Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • NEMANJA

    HIC REQUIISCET FRAGELIS EI INUTELIS IOHANNIS PECCATOR HARCHIEPISCOPUS

    avatar

    20.02.2008. (15:37)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Nemanjo, ti si mi se spasio da ne budem poput onih jadnika koji u Booksu dolaze s tjednikom feral-tribune u džepu vojnh hlača. Na tome bi ti prije svega bio zahvalan moj pokojni otac kojeg su užasno izjedali moji mladenački, kretenski stavovi, kao i to što sam kao klinac ljetovao u društvu Predraga Lucića, tada još golobradog, nevinog studenta koji mi je bio užasno simpatičan i kojeg sam prilično tada zavolio.

    avatar

    20.02.2008. (16:30)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Možda mi neko i pripiše pederastiju, ali neka se zapita da li je u svom djetinjstvu itko činio razliku između spolova. Znam da nije. Rudolf Štajner je odurna izdrkotina. Mrzim kad ga čitaju nadobudne, mlade mame, kojima su pak mame bile socijalističke parizeruše.

    avatar

    20.02.2008. (16:35)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Još, nešto Nemanjo, možeš li mi nabaviti autobiografiju Stravinskog. Izašla je u Zori davni sedamdesetih, i ne mogu e naći niti u jednom antikvarijatu, a ni u knjižnicama gdje je je spremam ukrasti ako naiđem na nju. Treba mi ta knjiga. Volio bih da mi je netko pribavi.

    avatar

    20.02.2008. (16:50)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Predrag Lucić je jednu svoju zbirku "poezije" naslovio "Haiku haiku jebem ti maiku". To je, moram reći, jedan od najbjednijih naslova - ako ne i najbjedniji - za jednu knjigu uopće.

    avatar

    20.02.2008. (17:35)    -   -   -   -  

  • skaska

    Boleslave! Imadem to što tražiš. U dva je toma. Čak nisam skidala ni one papirnate vanjske korice koje obično pohabane hitim. Izdano je u zoru sedamdeset druge. Puni naslov: Igor Stravinski, Robert Craft: Memoari i razgovori. Javi mi se na mejlus.

    avatar

    20.02.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pa ovo je nešto odurno, rekao bi deda Malnar! Koliko emocija, koliko dobrote, koliko plemenitosti, poezije, glazbe...a to prijateljstvo, ta srdačnost, pa iskrenost priznanja, povratak sina razmetnoga i onda happy end, Skaska, kao Zubić-vila&grabljica, koja ima to što njemu fali, u dva toma, i s jednim jerryjem, uuuuuuu, užas, žasu, mrzim vas, sve vas mrzim, strašno mi idete na kurac pekmezavi k'o tetkice, transrodne osobe i civili!
    Jeb'o vas Viktor da vas jeb'o.

    Skaska, nemaš mail na blogu, vrag te stari iz'lapjeli dal! Kam da ti se javi Boleslav - ostavi neki mail ovdje. A tu si knjigu/e mogla baš i meni pokloniti, ili barem neku drugu. Koliko sam ja vama tekstova ovdje ostavio, trebali biste mi svaki dan pokloniti knjigu, dvije. Škrci ste vi, da bi li škrci. Stipse, pa to ti je.

    Jatogen, ostavi mail pa ću ti se javiti, a onda reci o kojoj je knjizi riječ.
    A u međuvremenu bi mi baš i mogao sprižiti malo glazbice, a zazvrat ću i ja tebi snimiti ako te štogod interesuje u svijetu glazbe od ranih radova Czukaya pa do Burial.

    avatar

    20.02.2008. (18:04)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Skaska ima ono za čime već ugo tragam kao dječak za 350-im brojem tomiđerija koji je izašao u Donjem Milanovcu u skraćenoj nakladi. Da, baš se radi o ta dva toma, jebemu. Sada jedino imam problem kako da mi se to dostavi. Spreman sam i kupiti te dvije knjige ako Skaski nije stalo da ih ima. Može li netko preuzeti te knjige za mene i doturiti mi ih u četiri popodne na Jelačić placu kod spomenika Jelačiću. Ako kog zanima, ta me autobiografija zanima jer stravinski unutra vrlo jasno progovara o problemu forme u umjetničkom djelu. Tamo se po prvi put suprotstavlja Adornu koji ga je napao zato što je iz svojih skladbi izbacio svaku emociju. Zanimaju me ti Stravinskijevi odgovori. Moram imati te knjige. Svakako ih moram imati, ali imam problema sa preuzimanjem, nisam vičan sastajanju i dogovrima preko mejlova. Pomozite mi, moram doći do tih knjiga, a Skaska ih ima. Molim vas, pomozite mi kako da riješim ovaj problem. Lijepo je razmjenjivati knjiga, ali ja sam zadnji put razmenjivao stripove kao osnovškolac i ne znam kako se to više radi. A. želim da razmenjujem, želim i da kupim te tomove. Imam novca, solidno zarađujem, a upuštam se i u honorarne poslove da zaradim i prištedim. Pomozite mi kako da rešim ovo sa Stravinskim!

    avatar

    20.02.2008. (18:06)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Nemanjo, nemoj nam zamjerat na emocijama, toliko radimo protiv njih da one katkad izbiju iz nas kao gnoj iz bubuljice unuke J,B-a.

    avatar

    20.02.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Nemanja, taman mi se učinilo neumjesnim moljakati, pa sam izbrisao taj dio komentara - no, kad ste već tako dobri, evo, priznat ću: tražim ovo:
    -LAUTRÉAMONT, Isidore Ducasse: Maldororova pevanja; Poezija; Pisma. Prevod i komentar Danilo Kiš i Mirjana Miočinović. – Beograd : Nolit, 1964. (Sabrana dela)
    ili ovo:
    LAUTRÉAMONT, Isidore Ducasse: Maldororova pevanja. Prevod sa francuskog Danilo Kiš i Mirjana Miočinović. – Beograd : HAOS, 1990.
    Moj e-mail je ivankavez@yahoo.com
    (Ivan Kavez kao John Cage, kuiš, he, kaj nije originalno, hehe, kuiš: kavez - cage, Ivan - John, hehe, hehehe, hehehehe, ehm... No, da ne bude zabune: to je uistinu moja e-mail adresa).
    Što se prženja tiče: pošaljite popis i adresu na koju želite da vam pošaljem diskove.

    avatar

    20.02.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Boleslave, mislim da si neprezan: taman kad bi se otac razgalio nad činjenicom da mu sin nije anarholiberalna plačipička iz orjunaškog legla Smojine kopiladi, jadan bi od tuge sisnuo shvativši da to nije zato jer je sin postao muško, nego, avaj!, nasuprot, jer se zainteresovao za - Stravinskog i balerine! E, pih, jebem ti sudbinu.
    Ali, ništa zato. Ja sam snošljiv čovek, duhovnih horizonata kao mađarska pusta: ja se tebe ne odričem, makar se ti i u tajice oblačio! Molim, to je tvoje pravo kao čoveka i rodoljuba, samo, molim te, nemoj to da mi vešaš svaki put o nos!
    A i ne umeš pa pregovaraš, pa to ti je! Pa kaže žena da će da ti da knjige, kud bre da još plaćaš!? Ili ti to cvikaš da je najbolje platiti, pa čis' račun duga ljubav, jer, šta znaš šta babac može da zatraži za protuuslugu! E, zaista si nepoverljiv i ovejani mizantrop: kako ti apriorno sumnjaš u ljude, pa to je zbiljam razočaravajuće.
    A Skaska nas sve voli, i još je i vesela ženica i dobra k tomu: evo, vidiš, knjige ti šalje!
    Boleslave...Boleslave...ohrabri se malo!

    avatar

    20.02.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ha, ha, ha, ......genijalno! Ta me autobiografija zanima jer stravinski unutra vrlo jasno progovara o problemu forme u umjetničkom djelu. Tamo se po prvi put suprotstavlja Adornu koji ga je napao zato što je iz svojih skladbi izbacio svaku emociju. Zanimaju me ti Stravinskijevi odgovori. O, jebem ti mater, pa to je briljantno: tebe zanima kako Stravinski objašnjava zašto je iz skladbi izbaio svaku emociju, što mu je predbacio onaj popumplani nagluhi Adorno!?
    On progovara o problemu forme u umjetničkom djelu?!
    Ihihihihih, i to u dva toma! Molim te da nam to prepričaš kad pročitaš. Nije ni čudo da ti ih Skaska poklanja.
    Toliko je se dojmio taj odgovor Adornu!

    avatar

    20.02.2008. (18:19)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    O, stvarno odriginalno, kak veliš: cage kavez, ivan john! U, jebote, tko bi se to sjetio! To si ti sve sam izmislio, ili si imao neku pomoć, ha, prizaj!?
    Gle, zamolit ćemo ABI da ukrade te knjige u biblioteci, jer tko će sada da nađe Nolitovo izdanje iz 1964. u Zagrebu.
    A opet, imam ti ja rješenje:
    ostaviti ću u zasebnom komentaru pet minuta broj na koji možeš pitati mog osobnog antikvara (ne zajebavam se, čovjek je najbolji antikvar u bivšoj SFRJ, a ako te zanima i glaza i filmovi, samo izvoli), gospodina Zenića, pa ga pitaj ima li knjige: ako on nema, nema ih u Vaseljeni!

    avatar

    20.02.2008. (18:22)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Prepisano, zahvaljujem.

    avatar

    20.02.2008. (18:27)    -   -   -   -  

  • skaska

    Boleslave! Naj me jebat! Sad si tak zakompliciral u pizdu ekatarininu. Nek ti negdo da navodila za uporabu pri razmjeni knjiga. Imaš sreće kaj Stravinski nema korice od fine kožice ko etimološki rečnik od čijih sam korica učinila postojane vozačke rukavice. Bijaše to nekoliko dana nakon što sam svom zakonitom domalo u pakšu i dopuno u svadji nabila Lauschovo Manipuliranje mozgom. Kak mi ne dela mejl? Pa svakodnevno dobivam tisuće poziva kako iz zemlje tako i inozemstva. Oš da ti ostavim Stravinskog pri Meandru. Ne bojiš se da ne ozebe? Ili kod Prtenjače, ohohoh stra me i pomislit . Idem sad vidit jel to s mejlom insinuacija il se zblokiro zbog gore navedene gužve

    avatar

    20.02.2008. (18:34)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Odličan. U laganoj sam nevjerici.

    avatar

    20.02.2008. (18:37)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    NAŠLI SMO TI LOJTRMONA!
    EVO, IMA GA BOLESLAV. DAT ĆE TI GA. JAVIT ĆE TI SE NA MAIL IVANKAVEZ, PA TI VIDI KAKO ĆEŠ DO BOLESLAVA.
    OK?

    No, svejedno, ti samo nazovi Milovoja, jer on je čudo od čovjeka: nisam vidio strastvenijeg kolekcionara. Kad se on primi kolekcioniranja glazbe ili filma, onda to izgleda tako da u dvije, tri godine skupi - evo, sad sam razgovarao - oko 4000 djela od Griffitha, Pudovkina i ostalih, pa do danas. Govorim ti to kao bivši filmski kritičar - ako želiš prikupiti povijest filma u onome što ona zaista jest, i imati kinoteku dostojnu pariške (ne zajebavam: stari moj, već ja imam takvih pikanterija da je to zaista čudesno) samo mu se javi. O knjigama da i ne govorim. Tim se poslom bavio više od tri desetljeća.

    avatar

    20.02.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Skaska, di ti je mail? Kako glasi? I gdje se nalazi na tvome?

    avatar

    20.02.2008. (18:39)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ne zajebavam se. Poslat ću ti svoj broj telefona na mail, pa da vidiš da sam i ja samo čovjek, a treći naraštaj tlönista.

    avatar

    20.02.2008. (18:45)    -   -   -   -  

  • skaska

    jebemu fakat mi ga je negdo popalil. sad mi je jasno da su me zapravo danas namamili u hazu. jednostavno...ja dobrodušno dojdem tam a oni mi iza leđa popale mejl...nek Boleslav pričeka, možda mi je jučer ispal ispod stola, a usisavala sam popodne

    avatar

    20.02.2008. (18:48)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    NAŠAO SAM ŠALAMUNSKO REŠENJE PROBLEMA. OVAKO: NEKA JATOGEN PREUZME OD SKASKE STRAVINSKOG I NEKA MI DONESE NA MJESTO KOJE ĆU MU JA NAZNAČIT NA MEJLU. ZAUZVRAT ĆE DOBTI LOTRAMNONA U LEPOM, OČUVANOM NOLITOVOM IZDANJU BESPLATNO. ALI NIŠTA OD TOGA AKO NE PEUZME OD SKASKE STRAVINSKOG I DONESE MI GA NA MJESTO KOJE ĆU JA UGOVORIT U TOČAN SAT. AKO PRISTAJE NEKA NA OVOM BLOGU DA PRISTANAK I NEKA KRENE AŽURNO PREGOVARAT SA SKASKOM. AKO IMA VOLJU, USPET ĆE. ŽELIM MU SVU SREĆU. IMAM TO ŠTO ON TREBA

    avatar

    20.02.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Gospon Boleslav, vaš prijedlog nije ništa doli sebično, djetinjasto preseravanje. Eto vam vaš Lautreamont, prodajte ga u antikvarijat, kupite si piz horsa i lijepo se najašite.

    avatar

    20.02.2008. (19:16)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Nemanja, hvala na pažnji, ali, evo: ispostavilo se da je Nolitovo izdanje Lautreamonta u rukama običnog đankija. Nažalost, jer tažim tu knjigu otkako živim u Zagrebu, dakle gotovo deset godina. Prava mala Odiseja - i taman pomislih da sam ugledao Itaku, kad ono... "Rijeka mi se prepriječila", kako bi Kizo rekao. Pokušat ću s gospodinom Milivojem. Vi svejedno pošaljite popis glazbenih želja (Detoni? Lutosławski? Ligeti? Cage? Berio? Stockhausen? Xenakis? Feldman? Imam tog 20. stoljeća kol'ko 'oćeš) i nekakvu adresicu ili mjesto sastanka (bez insinuacija, molim!) - sa zadovoljstvom ću vam to snimiti.

    avatar

    20.02.2008. (19:20)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Darko je opisao u ovoj crtici Balerinu kakvu obično zamišljamo. Moja priča o balerini bi bila inspirirana prijateljicom koja je odplesala cijeli balerinski staž unatoč tome što je lokala do te mjere da je iskusila delirijum tremens koji se manifestirao na način da je svugdje vidjela majmune, postala je svijesna da se radi o halucinaciji tek kad je kolegicu na probi u HNK upitala što rade toliki majmuni naokolo. Zar postoji išta grotesknije od zamišljenog prizora pijane balerine ali eto u stvarnosti postoji pijana balerina koja poput pijanog kirurga samo radi svoj posao. Malo sam se osvrnuo na tekst iako se čini da je smisao ovih komentara u chatanju, koliko vidim ovdje se ništa nije promjenilo.

    avatar

    20.02.2008. (19:22)    -   -   -   -  

  • BOLESLAV

    Znam Jatogene, žao mi je što si me tako doživio i odbio mog Lojtremonta. Možda sam zbilja razmaženo derište koje ne zaslužuje da mu se išta dadne. Opet sam sve upropastio, a sve je zato jer ne znam kvalitetno organizirat svoje vrijeme. Toliko sam već jebenih knjiga obećao prijateljima a nisam im dostavio. Oprostite što se danas toliko ispovijedam. Mislim da sam autist.

    avatar

    20.02.2008. (19:22)    -   -   -   -  

učitavam...