Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Majstorica s mora

    Teško mogu nešto pametno iskomentirati s obzirom da moje želje idu do jedne prosječne barke iz koje mogu pecati, a i imam osjetljiv vestibularis pa mi se na brodu ljulja, ali sam bila ponosna što znam što je Pičuljan, a znam tako što ga je moj prijatelj kupio za cijelih 180 tisuća eura, a meni vilica pala na pod, pogotovo što nikad do sad nije imao barku osim u djetinjstvu kad se s tatom vozio uz Tomos 4. A kad još čujem da je to zbog Big fishing-a dođe mi slabo, jer ja sam ona koji lovi sa štapom s obale, a male ribice vratim u more...

    avatar

    21.02.2008. (21:30)    -   -   -   -  

  • borgman

    upravo tako...stimulira se potrošnja PRIJE davanja porezne kartice (to je bit datuma i ponude), a ostalu raju koja bi možda htjela na more u svom brodu (mada me zanima gdje bi našli vez i za gumenjaka)... tu raju uvjeravaju kako je inflacija laž, a europska Hrvatska stvarnost.

    avatar

    21.02.2008. (22:52)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    A ja se pripremio na nastavak seksi-zodijaka ;)))

    E ebat ga sad. Već sam odradio pripremu ->

    Datumi na koji trebaju pripaziti pripadnici svih horoskopskih znakova su 21. veljače i 1. kolovoza. Prvi je potpuna pomrčina Mjeseca, a drugi djelomična pomrčina Sunca. Te nebeske pojave nosioci su značajnih promjena u životima ljudi, smatraju mnogi astrolozi. Ovisno o tome u kojoj se horoskopskoj kući nađu, donijet će drukčije izazove i prilike. U seksu one često pružaju poticaj da iskušate nešto sasvim novo.

    avatar

    22.02.2008. (09:00)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Ja volim more, ali sam više od onih "hvali more, drž' se kraja!" Nisam luda za jedrilicama, ni bilo kakvim plovilima. Nekako mi onaj dvosjed više leži.
    A vidi ti "stationa", postao stručnjak za astrologiju. Pogotovo onaj erotski dio.

    avatar

    22.02.2008. (10:12)    -   -   -   -  

  • fanny

    Mene ta plastična čuda ne mogu impresionirati.
    U pravu si, bolje se osjećam na onim drvenim brodicama, u društvu bradatog, simpatičnog barbe, izborana lica, ali i sigurnije. Ništa ljepše i prirodnije od oldtimera na moru. A kad je jedrenjak u pitanju, onda se jednostavno raspametim.
    A ovi što su šćepali lovu na brzaka, njihov ukus za automobile, kuće i brodove je veoma upitan. Up'o seljo u cipelu :)))
    Pozdravček :)))

    avatar

    22.02.2008. (12:20)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Ne kužim se u brodovlje, iako volim dobru đitu kad je prilika s dobrim društvom. Igrom slučaja, na jednom od uredničkih poslova, bio sam prisiljen uputiti se u tematiku koja te frustrira. Mali brodograditelji s vizijom, a ne postoji samo jedan ili dva kod nas, jednako su pod udarom idiotskog zakonodavstva, i klime u društvu gdje su kupci blesavi preseratori tajkunčići koji, realno, ni bicikl ne bi znali vozit, ali moraju imati nekakve gliserčine. Sjećam se rezignacije jednog od njih (ubi me, zaboravio sam mu ime) koji je rekao da nema problema s plasmanom proizvoda, ali strancima, koji znaju cijeniti pravu plovilicu. Imao sam dojam da je čovjek više razočaran time, nego nekakvim manjkom u profitu zbog nedostatka domaćih kupaca. A o "nadležnima" neću ni govoriti. Samo se nadam da će se stanje, malo po malo, promijeniti.

    avatar

    22.02.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • fanny

    Pravo Manga kaže, poslije ove pomrčine mjeseca, ja naprosto druga osoba. Osjećam da moram napraviti neku pi*dariju, samo da se još sjetim koju. Hmmmm ili je to sam - kriza srednjih godina, vrag će ga znati :)))

    avatar

    23.02.2008. (00:00)    -   -   -   -  

  • kora-kri

    Sinoć, na blog susretu, spomenuli smo i tebe.
    Tek toliko da znaš.

    avatar

    23.02.2008. (09:57)    -   -   -   -  

  • zmajka

    Uh, što su te naljutili....
    Sva sam morska, to jesam, ali nisam u toj nautičkoj tematici toliko da bih mogla kvalitetno u diskusiju.
    Za problematiku izlaganja u velikoj mjeri krivim Zagrebački velesajam, jer to što oni rade s cijenama prostora nije normalno. Medicina i tehnika pala je na najniže moguće grane do sada. Za jednu malu do srednju firmu, ajmo reći čak i veliku u toj branši, postalo je nemoguće i krajnje neisplativo doći i pokazati se. Čak i kad prođem kao gost, krenu mi suze na oči, zašto to dopuštamo...
    Onda mahnem rukom i odem u Bolognu na isti takav sajam i tamo se tješim cijeli dan.
    Što nama fali u glavi?
    I da, jesmo te spomenuli, istina je!

    avatar

    23.02.2008. (11:22)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Majstorica, a dobro, ženama nekak paše da kuhaju a muškima da ozbiljno love ( haha, sad će vam se sve dlake na tijelu nakostriješiti ). Al može i drugačije, muški su velka djeca, samo su sa godinama igračke skuplje...:)))))))))

    ...@ Borgman, u Francuskoj su jedriličari privilegirani, ne plaćaju npr. dizanje mostova kad isplovljavaju rijekom u more. Francuzi drže da je jedriličar sportaš i takvim ga tretiraju i stimuliraju. Sasvim je jasno da 11m motornjak, sa 1000KS, potrošnjom goriva od 100l na sat, nikako ne može biti nešto što bi trebalo ekološki i ekonomski propagirati a kamoli zakonski izjednačiti pravima i obavezama sa jedrilicom iste dužine koja ima uglavnom do 20KS i potrošnju od 2,5 litara na sat. A malih rekreativnih otvorenih jedrilica za dnevnu upotrebu, dužina do 5 ili 6 metara već godinama nigdje nema ni za vidjet ni za kupit...:)

    ...@ Manga, jebote, ti si se ful navukao na hororskop...:)))))))))))))))))))))))

    ...@ Kora-kri, kak tak nekaj možeš izjavit! Pa jesi li ti uopće iz Rijeke! Nemrem bilivat, sad još samo trebaš izjavit da ne voliš ni riječku ribarnicu. A glede blogerskog susreta, ima jedna, meni draga, blogerica iz Rijeke koja me osobno poznaje. Zamisli, da paradoks bude veći, još je i bikica...:)))))))))

    ...@ Fanny, drvena barka i plastičnjak uopće nisu za usporedbu, A škuner je meni najljepša konstrukcija jedrilice za sva vremena....:)))) Fanny, kaj se zbiva??? Prvo apstinencija od bloga pa čudne neuroze! Kak stojiš sa suncem, češnjakom i križevima ????...:))))

    ...@ Ludlud, sve si rekao, volan i par stotina konja, to je njihov nivo. Samo ne razumijem kakav ti je gušt na godišnjem imat isti đir kao i svaki drugi radni dan. Duh godišnjeg bi trebao biti da ti se nikud ne žuri, a ne jurnjava od pumpe do pumpe i provest pol godišnjeg tankirajući tisuće litara goriva u brod svaka dva tri dana !!!...:))))))))

    avatar

    23.02.2008. (11:31)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Zmajka, ono što se događa sa ZV je preslik općeg stanja u glavi. Dobivam ospice kad čujem neuke kretene kad diskutiraju npr. o poslovnim prostorima u gradu. Jedini kriterij je za njih ekonomski kriterij. E sad, ja pitam, treba li svakom kvartu npr. postolar. Svakome sa suvislim IQ-om je jasno da postolarska radionica ne može biti dohodovna poput birtije. Postoji ipak nešto što se zove općedruštveni interes a po njemu moraš u svakom kvartu imat i vodoinstalatera, postolara, bravara i sl. A svi ljudi koji rade sa deset prstiju i jednom glavom nikako ne mogu biti dohodovni kao institucija koja toči konjak. Ako se možemo složiti da nam trebaju i oni koji nisu toliko dohodovni onda im treba pružiti i olakšice a ne da se u isti porezni i ini koš stavljaju sa onima koji toče konjak. Malo prije nove godine mi je u kvartu ( Trešnjevka) zatvorena i zadnja knjižara-papirnica. I kaj sad, nemaš gdje kupiti papire, koverte ili flomastere al zato imaš birtija ko u priči. Ista je stvar i sa ovome o čemu pišem. Na Jarunu postoji klub i škola jedrenja za klince. Čovjek je doveo klinca da proba i mali se zagrijal. Kupio mu je najskuplji optimist ( jedrilica za klince ) koji se novcem može kupiti, presretan što je klinca maknul s ceste! To je ono što sam želio reči, na sajmu se mora promovirat i nautika koja je općedruštveni interes, nije prihvatljivo sve samo gledati kroz profit...:)

    avatar

    23.02.2008. (13:35)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Šta će mi se dlake nakostriješiti kad sam ja jedina žena u blogosferi (koliko mi je poznato) čiji Dragi lovi i kuha, kaže da ga to "opušta" a i da ja sve upropastim (to je najbolji trik, zezneš kojiput nešto i stekneš epitet neznalice)... inače ako znaš one simbole za ženu i muškarca, ženski predstavlja ogledalo što znači da se žene uređuju, a muški štit i koplje, za obranu i lov, ne znam doduše ko kuha u tom slučaju, valjda onaj koji voli dobro jesti...

    avatar

    23.02.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Sagi, ma kakva jurnjava od pumpe do pumpe. To ni ne odvezuje brod od kraja! Si lud, pa tko te vidi na pučini? ;))
    A jurnjava po moru mi nikad nije bila jasna. Kakav gušt je prdit s malim skuterima oko plaže, pa i s moćnim plovilima oko otoka!? To je nevjerojatno plitka psihologija. Naprosto preslikan užitak jurnjave po cesti. Samo šmekeri znaju da je more sasvim drugi element koji pruža sasvim druge guštove, i da je neponovljiv osjećaj brzine jedino onaj koji se dobije vjetrom (evo da i ja kažem koju pohvalnu o vjetru, ali na pravom mjestu), dakle opet nešto elementarno, a ne oktanima. I opet je svejedno da li se radi o dasci za surfanje ili velikom jedrenjaku...

    avatar

    23.02.2008. (14:26)    -   -   -   -  

  • semperfi.bloger.hr

    E moj ti, Pićuljan je kao i Menoquin, brod za odlikaše. Nije to za raju ko što smo mi. U pravu si kad kažeš da GO treba provesti bez žurbe, pomalo, od vale do vale. I spomenut majku svakome tko prozuji gliserom kraj tebe.

    avatar

    23.02.2008. (14:26)    -   -   -   -  

  • fanny

    E dragi moj, da si bio na mom blogu, znao bi da nisam apstinirala svojom voljom. Viša sila je bila u pitanju.
    Neuroza? Kakva neuroza, malo me raspametilo ovo apstiniranje, osjećala sam se kao riba na suhom. S ničim nisam bila u toku događaja, morala sam gutati samo ovo što nam serviraju s TV-a i tiskanih medija, a to je ravno smijuriji. Sa češnjakom, križevima stojim dobro, nisu mi dosad trebali. u egzorcističke svrhe. A češnjak jedem i nemam brige :)))

    avatar

    23.02.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    A *ebote taman se sjetim donjeti kartoteku mts na postaju, a ti zoveš drugu boju ;)))

    avatar

    23.02.2008. (18:54)    -   -   -   -  

  • triesduja

    Pozdravljam te I obaviještavam…

    Info:

    Na mom blogu: Roman „Triesduja“ otvara pitanje o životu današnje mladeži.
    Pokrenimo javnu raspravu o problemu današnje mladeži, društva, odgoja i svijeta u opće...
    Uključi se I ti u raspravu! :) Reci I ti svoj stav!
    Dobrodošla su različita mišljenja - i što više njih!
    ...zbog pokretanja jednog projekta o kojem će svi bloggeri biti pravovremeno obaviješteni.

    Pozz!

    avatar

    23.02.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Majstorica, evo vidiš, a što sam ja ono napisao za škorpijice? Žena koja ima kriterije i zna izabrati...:)))))))))))))))))))

    ...@ Ludlud, nemam što za dodati, sve si fino zaključio...:))))))))))

    ...@ Semperfi, zahvaljujem na posjeti. Zadnju rečenicu spremam u read-only dio mozga, super je...:))))) A glede broda, preostaje mi jedino da si ga sam napravim...WEST tehnologijom...:))))))))

    ...@ Fanny, vidio sam, imala si tehničke smetnje, a jadna...:))))))))))

    ...@ Manga, donositi kompromitirajuću literaturu na postaju baš i nije najbolja ideja, osvježi memoriju i zabetoniraj to natrag u fundament...:)))))))))

    ...@ Triesduja, na blogu mom blogu hrabro i jasno piše godina mog rođenja. Zar zbilja misliš da mi je stalo do problema mladih? Trenutni moj problem je kak zatvorit financijsku konstrukciju za cvajzicer i nije mi ni na kraj pameti da sudjelujem u riješavanju pubertetskih problema...:)))))

    avatar

    23.02.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • semperfi

    Ako se odlučiš na uradi sam brodogradnju, nadam se da će izvješće biti ovdje. I neka brodić bude dvosjed, ne više od toga. Nema gore stvari od gužve na brodu. I oprosti što je ostala puna adresa. Ko da sam trgovački putnik.Nije to bilo namjerno. Evo ispravljam se.

    avatar

    24.02.2008. (15:46)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ semperfi, ako će biti bit će: http://www.by-the-sea.com/archdavisdesign/davis_penobscot17.html
    naravno, gaf rig verzija ( jedan je napravljen u HR)...:))))

    avatar

    24.02.2008. (18:43)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    Koji užitak, pridružiti vam se! Staro, dobro društvo, a tema….moja bajka! Najviše na svijetu volim mooree! Morske širine! Morske dubine! Morske vjetrove! Morske mirise! Veliki dio djetinjstva i mladenaštva sam sa starcima, stricem njegovom ženom i njihovom djecom krstarila po dvadaesetak dana u ljetu. Stric je imao drveni brod s kabinom. Nikako opremljenom prema ovim brodovima koje gledate po sajmovima, ali nama je to bio Calipso. Kako sam po cijelo ljeto ljetovala na moru isprobala sam sve vrste brodovlja. Gumenjak je najpraktičniji kad je brod usidren, a mi djeca idemo ronit ili istraživat obalu. Jedrilica od optimista do batane,, onda jahte, koče…Najmanje volim gliser. A kada bih imala love do krova u ergeli brodovlja imala bih za dušu drvenu braceru (teretni brod) koji bi bio preuređen onako kako sam vidjela neka rješenja na više njih. Paluba je stabilna, široka i drago društvo svih bih vas izvela u obilazak i upoznavanje naših otoka. Ploviti i živjeti iz vale u valu to je nezaboravno.
    Sjećam se i nevremena. Po olujama kada se nebo spoji s morem, kada između dva vala ima mjesta da brod cijelom dužinom daje dojam kao da je u dolini između dvije planine, kada se naučiš poštivati more i kao da ti ono vrača…e to se ne zaboravlja i iako zbog posla na brodu za strah nema mjesta, a poslije ulovite "pepita", opet i dalje more se voli. Znači ja glasam za braceru.

    avatar

    25.02.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Ne brini, zapovjednica postaje je to odavno dobila na čitanje. Ako se ne varam još tamo negdje 1995 ;)))

    Uostalom unutra nema ničega što bi trebao zatajiti. Sve fer i pošteno ;)

    avatar

    25.02.2008. (09:07)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad si spomenuo gumenjak (i za mene je to svetogrđe), podsjetio si me na gumenjak našeg kolege, kojim nas je (petero odraslih i moja Zmaja s dvije godine), htio odvesti od Čizića (na Krku) do Crikvenice. No, pokvario se motor, čamac je lagano puštao, pa smo ga nadopumpavali. Ja sam se smijala do suza, dobro da nas nije uhvatilo na pola kanala između Krka i kopna. Svi smo veslali, Zmaja je spavala zamotana u ručnik (nesvjesna situacije), a na kraju je njegova žena s perajama skočila u vodu i vukla nas štrikom (glumeći Yamahu).
    To mi je prvi i posljednji put da sam se vozila u gumenjaku, ostali smo živi, dobro se nasmijali i dan-danas se sjetimo tog iskustva. To si ne možeš ni zamisliti, da mi je tada bila kamera...
    Pozdrav lakonoćni :)))

    avatar

    25.02.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • semperfi

    Dobar izbor, taman za nekog tko voli škunere. Ja volim boraviti na moru više dana, pa mi je potreban brod koji odgovara takvim zahtjevima. U mojim godinama ipak ne mogu spavati na ''pajolima'' Do prvih izvješća o gradnji, dobro bi došlo još malo RL horoskopa. I Manga bi bio zadovoljan.

    avatar

    26.02.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad ćeš konačno nabost' strijelčice???

    avatar

    26.02.2008. (15:03)    -   -   -   -  

učitavam...