Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • oldbat

    I ti danas o slobodi. A stari Ustinov je davno rekao otprilike ovako - sloboda je u malim količinama dobra, ali je , kao i duvan i alkohol, letalna kad se s njom pretjera. Zato ti se ja držin starog Bonda, James Bonda - live and let die.

    avatar

    27.02.2008. (14:00)    -   -   -   -  

  • fulvus

    što ćeš sa slobodom...jedino ako je nemaš, sanjaš o njoj. Treba nam miroljubiva koegzistencija, ekonomski pokazatelji govore o proračunu s rupama, troškovi se povećavaju, obaveze kompliciraju. kako nastupiti samostalno kao bivši bračni drug? Treba postići priznanje svih cijenjenih jedinica impliciranih u život svagdanji. Razmišljala sam i ja o tome, svojevremeno...kad su stvari izgledale loše i moj teritorijalni integritet bio ozbiljno narušen. Ali, sve je to bilateralna politika ili brak, nazovi kako hoćeš. Udruživanje nam je potrebno za preživit sve ove povišice, propadanja burzi i fondova. I uživat u suficitu, ako ga imaš. Ako si mudar gospodarstvenik, i u smiraj života možeš ubirati plodove svog rada, kroz tri stupa osiguranja, ako je osigurana svota dovoljno velika za pokrit troškove.Živio brak, drugo nam ne preostaje.

    avatar

    27.02.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • primakka

    udruživanja se i vrše radi nekog cilja, ekonomsko-sigurnosnog, strateško-staleškog, uglavnom: "zajedno smo jači", "dam ti-daš mi" principi. kako države, tako i proračunati današnji brakovi.
    kad se takva dvojna zajednica zasnuje bez računice, dakle samo iz ljubavi, i te iste pomalo nestane, tko i dalje ostaje u njoj? onaj kome je bilo dobro pa se boji da bi mu moglo biti gore.
    nije sve ekonomija, ima nešto i u slobodi.
    republika srpska nije pravi primjer. oni i jesu nastali umjetno i na silu da bi se mogli odcijepiti. to je kao da naša mlada cura ide raditi u dojčland, pa se uda za staroga švabu, štoviše, još ga i privoli svojim čarima na brak da bi stekla državljanstvo. i onda ga šutne.
    slobodu treba shvatiti, pa zaslužiti.
    nije narod ono što granice kažu. a nije ni ljubav ono što se zove brak.
    idu te usporedbe, shelly, ali i mi smo ti pri ruci da proširimo horizonte. ili suzimo.

    avatar

    27.02.2008. (16:29)    -   -   -   -  

  • NF

    ah da, jebeš slobodu u ovakvim vremenima, a ja uvijek principjelno navijam u dvoboju slobode i tkz. sigurnosti ;)

    avatar

    27.02.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Oldbatica - mudro, odmjereno, u diskreciji, veliš... ? ;-)
    Fulvus - u Tebi čuči govoropisačica. Uvjerljiva. :-) A ovo s miroljubivom koegzistencijom... ne učiše li nas i logici, kako ona proizlazi iz ravnoteže moći...? /zapitah se, gužvajući nesvjesno rub suknje.../ ;-))
    Odmačko - huh. Jeo ovo Tvom današnjem postu prolog il' epilog...? Mislim, gledajući nas kao dvije polovice jedne jabuke ...? :-)) (ujebote, jabuke... moram na plac......... :-)) )

    avatar

    28.02.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  • fulvus

    Hvala Shelly, posebno me nadahnjuju Titovi govori. Iz njih možeš puno naučiti.

    avatar

    28.02.2008. (12:14)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    ono gore se ne može komentirat zake? :)

    avatar

    28.02.2008. (12:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...