Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • rainbow

    Konstataciji kako "time Vlada izravno potiče sukob interesa kod svojih ministara i potiče korupciju koja ionako razara društvo u svim segmentima.", poprilično je točna.
    Pitanje je na koji način to spriječiti sve više ukorijenjenu korupciju u hrvatskom društvu. Zabrinjavajuće je to da se otvaraju brojne MUP-ove i USKOK-ove akcije u rješavanju tog problema ali se one ne dovode do svoje krajnosti sudstva.

    avatar

    20.02.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Jeste li napokon dali imovinsku karticu?

    avatar

    20.02.2008. (16:34)    -   -   -   -  

  • urebako

    Uvaženi zastupniče Staziću. mora da ste jako puno vremena i truda uložili na obrađivanju
    ove jako teške i aktualne teme. A zadivljujeće je bilo i slušati kad ste je onako kavlitetno
    iznosili u Saboru. A oni vas opet bez veze napadaju kako ste navodno se sakrivali iza
    nekog stupa u saboru. Ali zato je jako dobro i pametno odmah reagirao i predsjednik i
    kazao da vi po poslovniku imate pravo stajati iza stupa koliko god želite. Dobar je ,isto
    onaj predsjednik, mora da vas je na kraju i posebno pohvalio i dao vam malo potidaja. Jer
    nije lako te teme koje vi obrađivate,, tako kvalitetno obraditi. A pogotovo ove dvi zadnje....
    ... Samo tako nastavi i mogao bi dogurati i na vrh toga stupa.

    avatar

    20.02.2008. (16:59)    -   -   -   -  

  • rainbow

    tipkovnica, zar nisi vidjela www.www.sukobinteresa.hr; pogledaj

    avatar

    20.02.2008. (17:20)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..dobro gospodine staziću zašto tako..čemu to služi !?..zašto širiti dezinformacije ionako zbunjenom narodu koji više ni sam nezna kome bi vjerovao..žao mi je ali niste u pravu .to što govorite odnosno pišete u ovom postu jednostavno ne stoji.čemu to !? zašto !?.
    ..NITKO ponavljam nitko nikada ni čaćić ni jurčić ni sanader nisu bolje obrazložili i točnije podrijetlo svoje imovine poglavito svojih dionica kao što je to danas na aktualnom prijepodnevu na zastupničko pitanje fijolića ućinila ministrica matulović-dropulić..sve je jasno i potpuno transparentno..ona je jedna od rijetkih ali uistinu rijetkih politićarki u hrvatskoj koja za razliku od mnogih drugih hdz-eovih i sdp-eovih dužnosnika svakome mirno može pogledati u oči..pa vas ja ponovo pitam..kao boga vas molim..ZAŠTO ŠIRITI NEISTINE !? .kao da nema dovoljno mulja u hrvatskoj politici..politikanstva još i više..zar političari doista misle da smo mi građani ove zemlje tolike ovce spremne za šišanje da ni očemu nemamo pojma i da baš na svaki trik se zalijepimo..
    ..nego jeste li se vi dogovorili sa koalicijskim partnerom oko fotelja u saboru,koliko ono kome fotelja pripada od tri preostale,to je pitanje i to je politikanstvo ali kud svi tud i ja mali mujo !?.srdačno vas pozdravljam u velikoj nadi da ste se tek zabunili..

    avatar

    20.02.2008. (18:03)    -   -   -   -  

  • suncek

    nego gospon Stazic, ak je ministarka kupila te dionice 1995 godine, sto je ona trebala raditi s njima? prodati ih? staviti na led? ne preuzeti ministarsku fotelju? ili nesto trece? nemrete ministarku prozivati radi toga jer dionice u koje je ulozila prije 12 godina rasta. uluzite svoj napor u to da dokazete da je ministarka svojim radom i lobiranjem omogucavala IGH-u da dobiva povlastene poslove, da dobiva informacije o iznosima drugih ponuda i tome slicno... ovo je samo bacanje pijeska u oci

    avatar

    20.02.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • dan/mrak

    ne se nervirat...

    avatar

    20.02.2008. (19:39)    -   -   -   -  

  • lolina

    priča je šuplja i glupa. zašto ?

    evo odgovora sa stranica sda

    INSTITUT GRAĐEVINARSTVA HRVATSKE D.D./REDOVNA SERIJE A IGH-R-A

    Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
    1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
    2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 11.490 7,25 Skrb. račun
    3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 4.183 2,64 Skrb. račun
    4. ĐUKAN PETAR 3.963 2,50 Osnovni račun
    5. PBZ D.D. 3.308 2,09 Skrb. račun
    6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 3.124 1,97 Skrb. račun
    7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.564 1,62 Skrb. račun
    8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 2.487 1,57 Skrb. račun
    9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.043 1,29 Skrb. račun
    10. DEŠKOVIĆ ŽARKO 1.888 1,19 Osnovni račun
    Ukupno: 34,77

    prvih deset vlasnika vp posjeduje samo 34.77 % Broj izdanih 158 580.
    napadate više od šezdeset posto malih dioničara vlasnika igh i ugrožavate poslovanje uspješne tvrtke iz ne znam kojih razloga.
    dropulička bi zaslužila kritiku da se kojim slučajem
    nalazi među većinskim vlasnicima ili da se pridružila onima koji su svoje dionice vrijedne nekoliko desetina mil. kn. prodali omf-ima upravo prije njihovog povlačenja uloga iz inv.fondova nakon čega je došlo do dramatičnog pada vrijednosti crobexa. u toj priči ima elemenata koji bi u nekoj civiliziranoj zapadnoj zemlji te osobe smjestili iza rešetaka zbog povlaštenih inf. ali to vas ne zanima . ovo što radite je tipično društveno beskorisno politikantsko prepucavanje .
    ne posjedujem dionice igh ,ali bi vama preporučila da ih kupite. možda kao vlasnik igh ili bilo koje druge tvrke dd u vlasništvu malih dioničara shvatite koliko je potrebno da država pomaže i podupire njihov izlazak na strana tržišta.
    ili vi kao i vaš prethodnik u prozivanju igh imate neke druge interese ,u ime konkurentske tvrke ;)))- ovo je ujedno i moj razlog ne imanja dionica igh. nisam u poziciji da kupujem dionice firmi koje napada osobno predsjednik republike ili saborski zastupnik.

    možda napadate igh u svrhu rušenja cijene i jeftine kupnje?(nakon prve prozivke od strane predsjednika dogodio se pad vrijednosti)

    u nas se to stručno zove drukanje na dolje ;))) ,postoji i obrnuto drukanje , ovisi što se želi postići. pad ili rast cijene.
    i u tom slučaju bi u nekoj zapadnoj civiliziranoj zemlji popušili sudsku tužbu .

    ps. ukoliko imaš još koji dd na tapeti , molim da to prije objaviš na blogu tako da pripremim svoje pozicije na vrijeme;))) imam na piku jednu krasnu villu oko makarske.

    ;))) book!

    avatar

    20.02.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • juran

    Hajte, Staziću, ne ne prenemaži se! Svi ste vi isti kad se dočepate vlasti bez obzira na to kojoj stranci pripadali. Ako ne vjeruješ meni, pitaj S. LInića.

    avatar

    21.02.2008. (08:53)    -   -   -   -  

  • walter

    , nego gospodine Staziću, jel Vam se Zoki oporavil od jučerasnjeg debakla???
    lllllllloooooooollllllllllllčina!!!!

    avatar

    21.02.2008. (10:09)    -   -   -   -  

  • serp

    hajde walter, o kojem debaklu ti zboris , da li ti ista razumijes, e sad ce se brzo prodavat i ovo sto je ostalo tla po kojem hodamo za mrvicu EU, Sanaderu bi tu bio kocnica Milanovic, ali Vesna je za to kao i on sto prije prodat Hrvatsku i uci u EU, a tek komedija od SERPA .

    avatar

    21.02.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • luma111

    MA MATULOVIĆKA JE SVETICA,POČELA JE KRASTI JOŠ ZA UNIVERZIJADE U ZAGREBU ,TEK KAKO JE ZAŠTITILA KUĆE SVOJIH PRIJATELJA NA VIRU,POJMA VI NEMATE KAKVA JE TO IGRAČICA,AL DALJE NEĆU PRIČATI JER BIH MOGAO ODLUTATI

    avatar

    21.02.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Poštovani, ovaj post Vam je bez veze. Lijepi pozdrav.

    avatar

    21.02.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • svetonedeljčan

    G. Staziću ništa novo od HDZ-a. Kod nas u Svetoj Nedelji gradonačelnik i saborski zastupnik Krunoslav Markovinović kaže da sukoba interesa nema kad firma člana Poglavarstva dobije posao jer taj član nije na toj sjednici , (znaći može otići i na pišanje dok traje ta točka dnevnog reda). Zar nije žalosno. Zaista smo prava pravna država.

    avatar

    21.02.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  • walter

    @serp- stvarno je smijesno da jos uvijek ima onih poput tebe koji padaju na parole "oni su sve rasprodali , ovi su lopavi a nasi nisu itd."
    sto se tice Zoke, jos jednom je pokazao da je pao u politiku ko s neba, da je nezreo, da svoje interese stavlja ispred stranačkih ili opcih, da je na kraju krajeva ROĐENI LUZER ali na zalost SDP-a i njega samog nezna priznati poraz i izvući pouke iz toga!
    sto se HDZ- a tice, samo je poentirao na mlak servis! da su se HNS i SDP dogovorili i Pusićka zadovoljila svoj ego mjestom podpredsednice sabora do svega ovog nebi doslo!
    pozz

    avatar

    22.02.2008. (13:17)    -   -   -   -  

  • rosa u podne

    Staziću ,pametniji si kad šutiš jer kad progovoriš onda pokažeš kako si glup.
    čemu nešto komentirati kad o tome nemaš pojma to je isto kao da ja govorim o atomskoj fizici.
    istinu ti je rekla lolina . trebaš to pročitati pa sam zaključiti a ne kao papiga ponavljati nečije gluposti bez vlastitog razumijevanja o čem govoriš i pišeš.
    daj ti komentar o situaciji u srbiji i kosovu tu me zanima tvoje mišljenje da te vidim gdje si .

    avatar

    22.02.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • kotangens

    Evo jedna ideja .
    Sanader je rekao da banke trebaju vratiti dio svoje dobiti društvu tj. građanima , gdje su tu dobit i ostvarile. Zvuči pomalo komunistički ali eto premijer je, pa mu se može nešto i prešutjeti.
    No, po istoj analogiiji neka i gospođa ministrica vrati tom istom društvu malo dobiti na tim dionicama i to bez obzira, kad je ona kupila te dionice. Naime, dojma da se radi o sukobu interesa se nećemo moći nikada otresti.
    Smiješni su ovi komentari onih koji žive od mešetarenja i napucavanja na burzi, koji su "nekad davno" optuživali SDP kako ruši burzu. Jedino me čudi kako unatrag par tjedana nisu to isto učinili kad su se tečajevi dionica sunovratili. Samo da ih podsjetim kako su svi analitičari rekli da se to događa zbog vještačkog rasta cijena dionica. Da prevedem -zbog nerealno postavljenih cijena od strane vlade u vrijeme predizborne kampanje.
    Neki će se, lolina ,zar ne, prepoznati.

    avatar

    24.02.2008. (12:11)    -   -   -   -  

  • kotangens

    Lolina, da li si se zapitala tko stoji iza tih skrbničkih računa?

    avatar

    24.02.2008. (12:13)    -   -   -   -  

  • rosa u podne

    čuj "kotangensa" odklem li si ti ? tam kod tebe ni hrvatske novine ne izlaze pa ih vjerojatno ni ne čitaš jer u protivnom bi znao uzroke pada burze koji nije na osnovama kako ti kažeš vještačkog rasta (izgleda ti se omaklo j) već zbog dogovorne igre mirovinaca i investicijskih fondova po grbi svih malih dioničara .vlada ne postavlja cijene na burzi već to ostvaruje samo tržište .istina je da su se pojedini igrači opernatili jer su imali informaciju koju drugi nisu te su izašli iz dionica na vrhuncu tj.krajem prošle godine .ako ti smatraš za ozbiljnog analitičara tvog kolegu iz stranke (Jurčića ,ako je još dio nekakvog tima ) tada ti to sa umjetno napuhanim tržištem mogu oprostiti jer ne znaš o čemu pišeš.

    avatar

    25.02.2008. (22:20)    -   -   -   -  

  • kotangens

    Kad nekome ne želiš reći direktno kako loše izgleda, onda mu kažeš izgledaš kao ROSA U PODNE.
    Tko je odredio po kojoj cijeni će se prodavati cijene dionica T-HT građanima? Možemo samo pretpostaviti po čijem nalogu je burza postavila nerealno visoku cijenu dionice T-HT? Sjetimo se medijske, predizborne svite u hotelu Esplanade.
    Tko nadzire mirovinske fondove?
    Tko je posjedovao insajderske informacije?
    Tko je na početku kupovao dionice T-HT-a po najvišim cijenama? Mirovinski fondovi po nalogu države želeći ustvariti dojam dionice sa visokom potencijalnom zaradom ili ....?

    avatar

    26.02.2008. (08:26)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    E gospon Stazić pa nije Vam ministrica kriva što Vi i ministri koji su sjedili u koalicijskoj vladi ne znate ulagati svoje novce (ispravak naše novce). Po meni usoješnost tvrtke u kojoj ministrica ima dionice znači da je ministrica sposobna žena. A isto tako SDP-ova vlada je mogla donijeti spomenuti Pravilnik pa tako stati na kraj građevinskoj mafiji ali nije a zašt? Pa zato što Vama odgovara da nesposobnjakovići grade objekte. Možda bi trebali doći u Osijek i pogledati Čačićeve stanove u kakvom su stanju... A izvođača nije birao HDZ već SDP i njegovi partneri...

    Ja sam za licence to ne znači da će doći do monopola to znači da će oni koji imaju uvjete za kvalitetnu gradnju moći graditi a oni koji nemaju - neće. Meni je to normalno, tako je to i u EU koju i Vaša stranka zaziva pa mi stvarno nije jasno što se tu bunite?
    A da jasno mi je - nije SDP taj koji je doni Pravilnik nego HDZ...

    avatar

    26.02.2008. (13:23)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    ma hajte molim vas, kakve su to sad osude... Ona je svoj novac ulagala u dionice koje je smatrala profitabilnima, što se danas ispostavlja rtako, međutim najveći porast dionica IGH događa se za vrijem KOALICIJSKE vlade, tako da sve o čemu lamentirate jest jedna velika glupost... mene više zanima odakle Zokiju stan od 3 milje kuna :) vas ne?

    avatar

    26.02.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • LUN1

    Otoci bez ljudi........
    ..NEZAPOSLENI

    avatar

    27.02.2008. (18:11)    -   -   -   -  

  • kotangens

    wiseguy,

    zašto to ne daš kao temu na svoj blog?
    Kontaš možda je bolje sad ovdje skrenuti temu na ono što bi ti više volio? Čudna čovjeka.
    Dođe u "goste" i potom pokušava drsko nametnuti svoje. Što je problem , neće nitko da priča s tobom ili ...?

    avatar

    28.02.2008. (09:56)    -   -   -   -  

  • smart

    Da li to zavist progovara iz Vas?

    avatar

    29.02.2008. (11:35)    -   -   -   -  

učitavam...