Komentari

mamakreativka.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • gustirna

    Srećom, nemam takvih problema - do sada. Jedina alergija za koju znam je alergija na jod i to kad mi se ubrizga intravenozno, a to baš nije nešto što se radi svaki dan.
    Nemam nekog savjeta koji bi ti mogao pomoći, ali upravo držim u ruci jednu knjigu od dr.sc.Donatele Verbanac (često daje nutricionističke savjete) - osim onoga što si i ti navela, ovdje piše da u prehranu treba uvesti omega-3 masne kiseline, te piti čaj od koprive i ružmarina. Hraniti se povrćem tamnozelene boje, te voćem žute i narančaste boje, jer te namirnice sadrže beta-karoten. Ima još- izbjegavati namirnice koje sadrže određeni postotak histamina, a to su: pivo, vino (fermentirani napici), bjelanjak, čokolada, trajniji sirevi, šumsko voće, školjke i rakovi, rajčice. Nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći. I znaš, ja ti se teško mogu skratiti. Kad me nešto ponese onda samo rastem. Volila bi i ja biti kraća u tekstovima, ali to mi je vrlo teško postići. Žao mi je što ne stigneš pročitati, ali tako je kako je. :-)))

    avatar

    26.02.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • Brunhilda

    Ajme draga, grozne su alergije. Ne znam kako je biti alergičan na cvijeće, bilje, korove i to, tako da ne znam koje je riješenje, ali sam čula da je mnogim ljudima pomogla desenzibilizacija. Možda, ak već nisi, da s tim probaš. No, čini mi se da se to radi u kontra vrijeme. Dakle ako ti nešto u proljeće izaziva alergiju onda se na to ide zimi. A možda sam i nekaj pobrkala.
    Mene muče alergijske reakcije po koži. I to na vodu, prašinu, mačju dlaku (tj. svu onu finu, mekanu životinjsku dlaku), sunce, more... Ne gušim se, ali je jeko neugodno.
    I ne znam što učiniti, našetala sam se kod doktora od djetinjstva radi toga.
    Cmokić

    avatar

    26.02.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • my Way- ribica

    alergije su postale pošast, unatrag par godina su me počele hvatati ona na ambroziju me dotuće tako da završim s temperaturom strava ja bi najradije sad preselila na južni pol

    nego da ti skrenem pozornost na đusov blog

    u srijedu, 12. ožujka 2008., s početkom u 17:00 sati.
    Pokažite da nam naši ljubimci nisu toliko važniji od djece, i to djece koja nas trebaju!
    Najrađe bih i svakoga od vas pozvao da nam se pridružite, ali u srcu vjerujem i nadam se da bi tada hala centra "Dubrava" bila premala za sve. Umjesto toga, mogu vas pozvati na jedno blogersko druženje ispred centra sa svijećom u ruci, da izvedemo par klinaca i roditelja van. Da im ta svijetlost dâ nadu u nas, koji smo imali više sreće u životu. Da znaju da čujemo njihove vapaje i nastojimo ih razumjeti. Pozvani ste svi koji naiđete na ovaj post, a ako bude samo i jedna duša to predvečerje ispred centra "Dubrava", osobno ću izaći i pokloniti joj se u najvećoj zahvalnosti.

    avatar

    26.02.2008. (22:55)    -   -   -   -  

  • Irida

    Dugo me nema! Radila sam na novom portalu. Više o portalu na mom blogu.Ne, ne napuštam blog, ipak je blog moja prva ljubav i na njemu sam susrela sve, moje divne virtualne prijatelje, samo će na njemu sada možda biti malo drugačiji sadržaji, a i još ću malo biti neredovita dok se portal ne uhoda, posjeti moj novi portal i zaželi mi sreću. magicus. info magazin

    avatar

    27.02.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • angie

    Na svu sreću nemam takvih briga i ne znam za takve muke. Ali znam da se uvijek kaže kako su alergije još uvijek jako neistražene i da nema neke efikasne pomoći.

    avatar

    27.02.2008. (19:45)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Prije par godina imala jedno mjesec dana, u ovo doba, jezive alergije, cijelo tijelo bi se u sekundi, iz čista mira, napunilo velikih plikova, oteknulo, pocrvenilo. Napravili su mi miljun testova, uzrok našli nisu.
    Znam samo da ambroziju treba čupati iz zemlje s korijenom, drugo ne znam. Čuvaj se, alergija može biti strašno opasna.

    avatar

    27.02.2008. (22:10)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Mene prašina u ovo doba godine uništava - svrbi me nos, lice, smrdi mi prašina, stalno ju brišem.........mrzim prašinu! Ali, da se razumijemo - samo u ovo doba godine! Inače živimo lijepim suživotom! :))))))))))))

    avatar

    27.02.2008. (22:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...