenje ili stav, ali kad stoji napisano, ipak se lijepo vidi tko je žrtva neznanja pa onda i - propagande. ;))

    avatar

    28.02.2008. (13:47)    -   -   -   -  

  • borgman

    evo mene opet... :-)) Meni je Zvone osobno jako drag. Mlađi je od mene, rat je proživio na malo jednostavniji način, načitan je i elokventan. Vjerojatno i dobar profesor. Ali, upravo to što je na državnim jaslama (iako ima svoj "biznis"), dovelo ga je do uvjerenja kako za "popravak svijeta" treba samo malo "zdravog razuma".
    Možda bi bio u pravu, u društvu "Zvjezdanih Staza", ali mi se ipak čini kako smo okruženi društvom "Zvjezdanih Ratova", nakon epizode kada su pobijeni Jediji. Uups, otkrio sam se. Ljubitelj ZF-a :-))))
    Možda me samo ljubav prema ZF-u spriječila da nakon rata odlepršam negdje daleko (po mogućnosti na drugi kraj svijeta, (razmišljao o Australiji- ali za one sa mojom školom prve 3 godine (bez prava useljavanja u grad) bi bio samo stočar. A ne želim ubijati ovce!)).
    Zapravo, jedna moja konstatacija, kako studenti i profesori imaju najjaču potporu NATO-ou. Za studentariju koja nije ni svjesna nedavnog rata i nužnosti znanja upotrebe oružja, i najosnovnijih znanja preživljavanja, samostalnosti i civilne zaštite... jasno mi je. Imaju priliku ostati pod maminim skutom još koju godinu više. Tamo je lijepo, kuha, pere, plaća...super.
    Ali me profesori malo bune. Samo, RAT njih prošli put NIJE pogodio. Nisu bili mobilizirani, nego čuvani. I blage veze nemaju što je potrebno da ih se sačuva. Nisu svjesni da ih NATO ne bi čuvao.
    Iskreno, nisu ni svjesni kako postaju radi koncentracije mladosti na jednom mjestu jedan od najpoželjnijih ciljeva za ... neću davati ideju, samo zamislite.
    Iskreno, nisu svjesni ničega. Za svoju sigurnost će ugraditi sve što se može kupiti, ugraditi čipove, tetovirati čelo barkodom, i ,i dalje biti uvjereni kako ih do sigurnosti dijeli "zdrav razum"...a u "Star Wars" serijalu, najblagoglagoljiviji, zdravorazumac je bio...Palpatine ;-((

    avatar

    28.02.2008. (15:52)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi
    E hebatga stari nisi razumio ako mislish da sam ja protiv "razlichitih stavova". Naprotiv, ja kad bilo sto uradim uradim volim chuti objektivnu kritiku jer me takva natjera da uradim bolje ili skuzim da sam zasro, a debelo sam pristalica one "kurvin pir firentinske renesanse je stvorio suvremenu znanost i umjetnost a 700 godina tihog mira Shvicarske skoro samo ku-ku zidni sat" ali se ovdje vishe ne radi o tome nego nechem kompletno obrnutom. Grdno se varash ako mislish da sam ja protiv, recimo, situacije u Njemachkoj iz ranih 80-ih (koju sam iskusio zivechi u Heidelbergu) gdje su na jednoj strani bili socijldemokrati, na drugoj CDU-CSU a u sredini Liberali (koji su najcheshche bili prevaga) i gdje je permanentna borba ideja donosila nevjerojatni napredak ali se tamo radilo o ravnopravnom borbi chasnih ljudi za razliku od ovoga shto se dogadja danas gdje je politichka scena postala apsolutno oligarhijska i sastavljena od sitnih oportunista koji se klanjaju samo jednom Bogu, tj. iskljuchivo kapitalu, a "uljudjenost" pobrkana sa "fishkalizmom", tj. iza lijepih rijechi sakriti zla djela.
    Ja cvrsto vjerujem da sukob ideja donosi napredak ali izgleda da je moja definicija tog sukoba razlichita od tvoje jer ona za mene znachi ravnopravnu borbu temeljenu na osnovnim moralno-etichkim postavkama koje su povjesno dokazane kao napredne i chiji rezultat je uvjek bio postizanje "najvecheg zajednichkog nazivnika". Sukob ideja nije situacija kad chvrsti zastupnici "chikashke shkole" piju krv na slamku vlastitim narodima, masakriraju siromashnije narode, upropashchavaju prirodne resurse i koriste svu moguchu (iskljuchivo vrlo nechasnu) retoriku u iskljuchivo jednom cilju, onom koji se zove vlastita pohlepa. Oni su naravno za "uljudjeni dialog" (koji je za mene samo "fishkalizam") a taj njihov "uljudjeni dialog' nije nishta razlichit od onog kojeg su raznorazni svjetski hohshtapleri i grupica domachih izdajnika forsirali npr. u Dubrovniku kad su u ratu proklamirali njihovo "trazimo mir", gdje ispada da su oni branitelji pobijeni po Srdju bili "neuljudjeni" a isprepadane guzice koje su potpisale "trazimo mir" civilizirani. Shtima zar ne, ali samo kad se iz jednadzbe iskljuchi chinjenica da su po ulicama danonochno ostajali izbusheni gelerima "tko god se trefio" (ukljuchujuchi djecu).
    Da se razmijemo, sve dotle dok ja vidim da iza nekog ostaje skoro samo bijeda i/ili smrt (bez obzira na geografske koordinate) ja smatram da je moja ljudska duznost mrziti ga i suprostavljati mu se najgorim nachinom a miljarde gladnih i bijednih te milijune mrtvih smatram izravnom posljedicom Zvoni omiljene "chikashke shkole".

    avatar

    28.02.2008. (18:26)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ ludlud
    Chikashka Shkola je izraz za teoriju M. Friedmana koja u biti znachi (da ne duljim s detaljima) da je sve dozvoljeno ukoliko nekome donosi profit a na njoj se (u biti) temelji i bezobzirna eksploatacija nemochnih/neprivilegiranih, i neo-imperijalizam, i suvremeni ratni pohodi podivljalog kapitalizma. Teorija je zasnovana na postavci "zero-sum game" (hrv. prijevod "dok se nekom ne smrkne nekom ne svane") koja u svom primitivizmu eliminira dokazanu povjesnu chinjenicu da se chitav pozitivni razvoj u ljudskoj povjesti dogodio upravo na obrnutoj pretpostavci gdje se ljudska srecha ne temelji na "da susjedu krepa krava" nego na onom shto je briljantno definirao T. Jefferson izrekom "vrijednost jednog drushtva i kvaliteta njegovog napretka se mjeri po onome kako je najnizem a ne najvishem sloju drushtva".
    Chikasha shola takodjer eliminira sve bitne postavke krshchanstva (istinu, ravnopravnost po rodjenju, milosrdje) i elemente egalitarizma na kojima je ustvari razvijena zapadna civilizacija. Shto se nije dogodilo sluchajno nego upravo kao posljedica primjene krshcanskih principa a gdje ja chitavu stvar shvacham vrlo, vrlo osobno jer sam duboko svijestan da bi bez principa egalizma (tj. u danashnjim uvjetima) svoj zivot bio proveo negdje "na rubu egzistencije" i sa minimalnim doprinosom drushtvu oko sebe pa u ime onih koji su danas u situaciji gdje ja bijah sa 15 godina vjerujem da mi je duznost mrziti one koji se egalitarizmu suprostavljaju na sve moguche nachine. Bilo koristechi primjenu sile ili prljave lazi koje podilaze najnizim ljudskim instiktima shto, isto tako, nije bash sluchajno izashlo iz glave jednog debelog, tjelesno deformiranog patuljka a uzora onih poput nasheg Zvone (ili mog brata) koji bi tudju djecu slali u Mespotaniju ili u planine srednje Azije da ubijaju neku drugu sirotinju jer u svojim bijednim mozgovima za to mogu nachi opravdanje. A zashto ne, oni su intelektualci sa visokim diplomama. Na koje im se ja i ovdje i svugdje drugo poserem jer, ako nishta drugo, onda su tijekom svojih usranih dana u shkolskim/crkvenim klupama (omogucheno nechijim znojem) mogli chuti i onu "noblesse obliger" pa ako nisu u stanju prihvatiti ono "obliger" onda ne bi smjeli pretendirati ni na ono "noblesse" pa svoje usrane gubice drzat zatvorene na javnim mjestima.

    avatar

    28.02.2008. (19:21)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi
    Kad vech davim da rechem i jednu o "civiliziranom dialogu".
    Ne znam koje su informacije tebi dostupne ali prema mojima (utemeljenim na chinjenicama koje se mogu potvrditi) u ovom trenutku ne postoji utjecajniji intelektualac (posebno profesor) u zapadnom svijetu koji sebi moze dopustiti luksuz kritichki se osvrnuti na "prevladavajuchu dogmu" a da time sebi ozbiljno ne ugrozi karijeru i zivotnu egzistenciju, bilo time shto che biti zigosan sa "komunist" (bez obzira da, recimo, "teorija agregatne potraznje" nema nishta s komunistichkom misli), bilo anti-semit (ili "self-hating Jew"), bilo zagovornik takozvanog "islamo-fashizma", bilo "uskogrudni i primitivni nacionalist". Naravno, ne kontam onih par rijetkih iznimki koji su odprije "dovoljno pokriveni" da bi njihov nestanak vlastima proizveo vishe stete nego koristi.
    Pokushaj nachi jednu znachajnu medijsku ustanovu koja smije dodirnuti u "svetinje" neocon-izma i neoliberalizma pa chesh vidjeti da zivimo u svijetu "Pravde i Izvjestilje" i da su priche o "civiliziranom dialogu" stvar proshlosti a apsolutna vlast medjunarodnog kapitala i njegovih profitnih interesa ziva stvarnost i da "pravo na vlastito mishljenje" imamo sam nas mala-mala nekolicina kojima se nekako posrechilo da nam zivotna egzistencija ne zavisi "od slijedeche plache". S tim shto nije bash daleko dan (gledajuchi trendove u zakonodavstvu) kad che nas odsustvo principa iz Magna Carta-e prisiliti da dobro razmislimo je li nam bash pametno javno izrechi shto mislimo jer je "unlimited incarceration without legal representation" pokriva vrlo-vrlo shiroko podruchje (ukljuchujuchi ono skoro nemoguche za definirati "giving confort to the enemy") a nema bash mnogo mazohista koji bi rado bajbukovali.
    .

    avatar

    28.02.2008. (22:20)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad se sjetim birača u mom bivšem selu, oni su birali po principu - kak se lijepo smije :)
    A i basne i bajke treba shvatiti, nije ni djeci lako :)
    Pozdravček :)))

    avatar

    28.02.2008. (23:11)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...uhu! malo ste me zatrpali...:))))))))))))

    ...@ Zmajka, samo sljepac izvan vremena i prostora ne vidi da je ovo što se kod nas događa najnoviji oblik perfidne kolonijalizacije...:)
    Glede vremena, ne mogu ništa, kad kod vas zarola između Učke i Velebita, možeš samo čekat dok se ne ispuhne...:)))))))))

    ...@ Kora-kri, sviđa mi se tvoja spika, vidim da si sasvim spremna za ulogu koja sljedi, onu, "zločeste" punice...:))))))) Uživaj dok možeš...:)))))

    ...@ Manga, da, a i imaš pune ruke posla s mangupima na svojem blogu...:))))))))

    ...@ Fanny, pametni ( zanemariva manjina ) uče i na tuđim greškama a ne samo bolno na svojim. A to ti sve ima veze sa arogantnim stavom prema životu...:))))))

    ...@ Redakcija, fali nam u politici netko sa vizijom i primjerenom količinom rodoljublja. Na žalost, takvog nema ni u tragovima a ovi koji se kunu u svoje domoljublje, koji su najglasniji po birtijama, su samo frustrirane ljenčine gladne love, vlasti i osvete, točno tim redosljedom...:) Dorina, ha? A sutra buš se ubijala hodajući po stubištu umjesto da koristiš lift...:)))))

    ...@ Dag, malo mi je žao što sam ju napisao na brzinu, sad bih ponešto promijenio ali bi smisao svakako ostao isti. Jedino nisam siguran da bi mladci to shvatili na ispravan način..:))))))

    ...@ Ludlud, pridružuješ se mišljenju ljudi sa iskustvom i djelom, naravno, kad si i sam takav...:)))))

    ...@ Borgman, dobio sam prije neki dan sve 4 sezone Enterprisea ( po meni najboljeg uradka na tu temu ) i opuštam se svaku večer prije spavanja. Zvone je ispravno zaključio da po njegovom svjetonazoru veća riba jede manju. Izborio se i drži za sebe da je veća riba koja još i raste. Nije još naletio u životu na zbilja velku ribu i ne može si predočiti kako je to biti pojeden u trenu...:)))

    avatar

    29.02.2008. (07:47)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, prvo se moramo složit oko nekih temeljnih postavki. Blogeri koji tu navraćaju, ali i općenito, su obični tzv. mali ljudi koji žive od svog rada i jebu se sa životom, plivajući njime u ovoj državi izvitoperenih moralnih vrijednosti, kako znaju i umiju. Blogiranje im je auspuh, mjesto na kojem mogu ispuhati svoje dnevno nagomilane frustracije, jer drugog mjesta nemaju. Alternativa bi bila odlazak kod "doktora za glavu" ili izlazak u neki kafić. Prvo još kod nas nije u modi, a za drugo smo previše komotni da bi se inkomodirali na nekom smrdljivom zadimljenom mjestu iz večeri u večer. Ima nas svakakvih zanimanja i obrazovanja. Ono što sam siguran, je da nitko od prisutnih ili koji tu svraćaju, nije zločest. Prema tome, nema razloga za nikakve oblike osobne netrpeljivosti ni prema kome pa tako ni prema npr. Zvoni. Tim više što nitko od nas, realno, ne može ništa promijeniti. Naš maksimalni domet je zaokružiti glasački listić shodno svom osobnom uvjerenju i tu naš utjecaj na društvo prestaje. Moj osobni ideal je blogirati sa smeškom a ne sa izobličenom bijesnom grimasom na licu...:)
    Drago mi je da si spomenuo osobno iskustvo iz 80-ih, prava informacija i potvrda naših stavova. A glede stanja u našem društvu, nikad mi osobno nije bilo teže, nikad u životu nisam bio osobno više razočaran stanjem u društvu oko mene. Da, imaš pravo, ovo sada je najcrnji oblik kapitalokracije koja se besramno pokušava upakirati kao demokracia. Ne znam što da kažem djeci osim da uče jezike i da sunce svugdje na zemlji jednako grije. A i što da m kažem, nisu ni sljepi, ni glupi, ni gluhi, sami vide da u ovoj zemlji ne postoji nitko tko bi im mogao biti kvalitetan uzor. Korupcija, kriminal, prevara i tjeranje strogoće, izvitoperene "pravde", na onima koji se ne mogu braniti je postao "way of life". Kriminalci, "mangupi", bleferi, neradnici, svih fela, imaju državu i nema načina da se za mog života stvari dovedu u red. Preostaje mi jedino blogiranje i da zatvorim oko sebe krug, uživajući u malim svakodnevnim stvarima za koje se mogu sam izboriti i na koje mogu utjecati, druženju sa prijateljima, povremenom ribičijom, ponekim jedrenjem ili drvenom brodogradnjom iz gušta. Nadam se da si ispravno razumio što sam želio reči...:)))))

    avatar

    29.02.2008. (08:29)    -   -   -   -  

  • fanny

    Sagi moj, budi sretan da te nije nanjušio Fucky s Mangina bloga :)

    avatar

    29.02.2008. (14:54)    -   -   -   -  

  • borgman

    e sagi... ovaj komentar za @heba je kao melem za moju dušu...istomišljeniče moj ;-)))

    avatar

    29.02.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Ima neshto o oko chega se nechemo sloziti a to je definicija nekih "obichnih tzv. malih ljudi" jer su po mojoj procjeni upravo oni ti na kojima se temelji sve zlo na ovom svijetu i nema hebene shanse da prihvatim kako nisu "zlochesti" (ja bi rekao zli).
    Nisu zli ljudi koji bi tudju djecu bez trunke razmishljanja slali da ubijaju ili ginu za interese onih koji imaju previshe i da otmu onima koji imaju vrlo, vrlo malo. Nego shto su onda?
    Nije zla ekipa (koju, recimo, "iz dushe" poznam a ukljuchuje i mog brata) kojoj je bilo vrlo normalno (pozeljno dapache) da mene maltretiraju sa nekim odbijanjem izdavanja putovnice i hrpom slichnih idiotskih pizdarija zbog grijeha da sam "za svoj konat" htio studirati u inozemstvu jer su mislili da che se time vishe svidjeti svojim sekretarima komiteta (shto se josh moglo tolerirati) da bi danas bili harni zagovornici eksploatacije onih po susjedstvu i slanja nechije drugo djece u Irak ili Afaganistan i to sa objashnjenjem (jednom jednome izletilo u naletu iskrenosti) "porast che dionice i nekretnine". Kojih oni vech imaju na pretek ali jadnicima nije dosta, ne moze se napuniti ni novchanik ako je prevelika rupa u dushi.
    Nije zao moj punac kojem je bilo potpuno normalno da njegov kurvin sin Baker u Beogradu javno daje podrshku Miloshevichu da po hrvatskoj djeci prosipa gelere jer treba sachuvati investicije njihovog djubretana Kisingera u Crvenoj Zastavi. G(reedy) O(ld) P(erverts) always stand together. Ako to nije zlo, onda shto je? Valjda bi trebao dochekati da mi netko izmasakrira djecu za neki "vechi profit" da ga okarakteriziram kao zlog. Za shto, recimo, postoji teoreska moguchnost vech na slijedechem avionskom letu jer ako je u cilju profita (i dominacije) oni mogu "poch u papar" bez ikakvih obzira. Vech vidjeno.
    Nemam ja namjeru tebe u nishta uvjeravat ali mene nitko nikad neche uvjeriti da ljudi poput Zvone nisu zli i nishtavni i da takvima trebam pokazati ishta vishe od otvorenog prezira shto mi je postala (a i ostati che) praksa odakad sam dozivio vidjeti hebene miljune "malih obichnih ljudi" iz najbogatije zemlje na svijetu kako "svrshavaju" gledajuchi bombama izamasakriranu sirotinju. Btw, jednom sam se nashao na prijamu gdje je "faca vecheri" bio onaj mega-djubretan Powell (da sam znao ne bi bio ishao) i kad je on najavio sviranje americhke himne bio sam jedini u dvorani koji se nije ustao (shto je bilo vrlo neugodno) ali da sam se ustao i stavio ruku na srce smatrao bi da sam "vragu prodao dushu". A tu se vishe ne moze kupiti natrag.
    Oprosti shto davim, ali kad smo vech kod toga zivo mi se hebe tko, gdje i kako misli da sam primitivni idiot jer sam i u najhebenim trenutcima poshtovao pravilo "sloboda se ne daje, ona se uzima" a kad je u pitanju sloboda tu kompromisi ne dolaze u obzir.
    Josh jednom se isprichavam shto ti upadoh na blog (hebatga, vishak slobodnog vremena) a mahnut chu ti kad se susretnemo s jedrilicama. Nigdje se lijepshe ne osjecham nego na palubi moje na Jadranu.

    avatar

    29.02.2008. (18:29)    -   -   -   -  

učitavam...