Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • cveba

  ..sjajna fotka, pari mi se Stevo Krajačić, ako i nije svejedno je dobar štos !

  avatar

  21.02.2008. (20:56)    -   -   -   -  

 • doktor Jatogen

  Smijem li? Molim lijepo, citirao bih, gotovo nasumce: "Otud i teškoća: kako se suočiti sa radikalnom dvoznačnošću staljinističke ideologije koja, čak i u svom ‘najtotalitarnijem’ obliku, i dalje isijava emancipacijski potencijal." Ovo je obična bezvezarija. Kakav Staljin, kakav emancipacijski potencijal staljinizma, kakvi bakraći! Žižek vidi problem u suočavanju s "radikalnom dvoznačnošću"! U čemu je zapravo problem, Žižek? Zapeo na devetnaestom nivou kompjuterske igrice "Medal of Honor"? Jung, jin-jang? Zen, persen?
  Potom naš Žižek stavlja riječ 'najtotalitarnijem' pod navodnike. Tko mi uspije opravdati ove navodnike, tome ću sedam puta oprati zahod. Čovjek je ozbiljno poremećen. A voli se, sve uz šašav osmijeh, podičiti i time da je, poput Nemanje, od Platona baštinio uvjerenje da pjesnike treba izbaciti iz njegove idealne države. Eto, npr. taj Lynch: jebe ga taj Lynch, opterećen je njime, privlači ga nešto u tim njegovim filmovima, a zna da su sasvim štetni za Državu. Pa se dotakne ovlaš ovdje-ondje pokojeg prizora, mudro pozove raju na kritičko promišljanje istoga, a usput se i dovede u priliku da upozna, pače i onjuši Naomi Watts.
  Enchanté, gospon Žižek. Enchanté.

  avatar

  21.02.2008. (23:19)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  problem je u tome, doktore, da je Zizek upravo otkrio toplu vodu svojim zapazanjem: kada se kaze "isijava" misli se - zaslepljuje, te stvara privid. iz okcidentalne perspektive posmatran, emancipacijski potencijal staljinizma je wunschtraum, opsena kojem podlezu i ostrooki.

  avatar

  22.02.2008. (09:58)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  opsena kojoj izvin'te.
  zdravo jebiga.

  avatar

  22.02.2008. (10:00)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Jatogen, možete li vi meni početi snimati Detonija i društo, a ja ću vama za ljubav ponoviti da od pjesnika u politici nikada nije bilo nikakve koristi!
  Druga je sad stvar što istinski pjesnici ne bi u politiku, ovakvu, lažnu, ni da ih puškom tjeraju, što su redovito ičinili: radije su stali pred nju, nego da budu sred pušaka bajuneta.
  A Žižek jest provokativan, vidite i sami, slažem se. Lud nije. Pogledajte samo kakvog komada ima!

  avatar

  22.02.2008. (12:45)    -   -   -   -  

 • prljava igra (!)

  Pokusaj objashnjenja holokausta i distinkcije fashistickog u odnosu na crveni teror:

  U Reichssicherheitshauptamtu, nacistickoj centrali terora, 2/3 SS-ovaca je studiralo, a polovina od njih je i uspeshno okoncala studije, tj. diplomirala. ova mlada elita radila je u potpuno novim institucijama koje su sami osnovali. U skladu sa time kod njih je ustvrditi poptuno odsustvo empatije, sazaljenja, ili ljudske mere. Na taj nacin je funkcionisala naci-birokratija: u neprestanom natecanju institucija u lojalnosti, te ispunjavanju pretpostavljene ili anticipovane volje Führera.

  avatar

  22.02.2008. (13:54)    -   -   -   -  

 • cveba

  ..dragi Igra, pročitati u originalu KOGON, Eugen, Država SS-a , ak ti se ne da moremo i na našem jeziku, prevela bila moja majka pred tridesetak godina :-)

  avatar

  22.02.2008. (21:22)    -   -   -   -  

 • doktor Jatogen

  Nemanja, evo, snimio sam vam dva dvd-a glazbe (Detoni, Lutosławski, Varese, Ligeti, Cage, Stockhausen, Berio, Xenakis itd). Moj mail je ivankavez@yahoo.com (kuiš: Ivan = John, Kavez = Cage, kuiš). Pošaljite kakvu adresu ili način na koji želite da vam to pošaljem. Da dam Boleslavu? S njim bih se uskoro trebao naći.

  avatar

  22.02.2008. (23:42)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...